Šafářová a Zakopalová v Pekingu neuhrály ani set

2. 10. 2010, 12:00
Aktuality 1
WTA PEKING - Českým tenistkám se na úvod lukrativního turnaje v Pekingu nedařilo. Se soutěží se bez získaného setu rozloučily Lucie Šafářová i Klára Zakopalová.
Klára Zakopalová

Lucie Šafářová prohrála s Andreou Petkovicovou 2-6 3-6 a nezopakuje loňské druhé kolo.Proti německé soupeřce si nedokázala vzpomenout na tři roky starý první souboj, ve kterém Petkovicovou smetla na US Open.

Třiadvacetiletá Šafářová nedokázala navázat na výkony z nedávného turnaje v Québeku, kde došla do semifinále.

O pět let zkušenější Klára Zakopalová nezvládla ani druhý zápas po týden starém postupu do finále turnaje v Soulu. Den poté totiž v prvním kole v Tokiu podlehla Američance Coco Vandewegheové a v Pekingu podlehla dvakrát 5-7 bývalé světové jedničce Srbce Jeleně Jankovičové.

Zakopalová Srbku dosud dvakrát porazila, naposledy se však střetly před šesti lety. Dnes poprvé padla.

V čínské metropoli, kde se hraje o odměny z celkové dotace 4,5 milionu dolarů, se v neděli představí také Petra Kvitová a Barbora Záhlavová-Strýcová. Z top 10 budou chybět sestry Williamsovy a Kim Clijsterová. Na post světové jedničky se po turnaji může poprvé dostat Caroline Wozniacká, jež potřebuje postoupit minimálně do čtvrtfinále.

- WTA PREMIER MANDATORY PEKING (Čína, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
sobotní výsledky (02. 10. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Jankovičová (3-Srb.) - Zakopalová (ČR) 7-5 7-5
Petkovicová (Něm.) - Šafářová (ČR) 6-2 6-3
Schnyderová (Švýc.) - Švedovová (Kaz.) 6-1 6-4
Govorcovová (Běl.) - Martinezová (Šp.) 6-3 6-2
A. Bondarenková (Ukr.) - Čou I-miao (Čína) 6-2 6-0
Dateová-Krummová (Jap.) - Medinaová (Šp.) 6-0 6-4
Vesninová (Rus.) - Szávayová (Maď.) 7-6(4) 1-6 6-3
Bacsinszká (Švýc.) - Görgesová (Něm.) 3-6 6-4 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Urcite fandim nasim tenistkam,ale stale vice verim tomu, ze pokud vyhraji,tak je to jen ojedinely vykrik do tmy. Jeste, ze zapas Klary nedavaly live,i tak to stacilo. V prvni setu ztratila 4X podani a Jelena 3X.Konce setu jak pres kopirak.Vzdy Jelena po breaku podavala do setu a zapasu, Klara ji rebreakla,aby opet sve podani hned prohrala a pak se jiz Jelena protrapila do vitezstvi. Dlouhodobe hraje Jelena spatne,ale Klara ji jeste trumfla. Proste je mi z toho smutno.O Lucce ani nemluvim, zitra zbyvajici nase kocky vidim taky spatne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist