Šafářová byla pro Serenu ve čtvrtfinále snadným soustem

21. 8. 2009, 23:41
Aktuality 7
WTA TORONTO - Aby Lucie Šafářová dosáhla nejlepšího letošního výsledku, musela poprvé v této sezoně úspěšně zvládnout kvalifikaci. V Torontu však víc než na čtvrtfinále neměla: proti Sereně Williamsové neměla šanci a hladce prohrála.
Lucie Šafářová

Českou tenistku Lucii Šafářovou zastavila na turnaji v Torontu ve čtvrtfinále bývalá světová jednička Serena Williamsová. Druhá nasazená Američanka dnes dvaadvacetiletou rodačku z Brna porazila za necelou hodinu 6-3 6-2.

Serena dominovala na podání. Za celý zápas z devíti servis-gamů ztratila jen pět fiftýnů a to bylo nejdůležitějším faktem úspěchu. Nasázela sedm es a nedopustila se žádné dvojchyby.

Šafářová nestačila na držitelku jedenácti grandslamových titulů ani ve třetím vzájemném utkání a nepovedlo se jí navázat na středeční vítězství nad jinou bývalou první hráčkou světa. Ve druhém kole česká hráčka vyřadila Srbku Anu Ivanovičovou.

Postupem do čtvrtfinále soutěže dotované dvěma miliony dolarů dosáhla Šafářová největšího úspěchu v sezoně. Její přemožitelka si v semifinále zahraje proti turnajové čtyřce Jeleně Dementěvové. Ruska otočila utkání s Australankou Stosurovou, které tak vrátila vyřazení z French Open.

Dementěvová tak do semifinále postoupila na čtvrtém turnaji v řadě, finále si ale zahrála naposledy v únoru v Paříži. Na titul čeká již více než sedm měsíců.

Serena se s Dementěvovou utkala naposledy letos v semifinále ve Wimbledonu, kde vyhrála 8-6 ve třetím setu a nakonec získala titul. Z deseti soubojů šestkrát vyhrála Američanka.

"Myslím, že to bude úžasný zápas. Naše poslední setkání bylo opravdu bláznivé," vzpomínala Serena na wimbledonské semifinále.

Jankovičová vypadla s Klejbanovovou
Do semifinále se nakonec dostaly hned tři Rusky. Šarapovová, jež nezaváhala proti Radwaňské, se utká s Klejbanovovou. Ta překvapivě vyřadila světovou pětku Jankovičovou.

Jelena Jankovičová minulý týden poprvé po čtyřech měsících postoupila přes brány čtvrtfinále a nakonec v Cincinnati získala titul, který jí prý vrátil ztracené sebevědomí. Aby ne, když porazila tři hráčky Top 10 včetně jedničky Safinové.

V Torontu otočila zápas s Cliíjstersovou, na 37. hráčku světa Alisu Klejbanovovou ale v nelítostném boji o semifinále nestačila. Za 3 hodiny a 16 minut podlehla 7-6 6-7 2-6.

"Myslím, že jsem dnes odehrála svůj nejlepší zápas," radovala se Klejbanovová. "Jeleně už pak viditelně docházely síly, asi byla unavená z předchozího zápasu s Kim," dodala.

O své první finále na okruhu WTA si dvacetiletá Ruska zahraje s krajankou Marií Šarapovovou. Bývalá světová jednička porazila čtrnáctou nasazenou Polku Agnieszku Radwaňskou 6-2 7-6 a pro změnu bude hrát o svou první finálovou účast od květnové návratu na kurty. Cestou do semifinále vyřadila už třetí Rusku a neztratila ani set.

- WTA TORONTO (Kanada, tv. povrch, 2.000.000 dolarů) -
páteční výsledky (21. 08. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
S. Williamsová (2-USA) - Šafářová (ČR) 6-3 6-2
Dementěvová (4-Rus.) - Stosurová (Austr.) 6-7(3) 6-1 6-3
Klejbanovová (Rus.) - Jankovičová (5-Srb.) 6-7(8) 7-6(7) 6-2
Šarapovová (Rus.) - Radwaňská (14-Pol.) 6-2 7-6(5)

Semifinálové dvojice: Klejbanovová - Šarapovová, S. Williamsová - Dementěvová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
skott
Zpatky na zem Lucie, je mi lito, ale cekal jsem o dost vic:/ Alespon, ze bude delat Serene nejake problemy.Kdyz s ni muze drzet krok Melinda Czink nebo Bammer, tak bych v to same veril od Lucky.
Reagovat
skott
Mimochodem, fantasticke predsateveni Alisy Kleybanove v dalsim z blaznivych zapasu posledni doby.Promarnila v prvnich dvou setech nejakych 10 setbolu, odvratila jeden mecbol, aby sama na konci utkani vyuzila hned svuj prvni:-)
Obe semifinale ted slibuji velice zajimavou podivanou, vsem Ruskam jeste jde o lepsi nasazeni na US Open a urcite nechaji na kurtu dusi.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně Maruš, titul je tvůj
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka odehrála dobrej turnaj. Myslím, když bude zdravá a mít trochu toho štěstí, tak bude okolo dvacky, podle mě tam patří. Jen tak dál, držím palce!!!
Reagovat
letityfanousek
I tak je to úspěch pro naší nejlepší tenistku současnosti, jen tak dál
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist