Šafářová na Azarenkovou recept znovu nenašla

28. 9. 2010, 09:26
Aktuality 4
WTA TOKIO - Ani na pátý pokus nedokázala Lucie Šafářová vylepšit bilanci proti Victorii Azarenkové. Česká hráčka v Tokiu uhrála jen čtyři gamy a loňské třetí kolo nezopakuje.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová si naposledy zahrála semifinále v Quebeku, v Tokiu však musela počítat se silnější konkurencí. V úvodním kole si ještě po pomalejším rozjezdu poradila s Kai-Chen Chang z Tchaj-wanu, ale pokud chtěla alespoň zopakovat loňské třetí kolo, musela by přepsat nepříznivou bilanci s Victorií Azarenkovou.

Třiadvacetiletá Češka s o dva roky mladší Běloruskou dosud nevyhrála ani set a změnit to nedokázala ani v Tokiu. V japonské metropoli proměnila pouze jeden z devíti brejkbolů a za 77 minut prohrála hladce 1-6 3-6.

Brněnská rodačka s Azarenkovou, jež odehrála první zápas od zkolabování na US Open, vypadla také před rokem. Tehdy však o kolo později a přijde tak o 55 bodů.

Pro české tenistky tak dvoumilionový podnik skončil velmi brzy. Šafářová byla jedinou z pěti Češek, jež přešla alespoň úvodní kolo.

Kuzněcovová končí znovu na raketě Petkovicové
Nečekaně brzy se se soutěží loučí také třináctá nasazená Světlana Kuzněcovová. Finalistka z roku 2008 loni vypadla ve druhém kole s Andreou Petkovicovou a na stejnou soupeřku nestačila i letos. Třiadvacetiletá Němka si po roce připsala cenný skalp a o čtvrtfinále se utká s Polkou Agnieszkou Radwaňskou.

Další Rusky už roli favoritek plnily. Poprvé od finálové prohry na US Open se fanouškům představila Vera Zvonarevová. Druhá nasazená hráčka sice v souboji s Italkou Sarou Erraniovou čelila dvanácti brejkbolům a třikrát přišla o servis, zápas však vyhrála dvakrát 6-3. 

Suverénním vstupem do turnaje se prezentovala Jelena Dementěvová. Osmadvacetiletá Ruska, jež loni svůj úvodní zápas prohrála, deklasovala 6-0 6-1 Kazašku Jaroslavu Švedovovou. Nyní ji čeká Italka Pennettaová.

"Byl to hezký a rychlý zápas. Hrála jsem agresivně a konzistentně po celé utkání," pochvalovala si osmadvacetiletá Dementěvová. 

Svůj první zápas nepodcenila světová dvojka Caroline Wozniacká. Dvacetiletá Dánka zahájila soutěž očekávaným vítězstvím, když porazila 6-1 6-3 Maďarku Gretu Arnovou a po Wimbledonu vyhrála již 21. z třiadvaceti zápasů. V boji o čtvrtfinále svede souboj s Ruskou Pavljučenkovovou.

Naopak jedna z favoritek Samantha Stosurová je již ze hry o titul. Čtvrtou nasazenou Australanku vyřadila jednadvacetiletá Julia Görgesová, jež si už v prvním kole připsala skalp bývalé světové jedničky Safinové.

Den svých 40. narozenin si postupem do 3. kola osladila tenisová babička Kimiko Dateová. Přemožitelka obhájkyně titulu Šarapovové postoupila i přes Slovenku Danielu Hantuchovou, která za stavu 6-2 0-6 0-4 utkání vzdala kvůli zranění ramena. 

"Pro mě byl zázrak, že jsem po včerejším zápase dokázala vstát," připomněla Dateová první kolo, ve kterém porazila bývalou světovou jedničku Rusku Mariu Šarapovovou. "Asi jsem dnes měla více štěstí, protože mám narozeniny," smála se Japonka.

V dalším kole se Dateová utká s turnajovou pětkou Franceskou Schiavoneovou. Kdyby japonská tenistka získala v Tokiu titul, podařilo by se jít to jako nejstarší hráčce v historii. Rekord dosud drží legendární Billie Jean Kingová, která v roce 1983 triumfovala v Birminghamu v 39 letech.

Stejně jako včera v Tokiu pršelo a zápasy na centrálním dvorci se hrály pod zataženou střechou. Ostatní souboje byly přesunuty do haly.

- WTA PREMIER TOKIO (Japonsko, tv. povrch, 2.000.000 dolarů) -
úterní výsledky (28. 09. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Azarenková (8-Běl.) - Šafářová (ČR) 6-1 6-3
Wozniacká (1-Dán.) - Arnová (Něm.) 6-1 6-3
Zvonarevová (2-Rus.) - Erraniová (It.) 6-3 6-3
Görgesová (Něm.) - Stosurová (4-Austr.) 7-5 6-3
Schiavonenová (5-It.) - Dulgheruová (Rum.) 7-5 6-3
Dementěvová (7-Rus.) - Švedovová (Kaz.) 6-0 6-1
Petkovicová (Něm.) - Kuzněcovová (10-Rus.) 6-3 7-5
Bartoliová (11-Fr.) - Ivanovičová (Srb.) 6-2 6-1
Pavljučenkovová (16-Rus.) - K. Bondarenková (Ukr.) 6-2 6-1
Kanepiová (Est.) - Peerová (13-Izr.) 6-3 7-6(5)
Vandewegheová (USA) - Rezaiová (14-Fr.) 6-4 6-4
Pennettaová (It.) - Kirilenková (Rus.) 6-3 4-6 6-3
Vinciová (It.) - Pironkovová (Bul.) 6-4 6-2
Dateová-Krummová (Jap.) - Hantuchová (SR) 2-6 6-0 4-0 skreč H.

Čtyřhra - 1. kolo:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) - Klejbanovová/Hsieh Su-wei (Rus./Tchaj-wan) 6-7(7) 6-1 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ženský tenis aktuálně drží aspoň trochu nahoře Klára Zakopalová, jinak bych všechny ostatní holky radši na ten kurt nepouštel, protože to co předvádí Šafářová, Kvitová nebo ostantí je ...
Reagovat
smazaný uživatel
Byly doby kdy nas WTA tenis drzely nad vodou prave ony! Takze bychje prilis nehanil! Holt nase nejlepsi hracka ukoncila karieru a rozhodla stravit nejlepsi leta sveho zivota ve svazku manzelskem! Cesky tenis neni dlouhodobe konkurenceschopny na draze jednotlivcu, bohuzel!
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Safarova nenachazi recept temer na nikoho!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist