Šafářová na pátý pokus porazila Kirilenkovou

5. 3. 2009, 07:20
Aktuality 4
WTA MONTERREY - Pět zápasů potřebovala Lucie Šafářová k tomu, aby našla recept na Rusku Marii Kirilenkovou. V mexickém Monterrey jí Ruska za už téměř rozhodnutého stavu vzdala a česká tenistka potřetí v této sezoně postoupila do čtvrtfinále. V něm si zahraje s přemožitelkou Cetkovské Li Na z Číny.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová podává v úvodu sezony kvalitní výkony a výhrou nad osmou nasazenou Marií Kirilenkovou si zvedla sebevědomí. Dosud s ruskou tenistkou ve čtyřech střetnutích neuhrála ani set, v mexickém Monterrey však ani jednou neztratila podání a za stavu 6-4 4-1, kdy měla jít na podání, Kirilenková kvůli zánětu v koleni vzdala.

Levoruká Češka se ve svém třetím letošním čtvrtfinále utká s Li Na, kterou v jediném vzájemném duelu před čtyřmi lety na antuce porazila. Číňanka odstartovala letošní rok vinou zranění kolena až v únoru a ze tří zápasů vyhrála jen jeden. Až v Mexiku na sebe upozornila výrazněji, když hned v prvním kole vyřadila nejvýše nasazenou Polku Agnieszku Radwaňskou. Na vzestup formy sedmadvacetileté Číňanky doplatila také Petra Cetkovská, která po prohře 3-6 4-6 čtvrtfinále z Acapulka nezopakuje.

Mezi nejlepších osm už postoupila také další tenistka původem z Číny Čeng Ťie. Osmifinalistka Australian Open v Melbourne vzdala kvůli bolesti zápěstí, před 14 dny se už ale vrátila a na turnaji v Dubaji postoupila do čtvrtfinále. Stejné mety zatím dosáhla také v Monterrey, když si ve dvou setech poradila s Maďarkou Melindou Czinkovou.

O semifinále bude usilovat v souboji dvou nasazených tenistek proti Gisele Dulkové z Argentiny. Čtyřiadvacetiletá finalistka z Bogoty ve druhém kole nezaváhala proti Ukrajince Korytcevové.

Zápasy druhého kola čekají ještě Barboru Záhlavovou-Strýcovou a Ivetu Benešovou. Dvaadvacetiletá Záhlavová-Strýcová se utká s třetí nasazenou Pennettaovou. Benešová se střetne s jinou Italkou Robertou Vinciovou.

- WTA INTERNATIONAL MONTERREY (Mexiko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
středeční výsledky

Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (ČR) - Kirilenková (8-Rus.) 6-4 4-1 skreč K.
Li Na (Čína) - Cetkovská (ČR) 6-3 6-4
Čeng Ťie (4-Čína) - Czinková (Maď.) 6-3 6-4
Dulková (7-Arg.) - Korytcevová (Ukr.) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
super, pochvala pro Lucii!
Reagovat
smazaný uživatel
Rusce Korytcevové.

Maria Koryttseva je tenistka z Ukrajiny nikoliv z Ruska.
Reagovat
LubosZabloudil
Díky za upozorneni.
Reagovat
smazaný uživatel
To se stane, že člověk zabloudí na mapě, Ukrajina je hned vedle Ruska:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist