Rozhodnuto: Federer s Hingisovou spolu hrát nebudou

22. 12. 2011, 12:19
Aktuality 1
Sen švýcarských tenisových fanoušků o společné čtyřhře bývalých světových jedniček Rogera Federera a Martiny Hingisové na olympiádě v Londýně se rozplynul. O jejich možném startu se začalo hovořit už v létě, švýcarské hvězdy ale nyní tuto myšlenku definitivně smetly ze stolu.
Profily hráčů
Roger Federer a Martina Hingisová

"Martina s Rogerem spolu mluvili a rozhodli se, že v mixu nenastoupí," řekl švýcarským médiím Federerův trenér Severin Lüthi. Federer bude na olympijských hrách obhajovat titul ve čtyřhře a útočit na zlato i ve dvouhře. Hingisová po ukončení kariéry v roce 2007 hraje pouze turnaje legend.

"Roger se v Londýně bude soustředit jen na singl a obhajobu titulu v deblu se Stanislasem Wawrinkou. V nejlepším případě ho čeká penzum jedenácti zápasů během devítidenního turnaje," uvedl Švýcarský tenisový svaz na svém webu.

Prominentní tenisový pár se nikdy ke spekulacím o možném společném startu na olympijských hrách nevyjádřil. Myšlenka údajně vzešla z Federerova tábora, Hingisová by však kvůli účasti na olympiádě musela splnit hned několik podmínek - hrát na okruhu WTA a být na soupisce pro týmovou soutěž Fed Cup.

Jejich vystoupení by nicméně bylo ozdobou olympijského turnaje ve Wimbledonu. Třicetiletý Federer má na kontě rekordních 16 grandslamových titulů, stejně stará Hingisová pět. Společně před deseti lety ovládli tradiční Hopman Cup.

Mix se pod olympijské kruhy vrátí v Londýně poprvé od roku 1924.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
ArcusII
...mu to manželka zatrhla!!! :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist