Sabalenková dominuje i na US Open, obhájkyně titulu Gauffová opět nadělila kanára

28. 8., 23:26
Aktuality 6
US OPEN - Aryna Sabalenková (26) vyhrála už sedm zápasů v řadě, dokonce v ani jednom nemusela do rozhodující sady. Po dominantním triumfu na tisícovce v Cincinnati pokračuje ve skvělých výkonech na US Open, kde obhajuje finálovou účast. Běloruska si ve druhém kole poradila 6:3, 6:1 s Luciou Bronzettiovou (25). Za obhajobou titulu zatím suverénně kráčí domácí Coco Gauffová (20), jež dorazila kanárem i německou veteránku Tatianu Mariaovou (37).
Aryna Sabalenková vyhrála už sedm zápasů v řadě (© Profimedia / ČTK / AP / Frank Franklin II)

Bronzettiová – Sabalenková 3:6, 1:6

Aryna Sabalenková dorazila do New Yorku po triumfu na tisícovce v Cincinnati, kde v pěti zápasech neztratila jediný set, ačkoli potkala i světovou jedničku Igu Šwiatekovou a Jessicu Pegulaovou. Po prvenství v Ohiu zatím dominuje také na US Open a v ani jedné sadě neprohrála více než tři gamy.

Loňská finalistka si poradila s kvalifikantkou Priscillou Honovou a následně za hodinu hry vyřídila Luciu Bronzettiovou. Italské outsiderce nenabídla jedinou brejkbolovou příležitost, na returnu využila polovinu z osmi brejkbolů a na vlastním podání nezvládla jen devět bodů.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Aktuální světová dvojka tak vyhrála už sedm utkání po sobě a všechny ve dvou setech. Před pár dny v Cincinnati dosáhla na svůj první titul od úspěšné obhajoby triumfu na lednovém Australian Open, kde získala oba své grandslamové vavříny.

Na US Open může už popáté v kariéře a čtvrtým rokem po sobě postoupit do druhého týdne. V posledních třech ročnících byla minimálně v semifinálové fázi a loni padla až ve finále s Coco Gauffovou, proti které nedotáhla náskok setu.

Soupeřkou Sabalenkové ve třetím kole bude Jekatěrina Alexandrovová, s níž má vyrovnanou vzájemnou bilanci 3:3, nebo 16letá domácí teenagerka Iva Jovicová startující na divokou kartu.

Mariaová – Gauffová 4:6, 0:6

Coco Gauffová loni prožila pohádkovou US Open Series, když poprvé v kariéře triumfovala na akcích WTA 500 (Washington), WTA 1000 (Cincinnati) a na grandslamech (US Open). Letos se jí naopak v tomto období sezony zatím vůbec nedaří, což se zatím úspěšně pokouší změnit ve Flushing Meadows.

Světová trojka a jedna z největších favoritek je určitě v New Yorku pod velkým tlakem, nicméně první dvě soupeřky snadno přehrála. Po Varvaře Gračovové nedala šanci ani německé veteránce Tatianě Mariaové, kterou dorazila rovněž kanárem.

Gauffová v úvodu nepotvrdila brejk, ale pak už o servis nepřišla, i když ještě ve dvou gamech musela odvracet celkem tři brejkboly. Ve druhé sadě neztratila ani game a po 80 minutách zvítězila 6:4, 6:0.

Ve třetím kole se dvacetiletá Američanka utká s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou (H2H 1:1).

Výsledky ženské dvouhry na US Open

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
gigin
Vyhraj to tam celé, koťátko moje milované.
Reagovat
gugu
smile
Reagovat
tommr
a která že to je to tvoje koťátko? Gauff nebo Sabalenka?
Reagovat
gigin
:))) Saba.
Reagovat
tommr
tak to ti schvaluju ...
Reagovat
gigin
Díky moc.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist