Rozehrála jsem se pozdě, litovala po vyřazení Záhlavová-Strýcová

16. 1. 2014, 15:48
Aktuality 1
Až v posledních několika hrách potrápila Barbora Záhlavová-Strýcová ve druhém kole Australian Open favorizovanou soupeřku. Česká hráčka dnes na centrkurtu v Melbourne Parku prohrála s obhájkyní titulu Viktorií Azarenkovou.
Barbora Záhlavová-Strýcová (© Tennis Australia)

Sedmadvacetiletá Češka zahrála o dva vítězné míče víc - sedmnáct - než světová dvojka, ale měla výrazně vyšší počet nevynucených chyb (30:18). Především si jen s obtížemi držela podání, které dohromady ztratila v zápase pětkrát.

"Myslela jsem si, že budu hrát líp," řekla po prohře 1-6 4-6 Záhlavová-Strýcová MF Dnes a Radiožurnálu v Austrálii.

Zdálo se, že 84. hráčka světa schytá debakl, protože ve druhém setu prohrávala 0-2, ale pak dvakrát odpověděla na ztrátu podání a vyrovnala na 4-4. "Až za stavu 1-6 0-2 jsem začala hrát, co jsem měla. Jenže to je proti takové hráčce pozdě," řekla.

Poslední dvě hry zápasu plzeňská rodačka ztratila a běloruská favoritka si po necelé hodině a půl oddechla, že nemusela do třetího setu. "Klidně bych se na kurtu ještě zdržela, vydržela bych i tři a půl hodiny," řekla česká tenistka.

Záhlavová-Strýcová tak počtvrté při své sedmé účasti na Australian Open vypadla ve druhém kole. Jejím maximem je třetí kolo z roku 2011.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
VlS
"She's a very tricky player and can do a lot of things," Azarenka said. "I felt like she was really brave out there - she even came to the net with a second serve. She went for her shots. Sometimes it was surprising, but I realized I just had to be alert on every point because you don't know what's coming."

- See more at: http://www.wtatennis.com/news/article/3623562/title/azarenka-wins-second-round-ends#sthash.feOtk9vh.dpuf
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist