Šafářová nabírá formu, porazila Schiavoneovou

11. 2. 2010, 17:04
Aktuality 14
Zatímco minulý týden předvedla po prodělané nemoci matný výkon ve Fed Cupu, tento týden v Paříži Lucie Šafářová září. Po hladké výhře nad Rakušankou Paszekovou dnes ve dvou setech poslala domů také čtvrtou nasazenou Francescu Schiavoneovou. Právě s ní může hrát znovu v dubnu, až český tým bude bojovat o postup do fedcupového finále.
Lucie Šafářová

Před turnajem sice Lucie Šafářová čekala na vítězství přes měsíc, v Paříži však dokazuje, proč je českou jedničkou. V souboji s 18. hráčkou světa téměř nechybovala a favorizovanou soupeřku dostávala pod neustávající tlak.

Agresivní hra se české reprezentantce vyplatila v závěru první sady, kdy Šafářová sebrala Italce klíčové podání a vyhrála 7-5, a úspěch slavila i ve druhém setu. To již na kurtu dominovala, rychle se ujala pohodlného vedení 5-1 a bez větších problémů postoupila do čtvrtfinále. V něm narazí na další nasazenou hráčku, turnajovou šestku Shahar Peerovou.

"Chtěla jsem hrát co nejagresivněji, aby musela Francesca co nejvíce běhat. A vyplatilo se," uvedla Šafářová těsně po zápase v rozhovoru pro Eurosport. "Poslední týdny mě trápily zdravotní problémy. Teď už se ale cítím velmi dobře, což se projevuje i na mé hru. Snad to vydrží," dodala česká reprezentantka, kterou trápila minulý týden horečka a poté prohrála svůj sobotní duel ve Fed Cupu s Annou-Lenou Grönefeldovou.

Právě v týmové soutěži se Šafářová může za dva měsíce utkat se Schiavoneovou znovu. České hráčky totiž v semifinále Fed Cupu čekají 24.-25. dubna obhájkyně titulu Italky.

Šafářová minulý víkend zápas ve Fed Cupu nezvládla, stejně jako Němka Andrea Petkovicová. Té se v týmové soutěži nepovedl debut ve dvouhrách a prohrála dokonce obě utkání. Že je Fed Cup specifickou soutěží, však nyní potvrzuje i ona v metropoli Francie. Ve třech setech zdolala nasazenou Aravane Rezaiovou a je již ve čtvrtfinále.

 

Výsledky - Paříž (tvrdý povrch, dotace 700.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (ČR) - Schiavoneová (4-It.) 7:5, 6:2, Peerová (6-Izr.) - Špremová (Chor.) 6:4, 6:3, Petkovicová (Něm.) - Rezaiová (5-Fr.) 6:3, 3:6, 6:3, Szavayová (Maď.) - Martičová (Chorv.) 6:2, 6:4.

Čtyřhra - 2. kolo:
Benešová/Zahlavová-Strýcová (2-ČR) - Dekmeijereová/Grandinová (Lot./JAR) 6:4, 3:6, 10:7.
Blacková/Huberová (1-Zim./USA) - Peschkeová/Srebotniková (ČR/Slov.) 7:6 (8:6), 6:3. 

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zas bych to nepřeháněl, Lucka včera hrála výborně, ale ty kecy o top 5. S každou hráčkou top 10 by i tak prohrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Já na to včera koukal s otevřenou hubou, ze strany Lucky to byla paráda. Jsem zvědavý, jestli něco podobného předvede i dneska proti Peer. Určitě se budu koukat a fandit!
Reagovat
smazaný uživatel
byl to super zápas.. akorát škoda, že jí nevzala to podání dřív v tom prvním setu!
Javetaak - na eurosportu..
Reagovat
smazaný uživatel
To byl fantastický zápas, všechno jí tam spadlo. To je tenis se kterým se může dostat do top 5....
Reagovat
smazaný uživatel
byla po dlouhe dobe exklusivni priblizila se hrou k svemu vykonu na stejnem turnaji v roce 2007,kdy tady rozsekala svou levackou Kuznecovou a pak Henin
Reagovat
smazaný uživatel
Kde jste to sledovaly? Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Eurosport
Reagovat
smazaný uživatel
fromsport.com
Reagovat
smazaný uživatel
díky
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt skvelí výkon podala Lucka a Schiovane s tými cirkusovými kreáciami sa chcela len uvolniť tak, ako to často robí aj S. Kuznetsova ked si loptičku kopá na nohách ako futbalista. Takéto žonglovania vždy vyvolajú potlesk z hladiska, ludom sa to páči, pokial to ale nerobí hrač(ka) každých 5 minút.
Reagovat
VerdascoForever
Tak tohle bylo vazne super.Uz dlouho jsem nevidel ceskou hracku takhle zahrat.Mozna naposledy Vaidisovou kdyz sla nahoru....
Reagovat
smazaný uživatel
lucka to ma este hodne ztizene ze je takove tintitko...
Reagovat
smazaný uživatel
Bravo Lucko, parádní výkon. Jen tak dál, držím palce!!
Reagovat
EllNino
Gratulace!!! Zapas jsem videl a uz dlouho jsem nevidel tak dobre Lucku hrat. A jak se tam Francesca vztekala a predvadela jakesi triky s mickem to at si necha do cirkusu se mi zdalo ubohy
Hodne stesti na Peer snad ti to vydrzi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist