Šafářová: Nenašla jsem zbraň na precizní obranu

20. 4. 2013, 18:49
Aktuality 1
Lucie Šafářová se v úvodním utkání semifinále Fed Cupu na pomalé antuce v Palermu marně snažila najít recept na precizní obrannou hru italské jedničky Sary Erraniové. Česká dvojka podlehla sedmé ženě světového žebříčku 4-6 2-6 a po zápase litovala, že se jí nepovedlo v úvodní sadě srovnat na 5-5. Pak už soupeřka kralovala.
Profily hráčů
Lucie Šafářová

"Bylo to s ní těžké. Hrála skvěle tu defenzivu, na té antuce hraje opravdu výborně. Snažila jsem se předvést maximální výkon, halt to dneska nevyšlo," řekla Šafářová novinářům. 

Jelikož věděla, že v dlouhých výměnách od základní čáry si Italka doslova libuje, musela se snažit hrát útočně. "Věděla jsem, že musím hodně riskovat i za cenu těch chyb, protože jinak by mi všechno vrátila. V druhém setu jsem možná do toho šla až moc a dělala těch chyb víc, než bylo třeba," podotkla. 

"Na druhou stranu kdybych ale přistoupila na její hru, tak je to těžké, protože v tom je ona nejlepší. Muselo by se mi to ale opravdu sejít, abych jí to pozabíjela," přemítala Šafářová, která v loňském finále proti Srbsku vyhrála obě dvouhry. 

Brněnská rodačka se nezvykle často tlačila dopředu i k síti a z toho pramenily některé její chyby. "Snažila jsem se jít na síť a ona mě tam několikrát výborně prohodila. Tolik tam nechodím, z toho důvodu jsem se tam necítila úplně jistě," připustila Šafářová.

Zlomový byl podle ní závěr první sady. Po sérii prohraných servisů v úvodu odskočila Erraniová do vedení, Češka za stavu 4-5 odvrátila na returnu tři setboly, ale následující už ne. 

"Ze začátku jsme si brejkovaly servisy. Ona si ho pak udržela, ale měla jsem šanci dostat se na 5-5. Měla jsem relativně nahraný forhend, bohužel to nevyšlo," litovala Šafářová. 

"Potom jsem do toho v druhém setu chtěla víc jít, víc riskovat, a z toho jsem udělala hodně chyb. Utekl mi začátek druhého setu, ona se chytla a pak už bylo těžké se dostat zpět do zápasu," řekla Šafářová. 

Zpětně si vyčítala, že lépe nereturnovala. "Nebyla jsem schopná na to nějak najít timing. Dělala jsem z jejího servisu zbytečně moc chyb," prohlásila. 

Přestože prohrála, zůstala optimistkou a věřila, že český tým v Itálii uspěje. "Jsou tu další hráčky, další možnosti. Snad se nám to podaří," dodala.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Sara byla prostě lepší. Šance umírá poslední a kdyby zítra ještě byla, tak držím palce a zkuste vyhrát. Lucko pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist