Rosol v Marseille skončil na raketě Janowicze

18. 2. 2013, 20:26
Aktuality 22
ATP MARSEILLE - Lukáš Rosol vypadl z turnaje v Marseille stejně jako před rokem už v 1. kole. Český tenista v něm nestačil na Poláka Jeryho Janowicze, proti kterému si nevypracoval jediný brejkbol a prohrál hladce ve dvou setech.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol předminulý týden vyrovnal své maximum na okruhu ATP, když si v Záhřebu zahrál čtvrtfinále. Dnes český daviscupový reprezentant vyrovnal také své nejlepší umístění ve světovém žebříčku (65. místo), radost z postupu do 2. kola halového turnaje v Marseille si ale neudělal.

Sedmadvacetiletý rodák z Brna ve Francii končí stejně jako před rokem hned v úvodu. Zatímco loni alespoň potrápil ve třísetové bitvě šestého nasazeného Ukrajince Dolgopolova, letos prohrál hladce ve dvou setech. V duelu s Polákem Jerzym Janowiczem si nevytvořil jediný brejkbol a 26. hráči světa tak podlehl už po 63 minutách snadno 2-6 4-6.

Kufry však Rosol ještě balit nemusí, s Polákem Tomaszem Bednarkem si totiž zahraje tak ve čtyřhře.

Tři dny poté, co v Rotterdamu nedohrál zpočátku dobře rozehrané čtvrtfinálové utkání kvůli křečím, měl Martin Kližan na dosah postup do 2. kola soutěže v Marseille. Osmý nasazený Slovák měl Bernarda Tomice 'na lopatě', ve třetím setu ale neudržel vedení 4-1, v tie-breaku přišel o náskok 5-1, neproměnil dva mečboly a nakonec prohrál 6-4 3-6 6-7.

Dvacetiletý Australan tak po dvou porážkách s Federerem a Dimitrovem navázal na 10zápasovou šňůru vítězných zápasů z úvodu sezony. O postup do čtvrtfinále si v Marseille zahraje buď s domácím Benoitem Pairem, nebo Indem Somdevem Devvarmanem.

Nejvýše nasazeným hráčem turnaje ATP 250 je Tomáš Berdych. Česká jednička má v 1. kole volný los, o čtvrtfinále si zahraje s vítězem finsko-lotyšského duelu Jarkko Nieminen - Ernests Gulbis. Z Top 10 ve Francii startují také čerstvý vítěz z Rotterdamu Argentinec Del Potro, domácí Tsonga a Srb Tipsarevič, který je v polovině pavouka s českým tenistou.

- ATP 250 MARSEILLE -
(Francie, tv. povrch / hala, 598.535 eur)
pondělní výsledky (18. 02. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Janowicz (7-Pol.) - Rosol (ČR) 6-2 6-4
Tomic (Austr.) - Kližan (8-SR) 4-6 6-3 7-6(7)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Marseille bude zajímavý turnaj ale myslím že Berdych neudělal dobře když se sem přihlásil. Měl hrát až v Dubaji. Na finále s Del Potrem bych se rád podíval ale podle mě se tam Berdych nedostane. V cestě mu budou stát dobří soupeři. Osmifinále Gulbis nebo Nieminen, oba dva budou hrát v pohodě a pokud budou mít dobrý den kdo ví. Pak nejspíš Benneteau který si minulý týden pohrál s Federerem a SF Tipsarevic kde to taky neni vůbec jisté.
Reagovat
smazaný uživatel
"Pak nejspíš Benneteau který si minulý týden pohrál s Federerem"
Benetka Federera porazila;-)
Jinak si myslím, že by se Tomáš měl do finále dostat...
Reagovat
spaniel
Pohral, ne prohral...
Reagovat
smazaný uživatel
Ajo, neumím číst:-O Pardon:-)
Reagovat
smazaný uživatel
pohral s Federerem? Julien je souper, ktery Federerovi nikdy moc nesedel.Hrali spolu vic zajimavych zapasu..ale rozhodne do nejakeho pohrani to ma daleko..Navic Fedex byl hrozny..a prohral to vlastnimi chybami.
Reagovat
misoSK
nuz tak podla mna Benneteau to po tazkom turnaji v Rotterdame daleko nedotiahne, Delpo nemusi hrat na 100% a kludne moze zajtra skoncit na rakete Llodru, ktory hra doma vzdy tenis najvyssej urovne
Reagovat
smazaný uživatel
tenisový manekýn by měl raději uvádět zprávy na Nově nebo v rádiu jako Valenta...
Reagovat
gigin
Harry se ti tam potí s Kubotem!!
Reagovat
smazaný uživatel
No a? V Memphisu beztak vyhraje Milošek:-)))))
Reagovat
gigin
Finito :(
Reagovat
tito
To je taky čekání To už se možná dříve výsledku dočkám od Christiana.
Reagovat
gigin
Jako myslíš jeho bráchu??
Já jsem si nedávno přeházel svůj žebř. Jak je dlouhá chvíle, bez Novaka a tak, no. Znáš to :))) Gulba je teď NO.2. Mutademus mne pádnými argumenty přesvědčil. Nicméně, dávám mu rok (Mrhačovi, né Mutademovi). Jestli mne nepřesvědčí, škrtám ho!! :)))) A s tím Harrym.. no nevím člověče, měl by sa pomalu brchat!!
Reagovat
tito
Gulba? To už dříve ten junior...:-)
Reagovat
gigin
Djordje? :DDDD
Reagovat
tito
Ne. Ten co trénoval s Rafou v Sao Paulu. :-)))
Reagovat
gigin
Ten smuček malý? :DDD
Reagovat
tito
yes! pchhh
Reagovat
Fandina
... nechci se vám do toho motat, ale to na tom bude Gulba líp ... úsměv
Reagovat
Mayo
jáj slabý je ten Rosol
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Jerzymu, výhru jsem očekávala:-)
A gratulace Tomicovi, v TB otočit z 1-5 je slušný počin, škoda, že nebyl stream:-)
Reagovat
gigin
Tak jsem tě tlačil!! Chuj jeden, v tom tb :((
Reagovat
Fandina
jsem očekávala od Rosiho, škoda Lukáši, držím palce příště!

Vyhrál Jerzy, škoda, že nebyl stream, ráda bych se podívala jeho hra se mi líbí a taky držím palce!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist