Rosol prohrál v divokém zápase s Ferrerem, Berdych s Andújarem nezaváhal

30. 10. 2013, 12:29
Aktuality 44
Ve druhém kole vypadl na turnaji Masters v Paříži Lukáš Rosol. Český tenista dnes nestačil na obhájce titulu Davida Ferrera, kterému podlehl 0-6 6-2 3-6. Naopak Tomáš Berdych proti jinému Španělovi Andújarovi potvrdil roli favorita a postoupil do 3. kola, v němž ho čeká neoblíbený Raonic.
Lukáš Rosol (© fft.fr)

Lukáš Rosol prohrál s aktuální světovou trojkou oba dosavadní vzájemné zápasy bez zisku setu i ten dnešní se od začátku vyvíjel ve prospěch favorita. David Ferrer hrál v úvodním sadě téměř bezchybně, Rosol mu práci ulehčoval častými nevynucenými chybami, kterých si připsal 17, a výsledkem byl druhý říjnový 'kanár' pro českého tenistu.

Z dalšího dvousetového vítězství Ferrera ale tentokrát nic nebylo. Ve druhém dějství se totiž situace obrátila: zatímco loňský vítěz turnaje začal kazit, Rosol znovu předváděl tenis, díky kterému před dvěma týdny došel ve Vídni do semifinále. Díky dvěma brejkům se dostal do vedení 5-1, a i když jeho soupeř odvrátil při svém podání tři setboly, 44. hráč světa vzápětí poslal zápas do rozhodujícího setu.

I ten odstartoval rozjetý Rosol nadějně. Dokonce čistou hrou znovu sebral Ferrerovi podání, jenže tentokrát brejk nepotvrdil, a Ferrer jeho zaváhání využil. Od stavu 0-1 získal favorit pět her v řadě a přes malé klopýtnutí v závěru utkání vybojoval postup do osmifinále.

Osmadvacetiletý Rosol tak promarnil šanci připsat si třetí výhru nad tenistou z nejlepší desítky ATP v kariéře. V roce 2011 porazil na Roland Garros tehdejší osmičku Jürgena Melzera, loni se postaral o senzaci ve Wimbledonu, kde vyřadil dvojku Rafaela Nadala.

Berdycha čeká neoblíbený Raonic
V hale Bercy se dnes představil i druhý český zástupce Tomáš Berdych. Vítěz turnaje z roku 2005 měl v prvním kole volno a ve druhém nastoupil proti Pablu Andújarovi ze Španělska, který v soutěži nahradil zraněného Monfilse a v úvodním kole pak vyřadil Kanaďana Vaska Pospisila.

Berdych Andújara porazil začátkem října v Pekingu a ve dvou setech si se Španělem poradil i dnes. I když ve druhé sadě prohrával 2-4, vývoj otočil a zvítězil 6-2 7-5.

O postup do čtvrtfinále se osmadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí utká s Milosem Raonicem, s nímž prohrál loni v Cincinnati i před měsícem ve finále turnaje v Bangkoku. "Hrál mimořádně dobře. Opravdu výborně servíroval a nedal mi moc šancí. Celý zápas byl vlastně o dvou výměnách. Milos je zvládl lépe a zaslouženě vyhrál," komentoval Berdych nedávný souboj, v němž ho Kanaďan připravil o první letošní titul.

"Opravdu servíruje ze třetího patra," rýpl si aktuálně sedmý hráč světa. Trenér Tomáš Krupa si pak na tréninku stoupl na stoleček a podával, aby svého svěřence lépe připravil na třetí vzájemný duel. Ten v přijde už zítra.

Raonic má ve francouzské metropoli o motivaci postaráno. Případným titulem, a teoreticky i postupem do finále, by si totiž zajistil premiérový postup na Turnaj mistrů. Dnes do soutěže vstoupil hladkou výhrou 6-3 6-4 nad Robinem Haasem. Po servisu ztratil pouze sedm míčků, nasázel 14 es, přičemž posledním dorazil odevzdaného Nizozemce podáním spodem.

Postuovou příčku na Turnaj mistrů drží
Stanislas Wawrinka, který dnes udělal další krůček k premiérové účasti na vrcholu sezony. V Paříži postoupil do 3. kola poté, co porazil 6-3 3-6 6-3 Španěla Feliciana Lópeze. V pořadí pro Londýn se Švýcar vrátil před Gasqueta, který je nyní na posledním postupovém místě.

Definitivní jistotu startu na Turnaji mistrů si dnes výhrou nad Jihoafričanem Kevinem Andersonem zajistil Švýcar Roger Federer.

Naopak Tommy Haas o teoretickou šanci probojovat se na Turnaji mistrů přišel hned po svém úvodním zápase. Sezona pro pětatřicetiletého Němce skončila porážkou 2-6 2-6 s krajanem Philippem Kohlschreiberem.

Úspěšně do turnaje v Paříži, kde se dostal nejdál v roce 2007 do finále a letos hájí post světové jedničky, vstoupil Rafael Nadal. Španělský favorit zvládl koncovky setů v duelu s krajanem Marcelem Granollersem, kterého zdolal bez ztráty podání dvakrát 7-5. 

"Jsem rád, že jsem dnes vyhrál. Nehrál jsem dobře, ale to se po dvou týdnech pauzy a dlouhé době bez zápasu na tomto povrchu může stát. Tak je to vlastně dobré vítězství a to je pro mě pozitivní," řekl Nadal, který po turné v Asii minulý týden vynechal kvůli únavě turnaj v Basileji.

O postup do čtvrtfinále se utká s Polákem Jerzym Janowiczem. "Zítra se musím hodně zlepšit. Doufám, že se dokážu připravit, protože to bude těžký zápas. Letos v Montrealu jsem s ním odehrál náročné a vyrovnané utkání. Budu muset hrát více agresivně a s větší intenzitou, než dnes," uvědomuje si Nadal.

O překvapení se dnes nepostaral Marin Čilič, který se vrací po čtyřměsíční pauze zaviněné trestem za užití nedovolené látky. Chorvatský tenista v zápase 2. kola podlehl 4-6 6-7 Juanu Martínu Del Potrovi, který ve vzájemné bilanci vede už 8-2. Argentinec vyhrál už 14 z posledních 15 zápasů, zítra ho vyzve Bulhar Grigor Dimitrov.

- ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ -(Francie, tv. povrch / hala, 3.204.745 eur)středeční výsledky (30. 10. 2013)
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (6-ČR) - Andújar (Šp.) 6:2, 7:5
Ferrer (3-Šp.) - Rosol (ČR) 6:0, 2:6, 6:3
Nadal (1-Šp.) - Granollers (Šp.) 7:5, 7:5
Del Potro (4-Arg.) - Čilič (Chorv.) 6:4, 7:6 (7:3)
Federer (5-Švýc.) - Anderson (JAR) 6:4, 6:4
Wawrinka (7-Švýc.) - F. López (Šp.) 6:3, 3:6, 6:3
Raonic (10-Kan.) - Haase (Niz.) 6:3, 6:4
Kohlschreiber (Něm.) - Haas (11-Něm.) 6:2, 6:2
Almagro (12-Šp.) - Dodig (Chorv.) 6:4, 6:3
Isner (13-USA) - Przysiezny (Pol.) 7:6 (7:3), 4:6, 6:3
Simon (15-Fr.) - Mahut (Fr.) 6:4, 6:7 (5:7), 7:6 (7:3)
Dimitrov (Bulh.) - Fognini (16-It.) 6:3, 5:7, 6:2
.
Čtyřhra - 1. kolo:
Benneteau/Zimonjič (Fr./Srb.) - Dlouhý/Gulbis (ČR/Lot.) 4:6, 7:5, 10:7
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

44
Přidat komentář
Fandina
gratulka k výhře a držím palce proti Raonicovi. Berdo ... pojď pojď pojď
Reagovat
Fandina
škoda té včerejší prohry. Druhý set byl výborný, škoda, že ten první a třetí ne. Tak příště všechny sety jako ten druhý a držím palce. Luky pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
jedeme a nech si nějaká nepříjemná překvápka ano? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáši, jako co zase vyvádíš? Nebudeš doufám hrát 3. set, dneska už jich bylo dost..
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska hral po vetsinu zapasu Tomas slusnou rezervu. No pocitam ze pristi kolo bude zase Raonic na ktereho vubec neumi...
Reagovat
smazaný uživatel
Opět nedokoukáno, chyba spojení, no hlavně že to dal. Takže naznačuješ, že si užiju Tomáše ještě jeden zápas a zase bude pápá? :)
Reagovat
Bob
Opět Kohli :(
Reagovat
Mayo
vamos RAFA ... ale Janowicz to bude fuška
Reagovat
Mayo
7-5 !
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že to Marcel nedotáhl do tie-breaku.
Reagovat
Mayo
škoda, že Herbert včera nepremenil setbole
Reagovat
Mayo
intergalaktický úder El Matadora
Reagovat
Mayo
vamos RAFA !
Reagovat
smazaný uživatel
Je možný že dnes na Nova sport nebude Rafa? Celkem mě štvou, hrají se zápasy živě, ale oni tam radši lisknou Element, NHL news, Evropský trucky a podobně.. fakt dmnc totokc
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě Horst má přednost a jeho kráječ.
Reagovat
smazaný uživatel
Jn TV Slicer, málem bych zapomněl
Reagovat
smazaný uživatel
vidíš, jak se pleteš..
Reagovat
Roger_Federer
Mužeš...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že jsem se nakonec pletl, za tu demenci se omlouvám.
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer nepatří do TOP5. Prohrává kde s kým.
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol nepatri na tenisove dvorce tak ma znieť tvoj príspevok:)))
Reagovat
smazaný uživatel
A kam patříš ty Cicko? :)
Reagovat
smazaný uživatel
na hrad:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
noo ale to neni vtipne
Reagovat
smazaný uživatel
Tak někdy se chyba stane. Ale maximálně 1 za 10 let :)
Reagovat
smazaný uživatel
janekda - bohužel se mi to nenačetlo kvůli netu, ale myslím, že vím :))
Cicko - zajímavý, co blbů se cpe na hrad :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Cico7:
to bys pak ale musel říct o většině hráčů, protože ta hlava je globálním problémem, i když je fakt, že v ČR a SR je to tradice trochu.
Reagovat
VlS
Na hrad třeba, ale kamna hrad? Do hladomorny?
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis je o hlavě a Lukášovi přímo překáží, řekl bych, že je to v tenise Česko-Slovenská specialita.
Reagovat
smazaný uživatel
Pod to bych se podepsal. Ferrer hrál (2. a 3. set) fakt mizerně, ale Lukáš neustál momenty, kdy to mohl zlomit. Je to škoda, ale opět jasná ukázka toho, co píšeš.
Reagovat
jidav
Byl to hodně zvláštní zápas a Rosol si ho zbytečně prohrál. Ve třetím setu mohl vést 3:0 a jít podávat, ale místo toho prohrával 1:2. Přestal využívat šance a začal bejt roztěkanej.
Reagovat
Bob
Ferrer je totálně mimo..
Reagovat
smazaný uživatel
to máš pravdu ale jak musi byť potom mimo Osol Lukaš ked od Ferrera dostal kanara?:)
Reagovat
spaniel
Totálně mimo jsi hlavne ty Cico.
Reagovat
smazaný uživatel
Spaniel ukľudni sa!!!
Reagovat
spaniel
Ja jsem uplne klidny, neboj. Proc bych nemel byt? Nebe je modré, trava zelena a Cico je mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
jasne ale ked je Ferrer mimo a Osol dostal kanara tak Osol je čo? no?

ja chapem jak to myslel ja viem, že Ferrer hra zle ale teraz sa take tvrdenie nehodilo:)))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
uklidni sa Cico :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
ešte ty tu vyskakuj
Reagovat
smazaný uživatel
... a pak se lidi rozčilujou, když napíšu, že nemám rád slovenštinu na českých diskuzích.....
Reagovat
smazaný uživatel
a kedy si to pisal ked si tu dnes po prve
Reagovat
Fandina
každý den tady může být prvně ... je to zajímavý nick
Reagovat
smazaný uživatel
:-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist