S. Williamsová: Stále se zlepšuju

18. 1. 2009, 05:00
Aktuality 2
Sebevědomí sestrám Williamsovým rozhodně nechybí. Starší Venus věří, že se letos vráti do čela do čela žebříčku a neméně slavnější Serena si myslí, že je lepší hráčkou než před sedmi lety, kdy sbírala grandslamové tituly jak na běžícím pásu.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Serena Williamsová si myslí, že je v sedmadvaceti letech ještě lepší hráčkou, než před sedmi lety, kdy ženskému okruhu dominovala a vyhrála čtyři grandslamové turnaje v řadě. V roce 2002 triumfovala na French Open, ve Wimbledonu, na US Open a v nové sezoně nenašla přemožitelku ani v Melbourne.

"Cítím, že se stále zlepšuji. Víte, myslím, že se mohu ještě silnější, stále nejsem a vrcholu," prohlásila světová dvojka.

Na otázku, jak dlouho by chtěla hrát tenis na profesionální úrovni, odpověděla: "Doufám, že ještě hodně dlouho!"

"Je teď spousta děvčat, které se dokážou na mě nebo Venus vytáhnout, a pak říkají, že dokázaly porazit nejlepší hráčky světa," těšilo devítinásobnou grandslamovou vítězku. Serena Williamsová zahájí cestu za čtvrtým triumfem z Melbourne, kde zvítězila v letech 2003, 2005 a 2007, zahájí s Číňankou Yuan Meng. Na svou sestru může narazit v semifinále.

Konec loňské sezony ji trápilo zranění břišního svalu. Úvod letošní sezony nestihla kvůli bolesti pravé ruky a nepomohla tak USA obhájit titul na Hopman Cupu. V uplynulém týdnu hrála semifinále v Sydney, kde ve dvou zápasech odvracela mečboly a nakonec ji v boji o finále smetla Ruska Dementěvová.

Přestala jsem zbytečně utrácet
Ekonomická krize si došlápla i na druhou tenistku světového žebříčku Serenu Williamsovou. Americká hráčka prý začala šetřit a přestala utrácet za luxusní kabelky a drahé šperky.

"Tahle kabelka, se kterou jsem přišla, mě stála jen dvanáct dolarů," řekla Williamsová na tiskové konferenci v Melbourne před Australian Open. "Opravdu jsem začala šetřit. Nepřijela jsem sem nakupovat hlouposti, jsem v klidu," uvedla sedmadvacetiletá Američanka, která si za kariéru vydělala tenisem téměř 22 milionů dolarů. Dalších deset milionů inkasuje ročně od sponzorů.

Bývalá světová jednička, která si pro turnaje sama navrhuje často extravagantní oblečení, místo utrácení za módu začala stahovat hudbu, filmy a seriály z internetu. "Strašně ráda koukám na televizi. Jsem postrach hudebního a filmového průmyslu, protože filmy a seriály stahuji z internetu," prozradila Williamsová. "Jsem doslova posedlá Zoufalými manželkami. Už se nemůžu dočkat, až v pondělí bude další díl," dodala.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
No jo, ta Serena je s tím svým prohlášením o neutrácení opravdu mmimořádně trapná:))
Reagovat
smazaný uživatel
haha
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist