Rozhodnuto: Berdych bude hrát na Turnaji mistrů

23. 10. 2013, 17:06
Aktuality 16
Tomáš Berdych si ve čtvrté sezoně po sobě zahraje na prestižním Turnaji mistrů. Oznámila to mužská tenisová asociace ATP, podle které má nejlepší český hráč už nyní jistotu díky výsledkům jeho soupeřů na turnaji v Basileji.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych je letos už šestým hráčem, kterému se na závěrečný turnaj sezony podařilo kvalifikovat. Před ním se to podařilo Rafaelu Nadalovi, Novaku Djokovičovi, Andymu Murraymu, Davidu Ferrerovi a Juanu-Martínu del Potrovi, ovšem poté, co se Murray musel po operaci zad odhlásit, se uvolnilo jedno místo navíc.

"Na začátku každé sezony je to jedním z mých cílů. Je pro mě ctí, že jsem se kvalifikoval," citují stránky ATP Berdycha, který je jedním ze čtyř tenistů, kteří si letos připsali alespoň 50 výher. "Je skvělé, že můžu být součástí Turnaje mistrů. Je to opravdová oslava tenisu pro nejlepších osm hráčů, obrovská show, kterou by podle mě tenis být měl. A pro nás hráče je to, řekl bych, nejlepší turnaj," uvedl český tenista.

Berdych sice v letošní sezoně stále čeká na první titul, třikrát ale došel až do finále - v Marseille, Dubaji a Bangkoku. Dařilo se mu i na grandslamových turnajích, na Australian Open a ve Wimbledonu padl pokaždé až ve čtvrtfinále s Novakem Djokovičem.

Na Turnaji mistrů se rodák z Valašského Meziříčí představí počtvrté v kariéře. Při své premiéře skončil po jedné výhře a dvou prohrách ve skupině. Nejlépe se mu vedlo předloni, kdy postoupil do semifinále, v němž ale ztroskotal na Jo-Wilfriedu Tsongovi. Před rokem opět po jedné výhře a dvou porážkách do dalších bojů nepostoupil.

Svými čtyřmi účastmi na Turnaji mistrů se Berdych vyrovnal Janu Kodešovi. Z českých nebo československých hráčů hrál vrchol sezony častěji pouze Ivan Lendl (12x).

O zbylá tři místa usiluje šest hráčů. Šanci postoupit ještě mají Švýcaři Roger Federer a Stanislas Wawrinka, Francouzi Richard Gasquet a Jo-Wilfried Tsonga a teoreticky rovněž Milos Raonica Tommy Haas. Definitivně se nejspíše rozhodne příští týden na turnaji série Masters v Paříži, který předchází Turnaji mistrů.

Počet účastí českých a čs. tenistů na Turnaji mistrů:
12 - Ivan Lendl
4 - Jan Kodeš, Tomáš Berdych
3 - Tomáš Šmíd
1 - Miloslav Mečíř, Karel Nováček, Petr Korda, Jiří Novák, Radek Štěpánek

Komentáře

16
Přidat komentář
Mayo
ani nevie ako sa tam dostal
Reagovat
smazaný uživatel
Dostat se do Londýna "prohrou s Karlovicem z mečbolu" umí jen Berdych... :-D Je tam ale zaslouženě, o tom žádná.
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo se tam neumí dostat vůbec :P
Reagovat
Lina
To je super, že už se Tom nemusí už nervovat a gratulace. Jinak jsu taky pro, aby se přidal Federer, Wawrinka a Tsonga
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga určitě, i když mu ještě nezapomenu, jak porazil Tomáše v Marseille :)) Wawroš nějak nevím, Féďa mi nevadí.
Reagovat
Lina
Snad tam nechceš např. Raoniče? :))
Reagovat
smazaný uživatel
No to určitě ne, já to komentovala jen podle sympatií :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace, zase zaslouženě, jsem zvědavý, moc hráčů z té špičky nemá ideální formu. Doufám ale, že brzy stvrdí svou účast Roger, Stan a že Tsonga předskočí Gasqueta, na kterého tam fakt nejsem nikterak zvědavý. To Jo-Wilfired by byl v hale docela strašákem. Myslím, že se tam dostane, v Bercy si to uhraje.

Akorát tam bude ten Andy chybět, takové prázdno.
Reagovat
Fandina
Gratulace Tomovi. Super!
Reagovat
kada.tom
Gratulace :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Tomášovi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě spíš zajímá, co tommr.
Reagovat
tommr
já jsem samozřejmě hrozně rád, že se Tomášovi povedlo dostat se na TM počtvrtý za sebou. Trochu mě jen mrzí, že k tomu potvrzení účasti došlo takovým způsobem (tj. díky předčasnýmu vypadnutí soupeřů - jmenovitě Wawrinky a Gasqueta). Radši bych byl kdyby si to Tomáš vybojoval sám postupem do semifinále bez ohledu na výsledky konkurentů. Na to jak se tam dostal se ale historie ptát nebude ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já čekal na tvoje potvrzení postupu, bo si nejsem jistý jesli to ty bambulové to dobře spočítali.
Reagovat
tommr
tentokrát to mají dobře. Body na předstižení Tomáše se dají získat už jen ve finále Paříže takže Tomáše už můžou předstihnout jen dva hráči a to mu při neúčasti Murrayho garantuje postup ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
mnohem vic se mi libi tvuj vyraz, ze ho mohou "predskocit".. :-) Jinak - jsi neskutecny, nesil a chovej se "historicky"! ;-)

Berdo, pojd! :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist