Rozlosováno: Tenisté na Turnaji mistrů znají své soupeře

18. 11. 2009, 13:06
Aktuality 41
Švýcarský tenista Roger Federer si na letošním Turnaji mistrů zahraje v základní skupině proti domácímu Andymu Murraymu, Argentinci Juanu Martínu del Potrovi a Fernandu Verdaskovi ze Španělska. Rozhodl o tom dnešní los v Londýně, který se týkal také dvou českých deblistů.
Turnaj mistrů v Londýně

Federer se tak v Londýně bude moci pomstít Del Potrovi za porážku z finále US Open. Co oplácet má ale také Andy Murraymu, kterému letos už třikrát podlehl.

Titul ve dvouhře obhajuje Srb Novak Djokovič, jenž aktuální formu potvrdil triumfy v Basileji a Paříži. Tam na podniku série Masters zdolal v semifinále i světovou dvojku Rafaela Nadala, se kterým se potká rovněž v Londýně. Skupinu B doplňují Djokovičův loňský finálový soupeř Nikolaj Davyděnko a Švéd Robin Söderling.

Španěl Nadal má ještě šanci ukončit rok na pozici světové jedničky. Na Federera ztrácí 945 bodů, na Turnaji mistrů si vítěz může připsat až 1500 bodů.

Lukáš Dlouhý se představí na prestižním turnaji potřetí za sebou, tentokrát po boku zkušeného Inda Leandera Paese narazí na bratry Bryanovy, Kubota s Marachem a Mirného s Ramem. František Čermák se stejně jako jeho deblový partner Slovák Michal Mertiňák objeví mezi elitní osmičkou poprvé a ve skupině změří síly s nasazeným párem číslo jedna Nestor/Zimonjič a dále s dvojicemi Bhúpathí/Knowles a Fyrstenberg/Matkowski.

"Los je to těžký, ale jsme tam od toho, abychom dokázali, že tam patříme, takže se s tím musíme poprat," řekl krátce po ceremoniálu Čermák, vítěz pěti letošních turnajů společně s Mertiňákem. Šestý hráč deblového žebříčku Dlouhý už se připravuje v Londýně. "Na Masters si nevyberete, ale naše skupina se nám líbí," řekl Dlouhý, jenž chce s Paesem vylepšit loňský ročník, kdy ve skupině třikrát prohráli. O rok dříve hrál Dlouhý Turnaj mistrů s Pavlem Víznerem, dvakrát sice zvítězili, do semifinále ale kvůli špatnému poměru setů nepostoupili.

 

Skupina A - dvouhra:
• (1) Roger Federer
• (4) Andy Murray
• (5) Juan Martín del Potro
• (7) Fernando Verdasco

 

Skupina B - dvouhra:
• (2) Rafael Nadal
• (3) Novak Djokovič
• (6) Nikolaj Davyděnko
• (8) Robin Söderling

 

Skupina A - čtyřhra:
• (1) Daniel Nestor/Nenad Zimonjič
• (3) Mahesh Bhupathi/Mark Knowles
• (5) František Čermák/Michal Mertiňák
• (8) Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski

 

Skupina B - čtyřhra :
• (2) Bob Bryan/Mike Bryan
• (4) Lukáš Dlouhý/Leander Paes
• (6) Lukasz Kubot/Oliver Marach
• (7) Max Mirnyi/Andy Ram
 

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

41
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak v A skupine je to asi fakt jasne. Murray si nabrusi zubky a bude chcet vyhrat Roger na velkych turnajoch sa snazi tak snad to nevypusti. Del Potro a Verdasco by tam mali byt do poctu ani jeden nema momentalne daku formu plus Potro dako ani zdravotne nevyzera ok a Verdasco zas psychicky je labilny on moze vybuchat slabsich hracov hrat vyborne ale ked dojde proti dakemu spickovemu suboju hlavne ak ma byt vyrovnany zapas tak sa necha brejknut zbytocne alebo hra moc agresivne a sa sam vyhadze. Druha skupina je zaujimavejsia tam nie su dvaja top favoriti ako v A skupine ale aj tak si myslim ze Djokovic a Davydenko. Rafa predsa len nema formu a aj v Parizi az na zapas s Tsongom nic moc uz Almagro ho mal poslat domov a hotovo. Soderling tiez teraz nehra bohvieco na French opene ci Us opene hral lepsie.
Reagovat
smazaný uživatel
romismak Roger nikdy nevypustil žádný zápas jestli je střední turnaj nebo ten největší a velmi pochybují že Dl Potro tam bude jen tajtrlíkovat jen do počtu , pokad bude zdráv tak porvětrá šunky jak Federerovy tak Murray a do počtu tam je pouze Verdasco bo ten neuhraje ani zápas na to dám hlavu na špalek!
Reagovat
smazaný uživatel
zajimavé je že hráčům, kteří hrají velice dobře turnaje před velkým podnikem se potom na samotném turnaji nedařím djokovič už bude ke konci sezony unaveny, černý kun dle mého davydenko
Reagovat
smazaný uživatel
Kolja je černý kůň i pro mě, máme podobný názor zřejmě na turnaj mistrů. =) I loni byl odepisován a jak to dopadlo, Davyděnko když musí a chce, tak umí. =) Viz letošní Šanghaj, kdy musel získat body pro turnaj mistrů a hrál neskutečný světový tenis, porazil i Novaka ve formě, věřím mu a rád si na něj třeba v zápasech proti Rafovi a Robinovi vsadím. =)
Reagovat
smazaný uživatel
může překvapit, na postup nakonec může stačit i jen jedna výhra...?
Reagovat
smazaný uživatel
Za jistých okolností může, proto mu věřím. =)
Reagovat
smazaný uživatel
Aby ta skupina B ve dvouhře neskončila kvalitativně, jako na turnaji mistryň, kde v jedné skupině skrečovaly dohromady tři hráčky. Je to reálné, jelikož Del Potro poslední dobou balancuje se zraněním a Andy také v Paříži nehrál nic extra, nechával se ošetřovat.
Nicméně si myslím, že ze skupiny A vzejde vítěz celého turnaje a vůbec bych se nedivil, kdyby mělo letošní finále stejné obsazení, jako to loňské.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray bude v pořádku a připraven ničit-znechucovat tradičně Rogerovi hru, velká naděje na výhru celkovou v něm. Potro hala nee, navíc jak píšeš zranění. Davyděnko bude černý kůň jako loni, tomu věřím a pasuju ho minimálně na semifinále, když chce tak umí, navíc se neuvěřitelně zvedl, už jeho hra není monotónní, nebojí se jít na síť a voleje už nejsou jeho sebevraždou.Servis také lepší minimálně o 50% plus ten jeho backhand je fakt nádhera sledovat-několik variací...Mám rád jeho hru a obdivuju ho. =) Takže klidně finále může být minimálně podobné jako loňské, ale přeci jen bude mít dle mě jednoho hráče ze skupiny A.
Reagovat
smazaný uživatel
Schválně jsem čekal jak dopadne dvojice Roger a Murray, los je svedl spolu dohromady a tohle bude podle mě nejhezčí zápas v Londýně a největší bitva, dávám vyšší šance Andymu o něco a to hlavně z důvodu, že Rogerovi jeho styl absolutně nesedí a Brit má výraznou motivaci, když nevyhrál žádný velký turnaj typu turnaj mistrů a grandslam... hraje chytrou hru a to bude platit... pro mě černý kůň ve druhé skupině B je Davyděnko, takže vidím postup následovně... Roger, Murray-Davyděnko, Djokovič.

Debl bude taky zajímavý, uvidíme co Mirnyi/Ram vymyslí. Vidím postup z první skupiny pro Nestory a Bhupathi/Knowles. Ze skupiny druhé Bryani a Dlouhý/Paes. Čeká nás moc hezký turnaj mistrů, bohužel bez Radka a Andyho.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Štěpánek na tom turnaji nemá čo robiť,síce záver sezony mu celkom vyšiel,ale hráč,ktorý neprelezie 4.kolo Grandslamu jak je rok dlhý a na Masters sa až raz dostane do semifinále si takéto podujatie nezaslúži...to už by som tam radšej videl Gonza...
Reagovat
smazaný uživatel
Na to se ale nehraje, hraje se na aktuální formu a taky na povrch, turnaj mistrů je v době, kdy má Radek fazonu a navíc hala je jeho povrch, má v ní mnoho zbraní, jeho pestrý styl hry dělá problém každému, o tom se letos přesvědčil jak Del Potro a to nejen v Paříži, Murray a Djokovič vyrovnaná bitva... věř, že tam má co dělat a vzhledem k formě v hale celé TOP 8 kromě Rogera, Djokera a Murray se dá s každým srovnat na indoor hardu, tak nepiš, že ne, co bylo předtím s tímhle nemá co dočinění. Potro halu v lásce nemá, navíc břicho zraněné, Verdasco? S tím svým stylem a psychikou jakou teď má nevím no, Soderling si také nevybral nejšťastnější období a na toho by Radek měl taky. Na Davyděnka Radek moc neumí podobně jako Berdych na Južného, ale věřím, že by ho potrápil. Věř, že Radek aktuálně v hale neskutečně dobrý plejer, mimo halu poloviční to máš pravdu, s grandslamy žádná sláva, ale teď a tady v hale na jedničku. =) Gonza je zraněný, takže ten asi nee. =) Uvidíš, že Robin vyhoří v Londýně.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak našťastie ten turnaj nemá moc spoločného s poslednou formou a s tým ako hrajú hráči v hale tiež nie...ten turnaj má byť vyvrcholením sezony pre 8 najlepších hráčov sveta a medzi tých Štěpánek rozhodne nepatrí,výsledky na Grandslamoch a Masters hovoria sami za seba...majú tam hrať tí, ktorí si to za celý rok zaslúžili, to že v momentálnej forme by tam možno neurobil hanbu je jedna vec ale pre tento typ podniku nie moc podstatná,navyše tam ešte stále može hrať ako náhradník...
Reagovat
smazaný uživatel
Jako náhradník těžko, když je na 12. pozici, kolik jich poletí do Londýna? Celá TOP 20 náhradníků? =D Poletí dva tuším. No jinak, za celý rok by si to zasloužil maximálně Roger a Murray kdyby jsi to bral takhle, Novak zapnul až po US Open, jinak žádné větší úspěchy, na AO zhořel a na Wimbledonu taky, o French Open ani nemluvím, kdy vypadl s Kohlim ostudně. Del Potro by si to zasloužil ještě. Jinak Rafa nehrál od května prakticky a když už tak stejně nevyhrál, ani finále si nezahrál. Nikdo by si to pořádně za celou sezonu nezasloužil. Já beru co je teď a Radek by nejen, že neudělal ostudu, ale určitě by neodešel se třemi prohrami. To co píšeš, že to nemá nic společné s aktuální formou je pěkný nesmysl, protože těžko někdo vyhraje, když nebude mít fazonu, maximálně psychikou a tu má nejlepší Rafa a Radek ji má taky výbornou. Čím ještě? Předpoklady pro halu-ty má Novak, Murray a Roger+Radek nejlepší. Takže i odtud vyplývá, že by Radek měl jet, vše hovoří pro to, že tam prostě Radek chybí a je jedno, zda neuspěl na grandslamu letos... Murray, Djoker, Verdasco (kromě semifinále AO) a Davyděnko taky ne. Tohle nic neřeší, uvidíš, že se z toho beztak stane lazaret jako u žen a aktuální forma se bude u drtivé většiny těžce hledat, no uvidíme, já za sebe a myslím, že nejen za sebe říkám: Radek do Londýna? Určitě! =) Tento podnik je sice turnaj mistrů a to se bere dlouhodoběji, ale když polovina jich nemá formu, tak co s tím? Já raději budu koukat na hráče ve formě, co předvádí světový tenis, než vědět, že ten hrál výborně na antuce, ten na trávě ,ten na betoně, ale teď hledají formu jen stěží, chápeš co tím chci říci?
Reagovat
smazaný uživatel
Já chci vidět hezký tenis a ten uvidím z mého pohledu od poloviny TOP 8...mezi tu druhou polovinu patří Soderling, Verdasco, Rafa a Del Potro (nejisté zdraví+předpoklad pro halu). No uvidíme, možná se pletu a přeci jen uvidíme velkou parádu i od těchto hráčů. =) Budu za to rád, neber má slova nějak špatně, já jsem jen neskutečně moc Radkovi Londýn přál, víš? Nic jiného v tom není a svou formou by byl koukatelnější pro mě teď více než třeba Robin anebo JMDP. Hodně štěstí přeju a hezké tenisové zážitky, měj se hezky. =)
Reagovat
smazaný uživatel
Kolikátej byl radek loni?A jel!Jasný máš určitě v něčem pravdu.Jak říkáš Radek má teď formu,ale tento turnaj je pro hráče kteří nahráli ejvíce bodů za celou sezónu.Bohužel Radek nenahrál dost a teď může mít formu jakou chce...prostě s tím nic nenaděláš,Radek porazil Murraye,Delpa ale stejně jedou oni.Proto to je turnaj mistrů a né turnaj pro hráče s momentálně nejlepší formou.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozerám,že si nepochopil,čo som písal:-) ja som nehovoril,že by tam mali hrať hráči bez formy,ale že,keď sa raz ten turnaj volá "Turnaj Majstrov" a je tam miesto pre 8 z nich,tak je len správne,že tam hrajú tí, čo si to za celú sezonu zaslúžia najviac a to rozhodne nie je Štěpánek:-) inak doporučujem písať kratšie príspevky,lebo sa potom ťažko reaguje na tie doležité veci:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vy ste ale zase nepochopili co jsem tím chtěl říct já, koneckonců stačilo málo a Radek by tam byl, pak byste asi byli nespokojení a já jen lituju toho, že ten jeden zápas Radek navíc nevyhrál. =) Turnaj mistrů to je, ale otázka zní... Jsou to mistři i nyní? =) Každý si pod tím může představit něco jiného. Kratší příspěvky psát budu stěží ohledně tenisu, protože bych o něm mohl psát hodiny a bylo by to málo, píšu o něm analýzy a jsem zvyklý. =)
Reagovat
smazaný uživatel
Termín nahráli nejvíce bodů bych užíval s rozpaky, jak víš, tak Soderling kromě French Open nepředvedl prakticky nic, nenahrál body na turnaj mistrů a stejně mu spadl do klína, takže to vůbec o tom není, je to jen souhra náhod, Robin musel dojít do finále Paříže a to nedokázal zdaleka, tak nevím jakýpak mistr, to už Radek anebo Gonzalez by se tam hodili více, nic víc nic míň, já to prostě budu myslet stále, Soderling a Verdasco tam teď nemají co dělat, vybojovali si to zaváháním jiných tenistů-Tsonga, Štěpánek.
Reagovat
smazaný uživatel
Z meho pohledu tam Soder a Verda maj co delat. Pokud hodnotim cely rok, uspechy na GS, tak byli videt vic nez Stepka nebo Tsonga. Soderling muze i prekvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni berete grandslamy... jaké úspěchy na grandslamech má třeba Murray? Kromě semifinále Wimbledonu? A přitom je to skvělý hráč, momentálně nejlepší hrou od baseliny a největší stratég, což je velké plus. Ano možná Radek už má věk na to, aby úspěchů měl více než mladý Murray, ale teď bereme aktuální sezonu... grandslamy bych moc neargumentoval, u Soderlinga to byl jeden vydařený turnaj, něco jako u Verdy Australian Open, ale co jinak předvedli? Téměř nic... tohle není o tom zkrátka, ale o tom, zda někdo má rád Radka anebo ne, pokud uspějeme v DC, tak ho zase každý bude vyzdvihovat. Já chci vidět hezký tenis-ten by turnaj mistrů měl nabídnout, aby z toho nebyla parodie jako u žen.A hezký tenis se mi za poslední měsíc a něco dostávalo u Radka, nikoliv u Soderlinga ani u Del Potra. Jen můj názor, nic víc. =)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak samozřejmě souhlasím, že v Londýně je minimálně 6 hráčů podle letošní sezony správně a tři z nich předvádějí neskutečný tenis celou letošní sezonu. Mám však obavu o to, že někteří nejsou zdravotně OK a taky nemají nejlepší formu, jinak samozřejmě tam mají být, jsou mistři. =) Jen bych dva nahradil jinými, co si to z mého pohledu zaslouží více, ale věc názorů. =)
Reagovat
smazaný uživatel
GS budu brat vzdy nejvic. Nejtezsi, nejdelsi turnaj, tri vitezny. A ver, ze jiste i hraci to berou nejpreztizneji. Tak to proste je. Verdasco i Soder ukazali v sezone i dalsi solidni vysledky na GS nebylo to o jednom turnaji. A pokud jde o Murrayho, mel smulu, ze v Australii a New yorku dostal soupere, kterymu to v tu dobu litalo na lajny. Tot vse z meho pohledu.
Reagovat
smazaný uživatel
Berou, nikdo si nevzpomene za pár let, že Djokovič vyhrál turnaj v Bělehradu na antuce, ale vzpomenou si prvně, že vyhrál Australian Open 08, ale u světové špičky jako je Djoka, Murray, Del Potro se to dá brát nějak opakovaně ty úspěchy, avšak u Soderlinga a Verdy věř tomu, že to byl na delší dobu první a poslední vydařený velký turnaj. A Soderling může děkovat zdraví Rafy, Verdasco s ním hrál, když byl zdravý ještě a byl to od něj velký výkon, ale i tak, co pak předvedli? Nic... žádný titul ani se domnívám. =) Prostě tak to bude, že grandslamy jsou o psychice, penězích a prstiži, ale tihel hráči "vyhrají" jen jeden z nich v delším rozmezí. A ani jeden z nich si Londýn nevybojoval, Verdasco se po svých nevýrazných úspěších modlil v zaváhání Tsongy a Soderlinga, Robin k tomu přišel jako slepý k houslím zatímco Radek vyhrával, nefér trošku, ale je to tak, ode mě taky vše. =)
Reagovat
smazaný uživatel
Soder i Verda hrali 1/4finale uso, i to beru jako uspech, asi tak. Beres to prilis podle momentalni formy, to bys pak mohl chtit, aby turnaj mistru hral misa juzny. Uz opravdu vse dobrou.
Reagovat
smazaný uživatel
Dyť já sázím hlavně na aktuální formu, pak na psychiku, předpoklady pro povrch a dále H2H...Južný špatný příklad, to je antitenista, mohl jsi zmínit někoho jiného, ale pochybuju, že někdo jiný má v hale takovou formu jako Radek, navíc ten se bil o svou šanci jako lev, tohle není fér, je mnoho hráčů, co se o turnaj mistrů mohou poprat ještě, ale Radek má věk už, no nic ty chceš asi vidět tenis, který nebude světový u některých, tak dobře, měj se. =)
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc Míša Južný si o něčem takovém může jen nechat zdát, ten se o Londýn nebil, vážně kvůli některým lidem co pozoruji bych chtěl aby Radek hrál Londýn, někteří by byli asi hodně naštvaní, Radkovu formu ještě v DC beztak budete obdivovat, škoda slov, máme na to jiný názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli to beres takhle, tak si turnaj nezaslouzi ani tolik Stepanek, jako Gonzalez, ktery hral snad o pet turnaju min a stejne je na jeho bodovy urovni. Dlouhodobe nejvyrovnanejsi vykonost mluvi v jeho prospech.
Reagovat
smazaný uživatel
To ano, však Gonzu mám rád a dlouhodobě převádí výborný tenis, jeho forhend je jeden z nej na okruhu, výborný hráč. Bohužel je však zraněný a nemohl si Londýn vybojovat, jinak by tam byl a stokrát raději bych ho tam viděl než Soderlinga s Verdascem, asi tak nějak. Když už ne Radek, tak určitě Gonza, nejlépe oba tam měli bejt. Gonza má formu stále.
Reagovat
smazaný uživatel
V tejto časti sezony sa už ťažko tipuje každý zápas,hlavne takto vyrovnaných súperov,skupina A mi ale pripadá predsa len o trochu ťažšia a vyrovnanejšia...
Reagovat
smazaný uživatel
z prvni skupiny pude dal Fede a Zubík
z druhe skupiny Djoker a Robin...
v semi fede porazi robina a Djoker Zubíka a cele to vyhrje Novak :)
Reagovat
smazaný uživatel
No ale to si teda pekne povedal, Novak to celé vyhraje a v semi porazí Zubíka :D
Reagovat
smazaný uživatel
+ cerny kun Davydenko... :)
Reagovat
smazaný uživatel
favorite podle me:

1. Novak
2. Roger
3. del Po
4. Rafa
Reagovat
smazaný uživatel
pro Rafu hodně těžká skupina...je klidně možny že ani nepostoupí...z první skupiny pudou dál podle mě roger a andy..
Reagovat
smazaný uživatel
ta druhá skupina není o nic lehčí, tady na tom turnaji se může stát úplně cokoliv, navíc Rafa může těžit z toho, že tam nejede jako favorit, ale jako předem poražený, tlak bude na Djokovi a elegánovi, což dokazují i kurzy.

Hraje se tam jen na 2 vítězný sety, nebo je to zase jinak?
Reagovat
Twofinger
Vyhraje, jak jinak, nejlepsi a neco mi rika, ze to Nadal momentalne neni... Osobne bych spis typoval nekoho z tria Djokovic, Federer a Murray.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě :

1 Skupina 2 Skupina

Fernando Djoko
Federer Rafa
Murray Davyděnko
Del Potro Robin

a finále Djoko - Fernando ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím jestli se dá mluvit u těchto jmen o nějakým velkým tlaku. Souhlasím, že se tam může stát opravdu cokoliv a předem tipovat vítěze je nesmysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Na dva vítězný. Jinak ten náš Rafa se všemi soupeři v posledních vzájemných utkáních prohrál, pokud se nepletu, no to musí být "super pocit", že je má ve skupině. Co, je to jedno, vrcholnou formu stejně zatím nemá, uvidíme příští rok.
Reagovat
Mercury
ja to vidim stejne jako Inferior...Roger+Andy ze skupiny A a Novak s Koljou ze skupiny B...ikdyž jsou tyhle zapasy dost vyrovnane, myslím, že tři ze čtyř těchto hráčů určitě postoupí
Reagovat
smazaný uživatel
To snáď nemyslíš vážne Fernando vo finále? Tipujem, že nevyhrá ani jeden zápas. Jedine, že by mal jeho súper istý postup do semi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist