Šafářová má první deblový titul, v Charlestonu vyhrála po boku Pavljučenkovové

9. 4. 2012, 06:27
Aktuality 1
WTA CHARLESTON - Lucie Šafářová z Charlestonu nakonec s prázdnou neodlétá. Po debaklu ve finále dvouhry slaví úspěch ve čtyřhře, když ve finále s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou zdolaly španělsko-kazašský pár Medianová/Švedovová a česká tenistka si připsala premiérový deblový titul.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová má za sebou jeden z nejpovedenějších turnajů kariéry. Na zelené antuce v Charlestonu se totiž dostala do finále ve dvouhře i ve čtyřhře a svými výkony v Jižní Karolíně zanechala dobrý dojem.

I když se pětadvacetileté rodačce z Brna vůbec nepovedlo finále dvouhry proti Sereně Williamsové, v deblu své snažení s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou dotáhly až na úplný vrchol. V nedělním finále otočily nepříznivý vývoj proti španělsko-kazašské dvojici Anabel Medinaová a Jaroslava Švedovová, se kterými prohrály první set a ve druhém ještě musely dohánět ztracené podání. Česko-ruský tandem však nakonec zvítězil 5-7 6-4 10-7.

Do finále se Šafářová s Pavljučenkovovou, které hrály teprve na druhém společném turnaji, prodraly přes duo Duševinová/Erakovicová, nasazené trojky Mirzaovou s Vesninovou a nejcennější skalp si připsaly v semifinále, v němž si vyšláply na světové jedničky a vítězky čtyř letošních turnajů Američanky Liezel Huberovou a Lisu Raymondovou.

"Je to úžasné," radovala se Šafářová. "Nasťa a já jsme dostali první divokou kartu v Miami a udělali jsme čtvrtfinále, zde jsme dostaly druhou (divokou kartu) a vyhrály jsme. Čtyřhru hraju ráda a jako partnerky se k sobě hodíme," doplnila česká tenistka.

Šafářová hrála ve finále čtyřhry na okruhu WTA teprve podruhé v kariéře a dočkala se premiérového titulu. Před čtyřmi lety ve Stockholmu neuspěla s Petrou Cetkovskou. Dvacetiletá Pavljučenkovová se do finále dostala počtvrté a získala třetí titul; v roce 2008 triumfovala v marockém Fesu s Rumunkou Cirsteaovou a loni v Brisbane s krajankou Klejbanovovou.

- WTA PREMIER CHARLESTON -
(USA / Jižní Karolína, tv. povrch, 740.000 dolarů)
nedělní výsledky (08. 04. 2012)

Dvouhra - finále:
S. Williamsová (5-USA) - Šafářová (9-ČR) 6-0 6-1

Čtyřhra - finále:
Pavljučenkovová/Šafářová (Rus./ČR) - Medinaová/Švedovová (Šp./Kaz.) 5-7 6-4 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
a doufám, že mnoho dalších bude ještě následovat ... :)
Lucka by to měla zkusit v deblu s Petrou Kvitovou. Věřím tomu, že by mohly bejt stejně úspěšnej pár jako jsou Berdych se Štěpánkem ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist