Rusky Šarapovová a Zvonarevová bez ztráty setu do semifinále

20. 8. 2011, 14:45
Aktuality 2
WTA CINCINNATI - Ruské tenistky Maria Šarapovová a světová dvojka Věra Zvonarevová se v Cincinnati dostaly bez ztráty setu do semifinále. V něm svedou jubilejní 10. vzájemný souboj. O druhé místo ve finále se utkají Němka Petkovicová se Srbkou Jankovičovou.
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová ve čtvrtfinále porazila hladce 6-3 6-2 Australanku Samanthu Stosurovou, se kterou si poradila i v devátém vzájemném zápase.

"Odehrála jsem opravdu skvělý zápas. Byla jsem agresivní a nedala jsem soupeřce příliš času na to, aby se dostala ke své hře. Poslední turnaje se mi moc nepovedly, takže jsem ráda, že jsem si tu zahrála už několik kvalitních zápasů," pochvalovala si pětadvacetiletá Ruska., jež se v pondělí posune ze sedmého na páté místo světového žebříčku. Pozici si prohodí s Na Li, Kvitová zůstane šestá.

"Nepovedl se mi začátek zápasu. Udělal jsem několik dvojchyb, to se mi proti hráčkám jako je Maria nemůže stát. Sice jsem svou hru postupně zlepšila, ale už bylo těžké se do utkání vrátit," komentovala Stosurová.

Šarapovovou nyní čeká souboj s krajankou Věrou Zvonarevovou, se kterou hrála naposledy před dvěma lety. Ve vzájemné bilanci vede Šarapovová 6-3.

Světová dvojka si ve čtvrtfinále poradila 6-2 7-6 se Slovenkou Danielou Hantuchovou. Zvonarevová vyhrála první set bez problémů, druhá sada ale trvala 73 minut. Ruska vedla 3-1 a 4-2, za stavu 5-4 měla dokonce mečbol. Slovenská tenistka se z něj ale dostala a v tie-breaku si vypracovala setbol, soupeřka ale zápas ukončila třemi vyhranými fiftýny v řadě.

Zvonarevová před zápasem se Šarapovovou řekla: "V minulosti jsme už spolu několikrát hrály. Je to jiný typ hráčky, než jsem já. Bude to nový den, nový zápas a já se na něj moc těším. Zítra potřebuji hrát konzistentněji a bojovat o každý míč - to je všechno."

Vůbec první semifinalistkou se stala přemožitelka Petry Kvitová Andrea Petkovicová. S Naďou Petrovovou sice v úvodu prohrávala 1-3, nakonec ale zvítězila jasně 7-5 6-1.

O finále si zahraje s Jelenou Jankovičovou, jež bez boje postoupila přes Shuai Peng. Číňanka na druhém turnaji v řadě odstoupila kvůli zranění levé kyčle. "Shuai Peng to oznámila jen hodinu před zápasem, že nemůže hrát, protože je zraněná. Už jsem byla připravená, měla jsem obvázané prsty u nohou a dělala běžné přípravy před zápasem. Bohužel jsme se do hry nedostaly. Přeju jí, aby se co nejrychlejsi uzdravila a vrátila na kurty," vyprávěla Srbka Jankovičová.

Petkovicová se s Jankovičovou letos už dvakrát utkala a pokaždé vyhrála. "Oba zápasy se hrály na vysoké úrovni. Pokaždé to bylo o dlouhých výměnách, byly to náročné duely. Tady jsou navíc velmi náročné podmínky, takže každá výměna nám sebere hodně sil," řekla Petkovicová. Její slova potvrdila i bývalá světová jednička Jankovičová. "Andrea hraje v poslední době velmi dobře, nebude to snadný zápas. Chci jen pokračovat ve svém tenisu. Cítím se dobře a doufám, že předvedu to nejlepší, abych vyhrála."

- WTA PREMIER 5 CINCINNATI (USA / Ohio, tv. povrch, 2.050.000 dolarů) -
páteční výsledky (19. 08. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Šarapovová (4-Rus.) - Stosurová (10-Austr.) 6-3 6-2
Zvonarevová (2-Rus.) - Hantuchová (SR) 6-3 7-6(6)
Petkovicová (9-Něm.) - Petrovová (Rus.) 7-5 6-1
Jankovičová (13-Srb.) - Shuai Peng (16-Čína) bez boje

Semifinálové dvojice: Petkovicová - Jankovičová, Šarapovová - Zvonarevová.

Čtyřhra - semifinále:
Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) - Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Od Rusek by se měly ty namyšlené české fifleny učit. Jediná věc, jež jde Češkám je pouze oslavování, ale seriózní trénink je nebaví. Bohužel, ono se to také vždy spravedlivě odrazí na výsledcích.
Reagovat
smazaný uživatel
Bez zvratného zájmena ''se'' v nadpisu... Samozřejmě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist