Šafářová bude hrát ve čtvrtfinále. Proti Sereně

21. 8. 2009, 07:14
Aktuality 7
WTA TORONTO - Češka Lucie Šafářová porazila dvaadvacátou hráčku světa Jie Zheng z Číny a v Torontu postoupila již do čtvrtfinále. O letošní premiérové semifinále bude hrát se světovou dvojkou Serenou Williamsovou.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová postoupila na turnaji v Torontu už do čtvrtfinále. Účast mezi nejlepší osmičkou silně obsazeného podniku si zajistila po výhře 7-6 6-4 nad Číňankou Jie Zheng.

Dvaadvacetiletá česká tenistka vyhrála proti o čtyři roky starší Číňance první set až v tie-breaku, který skončil 7-3 v její prospěch. Psychickou výhodu proměnila hned v zisk servisu soupeřky, vedení ale neudržela. Další šanci dostala Šafářová v desátém gamu za stavu 5-4, kdy už Číňanka hrozbu vyřazení neodvrátila. Vítězka se v utkání mohla znovu opřít o vysokou úspěšnost prvního podání.

Už jen postup do čtvrtfinále je pro českou hráčku největším úspěchem sezony. To hrála letos čtyřikrát, ale vždy jen na méně prestižních podnicích. V Kanadě vyhrála už pět zápasů, když úspěšně prošla kvalifikací.

Šafářová si tak během třech dnů zahraje podruhé s bývalou světovou jedničkou. Ve 2. kole už dokázala přejít přes Anu Ivanovičovou ze Srbska, se kterou uspěla na třetí pokus. S Williamsovou se utká rovněž potřetí, oba předchozí duely také prohrála.

Serena Williamsová ve třetím kole nezaváhala proti Ukrajince Aljoně Bondarenkové, kterou porazila hladce 6-1 6-4.

Sedmou nasazenou krajanku Věru Zvonarevovou porazila Ruska Maria Šarapovová a bez ztráty setu postoupila již do čtvrtfinále. V něm se střetne s Polkou Agnieszkou Radwaňskou.

"Je to skvělý výsledek. Porazila jsem tu tři velké soupeřky (Petrovovou, Bammerovou a Zvonarevovou, pozn.) a zítra mě čeká další. Každým novým zápasem můžu svou hru zlepšovat," řekla Šarapovová.

Naopak Kim Clijstersová si druhé čtvrtfinále po svém návratu na kurty nezahraje. V Torontu podlehla světové pětce a vítězce ze Cincinnati Jeleně Jankovičové 6-1 3-6 5-7, přestože v třetím setu podávala na vítězství.

US Open: Divoká karta pro Clijstersovou potvrzena
Belgická tenistka Kim Clijstersová dostala podle očekávání od pořadatelů divokou kartu do hlavní soutěže grandslamového US Open, který začne 31. srpna. Bývalá světová jednička se vrací na okruh WTA po narození dcery Jady.

Šestadvacetiletá Clijstersová byla v New Yorku naposledy v roce 2005, kdy turnaj vyhrála. O rok později v květnu ukončila kariéru, vdala se a před 18 měsíci porodila dceru Jadu. Letos v březnu oznámila návrat a při své premiéře postoupila v Cincinnati do čtvrtfinále.

Šanci zahrát si hlavní soutěž dostali vedle amerických nadějí také Australan Chris Guccione, Francouz Michael Llodra a jeho krajanka a aktuální juniorská světová jednička Kristina Mladenovicová.

- WTA TORONTO (Kanada, tv. povrch, 2.000.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (20. 08. 2009)

Dvouhra - 3. kolo:
Šafářová (ČR) - Jie Zheng (Čína) 7-6(3) 6-4
S. Williamsová (2-USA) - A. Bondarenková (Ukr.) 6-1 6-4
Dementěvová (4-Rus.) - Peerová (Izr.) 6-1 1-6 6-4
Jankovičová (5-Srb.) - Clijstersová (Belg.) 1-6 6-3 7-5
Šarapovová (Rus.) - Zvonarevová (7-Rus.) 6-2 7-6(3)
A. Radwaňská (14-Pol.) - K. Bondarenková (Ukr.) 7-5 6-3
Stosurová (Austr.) - Razzanová (Fr.) 6-3 6-1
Klejbanovová (Rus.) - Rezaiová (Fr.) 6-3 6-4

Čtyřhra - 2. kolo:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) - Medina-Garriguesová/Ruanová-Pascualová (2-Šp.) 6-3 6-3
Duševinová/Rodionovová (Rus.) - Hradecká/Voskobojevová (ČR/Rus.) 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Super Lucko, skvělý výkon jen tak dál:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi ji viděl hrát že říkáš skvělý výkon?:)
Reagovat
smazaný uživatel
podle mě postoupila přes svoji útočnou hru, ale podání ztratila nejmíň 3krat.. mozna jeste wic protoze jsem koukal na 1.set.
Reagovat
smazaný uživatel
kde to bylo k vidění?
Reagovat
smazaný uživatel
jo viděl
Reagovat
smazaný uživatel
otázku zopakuji, kde to bylo k vidění?
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem nekoukal na video ale na portal!! bylo widet jak si berou podani!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist