Rozpačitý debl Berdycha s Nadalem: Chvíli jsem si na sebe zvykali, přiznali

23. 9. 2017, 09:45
Aktuality 61
Trošku rozpačitě spolu zpočátku působili na dvorci Tomáš Berdych s Rafaelem Nadalem. V Laver Cupu je kapitán Björn Borg nasadil do čtyřhry, ale v pražské O2 areně přes postupné zlepšení nakonec bod nezískali. Krátce před půlnocí prohráli s australsko-americkým párem Nick Kyrgios a Jack Sock 3-6 7-6 7-10 v super tie-breaku.
Profily hráčů
Rafael Nadal a Tomáš Berdych

Berdych i Nadal hrají čtyřhru na turnajích jen zřídka. Český hráč se letos objevil jen ve třech zápasech a Nadal dokonce jen ve dvou. Přesto oba debla umí - Berdych má skvělou bilanci v Davis Cupu a Nadal loni v Riu získal olympijské zlato a má celkem 11 deblových titulů.

Jejich první společné působení na jedné straně dvorce chvilku drhlo. "Byla to naše první zkušenost a museli jsem si zvyknout," řekl Nadal a Berdych dodal: "Začátek byl z naší strany lehce pomalejší, ale v závěru to bylo o jednom dvou míčích."

"Měli jsme jen pár minut na rozehrávku a na začátku jsme nebyli sladění, ale to je normální. Oni výborně podávali, hráli rychle a v pár míčích vypadali jistější než my, ale bylo to vyrovnané. Bylo to docela dobré," zhodnotil první hráč světa Nadal.

Sock i Kyrgios jsou výborní deblisté, opírali se do míčů s maximální razancí a více jim to spolu ladilo. "Právě fakt, že mi jsme byli na kurtu spolu poprvé a oni už tam nějaký čas strávili, byl vidět," řekl Berdych, který v prvním setu přišel o servis. "Škoda, že se nám nepodařilo dostat do stavu 3-3, pak jsme se daleko zlepšovali," řekl.

Nadal svou zarputilostí pomohl Berdychovi k prohozům, český hráč předvedl i povedený lob. Urvali tie-break druhé sady, ale poté podlehli v super tie-breaku. "Škoda, bylo to vyrovnané, ale i tak to bylo dobré utkání," mínil Berdych.

Přes prohru ve čtyřhře vede Evropa po prvním dnu nad zbytkem světa 3:1 na zápasy. "S tím jdeme postele a to je dobré," usmál se Nadal. Kapitán Borg si výsledek rovněž pochvaloval. "Hrály se čtyři těsné zápasy. Po dnešku jsme spokojeni."

Berdych i Nadal spěchali z haly na hotel, jelikož oba dnes čeká dvouhra. Jen zatím nevěděli, proti komu nastoupí. "Je po půlnoci, ale nevidím v tom problém. Je to pro všechny stejné, s tím jsme do toho šli," konstatoval Berdych.

Druhý den je každý zápas za dva body. "Čeká nás moving day," pronesl Nadal golfovým slangem, že se bude bojovat o co nejlepší pozici před nedělním vyvrcholením. "Potřebujeme další body. Zatím je to skvělé utkání a je úžasné být součástí týmu Evropy," řekl Nadal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

61
Přidat komentář
Torn
Já si teda nemyslim, že by Tomáš byl nějak špatnej. Osobně si myslim, že za jejich prohrou stojí hlavně Nadal svým přístupem. Nejen, že oba spolu nemají žádné kamarádství, ale Nadal se to snažil tahat sám a Tomášovi vzhledem k jeho povaze, to ještě víc znepříjemnil. Přišel mi hrozně nervózní, šlo to vidět i na servisu. Dle mého úplně nejhorší varianta na debla, která mohla přijít. Věřim, že kdyby hrál Tomáš s kýmkoliv jiným v tom týmu, bude to rozhodně lepší. Kdyby se Nadal místo neustálého tahání za kaďák snažil trochu tvářit jako parťák. Tomáš nebyl do debla nasazený náhodně, přestože Štěpánka nemusim, tak s ním hrál vždycky velmi dobře a obecně na Davis cupu. I mdoerátoři Tomáše litovali, že hrát s Nadalem debla, není vůbec lehké.

A k tomu nejslabšímu článku. Ano, je tak všude, když ta země pořádá nějaký turnaj nebo tak, mají tam často svého hráče, je to zcela normální. Tomáš herně rozhodně nejslabší článek není. Jeho problém je v hlavě, kterou tam má dle mého s Cilicem nejhorší. Ono by vůbec nebylo od věci se radovat, že se to pořádá u nás, že tam máme Tomáše, protože koho jiného bychom tam mohli mít? Jírku, co má úder jako Eranni nebo někoho z druhé stovky?
Reagovat
Lunej..
Vetsinou mi lezes na nervy, ale tady s tebou souhlasim:)
Reagovat
Torn
Ty mi taky výjimečně nelezeš na nervy (tedy mne osobně to jde vždy jedním uchem sem, druhým tam, takže si nedělám vrásky, taky by ses neměla rozčilovat na internetovou diskuzí) :)
Reagovat
Lunej..
:D vsak to znas, nekdy vstanes zadkem a staci maly plaminek:) ale pracuju na sobe:)
Reagovat
Kytka
Tak, přesně tak to taky cítím. Když jsem se dozvěděla, že Tomáš hraje debla s Rafou, spadla mi čelist. Kdokoliv jiný z týmu by byl přijatelnější parťák. A pokud jde o Jirku Veselého, talent má, některé jeho údery jsou super, někdy dá i ránu, umí zahrát chytře. Ale je to taková slečinka, tu bolí v krčku, tu ho ofoukne a krček ztuhne celý atd. Chlapáka Krupu taky neunesl. Jestli se pochybuje o Tomově hlavě, tak ta Jirkova je už úplně na baterky. nedokáže (většinou) si jít pro bod na breakballu a čeká, že se to nějak uhraje, že se soupeř ustřelí. To Tom je větší dravec. Bude to hrubé, ale podle mne má Jirka velký talent, ale nemá na tenis "koule".
Reagovat
Davor1
A kto je tam herne horší ako Berdych? Veď to nie je žiadna hanba, že po tridsiatke už nestačí na mladé pušky ako Zverev či Thiem, na Federera a Nadala nemal nikdy a Čilič je momentálne trošku vyššie, ten hrá ešte v podstate na vrchole, kdežto Berdych je už dávno za ním. Ostatne to ukazuje aj rebríček a výsledky na turnajoch, kde je Berdych za ostatnými o obrovský kus pozadu, aspoň čo sa tejto sezóny týka. Nehovorím, že tam nemá čo robiť, ako ten šiesty hráč je v pohode, ale z tej šestky je teda jednoznačne na chvoste...
Reagovat
Davor1
K tomu deblu súhlas, tam to bola najhoršia možná kombinácia a nepochopil som, prečo to Borg tak zložil...
Reagovat
Pe3k
Aby měl svět šanci alespoň na bod.
Reagovat
Nola
ak je v time sveta najvyssie postavenym hracom na rebrícku Querrey NO16, tak je to vlastne jednostranna zalezitost ci? inak zvlastne vysledky, co duel to TB....
Reagovat
Pe3k
Sem to psal už včera, tiebreakiada...ale tenis kvalitní, takže za mě spokojenost.
Reagovat
spaniel
Berdych byl naprosto jalovej. Returny bych spocital na jedne ruce, neukoncil jediny volej, jen jim nabijel. Ale duvod te jalovosti muze byt ten, o kterem pises. Nesla z nich zadna radost a podpora. Narozdil od souperu, kteri se bavili a hecovali.
Reagovat
lvicek
Ja bych rekla, ze na zacatku byl Berdych desne nervozni, ze je s Nadalem na kurtu (uplne stejne jako kdyz hraje proti Nadalovi nebo Djokovicovi na turnaji) a fakt hral blbe. Po chvili se trochu oklepal a uz to bylo lepsi, ale Nadal tam zacal hodne litat, mozna to bylo i pod dojmem toho spatneho zacatku od Berdi. Ke konci ale delal nejake chyby i Nadal, nejen Berda, a vic se to vyrovnalo i co se tyce dobrych zasahu. U Berdi mam v posledni dobe i na jinych turnajich pocit, ze ma horsi postreh a reakce...
Reagovat
janek_da
Sock-Nadal jsem zvědav, jestli nebude kruté vystřízlivění Rafans.
Reagovat
smazaný uživatel
Včera bola náročná piatková noc, už nikdy tvrdy alkohol, zostanem ja pri vínku..:To je asi jediná vec, z ktorej možem dnes vytriezvet :D
Reagovat
janek_da
Tak to asi nebyl top nebo jsi míchal nebo nepopíjel i vodu(čistou) nebo jsi pil na lačno.
Reagovat
smazaný uživatel
Voda je práveže celkom nápomocná. Ked je cloveku na druhy den zle, vacsinou za to možu cukry z tych roznych limonád, s ktorými to mieša...
Reagovat
janek_da
Však jo. Čistá voda je hodně dobrá věc při pití a když se přidá maso, tak se může míchat do alejuja.
Reagovat
smazaný uživatel
Jáj, pises nepopíjel :)

Vidis to, zle vidim. Dalsi priznak :)
Reagovat
smazaný uživatel
No na Ponozku jsem celkem zvedavy...
Jinak atmosferu Svetaku na lavicce vcera pekne pochvalil tatka Fedex:)
No musim Rogera pochvalit - napad s Laver Cupem se opravdu povedl. Nebo aspon zatim to tak vypada. Az tolik jsem projektu neveril, ale musim priznat, ze zatim z meho pohledu lepsi nez TM.
Reagovat
janek_da
jj, a těší mě že je vidět jak to na lavičce žije. Týfa možná až trochu přehrává, ale to je asi temperamentem.
Reagovat
Lunej..
Tak co tam maji taky delat celou dobu:) prislo mi, ze John s Borgem se uz videli v posteli a ze jsou tam jen pro "ozdobu":)
Reagovat
janek_da
To ti připadalo??? No ok, asi jsi dobrý pozorovatel.
Reagovat
Lunej..
Pripadalo mi to behem debla, ale je to jen muj nazor, tzn. ze to nemusi byt vubec pravda. A Roger se zastupcem kapitana radili vic nez sam Borg. :) ale ja to neberu tak vazne, je to pro me prijemny relax.
Reagovat
casper01
Buďme rádi, že tam Tomáše máme. Některé příspěvky (viz Kozoroh) jsou komické. Dneska se zřejmě Borg rozhodl "obětovat" Tomáše na večerní zápas, pokud se livesport neplete :-)
Reagovat
Kozoroh
Nemysli si, že Berdych bude v neděli hrát o tři body. Borg vidí, že jistější bude nasazení Zvereva, Thiema. Berdycha nechá odehrát jen to, co je třeba a jinak nasadí silnější koně.
Reagovat
marekv
Woow, rychlý prachy, ani do neděle sem nemusel čekat :-) !
Reagovat
mahycek
Tak, kdy už zveřejní ten los na dnešek???
Reagovat
Lunej..
Mas to livku dole
Reagovat
Jabadu
https://lavercup.com/schedule
Reagovat
Jabadu
Singlová No.1 + No.2 společně ve čtyřhře!
Roger a Rafa unrivaled! Soupeřům nedávám ani stín naděje.
Jinak grafické ztvárnění celé akce je bombastické a řekl bych, že je to lepší než Turnaj mistrů.
Pro Černoška & comp. je to velké vyznamenání, že jim Roger celou akci svěřil a Mirka to posunulo mezi největší sportovní bossy světa.
Od včerejška jsem v satori a nirváně.
Zápasy mě naprosto uchvátily.
:-)
Reagovat
ipko
tak dnes asi Tomáš lost s Nickom, ale inak Roger s Rafom by mali pridať 6 bodov..
Reagovat
safi1313
?!!!!!!!!
Reagovat
ipko
Roger a Rafa vo štvorhre, waaaaaaau
Reagovat
Fandina
Dneska Roger, Berďa, Rafa, Sám, Nic, Ponožky singl, Marin, Dom, John, Deni debl.
Reagovat
Kozoroh
Já tušil, že Rafa a Tomáš k sobě pasovat nebudou. Borg ty dva dal dohromady evidentně proto, že Rafana chtěl šetřit na sobotu a neděli a Berďa je, ač se to mnohým líbit nebude, nejslabším členem týmu Evropy. Jelikož i na deblu hodně záleží, tak se Borg rozhodl páteční debl "obětovat", aby na další dny nasadil silnější dvojice.
Reagovat
Lunej..
Vždyť je to jedno ne? já jsem ráda, že Svět má aspoň jeden bod.
Reagovat
casper01
Přesně tak, hlavně že Svět taky zabodoval.
Reagovat
Kozoroh
Tak jako jo, ale Borg mohl včerejší debl líp vyšpekulovat.
Reagovat
Lunej..
Ty jak bys Tomase neshodil, to bys ani nebyl ty. Uz predem vis, ze je nejslabsi clanek a bla bla. Uz aby ti ten Djok hral a ty ses mohl nad nim zase rozplyvat.
Reagovat
Kozoroh
To že je nejslabší článek evropského týmu je holý fakt, milá Lunej. Coby domácí hráč dostal přednost před Dimitrovem nebo Goffinem.
Reagovat
Lunej..
No a proc ne? A ze by David mel ted super formu se rict neda, mily Kozorohu. Ja nejsem zadna zaslepena Berdychovka, ale vecne vysmivani se Tomovi mi prijde trapny, navic od amateru.
Reagovat
George_Renel
Nehledě k tomu, že má Tomáš s oběma plusové H2H...
Reagovat
janek_da
Na tomhle povrchu je podle mého nejslabší Dominic.
Reagovat
janek_da
To jo, Berďa není takový deblista, aby táhl zadáka Rafu. Škoda že nebyl debl Beďa+Saša.
Reagovat
Lunej..
Mohl i s Marinem.
Reagovat
janek_da
Mohl by, ale jestli Marin přiletěl z antukového DC. Plus nebylo by to asi fer ho dat na první den do dvou zápasů.
Reagovat
Lunej..
Bylo to jak to bylo. Vzpomina se vzajemna antipatie Toma s Rafou z r. 2005 a Tomasuv prst na puse, aby se divaci ztisili. Ale myslim si, ze samotni hraci tohle neresi, aby prali spinave pradlo, od toho maji fandy:)
Reagovat
janek_da
Nooo, jak jsem je spolu viděl. Tak mi to přišlo dost nasilu. Sice se vždycky plácli, ale jestli se 2x podívali vzájemně do očí. Oba pořád sklopené hlavy. Za mě, byl to sice zajímavý debl. pár, ale ne kvůli tenisu.
A navíc oba trochu introverti, vůbec chtělo by to do týmu Evropy nějakého rozpumpováče atmosfery. Třeba Genia :D nebo aspoň Le Monfa.
Reagovat
Lunej..
Vim, jsem to psala, Tomas neni zadny bavic a Rafa taky ne. Proto jsem prala Svetu, byli to srandisti a hrali uvolnene. Borg byl vzdy klidas a trochu cumak, John naopak cvrcek, tak jejich tymy se k nim hodi:)
Reagovat
safi1313
Tak bude už ten program na dnešek nebo ne????:((
Reagovat
ipko
kurňa
Reagovat
Pe3k
Hrál houno, Nadull se snažil a držel je nad vodou. Jinak se mi dost líbil Sock.
Reagovat
Torn
Radši koukej a fandi z gauče. :D
Reagovat
Pe3k
Však přesně to dělám...
Reagovat
Lunej..
Kulovy hrali oba, kdyz uz.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasim...
Nadal toho debla nezvladal totalne takticky. Neni ani tak blby jak nejaky mice skazis, zas tolik jich Berdych nekazil. Blby je, kdyz v deblu jeden lita skoro porad za kazdym micem...tim defacto nejen shazujes partaka, ale slusne oteviras prostor kurtu souperi. Celkem to bilo do oci.
Rafa sice s nim komunikoval, ale stejne mu to nedalo se casto hnat nesmyslne za kazdym micem.

Jak by to nedala, podle me by je prehrali.
Na druhou stranu fajn, ze Svet ma ten bod.
Reagovat
Lunej..
Bylo videt, že jim to spolu až tak nesedlo na jedné straně šoumeni a pohodáři Nick s Jackem, na druhé straně introverti Tomáš s Nadalem. Rafa kolikrát utekl ani nevím proč úplně na jinou stranu a nechal tam Tomáše. Bylo to vcelku vtipný:)
Reagovat
janek_da
Našim se trochu divím, že Rafovu stranu nezasypaly lobama. Jak tak stál těsně u sítě, to po tom volalo.
Reagovat
Marduch
Souhlas, podle me nepovazuje Rafa Tomase za rovnocennyho parťáka. Ani tenisově, ani charakterem. Proste ho uplne "nebere" a podle toho to občas na place vypadalo.
Reagovat
Fandina
Tak tak,že začátku byli pomalejší, škoda Stb :-).
Reagovat
Fandina
Tak tak, ze
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist