Šafářová měla mečbol, přes Na Li ale do osmifinále po sedmi letech nepostoupila

17. 1. 2014, 05:27
Aktuality 94
AUSTRALIAN OPEN - Jediný míček dělil Lucii Šafářovou od skalpu světové trojky Na Li a prvního postupu do grandslamového osmifinále po sedmi letech, pokus o winner ale skončil těsným autem a česká tenistka zápas s čínskou favoritkou nakonec prohrála.
Lucie Šafářová (© Tennis Australia)

Lucie Šafářová si proti Na Li zahrála poprvé už před devíti lety a tehdy ve finále antukového turnaje v Estorilu zvítězila. Od té doby se ale z Číňanky stala tenistka světové špičky a česká tenistka dalších šest střetnutí prohrála.

Nejblíže k teprve druhé výhře měla dnes na Australian Open. Proti místní finalistce z let 2011 a 2013 hrála agresivně a dostala se k mečbolu, šanci ale i s trochou smůly nevyužila a třetí hráčce světa nakonec podlehla 6-1 6-7 3-6.

V prvním setu Šafářová ztratila po svém servisu jen pět míčků a když proměnila 3 ze 6 brejkbolů, po necelé půl hodině hry vedla na bývalou vítězkou French Open 1-0. Do trháku mohla jít česká tenistka i v úvodu druhé sady, celkem čtyři brejkboly ve druhém a čtvrtém gamu ale zůstaly neproměněny.

Pak sice poprvé v utkání přišla o servis, následně však získala tři hry v řadě a vedla 6-1 a 5-3. Náskok brejku neudržela, přesto byla několikrát dva míčky od mečbolu. K němu se dostala na šestý pokus za stavu 6-5 povedeným vítězným returnem a podobně chtěla i zápas ukončit. Jenže bekhendový pokus o vítězný úder po lajně skončil dva centimetry za základní čárou, což potvrdilo i jestřábí oko. To Šafářovou na chvíli paralizovalo, neboť prohrála sedm míčků v řadě a sadu už v tie-breaku zachránit nedokázala.

Na LiVinou vysokých teplot dostaly tenistky před třetím setem speciální desetiminutou pauzu, kterou strávily v šatnách Hisense Areny.

Rozhodující dějství začala lépe česká hráčka, brejk ale podobně jako v klíčovém okamžiku druhého setu nepotvrdila. Na Li od té chvíle začala méně chybovat a ve výměnách přebírala tempo hry. Do konce utkání přišel už jen jeden brejkbol v osmé hře, který jednatřicetiletá Číňanka proměnila a následně duel hraný v náročných podmínkách bez potíží ukončila.

"Je to jedna z mých nejtěžších porážek. Byla jsem pár centimetrů od vítězství. Při mečbolu jsem neudělala nic špatně, šla jsem si pro bod. Zvolila jsem správnou variantu. Kdybych se ocitla ve stejné situaci, zase bych to zahrála po lajně," popsala Šafářová českým médiím neproměněný mečbol. "Ona se pak zvedla, začala hrát agresivněji. Dostala se do laufu a bylo těžké ji zastavit. Na začátku třetího setu se mi to povedlo, gamy byly vyrovnané, ale v závěru byla soupeřka lepší. Zasloužila si vyhrát." uznala Šafářová.

"Můžeme jít do stínu?," odpověděla přímo na kurtu Na Li otázkou na otázku, jak se cítí a rozesmála publikum, které během zápasu stálo na její straně. "Lucie hrála opravdu dobře a já musela hodně bojovat, protože jsem nemohla najít rytmus. Ale ve druhém setu jsem využila šance a jsem ráda, jak jsem to nakonec zvládla," komentovala čínská tenistka.



"Pět centimetrů mi zachránilo turnaj," komentovala Li Na aut Šafářové při mečbolu. "Kdyby se trefila, už jsem jela s týmem na letiště. Teď jsem šťastná z postupu. Nehrála jsem nejlíp, ale to pořád nejde, a bojovala jsem do posledního míče."

Na Li v utkání plném razantních úderů spáchala 50 nevynucených chyb a trefila pouze 17 winnerů. Poražená Češka měla čísla lepší (43 chyb a 21 vítězných úderů), v konečném zúčtování jí to ale nebylo nic platné.

Šafářová dnes přišla o možnost postoupit teprve potřetí v kariéře do 4. kola grandslamového turnaje. Povedlo se jí to tak zatím jen v roce 2007, kdy si jako devatenáctiletá zahrála dokonce ve čtvrtfinále Australian Open, na následném French Open pak byla naposledy v osmifinále. Od té doby nechyběla na 27 grandslamových turnajích v řadě, ovšem pouze sedmkrát se na nich dostala maximálně do 3. kola.

Letos v Melbourne ještě brněnská rodačka kufry balit nemusí, neboť v včera s Andreou Hlaváčkovou postoupily do 2. kola čtyřhry.

Na Li tak letos vyhrála i osmý zápas a o postup do čtvrtfinále bude hrát s Jekatěrinou Makarovovou, s níž byhrála všechny čtyři vzájemné duely. Ruska, která na Australian Open usiluje o třetí čtvrtfinále během tří let, dnes porazila dvakrát 6-4 Rumunku Moniku Niculescuovou.

- AUSTRALIAN OPEN 2014 -
(Austrálie - Melbourne, tv. povrch, 33.000.000 austr. dolarů)
páteční výsledky českých tenistek (17. 01. 2014)
Dvouhra - 3. kolo:
Na Li (4-Čína) - Šafářová (26-ČR) 1-6 7-6(2) 6-3
.
Čtyřhra - 2. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (4-ČR/Slovin.) - Piterová/Rosolská (Pol./Pol.) 7-6(2) 6-4
Hradecká/Krajiceková (ČR/Niz.) - Kingová/Voskobojevová (16-USA/Kaz.) 7-6(4) 6-1
Erraniová/Vinciová (It./It.) - Kanepiová/Voráčová (Est./ČR) 1-6 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

94
Přidat komentář
makro99
Lucka............ smutné ráno no.
Hezký aspoň je, že jí tyhle porážky většinou nijak nepoznamenají. Viz třeba slavná prohra s Na Li v semi v Montrealu 2012 (z 5:1 na 5:7 ve třetím) a vzápětí několik slušných 3. kol. Nebo krutý sobotní propadák s Groenefeld doma ve Fedcupu 2010 z pozice týmové jedničky (2:6 2:6) a hned od pondělí finále na Paris Indoor (skalpy Paszek, Peer, Schiavone, Pennetta a finálová prohra s Dementieva 4:6 ve třetím) atd. atd. Takže snad zase aspoň ta (halová) Paříž....
Reagovat
tommr
a je to už jistý, že Lucka bude hrát v Paříži? :)
Reagovat
makro99
musí, to je takovej náš rodinnej turnaj ;)
Reagovat
makro99
je tam "nasazená" dvanáctka.. entry list končí 44. Knapp - no nebude to finále letos snadný...
http://www.opengdfsuez.com/index_en.html#/players/players-singles
Reagovat
tommr
je to opravdu dost našlapaný. Z našich kromě Lucky i Klára. Trochu se tu po vypadnutí Petry spekulovalo, že by si mohla zažádat o divokou kartu tak snad to ještě taky udělá. A Andrea by tam samozřejmě taky mohla jet i když by musela hrát kvalifikaci, aby si mohly s Luckou zahrát debla ... :)
Reagovat
makro99
Lucka si střihne debla s Anastaziou... no možná ne, ale Andrea není do kvalifikace přihlášená, neb by se tam ani nedostala; zato je v kvaldě třeba Babos...
Reagovat
EllNino
Kvaldu bude hrát i Baruna :D
Reagovat
tommr
Andrea by měla do Paříže jet i kdyby měla hrát jen debla s Luckou. Potřebujou se co nejvíc sehrát, aby pak měly dobrý výsledky na větších turnajích. Když bude hrát Lucka i s jinejma partnerkama tak bude její souhra s Andreou skřípat ... :)
Reagovat
Karl
V rozhovoru před sezónou prozrazovala, že poletí do Pattaye a bude tam hrát jen dvouhru. Má to tak i ve svém programu na stránkách andreahlavackova.com ;-))
Reagovat
tommr
máš pravdu, ted jsem si na to taky vzpomněl, že Andrea už má naplánovanou tu Pattayu. To jsou holt nevýhody toho když spolu hrajou debla holky s tak rozdílným postavením v žebříčku. Chtělo by to, aby se Andrea co nejdřív posunula aspon na konec první stovky ... :)
Reagovat
tommr
Li Na byla dneska k poražení, ale v rozhodujích chvílích se plně projevily rozdíly mezi hráčkami. Lucka jako obvykle nezvládla dopodávat zápas zatímco Li Na se v takových chvílích dokáže maximálně koncentrovat a neztrácí hlavu ani v nejvypjatějších momentech. I proto má Li Na na kontě GS titul zatímco Lucka nedokáže na GS přelízt třetí kolo ... :(
Slabou útěchou může bejt fakt, že Lucka hrála i přes porážku velmi dobře a herně za Činankou nijak nezaostávala. Snad tu slušnou formu dokáže prodat aspon v deblu s Andreou. Po odstoupení Williamsek je tu šance na dobrej výsledek ... :)
Reagovat
Frick
Vidim pře 70 postů, těšim se na zajímavou diskuzi o zápase Lucky s Li-Na a ono je asi 65 postů a Srbce s Australankou. A proto vás tu nemám zas tak rád vážení.
Reagovat
Fandina
Viděla jsem zápas Lucky s NaLi. Moc mě mrzí, že Lucka prohrála, ale NaLi byla v TB a ve třetím setu lepší. Bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
No, myslim, ze to je spis tim, ze vetsina to nevidela. Ja teda ne, a to vetsinou si na Lucy udelam cas, ale holt neni mi uplne hej, ikdyz je to lepsi.
Celkove se mne Lucy libi v nove sezone, verim stale jako vzdy, ze ten GS da, nebot na to ma.
Vidim u ni mnoho pozitivnich aspektu, malych zlepseni... a to je dulezite pro celou sezonu, potrebuje i vic vyher na mensich turnajich, i kvuli lepsimu nasazovani na GS. Verim, ze tahle sezona muze byt pro ni dobra...vic mne stve, ze si neporadila s Petrou v Sydney.

Jinak jsem rad, ze mne nemas rad i mezi jinymi, nebot rikat o NaLi, ze je rakosnice a nadavat nektrym do kun...to bych fakt byl nastvanej, kdyby to bylo jinak:DDD) Takhle si mne potesil:D)))
Reagovat
Fandina
Od té doby, co trénuje Lucku tenhle trenér a hlavně od podzimu, kdy s ní jezdí, hraje Lucie víc soustavněji na kurtu. Dřív to byla střílečka, mnohdy ven z kurtu, ale teď je to o něčem jiném a zpravidla úspěšně. Je ale vidět, že NaLi je pořád o level výš, protože se dovedla vyhrabat z mečbolu, tam mohlo jít o štěstí, ale pak už to měla více méně na raketě. A také mám dojem, že v týmu Lucky je ještě jeden muž, kteří trochu její hru zpřesnili, nevím, kdo to je, jestli sparing, ale od té doby, co hraje Lucka s tímhle trenérem, hraje mnohem líp. Dneska mě moc prohra mrzela, ale škoda MB, pak už NaLi byla lepší.
Reagovat
VlS
Ono jde spíš o to, kdy se hrálo a kdy byl článek pověšený
Reagovat
tommr
mě to taky mrzí, že se o Lucce tady skoro nic nepíše, ale jak už tu vypíchli Vlk a VIS je to způsobený hlavně tím, že se zápas Lucky hrál v době kdy skoro všichni spali. A rozebírat dodatečně tu neštastnou porážku je pro každýho kdo není zrovna masochista čirý utrpení ... :(
Reagovat
makro99
...kde jsi prosímtě vyštrachal tu beach-fotku?
Reagovat
smazaný uživatel
Jóóóóóoóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!!!!!!
Ajdééééééééééééééééééééééééééééééééééé!!!!!!

Jenom abyste měli představu, jaká byla moje reakce po proměněném mečbolu... Naštěstí jsem byl doma sám a slyšeli mě možná jenom sousedi. :D

Jsem rád, že to Anička od 2. setu vzala do svých rukou a uhrála si to sama. :)
Reagovat
VlS
Poměrně dobrej zápas, ani jsem nečekal, že Sam bude hrát tak, jak hrála v 1. a 2. setu.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem rad, ze postoupila, a zvladla ten zaver...Sam mne je sympaticka, ale herne se mne dnes od zacatku Ana opravdu libila...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Super. Kdyz uz to nedokazala dotahnou Lucka, tak aspon Anicka, obhajoba OF se pocita!!! Ted vypraskat Serenu a je vymalovano :-D
Reagovat
VlS
Radši se prober :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vtipálku :D:D Anča si to vybojovala, gratulka, i když nejsem vůbec nadšená, ale je to holt sport...
Reagovat
smazaný uživatel
Diky za tu facku :-) Ale obcas je hezke se zasnit gne? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
to uz ted rozebrali, co by se muselo stat, aby Anicka Serenu porazila:)

Ihned rekli konzistence behem zapasu, nemuze si dovolit to, co dnes.
Ale shodli se, ze tohle ji nemusi pomoct, nebot musi Serena trochu chybovat.
Potom pripomneli, ze Serena ma BH nekde jinde, nez Sam a ten ji bude delat dost velke problemy...

No osobne si myslim, ze Serena by musela behem zapasu jit tzv. nakupovat, potom by ji Anicka mohla dat, ale vypraskat asi ne:)))

V kazdem pripade, zvykl jsem si, ze ve WTA se muze stat vse...:))) Takze si rad pockam, az se to potvrdi zapasem:)
Reagovat
baggik
Nereálné to není, sestry Williamsovy už se odhlásily ze čtyřhry, teď ještě Serena z dvouhry a bude to. :-D :-D
Reagovat
Jan
Pořád Anča. Ty tu holku nemáš ráda :) Přece Ana aspoň :)
Reagovat
dadaft
it´s over.
Reagovat
smazaný uživatel
no, to neznas Anicku, si videl co vyvedla v prvnim sete v TB...
ta je kamarade schopna velych veci:)))
Ale ja doufam, ze ted chytne poradne prilezitost, a uz nepusti....
celkove herne se mne dnes zdala lepsi:)
Reagovat
smazaný uživatel
it´s not over until final point :-)
Reagovat
dadaft
tomu říkáš returny Samantho?
já tomu říkám nahrávky...
Reagovat
smazaný uživatel
ted to byla nahravka na lob:D))))
Reagovat
VlS
radši řekni Aně, že ještě nevyhrála a že ještě musí hrát :-))
Reagovat
smazaný uživatel
jen aby to nezvorala, jako v prvnim sete v TB:)))
Reagovat
dadaft
diváci to začínají hecovat...
Reagovat
smazaný uživatel
Začíná to mít ty správné grády a Sam se chytla doufám.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak je to asi hotovo...
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem jí to říkal pořád: "Aničko, pojď na brejk!" "Aničko, musíš dopodávat!" apod. Ani si nedokážeš představit, jak moc to prožívám a jak na holky často mluvím. :D
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
VlS
takovej pocit, že sam začíná hrát svou typickou australskou hru :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, je nejaka oparena z koncovky toho druheho setu. Ale Ana se dost zlepsila
Reagovat
smazaný uživatel
mne se Anicka celkove libi od zacatku, jen nedokazala promenovat BP, v prvnim take ji Sam brejkla jeji chybou na voleji...

Herne se mne proste libi vic, ale nejak si ji nedari zvladnou tezke rozhodujici momenty, takze se obavam, aby to neskoncilo pro ni spatne...
Reagovat
dadaft
no vidíš to monty, Anička teď má navrch, třeba ten prohraný set byl boží nakopnutí...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to možné... Třeba se Anička zdravě naštvala. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a je to v háji... Ne, pane Šímo, za stavu 7-7 to nebyla žádná smůla. To byl naprostý amatérismus v podání umpirové rozhodčí. A nejhorší na tom je, že zisk 1. setu může hrát v takhle vyrovnaném zápase dost důležitou roli.
Reagovat
VlS
Monty, podívej se pozorně na záznam - voda začala padat po odehrání míče. Navíc to pak Ana srovnala na 8:8 a pak si prohrála další míč. Na rozhodčí to nesváděj.
Reagovat
dadaft
já taky viděl, že sice krápalo (jenže to je těžké přerušit rozehraný tajbrejk), lít začalo až v průběhu výměny.
Reagovat
VlS
Já si myslím, že lít začalo - i když uplně těsně - po returnu, kterej šel do saka myslím. Myslím, že kdyby míč šel do hřiště, že by to rozhodčí přerušila ( stejně jako když spadne sběračům míček). Ale nevím, co k tomu říkají pravidla. Podle mě, že maminka a rozhodčí mají vždycky pravdu a punkt.
Reagovat
smazaný uživatel
:) No nevim, Anicka mela tolik prilezitosti promenit BP !!! A totalne to zabila, a vubec to nebylo Samanthou teda, a uz vubec amaterismem rozhodci...co to DFko atd...
Jako kdyz nebyla schopna vyuzit 4 moznosti BP, tak se na mne nezlob, to pak nemuzeme svadet na jednu prinejmensim spornou situaci...
...a to ze se Anicka rozcilovala, spis bylo zapricineno vlastni frustraci, ze ty prilezitosti tak zabila vcetne tou dvoujchybou:)))
Reagovat
smazaný uživatel
dadaft: Já nevím, ale podle mě už před začátkem výměny pršelo a nějaké poprchávání to rozhodně nebylo... Chápu, že tie-break je těžké přerušit, ale za stavu 7-7 (resp. za každého vyrovnaného stavu) to je rozhodně jednodušší, než za stavu 7-8.

VIS: Před chvilkou jsem poslouchal rozhovor s Aničkou a podle jejích slov začal ten velký slejvák už před tím závěrečným forehandem, který poslala do sítě... Ale jde hlavně o to, že celkem vydatně pršelo už před začátkem výměny. Rozhodčí to prostě měla přerušit za stavu 7-7, za tím si stojím... Jo, Ana to potom (i předtím) ještě v tie-breaku mohla uhrát, ale uvědom si, jakou hodnotu má každý bod od stavu 5-5. Tam už se prostě rozhoduje, jestli budeš chtít proměnit nebo odvrátit. Při přerušení za stavu 7-7 by ten průběh byl úplně jiný a třeba by Ana ten tie-break vyhrála 9-7.

Vlk: No, Anička měla tři setboly, ale sama zahodila jenom ten třetí. Tam udělala dvojchybu, takže za to si samozřejmě mohla sama (a to už jsem tady psal)... Ale ty dva předchozí setboly odvrátila Sam prvním servisem (nejprve eso, potom další přímý bod)... No a co se týče toho momentu s deštěm, tak k tomu už jsem všechno napsal. Ana v rozhovoru řekla, že jí ten slejvák rozhodil, takže to muselo být ještě před jejím posledním úderem. A pršelo už předtím, takže se určitě zlobila na rozhodčí, proč to nepřerušila za stavu 7-7. Ana tomu mohla předejít jedině tak, že by zvolila taktiku přemlouvání, jako Marion proti Sloane loni ve Wimbledonu...
Reagovat
smazaný uživatel
no a ja si stojim za tim, ze to mohla rozhodnout klidne sama...
nejaky slejvak...na to bych to fakt nesvadel...krom toho, hrajou v nem obe, ikdyby to zaclo pred pul hodkou...
...nevim na co si s Anou stezujete:D))), takovych situaci jsem videl desitky na ruznych turnajich...

Ale dnes jsem rad, ze postoupila Ana, jak jsme psal herne se mne libila vice:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, mohla to rozhodnout sama. Za stavu 6-5 měla dát místo dvojchyby eso a mohl být klid. Ale holt se nestalo a pak následoval ten další průběh tie-breaku, který tady řešíme...

Představ si, že bys potřeboval zahrát vítězný forehand a někdo na tebe najednou vystříknul sklenici vody... Přesně takhle se asi cítila Ana. To prostě není žádné vymlouvání.

A na co bychom si měli stěžovat? Anička postoupila, tak se můžeme radovat. :) A co se týče těch momentů v tie-breaku, tak já jsem to tady záměrně napsal hned během přerušení, kdy ještě nebylo jasné, jak dopadne tie-break a vůbec celý zápas. Napsal jsem to právě proto, aby třeba pak někdo neříkal, že se vymlouvám (kdyby Ana prohrála).
Reagovat
smazaný uživatel
"I think the five centimeters save my tournament. If she hit in, I think, whole team on the way to the airport," Li said smiling.

Skoda, takhle blizko byt OF na GS se nestava kazdy den :-(
Reagovat
baggik
Zdar tenisáci, kouká tady někdo na kráska vs. zvíře? Anička krásně se dostala ze setbolů, bohužel ta dvojchyba při vlastní šanci na ukončení setu to snad nemá cenu ani komentovat a ten poslední míček rozplakal i nebe. Ale jede se dál, ps. krása vždy zvítězí. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, že za tu dvojchybu si Ana může sama. Tam měla dát první servis (který jí v tie-breaku bohužel vůbec nechodil) a byl by klid... Ale jinak Anička skvěle zabojovala, i když k tomu potřebovala vydatnou pomoc jestřábího oka. Nebýt toho, tak by ji rozhodčí v 1. setu dost výrazně poškodili, respektive zařízli... Navíc ta poslední odehraná výměna v tie-breaku byla naprosto neregulérní. Nechápu, proč umpirová nepřerušila zápas za stavu 7-7. Nechybělo moc a naštváním jsem rozflákal ovladač...

Jinak fandím samozřejmě Aničce, ale Sam teda "zvíře" říkat nebudu...
Reagovat
baggik
Nesváděl bych to na rozhodčí..ten obří slejvák se strhnul těsně po tom co Ana zahrála do sítě. Ale ukázala charakter, nepoložil jí zpackaný závěr tiebreaku a teď už je kurt její. Kráska vs. zvíře je samozřejmě nadsázka, ale když se podíváš na Aničku, která vypadá jako modelka a pak Stosurovou co má svaly jako Rambo.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak. Anička řekla v pozápasovém rozhovoru, že ten slejvák přišel už před tím závěrečným forehandem... Ale máš pravdu, že ukázala charakter. :)

A co se týče krásy: Anička si určitě zaslouží pochvalu, jak jí to sluší a já na TP obvykle patřím mezi ty, kteří půvab tenistek velmi oceňují. Takže ano, Anička je moc krásná a díky tomu určitě zvyšuje počet (mužských) diváků ženského tenisu. :) Ale zase nevidím důvod, proč do toho míchat srovnání se Sam. Prostě každý nějak vypadá a všichni jsme nějací.
Reagovat
Vojtaakk
To vypadá, že ani jedna z nich nechce vyhrát!
Reagovat
dadaft
bože Sam, jestli o ten první set příjdeš, tak mě klepne...

>>> let´s go Aussie let´s go
Reagovat
dadaft
čtyři setboly v prachu.
auvajs. ((
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem vstala a jdu tě podpořit. Samička zase jede co?
Reagovat
dadaft
měla set (skoro) v kapse a teď je ráda za tajbrejk. ((
Reagovat
smazaný uživatel
Říkám to pořád, podoba čistě náhodná..
Reagovat
dadaft
JEŽÍŠMARJÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ (((((((((((
Reagovat
smazaný uživatel
Chápeš to? Sam to neukončí a pak začne pršet.. s ní se člověk opravdu nenudí...
Reagovat
dadaft
to jsou ale věci, upéct husu v peci - začalo lít na setbol.........
Reagovat
smazaný uživatel
Proč se Anča na konci rozčilovala nevíš?
Reagovat
Mr.Pink
chtela po rozhodci opakovani vymeny, za vyruseni destem
Reagovat
VlS
já dneska nefandím ani jedné, protože mám rád obě, ale Sam zas klasika, když už to má doklepnoyt, tak to zvoře. A teď ta voda do toho, aby to nebyl poží prst, že se na to pánbů nemůže dívat.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co v tom zápase předvádějí rozhodčí (čároví i hlavní), to je neskutečný trapas. Lajnoví už Anu třikrát poškodili a nebýt techniky jestřábího oka, tak 1. set prohrála 4:6. No a umpirová rozhodčí nechá odehrát důležitou výměnu v tie-breaku za stavu 7-7 v průtrži mračen... Nemám slov.
Reagovat
Mr.Pink
bud objektivni, prosim :)
Reagovat
smazaný uživatel
No a nejsem? Vždyť to bylo do nebe volající... Ta dosud poslední odehraná výměna se odehrála v neregulérních podmínkách, kdy už celkem vydatně pršelo (což bylo vidět z opakovaného záběru při returnu Sam). No a předtím, než Ana hrála ten poslední úder, tak dostala pořádnou sprchu... Prostě tohle bylo neskutečně špatné od umpirové rozhodčí.
Reagovat
Mr.Pink
posledni vymena byla regulerni. I britsti komentatori se tomu pozadavku na opakovani mice vysmali
Reagovat
dadaft
do sedmice všeho dobrého, je to tam. ))
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně klíd, máš na to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Britští komentátoři jsou mi úplně ukradení. V průtrži mračen se prostě tenis hrát nemá, tečka.
Reagovat
dadaft
je povinností rytíře chránit svou paní za každých okolností.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady fakt nejde o žádnou povinnost rytíře... Tady jde o férovost tenisového zápasu a pokud to nejste schopní uznat, tak prostě nemáte pravdu.
Reagovat
Mr.Pink
Jsi jediny, ktery tento moment resi. byla to regulerni vymena a tecka. Od Anicky to byl naprosto smesny pozadavek. dal uz se k tomu vyjadrovat nebudu
Reagovat
smazaný uživatel
Já už se k tobě taky nebudu vyjadřovat... A vůbec, napíšu sem zase až po zápase. Původně jsem chtěl psát jenom během přerušení. Teď se hraje, takže se jdu dívat.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandim Ane ale Mr.Pink ma pravdu. Rozhodci tu vymenu nechala dohrat a pak uz proste nejde hejbat se skore. Kdyby ji prerusila v prubehu, tak by se slo do saten za stavu 7-7. Mela dve moznosti a jednu proste vybrala.
Reagovat
smazaný uživatel
pořád je šance...
Reagovat
dadaft
tak tak, jeden brejk na začátku setu nic neznamená...
Reagovat
smazaný uživatel
Teď Sam skvěle, wow :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tedkon tu vymenu na 30-30 si hodne hezky vybojovala...a Ana hned po ni DF :-( 30-40
Reagovat
smazaný uživatel
a nadherny lobik Any :-) a dobra hra Sam na siti. Tak myslim, ze zacina jit do zdrcujiciho finishe :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Mr.Pink pořád argumentoval tím, že naštvání Any (popř. nějaká žádost o opakování výměny) bylo k smíchu. Já ale vůbec nemluvil o nějakém opakování výměny... To je mi jasné, že vzít dohranou výměnu zpátky asi rozhodčí nemůže. Ale jak říkáš, rozhodčí si vybrala jednu ze dvou variant a podle mě si vybrala tu špatnou. Prostě měla přerušit tie-break za stavu 7-7, protože celkem vydatně pršelo už před začátkem následující výměny. A taky přece musí mít k dispozici nějakou předpověď a trochu předvídat. To se bohužel nestalo...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem teda dest zaznamenal az kdyz Sam odehravala mic na Anu a ta ho nasledne prave zkazila. Jestli je pravda co rikas a prselo uz pred vymenou, tak bych i souhlasil, ze se vymena nemela zacinat. Ale ani jedna z hracek pred vymenou nevypadala, ze by uz prselo a cekaly na rozhodnuti od rozhodci co bude. Spise si myslim, ze zaclo vazne az pri te vymene...
Reagovat
VlS
S tou předpovědí s tebou souhlasím trošku jinak. Měli zavřít kurt než začlo pršet a trvalo by to 2 minuty a ne půl hodiny. Na rozdíl od Wimblu zde nevyklízí hlediště ( asi nejsou v EU a nemají EU bezpečnostní předpisy svíčku, na ni gumu , na ruku rukavici a pěkně rukou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
já budu stručnější, 3.set jsem neviděla, ve 2. měla Lucka velkou šanci, které nevyužila. Lina byla k poražení, o to víc mě to mrzí.
Reagovat
Jan
Viděl jsem až 3. set, byl jsem překvapen, že to Lucce tak jde, že to dotáhla do třetího setu, ale prostě Li Na byla v závěru lepší. Když Lucka prohrála svoje podání na 4:5 pro Li Na, tak jsem si říkal, je to jasné. A bylo. Pak už asi hraje roli psychika, Lucka to dala do sítě bylo po všem. Ale jinak dobrý zápas. Ne jak ty Kvitové zvratky (Kvitiské prominou). Ještě víc se mi líbil zápas Záhlavové Strýcové s Azarenkovou. Tam jsem viděl taky až 2. set od stavu 2:1 pro Azarenkovou a líbilo se mi to. Byl to pěkný, atletický tenis, Bára bojovala , hodně se mi to líbilo. I když prohrála, byl jsem spokojený. Tomu jsem opravdu říkal prohra se ctí.
Reagovat
Frick
Fakt jako. Když už se člověk nervuje, tak aspoň ať to má dobrej konec. :-( Tak krásně otevřenej pavouk tam by s reálnou šancí na semi (nejtěžší tam byla už jen Angie, ne? Ta by se dala.) Hořekovat nad tím, že hrála výborně, ale Li o fous líp nebo spíš bejt na sebe naštvaná, že ji nedokázala porazit, když očividně neměla Číňanka svůj den? Možná i fakt, že měla za sebou 2x tří seťáky + debla, tedy o 4 sety více než Li. Do toho asi skutečně Lucina nebyla 100% fit. Byla trochu jak mumie ze který nedůslední archeologové nestrhali všechny fáča :-).Je to trochu dejá vu na zápas Klárka - Na Li loni ve Wimbledonu. Aspoň v tom, že taky Klárka podávala do zápasu. Jak tehdy Klárce, tak dnes Lucce se ten gem nevyvedl. No ale Lucka na rozdíl od Klárky měla ten blbej MB. A taky jak ho nezvládla. Kdyby ho Li odvála nějakym esem, ae takto to vždy zabolí. :-( Týden zpět tu byly velkohubý prohlášení, jak se ukázalo, kdo je česká (nyní akutálně) jednička, no ale Lucie mohla nasadit červíka do hlavy. Měla by už letos druhý skalp hráčky TOP 10. Nj, prostě těm našim dvojko-trojkám (Lucka a Klára) není přán sukces proti velmi silné hráčce. Samozřejmě se taky dá žehrat na los. No nic. Tak snad bude líp. Ale obávám se, že si to Lůca bohužel zase příště pokazí a prohraje zápas, kde bude favoritkou. Jsem smutnej moc. Lucko, jestli máš na ní číslo (jakože asi sotva) tak zavolej Gabče a pobrečte si spolu, kočky. Mám vás rád.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist