Šafářová ani Kvitová v Itálii nebodovaly, Češky prohrávají 0-2

20. 4. 2013, 15:03
Aktuality 287
FED CUP - Akcie českých tenistek na třetí finále v řadě po sobotě výrazně klesly. Dvojnásobné obhájkyně titulu v Itálii po úvodních dvouhrách prohrávají už 0-2 na zápasy, když Lucie Šafářová a Petra Kvitová neuhrály proti domácím Saře Erraniové a Robertě Vinciové ani set.
Petr Pála a Lucie Šafářová

České obhájkyně titulu utrpěly svou poslední porážku v soutěži právě s Italkami v semifinále před třemi lety, na římské antuce tehdy nezískaly ani bod. Ani nynější souboj nerozehrály svěřenkyně kapitána Petra Pály ideálně, neboť Lucie Šafářová dokázala vzdorovat domácí jedničce Saře Erraniové jen v první sadě a prohrála 4-6 2-6.

Hrdinka loňského finále v Praze proti Srbsku Šafářová tak utrpěla první porážku v soutěži po čtyřech zápasech. "Bylo to s ní těžké, hrála výborně defenzivu. Je to přece jen sedmá hráčka světa a na té antuce hraje opravdu výborně. Snažila jsem se odevzdat maximální výkon, halt to dneska nevyšlo," řekla Šafářová novinářům. 

Šafářová otevírací semifinálový duel nezačala vůbec dobře, prohrála prvních pět fiftýnů a přišla tím hned o svůj úvodní servis. Rychle se ale oklepala a srovnala na 1-1. Začátek, poznamenaný krátkou dešťovou přeháňkou, se proměnil v přehlídku ztracených podání, prvních pět gamů totiž skončilo brejkem. Až Erraniová v šesté hře zlomila nezvyklou sérii a od té doby si naopak obě hráčky držely servis až do konce úvodní sady.

Šafářová o první set usilovně bojovala a několikrát rozbouřila hlučnou skupinu českých příznivců na prořídlých tribunách okolo arény. Za stavu 4-5 při podání Erraniové dokonce Češka útočnou hrou smazala ztrátu 0-40, pátý setbol už ale neodvrátila a italská favoritka získala potřebný klid.

Brněnská rodačka v jediném předešlém souboji před čtyřmi lety v Barceloně zvítězila dvakrát 6-3, Erraniová ale dokazovala, že od té doby udělala velký pokrok. Po dvorci se skvěle pohybovala, vracela i zdánlivě prohrané míče a Šafářovou už v druhém setu k ničemu nepustila. 

Pětadvacetiletá Italka za pár minut odskočila do vedení 4-0, a i když o rok starší Češka nesložila zbraně, na favoritku recept nenašla. "Škoda, že se mi to nepodařilo dotáhnout na 5-5. Měla jsem relativně nahraný forhend, nevyšlo to. Potom mi utekl začátek druhého setu a bylo těžké se dostat zpět do zápasu," podotkla Šafářová. 

Petra Kvitová tak do druhé dvouhry nastupovala pod tlakem. Aby Češky nešly do neděle s nepříznivým stavem 0-2, potřebovala oplatit Robertě Vinciové týden starou porážku z finále turnaje v Katovicích.

Světová osmička Kvitová začala nadějně a hned v první hře sebrala o čtyři místa hůře postavené soupeřce servis. Další průběh ale věrně kopíroval úvodní dvouhru. Pro obě hráčky bylo podání spíše nevýhodou, hlavně pro Kvitovou, která na servisu nemohla najít rytmus.

Česká jednička ani v jednom ze tří případů nedokázala potvrdit brejk a Vinciové stačilo k zisku první sady, že si za stavu 3-3 jednou podržela podání. O všechny další servisy obě hráčky v prvním setu přišly. "Ze začátku jsme byly obě nervózní. Rozhodovaly maličkosti a ty já nevyužila. Myslím, že tím jsem ztratila celý zápas," řekla Kvitová.

Její krize na podání pokračovala i v druhé sadě. České hráčce nebylo nic platné, když snížila na 1-2, neboť servis si za celý zápas ani jednou neudržela prohrála. Běhavá Vinciová, žijící v Palermu, nadšeně hecovala domácí publikum, v rychlém tempu ovládla zbylé gamy a zvítězila 6-4 6-1.

Kvitová připustila, že v závěru jí ubývaly síly po nedávné nemoci a tréninkovém výpadku. "Ke konci zápasu jsem opravdu mlela z posledního. Doufám, že se dám do neděle přes noc trošku do kupy," uvedla. 

Svěřenkyně kapitána Petra Pály jsou tak na pokraji vyřazení. K postupu by v neděli potřebovaly vyhrát obě dvouhry i závěrečnou čtyřhru. Nejprve nastoupí týmové jedničky Kvitová s Erraniovou, přičemž česká tenistka ve čtyřech vzájemných duelech ztratila jen jeden set, na antuce ale dosud nehrály. Po nich případně přijdou na řadu dvojky Šafářová s Vinciovou; Češka vyhrála loni v Montrealu, ale před čtyřmi lety prohrála na antuce v Acapulku. K případné rozhodující čtyřhře by pravděpodobně nastoupily Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou proti deblovým světovým jedničkám Erraniové a Vinciové.

Zvrátit stav 0-2 se Češkám ještě nikdy nepovedlo. "Je to pořád otevřené, každá může porazit každou. Zítra je jiný den. Bude to samozřejmě těžké, ale vyhrát se určitě dá," řekl novinářům Pála.

Češkám se v Palermu vzdaluje šance na třetí triumf ve Fed Cupu po sobě. Od porážky v Římě z roku 2010 vyhrály sedm zápasů, k osmému vítězství nyní mají daleko.

- FED CUP 2013 SEMIFINÁLE -
(Itálie/ Palermo, antuka)
sobotní výsledky (20. 04. 2013)

Itálie - Česko 2-0 ... po sobotních dvouhrách
Erraniová - Šafářová 6-4 6-2
Vinciová - Kvitová 6-4 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

287
Přidat komentář
tommr
a je docela možný, že se bude muset dohrávat až v pondělí což by pro naše hráčky znamenalo značný komplikace na nadcházejícím turnaji ve Stuttgartu ...
Ještě hůř jsou na tom ale ve Švýcarsku kde se kvůli dešti ještě neodehrál ani jeden zápas. Možná, že by stálo uvažovat o tom jestli by se důležitý FC zápasy neměly hrát povinně v hale ...
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá to,že se bude posouvat po hodině až se nakonec dneska ani hrát nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky zapas, fandim Makiri
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky je to tam!
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Makiri! Zapnul jsem to akorát na mečbol, když dala eso. :)

No vida. Alex dal v noci dva góly v Montrealu a Makiri hned vyhrála... To prostě není náhoda! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Asi před dvěma hodinami pouštěli během toho pojevu Chládkový na Český televizi reportáž o Slovenkách a opět zmínili chybnou informaci, že finále Fed Cupu v roce 2002 NEVYHRÁLY. Tuto lživou infromaci jsem během víkendu četl asi na 3 různých mediálních portálech. Příjde mi špatné, že na tenis nemáme reportéra, který by se takových chyb vyvyaroval a chyby opravil. Bohužel tyto chyby nejsou ojedinělé, naopak se vyskytují dost často...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Taky jsem to četl snad všude... To nikdo neví, že tehdy devatenáctiletá Daniela dotáhla Slovenky k zisku Fed Cupu?
http://i.sme.sk/cdata/4/54/5442184/sm-0628-032f-FedCup.rw.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
No, je skvělý, že reprízujou utkání, který Petra prohrála. Tak nevím, nějakej hon na čarodějnici? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně Máša s Domčou, hezky se honěj :) U Máši oceňuju, jak dala tišší chod u hry :) Tak Domčo držím palec a já si trochu opráším ruštinu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky koukam na Kirilneko vs Cibulkova a fandim Slovensku! Doufam, ze to vyhrajou:)))
Reagovat
tommr
spíš bych řek, že připravujou lidi na to co příjde. Nebo ty si myslíš, že Petra, která včera podle vlastních slov ke konci mlela z posledního přes noc nějak zázračně chytne formu a zlepší kondičku? :)
Reagovat
Fandina
Také držím palce Cibulce. Domčo ... podme!

Jinak pri info, jde to teď také v televizi na italském Super Tennise.
Reagovat
smazaný uživatel
Jezis, co jsem to sem napsala vyse, nejak mimo misu....:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, tak uplne mimo to nebylo....tak nic:-)
Reagovat
Fandina
Nebylo to sice na mě, ale znáš to, nikdy nevíš. Sara se může blbě vyspat a Petra naopak a nikdo neví, jak to dopadne. A i kdyby Petra prohrála, tak život jde dál, turnaje, Fedy. TAk Peťo pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud český národ fandí svým hráčkám, tak bych určitě do TV dala utkání, které Petra vyhrála a ukázala, co pro FC udělala, navíc když je to ve veřejnoprávní telce. Ale pokud jsem blbec, tak si nejdřív pozvu Chládkovou, nechám ji, aby podstatu komentování, ke kterýmu byla přizvána, místo pár věty řekla pomalu přednáškou a pak dám loňské finále, ve kterém Petra prohraje. Udělej si obrázek sám a očekávej, co očekávat chceš. I tak ti přeju hezkej den :)))))
Reagovat
tommr
tak ted dávaj pro změnu vítěznej finálovej zápas Lucky proti Jankovicový - doufám, že už si konečně spokojená ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně Anča, 1.set proti Kerber...:-)
Reagovat
gigin
a aj druhý :))
Reagovat
smazaný uživatel
Je dobrá!!:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Je to super, že Anička udělala dva body! :) Byl to opravdu zápas na vysoké úrovni. Kromě razance byly k vidění i hezké technické údery a celodvorcový tenis. Vypadá to, že antuka by Aně letos mohla svědčit. :) Musím ale říct, že na konci to byly nervy. Po těch nevyužitých mečbolech jsem měl obavy. Hlavně ten za stavu 5:3, kdy měla Ana prakticky vyhranou výměnu... Ale nakonec to ukončila ještě včas, protože tie-break už bych asi nervově nevydržel. :D Na druhou stranu jsem rád, že to neukončila v desátém gemu při podání Angelique, protože tam jsem si musel na chvíli odskočit. Anička je hodná, že na mě počkala... Hodně závidím všem ze srbského týmu, že jí můžou dát pusu. :)

Otázkou je, jestli se povede přidat třetí bod. Moc bych to přál Bojaně, ale bude to mít proti Moně strašně těžké... No, možná bude hrát Anička i debla. :)

gigin: Není to pro tebe trochu těžší, když Němky na lavičce povzbuzuje Petko? :)
Reagovat
gigin
:))))))) Je tam aj Julča??
Jestli jo, tak to už je zase těžká schíza :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Co Petko, ale Julča...:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Sákráá...zase byl rychlejší:-/
Jo, Julča tam je vedle Petko:-))))
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDDDDDDD
Tak to su zase v řiti, jak Baťa s dřevákama...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, je tam i Julia... A možná ještě nevíš, že Anička bude hrát proti Petko 1. kolo ve Stuttgartu. Tak už si ji Petko teďka okukuje. :D Ale ne, Anička a Petko jsou velké kamarádky. V tomto ohledu vyšel ten los docela nešťastně...
Reagovat
gigin
Monty, tož to je zase takové :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Takze zatim se nehraje:-(....
Reagovat
tommr
škoda, že nepršelo včera ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
no ja vim...tragedie to byla vcera, radeji aby to nebylo co? Jeste Lucka to bylo koukatelny, ale Peta, tak to proste neslo. Ja jsem radeji ani necetla tady ty nazory...Mozna jsme moc namlsany...trikrat po sobe vyhrat Fed Cup. Ale jestli ted vypadne Rusko tak uplne nerealny to neni....
Reagovat
tommr
přesně tak - Petra si mohla ušetřit tu blamáž ... :)
Jinak šance na třetí FC titul v řadě by v případě postupu přes Italky byla velká at už bychom hráli s Ruskem nebo Slovenskem. Proti oběma bychom finále hráli doma a forma našich by určitě nemohla bejt horší než je ted. Problém je v tom, že my přes ty Italky prostě nepřejdem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
nesejckuj...treba to jeste daj!:-)
Reagovat
Roger_Federer
Se do Kvitove pekne pustila, kila navic, špatna kondice, pomala, tlusta..drsne
Reagovat
Labi
.... no konečně někdo kdo to řekl na plnou hubu jaka to je, že to je stále jen sebeuspokojovani se atd ...že pořád jen o tom kecají ale nedělaj s tím nic...je to stejné jako tady, všichni si mylsí že to je přechodné že to přijde...ale samo to nepřijde
Reagovat
smazaný uživatel
Chládková u mě dost klesla, předtím omlouvala každou chybu, hlavně Lucky Šafářový, u finále FC hejkala blahem a teď tady veřejně předvádí, jak ví všechno nejlíp, přitom sama nesahá Petře ani po kotníky, co se týče úspěchů? A sama přiznává, jak neunesla úspěch a při psychickém zapracování skončila nejvýš 31.? Nemám ráda nadávky, ale dneska se předvedla jako opravdová kráva.
Reagovat
Labi
to si děláte srandu? co z toho co o Kvitove řekla není pravda? ....to je tady nekonečný alibismus!
Reagovat
smazaný uživatel
Jakej alibismus? Nikdo netvrdí, že Petra má skvělou kondici, ale zrovna od ní to fakt sedí. Sama si to prožila, takže by spíš měla mít víc pochopení, než si sednout do křesla a veřejně pranýřovat. A navíc FC je týmová hra. Proč se kritizuje pořád jen Petra? Já prohru našich hráček vezmu naprosto v pohodě, aniž bych si tu musela vylejvat svoje ego a vidět jen chyby. Ale to je o lidech...
Reagovat
smazaný uživatel
Chladkova dostala prilezitost v TV komentovat tenis a vehementne se toho ujala, rada mluvi a dost toho nakeca. Sama toho dokazala v tenise pulku co Petra takze jeji nazory je potreba brat s rezervou. Podle mne by nemela takovy veci o vaze vubec rikat, je to netaktni a k nicemu to nevede, ma komentovat tenis a ne bejt jeji trenerkou....
Reagovat
Roger_Federer
:), ja nema Chladkovou moc rad, ale vi co řika a neni jedina z řad odborniku kdo ma stejny nazor.
Reagovat
smazaný uživatel
Baro, přesně, je velice netaktní, pokud se dostane do blízkosti a dozví se něco osobnějšího, nemá to ventilovat ven. Doufám, že po dnešním vysílání ji naše holky nepustěj k sobě ani na záchod. že kritizuje, to není jediná, ale ona si vyloženě tahá svoje triko.. fakt kráva.
Reagovat
PetaM
Já nevím, ale mě přijde Chládková strašně namyšlená. Ona umí všechno, má nejlepší kondici atp. Všichni ví, jak to s Petrou je, nikdo o ní netvrdí, že má skvělou kondici a dokáže doběhnout všechno jako Sara nebo Aga. Ale ty její kecy jsou i na mě moc :D Co jí je do toho, co se Petra snaží zlepšit. Je jenom dobře, že všichni tvrdí, že chce zlepšit "to" :D Nemá vůbec žádné právo vědět, co se tam děje :D No jo, kritizovat umí každý, ale dostat se do TOP 10 a vydržet v ní skoro 2 roky ... To už tolik lidí neumí :) :)
Reagovat
Labi
český národ bývá k neúspěchům kritický někdy až hodně ale u Petry to je vyjímka potvrzující pravidlo, jenže ta vyjímka je až za všemi hranicemi....tak když ta Chladkova ví jak to v tom týmu chodí tak to řekla, bavila se s těmi lidmi a nebyli schopni ji nic říct...mě to taky nejde na rozum ale jakmile se někdo opováží říct křivé slovo na Petru tak reagujete takhle, podrážděně co si to dovoluje atd....Petra hraje totální prd vidí to všichni ale nikdo neřekne nic...začínám mít pocit a ted se jedná pouze o můj vlastní názor a soudím dle toho jak to vypadá už dělší dobu, že Petra měla neskutečnou fazónu vyhrála Wimbledon, turnaj mistyn...pak ale forma odešla a ona není ten typ sportovkyně, která by tomu obětovala naprosté maximum a ve vrcholovém sportu to bez toho nejde a oni slavní členové týmu asi nebudou tak blbí a kdyby se opravdu začalo makat, což by se ji asi moc nezamlouvalo tak by jejich teplé pozice byly nejisté.....
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ji ze zacatku jeji komentatorsky kariery mela celkem rada, rikala jsem si, ze je vecna a umi to. Ale kdyz jsem ji dyl poslouchala tak mne jeji komentare prisly pichlavy a neobjektivni...a kdyz dela rozhovory s holkama tak je strasne neprofesionalni, skace do reci a chce po nich priznani, ze ona mela pravdu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně...Chládkovou poslouchat, to je za trest. Netvrdím, že nic z toho není pravda. Ale ona to podává tak, jak kdyby věděla všechno, jak kdyby ona věděla, co je pro Petru nejlepší. Nekritizuje jen Petru, ale celý její tým. Jenže ona o tom neví vůbec nic. Sedí na zadku a dělá chytrou. Veřejně Petru ponižuje. Přitom Petra toho dokázala už spoustu. Co dokázala Chládková? Nikdy nic pořádnýho nevyhrála...A to, že říká, že je Petra tlustá...za to bych ji zkopala...
Reagovat
Labi
:Dje jedno jak to podala ....vše co tam řekla byla at už ve větší nebo menší míře pravda....tak se s tím smiřte
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak Petra je kritizovana hodne a vsude po kazdem prohranem zapase se najde stado expertu na vyzivu, kondici a psychologii a nevim co jeste. A takhle je to prave od onoho zmineneho Wimbledonu, protoze pred tim byla Petra neznama...
Ja mam Petru rada a kritizovat ji jednoduse nebudu, nejsem na to dostatecne fundovana, prenecham to jinym expertum:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Česká národ je jen kritický, hrozně rád zapomíná na minulost, ke své škodě. Já osobně nemám problém přijmout názor, že Petře to teď nejde, nejsem slepá /zatím/. A ty snad nereaguješ, když se Petra kritizuje? Já reaguju když se jí daří i naopak, ty např. jen když je teď na pranýři. Sama na forech vidím, kolik lidí má opravdovou radost, když jí to jde a kolik je zalezlejch a pak když nehraje, jak "musí", najednou všichni vylezou a jsou děsně chytrý? Jestli je to u tebe alibismus, že ji fandím po svým, to je tvůj názor, já ti ho neberu. Ale co se týče Chládkové, tak si stojím za tím, že v televizi hodně přestřelila a určitý věci říkat neměla.
Reagovat
Labi
tady moc expertu není, ani já ne....ale stačí se kouknout na jeden zápas a vidí to i naprosto laik, jake problémy má s pohybem, postava taky není ideální a co se týče psychiky to je patrné ais nejvíc
Reagovat
Roger_Federer
Chladkova si dovolila řict pravdu proti Kvitove, jeji hře, jejimu tymu a byla tady ukřižovana..:)
Reagovat
Labi
ano když jsou úspěchy tak se neřeší jak se to stalo prostě to tak bylo, když byla 2. na světě....tak soupeřky prostě "přestřílela" rány i ted mají razanci ale tehdy měly přesnost....a když to šlo dolů, tak by se měly hledat chyby a pracovat na nich....jenže ony se chyby našly ale nedělá se nic....ja ji taky fandím přeci jen to je češka a neřekl bych půl slova kdyby prohrála zápas a nechala tam všechno a prostě se zapřela...ale otravná gesta, slzy ... to spíše budí dojem holky, které někdo na pískovišti vzal hračku, než sportovkyně, která si jde za svým
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jinak, navíc se blíží 30. duben, nějaká oběť se musí najít :)) A co ty, když naskočíš do nějakého zápasu? Aby si pak v žebříčku moc neklesnul :))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Prave, ze neni jedno jak to podala, je to verejnopravni televize a kouka na to spousta lidi. Mela by si davat pozor na pusu....expertka. Je to jako se vsema kdyz se Petre dari vychvaluje ji do nebes kdyz ne tak kritizuje. Jak jsem rekla beru ji s rezervou...jeji "pravda" jak rikas je relativni.
Reagovat
smazaný uživatel
Že Chládková nevyhrála Wimbledon a nebyla v top 10 mi nevadí, ale že se "odborně" vyjadřuje k něčemu, o čem nemůže nic vědět, to mě vytáčí.
Reagovat
smazaný uživatel
osobně se necítím kompetentní Petru kritizovat, tudíž ji nekritizuju. Na druhou stranu názor Chládkové respektuju. Kritika se nelíbí nikomu, ale nakonec může pomoct. Každý to z života zná. Kdyby mě nikdo nevedl, neupozorňoval na chyby, ukolébalo by mě to a byl bych nepoužitelný, neschopný deb*l. Každý z nás by byl. Každá mince má dvě strany...
Reagovat
Roger_Federer
Co se tenisu tyka, je Chladkova kompetentni dost..
Reagovat
smazaný uživatel
A ty jsi vždycky v poho? A nebrečíš, že ti někdo bere hračku? :)) Klára má mnohem tragičtější výrazy a vypadá kolikrát tak otráveně, že se mi na ni ani nechce koukat. :) Petře budu vždycky fandit, nejen že je Češka, ale jsem moc ráda, že dokázala co dokázala, i když to samozřejmě pro mnohé nic neznamená, protože to je minulost a teď to nemlátí na potkání, takže vlastně by toho měla nechat. Co se týče FC, jsme tam kde jsme díky ní. Já prostě neumím vymazat co dokázala a jen se pást na jejím blbým období. No nic, nebudu tady plýtvat písmenky, prostě každej máme jinej názor :))
Reagovat
Fandina
Petra není tlustá, stačí se na ní podívat v reálu, je štíhlá. Nebo se podívej někdy až bude stát na fotce vedle sebe víc holek tak tam to také poznáš. Můžeš si vzít si tabulky výška váha, je na hranici podváhy, má takovou nesouměrnou postavu, hubené nohy a televize zkresluje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok to beru, nemusi byt byvala no.1 aby mohla kometovat tenis. Ale ona tam je od toho aby komentovala ne kritizovala prece. Musi byt objektivni. Ja vetsinou koukam na Eurosport kde komentuje Jo Durie a Sam Smith a prijde mi, ze jejich kometare neurazeji, ale jsou vecne a trefne, proste to podani je uplne jine.
Reagovat
smazaný uživatel
Dej volovi funkci /obrazně řečeno/ :)) Prostě si připadá důležitá spolu s komentátorem, kterej ji měl usměrnit a ne jen blbě přikyvovat. Ale to je o profesionalitě, kterou teda ani jeden dneska neměli.
Reagovat
smazaný uživatel
Mam stejny nazor!
Reagovat
Roger_Federer
Ja nesouhlasim, stim jak to Chladkova podala, moc ji nemusim , ale z jejim nazorem a pohledem na vec jako takovym souhlasim a vi co řika...Co na jeji kritice a podani neni pravda?
Reagovat
smazaný uživatel
Co na její kritice a podání JE pravda?
Reagovat
Fandina
Podívej, já ten rozhovor bohužel neviděla, nevím, co řekla, ale pokud řekla, že je Petra tlustá a ona tlustá není, tak to potom neberu i další věci. Jinak já jsem si pustila televizi a tam se mluvilo o počtech turnajů a to co tam bylo řečeno nebylo přesné. Už třeba jenom v tom, že čtyři grandslamy plus turnaj mistrů není pět týdnů v roce, ale čtyři grandslamy jsou po dvou týdnech. Bylo tam dost údajů, které ten kdo tenis sleduje ví z praxe a oni je neznali.
Reagovat
tommr
nevím co přesně říkala Chládková, ale vypadá to, že si na ní vylejváte zlost za to jak mizerně ted Petra hraje přesně podle toho rčení "pro pravdu se lidi bijou" ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zkratka FFK=Fanaticti fandove Kvitove?:-)
Reagovat
Fandina
Já také nevím, co říkala, ale jestli řekla že Petra hrála blbě, tak má pravdu. Jestli řekla, že je Petra tlustá, tak jí neměla. Jestli řekla že grandslamy plus turnaj mistrů se hraje pět týdnů tak ji také neměla.
Reagovat
tommr
GS jsou zátěž na dva týdny jen pro pár nejlepších hráček. A Petra už mezi ně pomalu ale jistě přestává patřit - její doba strávená na GS se začíná povážlivě zkracovat - na tom posledním GS v Austrálii už nestrávila ani ten 1 týden ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Blábol řečený expertem zůstává blábolem.
Reagovat
Roger_Federer
Neschopnost jeji tymu, trenera dovest Petru k nejake zmene k, řešeni situace..Aktualne špatny pohyb a špatna fyzička, psichyka nemluve..Od roku 2012 misto (tenisoveho rustu)pokles a stagnace..v tomto mela Chladkovou pravdu.
Reagovat
Fandina
Počet týdnů na GS nesouvisel s Petrou, mluvilo se obecně, předtím třeba i o Šafině. To nebyla informace k Petře. Prší, tak bylo něco ze studia a tam se mluvilo o programu tenistek na rok a o tom jsem psala.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic z toho, co jsi teď napsal, není pravda. A nemá ji ani Chládková. Což vidí každý, kdo není FKK.
Reagovat
Roger_Federer
Ano tady řekla blbost, ale myslim, že ona myslela 5 povynych turnaju(počitala je) ne 5 tydnu, ale nevim.
Reagovat
smazaný uživatel
To se pleteš, já si zlost nevylejvám, mně je Chládková ukradená a vždycky byla, pouze objektivně posuzuje, že se zachovala neprofesiálně a že spíš ona si vybíjí zlost nebo svoje mindráky. A já se pro pravdu nezlobím ani nebiju, protože ji mám vždycky :))))))))))
Reagovat
Roger_Federer
Nemužu, souhlasit..sory mam jiny nazor..
Reagovat
Fandina
Ano napsal si, že nevíš, jak to myslela, tak já takhle uvažuji také a proto ji nekritizuji ale její informace hodně seji. Už vzhledem k tomu, co řekla o Petře a já to neslyšela, že je tlustá, což je opravdu nepřesné vyjádření o ní. Upozorňuji, že jsem to neslyšela, nepřesnosti ohledně turnajů ano. Pokud řekla, že Petra hrála blbě, souhlasím s ní.
Reagovat
smazaný uživatel
Jezisi uz se nehadejte. Chladkova je pro mne spatna komentatorka, nastesti ji neposloucham az tak casto, ale i to malo mi staci. Jestli ma nebo nema pravdu je otazka, ale hlavne jde o zpusob jejiho podani. Je komentatorsky nevybourena, treba to prijde casem a bude z ni dobra komentatorka:-))
Reagovat
tommr
je to právě naopak - Roger_Federer má ve všem pravdu jenže ty si tak zaslepenej, že si to nedokážeš přiznat. Výsledková stagnace Petry se dá velice snadno doložit. Vem si třeba stále se zhoršující výsledky na GS za poslední dva roky:

AO 2012 = SF
FO 2012 = SF
W 2012 = ČF
USO 2012 = R16
AO 2013 = R64

nebo snad chceš popřít i takhle jednoznačný fakta?
Reagovat
Fandina
Sice to nebylo na mě, ale já mám také ve všem pravdu, co tu píši.
Reagovat
Fandina
Jinak co se týká Petry, měla v roce 2011 super výsledky, Wimbl, TM, FED, druhé místo na žebříčku a pokud se jí nepovede to zopakovat, i tak je to pořád naše nejlepší současná hráčka a není nutné jí odpisovat. Je mladá a je šance, že má ještě všechno před sebou. Když ne, tak to bylo také super. Držím palce Petro a fandím.
Reagovat
tommr
ty si pleteš kritiku s odepisováním. Pokud se ovšem Petra nedokáže podívat pravdě do očí a nezačne s tím něco dělat tak se opravdu může stát, že špatně skončí ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi ten poslední, kdo tady komukoliv může vyčítat zaslepenost a ignorování faktů.
Reagovat
Fandina
Jenže Petra hraje tenis, má tým a ti ostatní to jen sledují. Přejí jí, fandí, věří. O nic jiného nejde. Ona má všechno ve svých rukou a záleží jen a jen na ní. Vyčítat jí, že to dělá špatně, nebo že se jí nedaří není relevatní.
Reagovat
tommr
to už se opravdu na nic jinýho nezmůžeš? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co mám dělat, když věcná debata o Petře s tebou již nějakou dobu není možná. ;-)
Reagovat
gerd
Bývám k našim tenistům moc kritický,ale tentokrát řeknu že ne každý den bývá posvícení!Není možné přece nějakou soutěž či pohár vyhrávat každý rok!A když není ani příhodná shoda okolností-forma,atd. tak to prostě nejde!Jsme jen jednou z mnoha tenisových zemí!
Reagovat
Fandina
Vidím to podobně ... úsměv
Reagovat
Frick
http://abload.de/img/00kkx7sw2.jpg

OMG...
Reagovat
Frick
Nicméně, jak byste to viděli? By Karolína mohla mít šanci, ne? Utahanou Cibuľu by mohla zatlouct ta naše malá kolohnátka do země, ne?
Reagovat
Frick
jsou holky hezký, oproti tomu taková Schiavone by mohla z fleku hrát polednici. :-)

Hlavně Klárka je taková princezna. Škoda, že nehrála
Reagovat
Fandina
CzechFans ... nesmutni, zítra je také den a třeba to holky otočí. A když ne, tak budou další zápasy a FED. Zítra fandíme. Pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
ja mam takisto pozitivne myslenie,ale k tebe sa ani nepriblizujem-usmev
Reagovat
smazaný uživatel
No nic, přeju fanouškům dobrou noc, dnešek stál tak nějak za kulový /i ten hokej/, holčiny ať se dobře vyspí a zítra nanovo:) Ahojky
Reagovat
Fandina
Lunej ... díky za přání, dobrou noc, hezké sny :-)
Reagovat
historik
souhlasím, že třeba hra Errani může Peti sedět líp, ale Petra se neuvěřitelně pere s podáním, dneska to fakt bylo zlé, dost zlé
Reagovat
smazaný uživatel
Který chytrák vůbec přišel s tím, že ve čtyřhře je jasný favorit Taliánsko? Nenapadlo vás tak náhodou, že jak Errani, tak Vinci budou utahané, zatímco H+H čerstvé? Dle mě, kdyby byl stav 2:2, tak je čtyřhra tak 50 na 50
Reagovat
smazaný uživatel
2-2? spíš 4-0
Reagovat
smazaný uživatel
není to ostuda. neměli jsme šanci.
Reagovat
PetaM
Upřímně, vidím naše šance zítra docela velké ... Petra na Errani umí. Sara dává obloučky a tím teoreticky Petře nahraje na winner a její servis bude Petra určitě atakovat pokaždé. Přece jenom pro Petru 120 km/h je lahoda, může zabíjet hned z první (ale zase nepřestřelit :D ) A Vinci-Šafářová ... Čopy od Vinci nebudou pro Lucku tak těžké, protože je menší a pohyblivější než Petra. Tudíž by se s tím prakticky měla poprat lépe, než ona. Když tohle vyjde, přijde na řadu čtyřhra. Utkají se 1. a 2. nejlepší pár světa. Tam se výhody smažou. Errani+Vinci jsou nejlepší, ale ne neporazitelné, navíc budou unavené ze singlů. H+H sice nemají nejlepší vstup do sezóny, ale proč je hned odepisovat :) Myslím, že to budeš ještě zajímavé :) :) A netřeba házet flintu do antuky, když prohráváme 0:2 :) :)
Reagovat
Fandina
Díky za tenisový rozbor. Zítra uvidíme, pokud by to tahle vyšlo, tak super. Rozhodnout by mohl debl. Holky držím palce ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Ne,Kvitová je momentálně v háji,S errani prohraje a vypadne brzo i příští týden ve Stuttgartu - má teď období,kdy je dole.Proti Kvitový teď klidně budu sázet i tisícové částky.Vinciová teď hraje skvěle,Šafářová na ni momentálně nemá,a single? - marné lásky snaha.Já sice holkám fandím,ale vidím to na debakl.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechceš si radši sázet u mě? Když vyhraješ, vrátím ti je zpátky, místo úroků budeš mít dobrej pocit /ten je k nezaplacení/ a když prohraješ, tak si je nechám a budeš mít taky dobrej pocit, že jsi udělal dobrej skutek /taky k nezaplacení/ :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já když sázím velký částky proti kvitový a vyhraju,tak z toho nemám vůbec radost,jsem smutnej,protože bych chtěl,aby šampionka Kvitová pořád jenom vyhrávala.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsme o tom mluvili trochu níž... No prostě Sportblesk. :D
http://imb.lide.cz/lide_photo_big/201304/2019/3b/5172f0b53bc36f35c3ad0500.jpg
Reagovat
Frick
na SK "Vánoce" Slovenky vedou 2:0, Čehuně prohrávaj 0:2 a Chalani vyhráli nad námi 3:0 v hokeji :-O
Reagovat
smazaný uživatel
Tak aspoň jedna dobrá zpráva pro fanoušky českého týmu. Ten Svačina toho taky nakecá...
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-fed-cup/171313/nerozchazime-se-ujistily-h-h-jako-dukaz-pridaly-spolecnou-fotku.html
Reagovat
Frick
Ten nadpis zní jak kdyby to byly registrovaný lesby...

(btw: rozhodně neva, že ty "teplý" doby českýho s čs. tenisu jsou fuč...)
Reagovat
Carloss
Tenhle scénář jsem trochu čekal. Nicméně mě Petra v prvním setu docela překvapila, nedělal tolik nevynucenejch chyb, měla slušnej return a Vinci ze začátku byla dost nalomená. jenže jako kdyby Petře chyběl větší tah na branku, v těch rozhodujících chvílích to pokazila. Souhlasím s Pálou že kdyby Petra v prvním setu odskočila Vinci o dva gemy, tak to mohlo vypadat úplně jinak. Ale selhalo jí úplně podání, malá rychlost, furt co jsem mohl sledovat to první podání bylo kolem 150 km v hod. Ale Petra normálně podává kolem 180 km. Tady se asi projevilo to rameno. To jinak není možný. Proto bych Petru zas tak moc nevinil. Nicméně tohle je její problém dlouhodobě, nedotáhnout úspěšný nastartování do zdárnýho cíle. Přesně takhle to probíhalo i v Katovicíh proti Vinci a přesně takhle to vždy vypadá když hraje proti silným soupěřkám. Dokáže vyvinout tlak, má nakročíno, ale pak najednou všechno vyháže. A určitě ale byl patrnej horší pohyb. Málo dobíhala míčky, na síti byla později, kazila, celkovej pohyb byl mdlej. Též se přikláním k tomu, že by Petra měla něco výraznýho změnit. A změna trenéra se vší úctou ke Kotyzovi by taková by byla IMHO prospěšná. Petra nyní potřebuje kouče kterej už má zkušenosti s vedením špičkovejch tenistek, kterej ví, jak dosáhnout na vrchol a hlavně se na něm udržet.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hodně štěstí!
Reagovat
smazaný uživatel
2 brejky na úvod, zatím dobré :)
Reagovat
Chrenda
Masakr. Po loňské vydařené ženské sezóně, přichází gigantický propad na všech postech vyjma Kláry Zakopalové. PK úplně mimo, LŠ úplně mimo, LH úplně mimo a AH úplně mimo. Dohromady z toho je FED Cup tým ČR úplně mimo. Sázím, že znovu dostanou 5:0!!!
A to, že hraje Kvitová i když je pořád nemocná není už vůbec pochopitelné, toby Katka Siniaková zahrála líp nebo holky Plíškovic!! Myslím, že to Pála těžce nezvládl, že jí nasadil, přestože je tragická už od začátku roku s vyjímkou Dubaje, potvrzující pravidlo!!
Reagovat
Frick
..je v kvaldě o Stuutgart zrovna Brinerová a ne nějaké lepší z našich tenistek? Plíšče Ka.?
Reagovat
Roger_Federer
A teda, musim konstatovat, že nejvice zaslepenych fanouškou, nepřimajicich jakoukoliv kritiku a nazor i na veci, viditelne a realne, ma ne Nadal, Djoko, Federer, ale P.Kvitova..
Reagovat
Fandina
to bude tím, že Petra je ještě mladá a tudíž se od ní ledacos dá očekávat a nebo se jí třeba fandí proto, že jí tady má hodně lidí rádo a já jí třeba věřím, ale faktem je, že když prohraje, tak si to vždycky nějak vysvětlím a nekritizuji jí. Ona pak příště zase vyhraje, dojde do finále jako minulý týden a jede se dál. Je pořád důvod jí fandit.
Reagovat
Roger_Federer
,ale.
Tak že ty jako fanynka Kvitove, jsi spokojena s vykony, uspechy za rok 2012 a 2013??
podle tebe, je jakakoliv kritika neopravnena, a je v pořadku, že hračka top 10, vytezka TM A Wimledonu.. herne skomira a tape??
Reagovat
smazaný uživatel
To je právě to, že si to umíme normálně vysvětlit, aniž bychom se z toho hroutily a posílaly Petru do důchodu :)) Taky si vzpomínám, jak Navrátilová prohrála finále s Gráfovou a to ji měla na kolenou a teď o ní píšou jako o hvězdě. Kdo chce, má hodně krátkou paměť a co dělá hráče světovým? To, co dokázal a díky čemu se dostal mezi špičku, tak proč se o tom u Petry pomalu nesmí ani mluvit, aby náhodou člověk neschytal kritiku, že je zaslepenej? Copak všichni ve 23 letech jsou vyzrálí, skvělí a dokážou takový bejt dalších 10 let? Až Petra skončí, kdoví, kdy se zase v elitě objeví naše hráčka? Možná, že se toho já nedožiju :))
Reagovat
Fandina
Já fandím Petře, protože se mi líbí jak hraje a vím, že nějaké úspěchy udělala a tudíž je šance, že přidá další. Když ne, tak se nedá nic dělat, ale pokud na kurt nastoupí a dokáže vyhrávat, tak není důvod jí nefandit. Čekám co bude. Jsem progresivní, očekávám výkon a proto jí fandím. Co bylo bylo. A věřím, že se u Petry můžu dočkat. Když ne, tak začnu fandit jiné. Ale zatím nemám důvod. Fandím jí, přeji a očekávám.
Reagovat
Roger_Federer
Srovnavaš Kvitovou s Navratilovou a Grafovou?
Reagovat
smazaný uživatel
to finále s Gráfovou prohrála Novotná, teda jestli myslíte wimbledon 93
Reagovat
Fandina
Přesně tak, která tenistka byla nebo je tak úspěšná jako Petra, ale to je asi málo, místo aby byla radost, že byla před týdnem ve finále, tak dostane vynadáno, že nevyhrála titul. Je to nepochopitelný nevděk. Nepokora od fanoušků. Neuznalost.
Nebyla to Jana Novotná ve finále s Grafovou, nemyslela si to finále Wimbledonu, jak ho nakonec prohrála a pak plakala vévodkyni na ramenou?
Reagovat
Fandina
Pochopitelně, že když se mluví o Navrátilové, tak z ostatních našich současných tenistek není možné opomenout Petru. Která jiná k ní má nejblíž a zároveň daleko než ona. Srovnávat neznamená dávat rovnítko, ale navazovat na úspěchy předešlých českých hráček. I když v případě Navrátilové jde o legendu i světového tenisu.
Reagovat
Fandina
Dodatek ... v případě Martiny Navrátilové jde o největší legendu světového tenisu
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, samozřejmě jsem myslela Novotnou, prsty byly rychlejší než hlava :) ano, přesně, jak jí brečela na ramenou, tím chci říct, co dokáže psychika, že to měla vyhraný, Steffi na kolenou a Jana to celý projela.. jak mě to strašně mrzelo, i když jsem byla pubescent, kterej tomu až tak nerozuměl :) Bylo mi jí strašně líto, jako je mi teď strašně líto Petry, díky které jsme ve FC tam kde jsme a já tady čtu takový věci od některých. Přijde mi, že se opravdu vyrojí jak Petra prohrává a chytají se jejích chyb jak hov..o košile a píšou tady pomalu elaboráty, jak by měla, co by neměla, co smí, co nesmí.. A přitom někteří sami kážou vodu a chlastaj víno.. :)
Reagovat
Fandina
Vždycky když Petra prohraje, tak se objeví kritikové, kteří taky vystupují, jako že oni to věděli a posilují si tu své ego na úkor tenistky. Pak jsou další kritikové, kteří si potřebují kopnout do tenistky a proč ne, když tady je to možné a nic je to nestojí. A pak jsou kritici, kteří Petře přejí, ale nějak neumí unést její prohru a udělají to tady. A pak jsou takoví fanoušci, kteří fandí a fandí a mají radost, když se daří.
Reagovat
smazaný uživatel
A když se nedaří, tak se nehroutěj u klávesnice a nemají potřebu vykřikovat do světa, jak je KVITOVÁ PITOMÁ :)) To je holt ta virtualita, anonymně schovaná u počítače si můžu nadávat aniž dostanu přes držku, maximálně přes net a to nebolí :)) Já nemám vůbec problém komunikovat s někým, kdo ji třeba nemá rád nebo nefandí, znám jednoho, ale je to v pohodě a dokážeme se spolu zasmát, ale nesnáším takový ty rezolutní a pomalu přikazující verdikty, to si připadám jak na sjezdu KSČ. Je zajímavý, že oproti Tomovi je Petra na pranýři věčně, ta kdyby letos tu Dubaj nedala, tak ji snad upálej zaživa :))
Reagovat
Fandina
Tak to máš pravdu. Petra tu zřejmě vzbuzuje větší očekávání než Tomáš a pak se strefují do její postavy a to se mi fakt už vůbec nelíbí. Je to jen kritika pro kritiku. Ale na druhou stranu, zase když se Petře daří, tak je tu dost lidí, kteří jí to přejí a mají radost. Já také nemám problém s fanoušky kritiky. Někdy mě to vytočí, protože si říkám, nedals, neber. Nepomohls Petře v karieře ničím, tak nemáš právo kritiky, neber. Ale rozumím tomu, že je to fandění, je to takové to přání a i o emocích víc než třeba o rozumu. Fandím a když to nevyjde, tak pak jsem zklamán. Je to život ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Víš co, k takovým názorům musíš prostě dospět, já v Petřiných letech byla vemeno, neustálený, jednou nahoře, jednou dole a hroutila jsem se z věcí, kterým se dneska jen směju. Navíc tenis miluju a mám ho jako odreagování, takže se u toho nebudu vztekat, to můžu jít rovnou vařit :) samozřejmě, že mě to hrozně mrzí, ale těším se zase na další zápasy a život jde dál, jak píšeš. Podle toho, co od některých čtu, by mě zajímalo, kolik jim je :))
Reagovat
Fandina
Jasně ... úsměv. Také si myslím, že člověk je bohatý tím, co prožil a ne nadarmo se říká, co tě nezabije, to tě posílí. Bojíš se nějaké práce, uděláš to a jseš bohatší, příště se jí už nebojíš a tak to jde pořád dokola. Já mám taky moc ráda tenis, fandím mu, chodím na zápasy, dívám se na telku, také si chodím pinknout, když je s kým. Teď mě napadlo, dole píšeš, že Petra s Luckou jsou si podobné herně, levačky, jednou hrají jako bohyně, atd. Tak co kdyby se to třeba zítra otočilo. Taky šance, ne? Mohly by, když je to vlastně takhle u nich náhodné a já s tebou naprosto souhlasím, že ano, tak by si na to mohly vzpomenout a ještě FED otočit ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že nejde naklonovat Petřina technika a údery s Lucčiným pohybem :) Myslím, že Lucka má výhodu oproti Petře, že se líp hýbe, takže šance by tu byla, jde o to, jestli technicky na Vinci stačí, šance je, protože Vinci zase není taková motorová myš jako Sára. Petra Sáru v Dubaji sice dala, ale to hrála právě jako bohyně /i když s chybama/. Pokud je limitovaná zdravotně a psychicky se nezvedne, tak nevím, Sára ji tam uběhá, pokud ji Petra rychle neumlátí. Takže já bych si to moc přála, ale fakt nevím.
Reagovat
Fandina
Taky se bojím, že Sara bude horší oříšek pro Petru než Vinci, protože všechno uběhá a v Dubaji nebyla tahle pomalá antuka, tam jí Petra mohla umlátit. Tady navíc jí nejde ani podání, levácká zatáčka už vůbec.
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, zrovna ta levoruká zatáčka Petry je skvělá, i Lucka ji umí, když se daří /prostě ty leváky miluju/ :)) Já bohužel tenis hrát nemohla kvůli zdraví, jen občas línej tenis, ale někdy si to stejně zkusím, i když možná uběhám tak 10 minut :)Já u Petry právě strašně obdivuju ty její míčky k lajnám, jak jí to tam krásně padá, když se jí daří, to se nedá z hlavy jen tak vymazat tím, že jí to teď nejde. Ona to tam někde pořád má, jen najít způsob, jak to vydolovat a nepustit. A pochybuju, že Petra, která právě je dost taková citová, najednou vykopne Kotyzu.
Reagovat
Fandina
Tak to máš vlastně pravdu. Přece Petra ze dne na den nezapomněla tenis ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
I když to tak někdy vypadá.. řehot :)
Reagovat
Fandina
někdy ano ... trefa
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2013/1051/MDS.pdf
Reagovat
PetaM
Už jsem o Stuttgartu psal níže ... Ten los teda není nic moc ... :) ALE! Já Petře věřím! :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
jj, teď sem si všimnul :D
Akorát tě opravím, Beck není kvalifikantka, ale divoká karta.. tudíž rozehraná taky nebude. Akorát je to Němka, tudíž z hlediska domácího prostředí to nemusí být sranda. Navíc mladá a nabuzená.. s tím mívá Petra problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
a ten los jako takovej není úplně na prd. On si moc člověk nevybere, je tam jedna dobrá hráčka vedle druhé. Když Petra vypadne v 1. kole, má aspoň o čem přemýšlet a může trošku pošetřit to rameno do Madridu :)
Reagovat
PetaM
Já jsem právě myslel, že je Q, protože tady na LIVE score v rozpisu má za jménem (Q) :) Pak jsem se ale podíval na kvalifikaci a ještě nebyla dohraná ani jedna, ale opravit se příspěvek nedal :) Ale já věřím, že Peťa dojde daleko :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme no :) Ale pokud Petra hraje pod práškama od bolesti (teď to říkali ve zprávách), tak bych se na nějaký Stuttgart asi vyprdnul. Za 14 dní začíná povinný Madrid a ten je mnohem důležitější. Brzká prohra by mi ani nevadila. Kromě Petry ještě můžu fandit mé milované Li :D
Reagovat
PetaM
Je to na uvážení Petry ... Ale aby tam jela, prohrála v prvním kole a snížila si tak sebevědomí, to bych radši zůstal doma a vyléčil rameno .. :) Je to na ní ... :) Uvidíme, jak se rozhodne :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen se malinko vecpu, když vidím, že fandíš Li, já taky, od AO ji opravdu žeru, co tam předvedla, celkově její projev je hrozně sympatickej. Takže když Péťa vypadne (samozřejmě jí to nepřeju), Li budu fandit co se dá. :)
Reagovat
Fandina
Přidávám se, Na Li fandím vždycky po našich a slovenských holkách nejvíc.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Maruš má celkem hodně parádní los(myslím to tak, že by mohli být bezva zápasy), už se těším :D
Ve 2. kole Lucka Š. nebo Barthel, v QF asi Ana nebo Petko v SF Kerber či Caro..
Už se strašně těším :D Moje přání, na složení finále:
1) Masha vs. Sam- Mohly by zopakovat loňský zápas zde..
2) Masha vs. Li Na- Mohly by zopakovat loňský zápas v Římě :D
Reagovat
smazaný uživatel
jedním slovem horror, "saw" hadr,
kvitová no comment,
šafářová celkem dobré, ta holka má pro tenis jednu
zásadní vadu, že neumí vyhrávat,
jinak celý tým fajn vystylovaný a happy,
možná snad ubrat z krásy a přidat v tenisové dřině,
a bude to dobrý...
Reagovat
smazaný uživatel
Co by jiný země daly za hráčku, která se 2 roky drží v top 10 a má na kontě GS a TM. A až Petra skončí už vidím jak se z ní bude dělat legenda bez vady na tenisové kráse. Dobře si pamatuju doby, kdy hrála Novotná a jak se jí nadávalo, že je labilní a teď ji ti samí vynášejí do nebes. Přitom to už je pozdě, hráče mají fanoušci podržet v době aktivní kariéry, kdy to nejvíc potřebuje. Hrozně mě mrzí, když vidím zdejší útoky na Petru (zajímavé, že k jiným hráčkám je mnohem schovívavější přístup). Měla by mít obdiv za to, kde je. Nejsem zaslepený fanoušek, když Petra hraje blbě, řeknu to, ale dá se to říct s taktem a empatií. Je to frustrace z toho, jak si lidi vysnili, že Petra bude no.1 a bude všechno vyhrávat a ono to tak není? Asi jo, pořás si pamatuju jak jsem někdo loni touhle dobou napsal: "Tak jsem se radoval, že máme novou Navrátilovou a zatím to vypadá, že to bude další Novotná." To ale není Petry chyba, že nesplňuje něčí jízdní řád. Dnešní zápasy hodnotit nebudu, neviděl jsem je.
Reagovat
Jan
Máš pravdu, ale co u Petry vidím, jeví se mi, že asi moc netrénuje, o fyzickém tréninku nemluvě a od začátku roku jako by jela ze setrvačnosti z roku 2011. Nějakou dobu to stačilo, ale je to pořád horší. Samozřejmě, byla tam zranění, řekl bych že tam mohla hrát roli i ta stále menší fyzická kondice. I v současnosti: před týdnem v Katovicích ve finále, jak Petra nasadila tragický výraz v obličeji, bylo vidět, že je zle a že na to fyzicky nestačí. Tam se to omlouvalo, že byla nemocná, tady zase rameno a pořád něco. Asi je něco špatně.
Reagovat
Jan
od začátku roku 2012 (vypadlo mi to)
Reagovat
smazaný uživatel
ale jo, s tím souhlasím taky mi to tak přijde, jako by Petra žila z podstaty toho co už umí a nic nepřidává a někde i ztrácí, zatímco ostatní se vyvíjí. Jako by usnula na vavřínech tím, jak rychle vylétla nahoru A v tomhle ohledu jí možná prospěje, když dostane párkrát pořádně nabančeno a třeba se chytne za nos. Ale nenadávám jí za to je mladá a má čas se srovnat. Jaký já byl v jejím věku tele... A pořád lepší když bude mít 2 špatné sezony a pak bude špičkově hrát ještě 10 let, protože si srovná v hlavě, že to opravdu sama chce dělat naplno, než aby to dělala naplno z musu a za 2 roky s tím vyhořelá sekla.
Reagovat
pepin
Nevím, kdo ji tady nadává, ale souhlasím s Tebou a již jsem to zde psal dávno před tímto utkáním, že není u Petry vidět žádný kvalitativní pokrok.Těžko můžeme hodnotit kondici a zdraví když u toho člověk není. Ale člověk si udělá obrázek podle toho co na kurtu vidí.
Reagovat
Fandina
Já tedy nevím, co myslíte žít z podstaty. Vždyť to ani nejde. Musí jít na kurt a tam hrát v tom okamžiku a nejde si něco přenést z minula. Je to sport a každý zápas je jiný. Já prostě respektuji realitu. Jednou vyhraje, pak je nemocná, zraněná, vždyť to vidíme u většiny tenistek, že pořád je něco. Je potřeba to respektovat. Brát to jak to je. Jednou se daří, pak ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to vidím tak: Petra je levačka a leváci jsou prostě jiní, v něčem výjimečně nadaní, ale zároveň labilnější ve věcech, na kterýma ostatní kroutí hlavou. To myslím vážně, já jsem totiž taky levačka a ten názor neslyším poprvé (jen nevím, v čem jsem geniální já) :)) Když si všimnete Lucky Š, jsou si v leččems podobné, zahrají jako bohyně a pak hrůza, jen s tím rozdílem, že Petra má údery lepší a víc dokázala. Myslím, že Petra vyzrává jinak než hráčky typu Máša a Vika, pomaleji než by každý od ní chtěl. Takže já mám pro ni pochopení :))
Reagovat
VlS
asi budete mít klidnější konec sezóny. Žádná tragédie se neděje, uvidí se zítra. Lucka mě mile nepřekvapila, ale ani nezklamala, z Petry jsem hodně rozpačitej. No nic, fandím dál.

Křik na změnu trenéra se čekat. dal, abych pravdu řekl, mám čím dál větší chuť se k němu připojit, ani ne tak kvůli dnešku, jako spíš kvůli tomu, že mi nepřipadá, že by tomu dával všechno. Petra dneska propadla především z taktiky a t o by se svými zkušenostmi asi nemusela.
Reagovat
PetaM
Tak Stuttgart je rozlosován :) Los Petry: v prvním kole Beck - kvalifikantka, takže rozehraná, pro Peťu nic moc. Druhé kolo nejspíše Flipkens - ta Peťu vyřadila v Miami, ale tohle je antuka .. I tak, je to nebezpečné. No a ve ČF Li Na. Kdyby postoupila i přes ní, nejspíše narazí na Errani. Ve finále pak Sharapova :) Tak .. uvidíme, jak jí to půjde. Jinak los na prd, ale příští týden ukáže :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podívejte se na Serenu, copak je to nějaký drobeček???? To vážení borci zde na této ubohé diskuzi není o tuku ani o břichu. Protože hraji tenis a to poměrně dost slušně, tak vím jediné. Je to o pohybu po dvorci a o psychice... a obojí má bohužel Petra Kvitová špatné..Tenis umí, ale takhle bude jenom klesat a klasat dál...bohužel
Reagovat
pepin
No protože to tady přece napsal jeden inženýr.
Reagovat
gigin
Má super prcku :)
http://www.super.cz/166801-to-je-material-serena-williams-se-napasovala-do-satu-ktere-daly-vyniknout-jejimu-macatemu-pozadi.html
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/photo.php?v=10200230574984759&set=vb.290431189516&type=2&theater

Vypadá Petra vyloženě jak vytáhlá štíhlá holka. Pokud ten tuk z toho břicha nelze dostat, tak nepomohlo by vyloženě odsátí? A to neberte jako urážku, to se skutečně jen ptám...
Reagovat
smazaný uživatel
..i kdyby jsi jí vysál poslední gram tuku, tak se nic nezmění :-) Prostě P. Kvitová bohužel už jinak hrát nebude, je to škoda, tolik jsem jí fandil, ale je to i v hlavě, je to hodně o psychice ...bohužel
Reagovat
Titan
Hele, jak to vypadá, tak to není. Stačí? Podívej se na Serenu a pak mi řekni, kde by měla shodit, aby vyhrávala :-)))))))))))))))))
Reagovat
Titan
Jsou tady nějaké osobní kontakty? Fricka bych chtěl osobně nakopat do prdele, resp. do řiti, abych nebyl tak sprostý...;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš s tím taky problém? V tom případě zajdi někam na kliniku a břicho ti odsajou, ani to nebolí. :)
Reagovat
petrulinka
Já myslím, že s takovými jako je Frick se nemá cenu vůbec zahazovat. Takže se na něj vykašli. Oni jsou takoví lidi stejně chudáci, prostě si potřebuje na někom zchladit žáhu, tak si to vylévá na Petře.
Reagovat
Frick
Mne je Petry snad až jistym způsobem líto. Nožky má třeba jak proutek a stejně bude pro mnohé "tou tlutsou" - díky tý vaně...
Reagovat
Titan
Zrovna jsme si začali tykat a posíláš mě na kliniku? Ty umíš balit chlapy... :D :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Co povídáš, posílám tam Fricka :)) A balit chlapy neumím, ale někde jsem o tom četla :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě je tady zbytečně moc vášní... Na zápasech Italek proti Češkám je prostě vidět, jak důležitou roli hraje domácí prostředí a volba povrchu. Na antuce jsou jasně lepší Italky a v hale na tvrdém povrchu zase Češky... Já jsem se díval hlavně na zápas Any, takže jsem ty zápasy Lucky a Petry neviděl úplně celé. Od Lucky jsem neočekával, že by mohla vyhrát. Sara je momentálně prostě lepší tenistka a na antuce se to ještě znásobuje. Petře jsem dával větší šance, ale nakonec to dopadlo podobně. Přesto mě to vedení Itálie 2:0 po prvním dnu až tak nepřekvapuje. Osobně si myslím, že Petra bude mít větší šanci zítra proti Saře. Proti ní zahrát umí, tak třeba to vyjde i na antuce. Pak ale nevěřím, že by Lucka mohla porazit Robertu...

Ještě k zápasu Petry: V tom 2. setu mi jí bylo vážně líto, protože tam jí nešlo vůbec nic. Jedna věc je možná horší forma, ale ty problémy s podáním jsou podle mě způsobené tím ramenem. Vždyť to se vůbec nedá srovnat, jak Petra podávala dřív a jak podává teď. To rameno už ji zlobí nějak moc dlouho. Já vás nechci strašit, ale vzpomeňte si, jaké problémy s ramenem měla Masha... Potom se Petra taky musela vyrovnat s úplně jinou atmosférou než Lucka. Já moc dobře vím, jak nepříjemné prostředí dokážou Italové vytvořit pro hráčku soupeře. Pamatuju si, jak jednou ve Fed Cupu (už nevím který rok) bylo semifinále Itálie - Francie a tehdy ještě Tatiana Golovin mohla proti Francesce Schiavone získat rozhodující bod. Tatiana podávala na vítězství, ale italské publikum ji trochu rozhodilo a Schiavone se "vybláznila". Nakonec to Schiavone otočila, Italky potom vyhrály čtyřhru a postoupily. To samé třeba v loňském Fed Cupu Itálie - Ukrajina nebo i letos proti USA... No a korunu tomu dneska nasadila "expertka" Chládková s tím, že "Petra tahá ňáký to kilo navíc." Já už Chládkovou nemusím delší dobu a mám pocit, že ji po dnešku nebudou muset ani fanoušci Petry...
Reagovat
petrulinka
Monty díky,konečně tady někdo napsal něco rozumného. Myslím, že snad všichni dopředu věděli, že Italky jsou velice dobré antukářky a správně jsi napsal, že naše holky jsou zase lepší na tvrdých površích a vloni s Italkama zase zcela jasně vyhrály. Naše holky nehrály dobře, ale snad je to sport, vloni vyhrály naše no a letos zřejmě vyhrají Italky. Snad jste tady všichni nečekali, že budou naše holky vyhrávat pořád. A jako správná fanynka budu fandit i zítra, i když už prohrávají 2:0.Však se snad nic neděje, je to jen sport. Jo Monty a ještě k Chládkové, máš pravdu, mě fakt vytočila s těmi pár kily navíc. Vždyť i na společných fotkách holek je vidět, že je Petra krásně štíhlá, jen na rozdíl od ostatních má trošku bříško. Třeba Lucka H. má zase silnější stehna, a taky jí nikdo nenadává, že je tlustá.
Reagovat
smazaný uživatel
No, vždyť už se to taky nedalo číst. :D Lidi se asi namlsali, jinak si to nedokážu vysvětlit. Vždyť české holky to dvakrát za sebou vyhrály a snad popáté za sebou jsou aspoň v semifinále... Co se týče Chládkové, tak bych musel být asi sprostý (a to nechci). Já si pořád myslím, že její kariéra nebyla až tak úspěšná, aby mohla dělat v televizi "expertku". Její projev je aspoň z mého pohledu neskutečně protivný. Co se dá říct dvěma větami, na to ona potřebuje deset souvětí... Viděl jsem Petru naživo na loňské exhibici v Praze a můžu potvrdit, že "ňáký to kilo navíc" je úplný nesmysl. Sice nesouhlasím s Fandinou, že je Petra hubenější než Masha, ale když jsem holky viděl poprvé (obě dvě najednou), tak mě překvapilo, jak jsou hubené... Zajímalo by mě, jestli třeba v Rusku mají takové blbé kecy na Nasťu, která je trochu urostlejší. Přitom je jinak hezká...
Reagovat
Fandina
monty ... já to asi blbě napsala, Márie je vyšší a Petra prostě vedle ní je drobnější, ale samozřejmě, že má jinou postavu a hořejšek, ale obecně, jak je Mária vysoká, tak působila Petra vedle ní drobněji, než kdyby stála Petra vedle menší Klárky nebo jiné menší holky.
Reagovat
Fandina
A ještě souhlas s tvým příspěvkem Itálie Česko, vidím to podobně, také si myslím, že kdyby Petra líp podávala, bylo by to o jiném. Kdyby nejsou. A co se týká zítra Sary, tak kdyby jí Petra dala, byla bych ráda a Lucka by mohla chytit druhý dech na Robertu, ale je to opravdu asi utopie. Italky jsou úplně nadšené rozjeté a při formě Roberty i hře Sáry je už asi rozhodnuto.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně. Je tedy fakt, že Masha má asi širší ramena. Ale zase mi to v Praze nepřišlo až tak, jak to vypadá v televizi... No prostě se mi Masha naživo moc líbila. :) A jak říkám, když se Masha s Petrou rozpinkávaly asi hodinu před exhibicí, tak jsem vstoupil do haly a na první pohled mě překvapilo, jak jsou obě dvě hubené. Takže si Chládková a spol. můžou kecat, co chtějí...
Reagovat
smazaný uživatel
off topic. Monty viděls jak v Blesku měli u článku o zápasu Lucky se Sarou fotku Lucky a .... Mashy? Holky jsou si asi podobné, snadno si je člověk splete :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Neviděl, ale jestli je to pravda, tak to už je fakt moc... :D
Reagovat
Fandina
monty ... souhlas. Mária působí v televizi, že má větší ramena, ve skutečnosti ne, je jen vysoká a hubená. To samé Petra, v televizi je zdůrazněno tělo, ve skutečnosti je hubená a malinko menší než Mária.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám screenshot, jesli chceš můžu ti ho poslat
Reagovat
smazaný uživatel
Pošli. :) Jde to přes odkaz, nebo ti mám do vzkazů napsat svůj mail?
Reagovat
Bob
Že tu Chládkovou ještě řešíte. To už tam rovnou mohli pozvat někoho z nás. Chládková za svojí tenisovou kariéru dosáhla velké prd. Bohužel, proto ona musí sedět ve studiu a komentovat ty holky, které na to prostě mají, aby ten tenis mohly hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
napiš mi mail do vzkazů přes odkaz to nejde, už předělali celé záhlaví článku (bylo to u online přenosu, tak to měnili podle vývoje) jinak evidentně fotku sary sehnat je pro ně nemožné http://isport.blesk.cz/tenis/online-prenosy?match=122646)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší expert je Pála st. a pak mi přišel ještě dobrý Žofka :-)
Chládková-kapitola sama pro sebe..
Reagovat
pepin
Tommr, Titan
Je zbytečné zde s některými vést normální debaty. Nikdo z nás Petru ani Lucku neuráží a vyjadřujeme se jen k jejich výkonům. Je pravdou, že to někdo nechce slyšet a neustále hledá výmluvy, proč to nejde. Ale to je obehraná písnička. Dnešní příklad jak u Lucky tak Petry. Ani jedna protihráčka nehrála nic mimořádného, nebo vyjímečného. Ani jedna je neměla čím překvapit a přesto se s nimi ani moc nepotrápily. Petra sama říkala, že Roberta bude hrát čopy, no a jak to vypadalo jsme viděli sami. Pokud Petra má pryč rameno, musí prostě vysadit a nehrát. Jinak prášky a obstřiky tomu nepomohou a jí už vůbec ne. Vratme se o 3 měsíce dozadu k tomu, že je jiný kondiční trenér, že musí zapracovat změny a chce to čas. Tenkrát mluvili myslím o 2 měsících. Nevím zda se jim to podařilo, ale moc to nevypadá. Petra pomalu ztrácí ve všech činnostech. Co ji dříve zdobilo, tak ted ji to hodně brzdí. Chtělo by to asi nějakou změnu, ale sám nevím kterým směrem.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že se moc litujete :))) Debata se vede normální, myslíš jako, že mě neštve, že prohráváme? Ale máme lepší než hráčku než je ta neschopná Petra? Nemáme. Lucka výkon nic moc, Klára teď má úspěch, ale na víc nemá, Háčka v singlech děs, v deblu teď se taky nedaří. Plíškovy na tyhle zápase rozhodně nemají a Katka je mladá. Tak koho teda bysme měli do FC dát? Nebo ho teda přestat úplně hrát? A proč se nesmí vzpomínat, že Petra letos vyhrála Dubaj? To je před dvěma měsíci, takže je to taky omluva, když se to připomene? Vloni měla 2 tituly, z Topky zatím nevypadla, i když jí to pořád někdo prorokuje. Tak co teda s tou Petrou, kam s ní?
Reagovat
pepin
Nevím kdo Ti co zakazuje, já určitě ne a ani jsem to zde nečetl, že by někdo někomu něco zakazoval, ale nečtu všechno, tak je to možné. I když vlastně jeden případ tady je, ale to je kapitola sama pro sebe. Ještě k té Petře, já ji také fandím a určitě v podstatě většina lidí která se zde pohybuje, ale to neznamená, že nevidím co se s ní děje, již delší čas prostě nejde kupředu, navíc ji sužují zdr. problémy. Měla by asi vysadit byt přijde třeba o RG i Wimblas, ale pokud nebude naprosto zdravá tak tam stejně nic nedokáže, jen to bude oddalovat. Základ je se dát naprosto zdravotně do kupy a pak začít od začátku.
Reagovat
smazaný uživatel
...jaké to jsou bojovnice a vedou 2:0 na Ruskami. Vemte si holky v té Itálii od nich příklad. Tak se hraje tenis a né aby Kvitová nevyhrála ani jediné své podání !!!! Uf..to je ostuda
Reagovat
smazaný uživatel
ostuda? no bože, nepovedl se jí jeden zápas ve Fed cupu..
Reagovat
Titan
U nás to bylo očekávané předem, ale Hantuchová září. Pro češky to není ostuda, ale aktuální stav. Spíše pro rusky je to ostuda. Vše nejlepší Slovenkám!....
Reagovat
pepin
Máš naprostou pravdu, blahopřání Slovenkám. CzechFans, tady nejde ani o to, že se nepovede zápas, to je v celku normální, ale zarážející je dlouhodobý stav hry.
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, že mě také mrzí, že holky takhle prohrály, ale Italky jak si sám viděl úplně řádily. Nemyslím si, že naše holky takhle hrají dlouhodobě. Vždyť Petra minulý týden byla ve finále a minulý FED před dvěma měsíci ty naše holky vyhrály. Není to podle mě dlouhodobá záležitost jak si psal CzechFans. Ostatně i tady podle žebříčku i výběru povrchu byly italky favoritky. Tak doufejme, že to u našich holek není dlouhodobé a že se to zase zlomí. Zítra třeba ne, Italky si to už asi nepustí, ale nikdy se neví nikdy. Fandíme dál, naše holky jsou stejně hezčí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak bych se ještě vyjádřila ke komentátorovi. Do dneška jsem mi pan Svačina nevadil, ale dnešní komentář? Hrůza. Nepravdivé informace jako např. že duo H+H je před rozchodem. Jak může nepodložené informace dávat do medii na veřejnoprávní televizi? Docela trefný komentář na facebooku teamu od trenéra Lucky Hradecké. Holky nedejte se! Zase bude líp!
https://cs-cz.facebook.com/czechfedcupteam
Reagovat
smazaný uživatel
Svačina je v pohodě... Je to nejlepší komentátor na ČT Sport na tenis a dostihy :D
Dneska jsem sledoval celé dva zápasy, kromě posledního setu Kvitová vs. Vinci a dnes, když byl záběr na H+H tak řekl asi toto:" Duo H+H jsou letos bez formy, to se ví, ale ted přijde antuková část sezony a ony a my fanoušci věříme, že se to zlepší, rozchod páru nepřipadá v úvahu.." Nebo nějak takhle to řekl alespoň jsem to tak slyšel..
Reagovat
historik
TomekLukas Petra Kvitová je sympatická slečna. Ale tímhle stylem bude do konce roku mimo Top 20. Měla by řadu věcí od základu změnit a začít u trenéra. http://isport.blesk.cz/
Reagovat
PetaM
Tohle se říkalo i po neúspěších v Austrálii ... A hle, pořád je v TOP 10 a nějak se mi nezdá, že by šla dolů ... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
..s takovou hrou prostě nemá šanci na nejlepší..dle mého už s tím nic neudělá, je prostě taková a její pohyb po dvorci je zoufalý. To je dané její postavou, s tím fakticky nic neudělá.
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal šéfredaktor bulvárního Sportu, který ví o tenise jedno velké ho... Ještě by nějakou perlu mohl napsat "expert" Jaroch, aby to bylo komplet.
Reagovat
smazaný uživatel
...je to hodně tragický výkon, zklamaly jste na celé čáře. Udělaly jste si fakt moc pěkný výlet do slunné Itálie. Je to ostuda, nedalo se na to dívat. Kvitová je prostě tragická, to se nedá omluvit. Na to, že jenom hraje a trénuje tenis....bída a utrpení :-) Ostuda, ostuda a jenom ostuda..z Kvitové už nikdy nic nebude...je to tragické.
Zdar dámy
Reagovat
smazaný uživatel
ostuda jste vy!
Reagovat
smazaný uživatel
..a nemel voloviny vole :-) Víš prd o tenisu, tak tady nemachruj vole
Reagovat
smazaný uživatel
nejubozejsi jsi ty ;)
Reagovat
smazaný uživatel
..ty přemoudřelá buranko ...trhni si
Reagovat
Titan
Je tu nějaký Slovák? Dá se v Česku sledovat váš FEDcup na oficiálních kanálech, anglický stream je příšerně nekvalitní a ruské komentátory bych nazval extrémně frigidními až impotentními...
Reagovat
Titan
Hantuchová - triple-extraordinary...
Reagovat
Titan
Aktuálně je zde Slovensko, kde Hantuchová poráží Makiri (dvě adidasky, žádný Nike). Ať to dobře dopadne a Dani vyhraje.
P.S. Když srovnám antuku v Římě a v Moskvě, tak si říkám, jestli si nemají Italky vzít recept na antukový kurt z Ruska :-)))) (Dobře vím, že to o italské oraniště je jejich volba, ale i tak...:-)
Reagovat
freeteepek
Je jasný, že má Petra problém s ramenem. A to se projevilo ve druhém setu. Nicméně za to, že prohrála první set, rameno nemůže. Petra mě zklamala. Říkala předem, že musí hrát s ohledem na pomalou antuku jinak. Mě ale přišlo, že nevymyslela vůbec nic a mydlila to v podstatě stejně, jako obvykle. Navíc u spousty míčů byla pozdě. A tím, že dělala velké množství zbytečných chyb, ztratila první set. Pak už byla Vinciová na koni a Petra naopak dole. Myslel jsem, že bude Petra hrát víc čopy a kraťasy, že bude hrát víc technicky. To se nestalo. Navíc má Chládková asi pravdu v tom, že by Petra potřebovala shodit.Pak by na tom byla líp fyzicky. Neunavila by se tak brzo.
Reagovat
Jan
Hra Šafářové se mi líbila, mohla Sáru porazit, kdyby jí vyšly některé míče. Hra Petry je tragédie a nelíbí se mi už víc jak rok s vyjímkou loňského FED Cupu, kde hrála ještě dobře. Ale my s tím nenaděláme nic, to jen ona a Kotyza. A že má špatnou fyzičku, o tom taky žádná.
Reagovat
Jan
A ještě to podtrhují ta sebevědomá prohlášení holek před zápasem. Jaký rozdíl to pak je na kurtu.
Reagovat
Fandina
Řikaly, že chtějí vyhrát, možná kdyby víc útočily na kurtu, sebevědomě, bylo by to také lepší. Víc agresivity, ale ono se mi to odsud mluví. Kdyby si víc věřily, tlačily, třeba by to vypadalo jinak.
Reagovat
PetaM
Už mě pěkně štvou ty narážky na váhu. Když teda mluvit vaším slovníkem, tak prosím: "Peťa je tlustá jako prase, ale má více peněz, než dohromady všichni ti, kteří ji urážejí" ... Sorry, ale ta televize hodně zkresluje, ale kdybyste Petru sledovali častěji a ne jen v televizi, tak to pochopíte. Výsledek ... 2:0 není nic příjemného a holky určitě nejsou nadšené. Lucka si to trochu pokazila sama, protože na Errani měla ... Petra ... Trochu se bojím o její rameno. Polykala prášky i na kurtu a to není známka dobrého zdraví. Pokud rameno bolí a nezabírá nic, zítra by neměla nastoupit. Ano, možná se zdá být utopie, že by nad Errani měla vyhrát Lucka H. nebo Andy H., ale určitě mají větší šanci ony, než aby se Petra šla na kurt jen trápit. Neříkám, že všechny ty chyby byly kvůli rameni, ale není to nic příjemného. Já hraju tenis i volejbal a když mě bolí rameno, nedám si ani jedno podání pomocí síly. Já už jsem u Petry jen čekal, kdy vyzkouší podání spodem a myslím, že kdyby se trefila, má skoro jistý winner. No, uvidíme jak to zítra holky zvládnou. A i když je stav 2:0, budu fandit :) Holky do toho :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nikoho z vás nenapadne, že Petru mohlo bolet to rameno? První set byl těsný, a ve druhém setu ji mohlo rozhodit trochu nesportovní chování fanoušků Itálie. Chvíle mi bylo Petry líto. Ještě není nic ztraceného, ale bude fakt náročné. Zítra budu u televize mačkat palečky a doufat, že to otočí! Holky bojujte, jste naše lvice!!!
Reagovat
Fandina
Samozřejmě a říkal to i moderátor, když podávala tak malou rychlostí a vlastně jí vůbec servis nešel oproti jindy, že důvodem může být rameno. Jindy podává líp. To máš samozřejmě pravdu.
Reagovat
Roger_Federer
Chybi ti nadhled na "tenisem"(vykonem,hrou)..Toto neni o Kvitove jako osobe, ale o jeji hře..a ta je katastrofalni.
Reagovat
smazaný uživatel
Bacha!! Petru nesmí bolet rameno, Petru nesmí bolet nic, jinak je to výmluva slepých a hloupých fandů :)) Nedej bože, aby se psalo, že má astma, to už bude tuplem odepsaná a my fandové taky :))
Reagovat
Frick
Je to blbý. S pevnějšim zdravim by asi taky byla trochu jinde.

Ale je to nějaký probraný ta naše squadra: Kvitová pochroumaná, Zakopalová skolená alergií, Hradecká pochroumaná, Cetkovská s Benešovou taky, Strejcová po dopingu....

Z týhle stránky jsou na tom dobře snad jen Šafářka, Hlaváčková a Karolína Plíšková (co se TOP 100 týče)
Reagovat
smazaný uživatel
já neříkám, že hrála nějak úchvatně, to fakt ne. Na druhou stranu hrálo se přes hodně schod, povrch ji také nepomohl. Ještě není nic ztraceného, zítra je nový den, Italky to mohou podcenit, holky se hecnou a vletí na ně a postoupí do finále! Správný fanoušek věří až do konce a nepíše tu jak hrála blbě atd. Některé komentáře ostatních mne opravdu mrzí už kvůli holkám.
Reagovat
smazaný uživatel
Vás asi nikdy nebolelo rameno, že? Zkuste hodinu a půl nebo kolik hrát tenis a podávat. Ta holka už něco dokázala, bojovala, ale dnes na soupeřku bohužel neměla, věřím v lepší zítřky!
Reagovat
smazaný uživatel
Jé, to je špatně pochopený, přečti si tady moje příspěvky a pochopíš, že jsem to myslela ironicky !! Já patřím k těm slepým fandům, co Petru obhajujou, i když hraje blbě, stejně jako Fandina :)) No radši budu blbá a věřit :))
Reagovat
smazaný uživatel
moc ironické se mi to tedy nezdá!
Reagovat
smazaný uživatel
S tím nic nenadělám.
Reagovat
tommr
vyřazení od Italek se dalo předpokládat, ale tohle vypadá zase na debakl bez zisku jedinýho setu. Ještě štěstí, že se podle novejch pravidel za rozhodnutýho stavu nehrajou pátý zápasy takže prohrajem maximálně 0:4 ...
Petra dneska předvedla skutečně tragickej výkon. Nevyhrát za celej zápas ani jednou svůj servis je ostuda i u průměrný hráčky natož u hráčky z první desítky. A ostuda je to o to větší, že Vinciová dneska nepředvedla žádnej mimořádnej výkon ...
Reagovat
smazaný uživatel
No to už je říct, že je něco horší, než si čekal :)) Mně to samozřejmě štve, ale to je život, nemůže se pořád vyhrávat, i když český fanoušek kope a kope a nadává a nadává a chce jen a jen výhru.. A z toho gauče se tak skvěle kritizuje :)
Reagovat
Titan
Již to píši níže, ale asi schytáme od skalních bezhlavých fanoušků čočku. Nebo že by přeci jenom zjistili, že to, co píšeme je skutečnost? :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ,toto přeci není o gauči.Hrát takto špatně a ještě ji obhajovat, to může opravdu jen ten kdo je slepej.
Reagovat
Titan
To bude zajímavé. Co jsi čekal ty? Prozraď. Buď jsi byl v realitě, nebo na výletě do jiné galaxie...:-)))
Reagovat
Fandina
Někdo čekal výhru, někdo prohru. Teď to víme a tím to končí. Co si čekal ty?
Reagovat
Fandina
Lunej řekla, že se z gauče dobře kritizuje a ty si to potvrdil. Kritizuješ, že Petra prohrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Čekala, naštěstí chlap nejsem. Proč jinou galaxii? Jen proto, že jí hned nenadávám patřím na Mars? Navíc když tady spousta fandů čekala, že Italky vyhrajou, tak proč se tak rozčilujou? Já jen beru to, že prostě prohrála, bohužel, ale je to jen sport a naši prostě pořád nevyhrávají. A já jí obhajuju? Kde jsem to psala? Jen píšu, že někteří fandové čekají jen a jen výhru a nepřipustí něco jiného a jen kritizujou. To je obhajoba? Pokud to tak bereš, tak asi na Mars patřím. :)
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz ona Petra neni stroj. Zeptej se jiho doktora, ze kdyz do ni pichne jehnlou, nema tam obvody a integrace, ale maso a zily...

A to co hraje, je jen sport. Navic ta druha chce taky vyhrat.
Ja osobne se bojim, ze ma neco s ramenem a neni v dobry kondici, potrebovala by cas se dolecit sakra :(
Reagovat
Titan
Rozdíl je přát si a analyzovat. Všude jsou ankety kdo vyhraje. Ale většinou se tam hlasuje podle přání. Já hlasoval pro Itálii, protože my nemáme jak vyhrát...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty nejsi absolutně schopná přijmout to,že hrála špatně .
Reagovat
Titan
"český fanoušek kope a kope a nadává a nadává" - to má být co? Český fanoušek tohle nedělá. já jsem český fanoušek a jen říkám, jak to dopadne, a to na základě faktů, ne přání...
Reagovat
Fandina
Já tady píši od začátku, že Petra dneska hrála špatně, podání nulové a Vinci byla lepší hrou i nadšením. Je to téměř v každém mém dnešním příspěvku tady. Je to realita. Petra dneska dobře nehrála. Vinci byla lepší a proto vyhrála.
Reagovat
Fandina
Nikdo nemůže vědět předem, jak co dopadne. Můžeš odhadovaat, domnívat se, ale takový člověk se ještě nenarodil, který by předem odhadl každý tenisový výsledek. Může hodně, ale všechny ne. Jednou vyhraje ten, podruhý druhý, jinak to v tenise ani nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Už toho nechám ,snad bude příště líp.Pěkný zbytek dne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tzn., že mi někteří fanoušci přijdou jako malé děti, není po jejich, tak hned kopou kolem sebe a nadávají.. Petra prohrála a ten, kdo hned nepíše, že je tlustá, neschopná, pomalá a vlastně k ničemu je naivní a v jiné galaxii. Ono taky záleží, jakou kdo má v sobě empatii k druhýmu, protože pokud dokážu pochopit svoje chyby, dokážu je pochopit i u druhých. Věřím, že všichni, kteří Petru kritizujou, takhle přísný a kategorický k sobě určitě nejsou. A navíc co můžou chlapi vědět o psychice 23 letý holky? To může pochopit jen ženská, jako já nemůžu kritizovat psychiku chlapů, protože chlap nejsem.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde ti to mam podepsat??
Reagovat
Titan
To, co jste psala, nenapsali fanoušci, ale nedorostlé nebo přerostlé děti :-) Takových je mnoho, někde na xichtoknize se doví, že hrají češky proti italkám, pustí si to a hned buší. Skutečný fanoušek ví, co se děje...;-)
Reagovat
Titan
To je jasný, že není v kondici a má něco s ramenem. Co navrhujete? Rameno je "sfiňa", nepovolí a nepovolí, kdežto Petra má před sebou Roland Garros a Wimbledon. Je velmi složité tohle doléčit, není kdy, protože to není viróza, kterou jde kompletně zvládnout během týdne. Opichy sice fungují, ale pořád jde o zánět a extrémní namáhání kloubu, který potřebuje měsíční klid...
Reagovat
smazaný uživatel
Dám ti číslo účtu :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeme si tykat ne? Vzhledem k tomu, že jsem tady možná nejstarší, to vlastně můžu navrhovat :)) Myslím, že mezi fanouškem a fanouškem je obrovskej rozdíl, oni virtuálně jsou všichni borci, ale kdyby měli určitý věci říkat z očí do očí, to je pak jiná.
Reagovat
Titan
Tykat si můžeme, myslím, že tvůj nick udrží i má děravá paměť, takže kdybych ti začal zase vykat, tak mě upozorni...:-)
Ta internetová generace je obtížná, vše znají z NETu a pak vynášejí rezolutní soudy. Kde jsou ty doby, kdy si hráli na travnatém hřišti za domem...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, net snese všechno. Proto já si někdy dám s lidma z netu sraz, abychom se poznali a uviděli, jak si sedneme i osobně, někdy to vyjde, někdy ne. Ale když čtu na fórech výlevy některých jedinců, a to tady to ještě není tak hrozný, to je fakt síla. Jenže nevíš, jestli tam sedí zmarjánkovanej puberťák, zakomplexovanej jedinec nebo primitiv. Tak radši nereaguju :)
Reagovat
Titan
Tady to není tak hrozné, protože se zde dostalo pár jedinců z mainstream fór a hrají si na dospěláky. Myslím, že to tak zůstane, jsou zde bývalí iDěs uživatelé, a ti se dokáží orientovat...:-)
Reagovat
ReadyTeddy
letos to na finále rozhodně nevypadá...
Reagovat
UnrealTom
tak dneska obě velká tragédie
Reagovat
smazaný uživatel
No bohuzel jak se nase holky ukazuji vetsinou tento rok, tak presne to dopadlo.Nevyrovnany vykon, vice erroru nez vinru.Petra katastrofa podani, tolik dvojchyb to je tristni. Nevyhrat ani jedno sve podani za cely zapas, no to je nelichotivy rekord. To se asi hned tak zase neuvidi. Je to sice brime, kdyz se od ni stale ceka, ze musi sva utkani vyhrat,ale dnes byl na ni opravdu smutny pohled.Fyzicky i psychicky byla uplne na dne.No tak co, tak si rok odpocineme a pristi rok budou treba v lepsi pohode.
Reagovat
Frick
Chládková naznačila, že je tlustá jak pras...
Reagovat
Frick
Reagovat
Fandina
Podle tabulek výška váha je Petra na hranici podváhy. Je vnadná.
Reagovat
PetaM
Já teda nevím, ale když se na Petru dívám při jiných turnajích, vypadá normálně. Když se dívám na FC na ČT4, tak je to hrůza. Nevím, co je to za techniku, ale přidává jí tak 30 kilo. I Vinci vypadala tlustě ...
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt? Já to tam teda neslyšela, a pokud "pár kilo" znamená tlustá jak prase... hm, co na to říct, velmi inteligentní. Že někdo kritizuje, proč ne, ale nadávat a urážet je dost primitivní..
Reagovat
Fandina
Ono také záleží na oblečení. Když si vezmeš o dvě čísla menší triko doma na sebe, vyleze ti i kůže a v televizi to může vypadat jako nevím co a ve skutečnosti si štíhlý, hubený. To se takhle nedá brát. Když stála Petra na exibici v Praze vedle Márie Sharap tak byla menší užší štíhlejší než ona. Petra má takovou postavu, štíhlé nohy a pak to vypadá, že má objemnější tělo, jako nepoměr. Petra je štíhlá, vnadná. To je vše.
Reagovat
Frick
Já myslim, že jako celkově nic moc. Vana a nad tim povislý kozy :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Tabulky a vnadnost. Já se na ni dívám jako chlap,obličej ,je určitě pohledná, ale postava ne ,to není v žádném případě zas taková krása.Ale pokud se oblékne ,aby tyto "nedostatky"ukryla,tak je pěkná.
Reagovat
Fandina
nostradamuss ... já jsem jen reagovala nahoře na přispívatele. Nelíbí se mi pořád tohle povídání o tloutce, která není. To je vše. Petra není tlustá, má postavu jakou má a je to hezká holka. Tím to pro mě končí a musela jsem se ozvat.
Reagovat
Frick
Cibulková je (celkově) tlustá. Ale nemá třeba cejchu a tak i třeba vypadá dobře v plavkách...
Reagovat
smazaný uživatel
:-O:-O:-O
Vyjadřuješ se jak buran a primitiv. Petra má bříško, ok, ale tlustá teda rozhodně není. Cibulka taky ne. Pokud tě zajímá, jak vypadá tlustá tenistka, hledej jinde (třeba ta 17letá Američanka Townsend)...
Reagovat
Frick
Ale to je černoška, jiná rasa, jiný dispozice.,..
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle výrazy jek ze 4. cenové si laskavě odpusťte, není třeba tady z toho dělat žumpu. Uvědomte si, že mluvíte o ženě a chovejte se podle toho. Zajímalo by mě, jestli byste jí z očí do očí řekl: "Dobrý den slečno Kvitová, jste tlustá jak prase, máte vanu a povislý kozy". Asi ne, co?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že dost působí na Petru i to, že to na ni visí a že musí vyhrát. Italky mají přece jen více rukávů v esu než my. No, uvidíme zítra..
Reagovat
r176
zoufalost je hodně slabé slovo!!!
Reagovat
Titan
Petra uhrála v zápase NULA svých servisů. To je do zápisu do historie. No nic, jdu sledovat Hantuchovou, vypadá to, že Makiri porazí...:-)
Reagovat
Roger_Federer
Tak hloupe, špatne a bezmyšlenkovite jsem nevidel Kvitovou hrat už nekolik let..Vim, že se tady na me sesype lavina, ale tohle je vykon hračky 2 stovky..ne 8 na svete..Nevyhrat ani jeden svuj servis..je bida..
Reagovat
Fandina
Roger_Federer ... Proč to tady píšeš, když si myslíš, že se tu na tebe sesype lavina?

Mě se samozřejmě výkon Petry nelíbil. První set ještě, ale Vinci měla navrch. Herně, nadšením.
Reagovat
Roger_Federer
Patřim, ke stabilnim kritikum Kvitove, pokud si to zaslouži.. Proto to pišu..
Reagovat
Fandina
Roger_Federer ... samozřejmě, pokud si pěstuješ image kritika Kvitové, tak tomu rozumám.
Reagovat
Roger_Federer
Ja si nic nepestuju..:).Snažim se byt objektivni..Kvitove tenis je jako na houpačce a dle meho nazoru, ma od roku 2011 klesajici kvalitu..
Reagovat
Fandina
Roger_Federer tak to jsme na tom stejně, já se také snažím o objektivitu a asi každý. Ona to zase není taková věda u tenisu. Výhru i prohru uvidíš. Nic jiného se s tím nedá dělat. Maximálně odhadovat, co bude dál. Petra měla velmi výjmečný rok 2011. Vyhrála Wimbl, TM, Fed, udělala posun až na druhé místo na žebříčku. Tahle sezona se jí zatím nepodařila zopakovat. Je ještě mladá, tak uvidíme. Třeba ještě něco vyhraje, třeba už ne. Dnes to byl špatný výkon. Bez podání a hlavně u ní ranařky se nedá. Možná i to rameno. Kdo ví.
Reagovat
smazaný uživatel
To je nářez.
Reagovat
dadaft
pETRA NEMŮŽE.
Reagovat
pepin
Ještě než začne 2 set, není to tak dávno, když jsme zde vedli debatu o tom, že se její chování změnilo oproti začátku. Tak ted zde byl důkaz.
Reagovat
Fandina
Jak myslíš změnilo?
Reagovat
Fandina
Teď v týdnu dávali na italském Super Tennise opakování zápasu z roku 2010 Fed v Římě a Petra tam hrála s Penetou, prohrála a ty gesta tam a tady byly podle mě podobné, tam jich naopak bylo víc, Petra tam také mlátila raketou a víc křičela pojď vítězném míčku. To teď omezila, jak tu raketu, tak to pojď.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď by se Petra neměla tvářit tak odevzdaně, aby Vinci ještě víc nenabudila.. ale pořád věřím, ostatně jako vždycky :)
Reagovat
Fandina
Lunej ... Petra by měla pořád křičet pojď, jednak jí to nakopne a jednak je to znamení, že byl od ní super fiftýn.
Reagovat
pepin
Již nevím, někdo se tu se mnou dohadoval, že nehází raketou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsou zatím naše holky marný,ale zázraky se dějí!!!!!!!!!!
Reagovat
Roger_Federer
Ach ta hlava Kvitove..to je bida.
Reagovat
smazaný uživatel
Já už si zvykla, že utkání Petry jsou jak na houpačce, hlavní je, aby vyhrála. Hlavně by tam potřebovali snad celé hejno jestřábů :)
Reagovat
Fandina
Ale prohrála první set. Ne tohle nebude lehké. Ale pořád je šance, tak Petro pojď pojď pojď, máš na to!
Reagovat
Titan
Já nevím, co má furt někdo s auty na antuce. Kdo zná antukovou hru, tak je mu jasné, že míček zanechává stopu a že je to antuková klasika. Chápu, že moderní doba požaduje vše s přesností na desetinu milimetru, ale hráči s desetinou milimetru počítat nesmí...
Reagovat
pepin
Tak nevím, celou dobu vědí, že ta Roberta bude hrát čopy a stejně s nimi má takové problémy. Jestřábi by ji nepomohli. A to, že ani jednou nevyhraje podání je také velká bída. Roger s tou hlavou souhlasím, ale to není nic nového.
Reagovat
Titan
To je správná otázka. Má Petra aktuálně na to? Spíš si myslím, že může zítra porazit Errani a výsledek bude 3:1 pro špageťačky...
Reagovat
Fandina
Titan ... já nejsem vševěd ... úsměv. Vyhrála mockrát, tak na to podle mě má. Ale jak říkám, nejsem vševěd ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já nic s auty nemám, mně je to šumák, jen se rozhodčí víc nachodí. :)
Reagovat
Roger_Federer
Při teto chytre hře Vinci,(ktera hraje na Petru co potřebuje), moc šanci na otočku neni..Navic me osobne to přijde jako trapeni a žadna lehkost ve hře(dlouhodobe)...Tolik zbytečnych chyb je hračku top 10 moc..
Reagovat
Jan
Byly tam momenty, kdy bylo vidět, že Lucka má na to, aby Sáru porazila, ale kousíček chyběl.
Reagovat
Fandina
Škoda. Opravdu chyběly některé míče. Kdyby je Lucka proměnila, když měla výhodu, mohlo by to vypadat jinak. Tak snad by se Lucka mohla z toho poučit a zítra to prolomit. A potřebný bod udělat. Máš pravdu, dneska něco chybělo a zítra to může vyjít.
Reagovat
pepin
Tak bych řekl, že vystoupení Lucky je do určité míry zklamáním, Sara nepředvedla nic světoborného, ale také nic s čím by Lucka neměla počítat a připravit se na to. Kde byl dnes ten zápal z minulých Fed.
Reagovat
Fandina
Škoda. Snad se Lucka poučí a zítra to bude lepší a bod dá. Lucko, držím palce. Teď Peťa, tak Peťo pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist