Rosol, nebo Štěpánek? Kapitána čeká rozhodování o dvojce

10. 9. 2014, 16:35
Aktuality 73
Možná větší dilema než jindy řeší kapitán českých tenistů před semifinále Davis Cupu. Tomáš Berdych je pro duel ve Francii jasnou jedničkou, ale o dvojce pro první hrací den Jaroslav Navrátil jasno nemá. Rozhodnout se musí mezi "ranařem" Lukášem Rosolem a zkušeným Radkem Štěpánkem.
Český tým (© Česká sportovní/Pavel Lebeda)

Pokud byli v týmu společně Berdych, Štěpánek a Rosol, vždy dostal v pozici dvojky přednost Štěpánek, který byl dlouho i českou žebříčkovou dvojkou. Nyní je výše 27. tenista světa Rosol než Štěpánek (38.), pro pětatřicetiletého Štěpánka zase hovoří zkušenosti, které nabíral za jedenáct let v téměř 50 daviscupových zápasech.

"Lukáš měl opravdu dobré výsledky, ale na druhé straně je zkušenost Radka, který mě v Davis Cupu nikdy nezklamal. Je jen otázka, jestli Radek snese tři dny na antuce," řekl Navrátil dnes po tréninku, v kterém Štěpánek prohrál s Berdychem set 6-7.

Českou dvojku čeká v pátek nejspíše duel s Jo-Wilfriedem Tsongou, který by měl být francouzskou jedničkou. "Tsonga je agresivní hráč. To znamená, že člověk potřebuje mít dobrou obranu, a tu má lepší Štěpánek. Rosol zase lépe servíruje, hraje agresivněji a jeho hra by na něj taky mohla přes bekhend platit," uvažoval nahlas Navrátil. "Ale vím, že Davis Cup nerozhodují žebříčky. Může přijít překvapení a není tak velký rozdíl, jestli Štěpánek - Tsonga, nebo Rosol - Tsonga," doplnil.

Oba hráči jsou připraveni nastoupit a nechat na kurtu srdce. "Jsem vždy připraven," hlásil v dobré náladě Štěpánek. "Antuka je můj nejlepší povrch. Kapitán uvidí, že jsem připraven. Nechme rozhodnutí na něm," řekl devětadvacetiletý Rosol, který letos po Wimbledonu hrál mimo jiné finále antukového turnaje ve Stuttgartu.

Výraznou roli při rozhodování tentokrát hraje povrch. Antuka pod širým nebem není totéž co hala a tvrdý povrch, kde se například hrála obě finále a hráč může ušetřit síly. "Tři dny na antuce jsou strašně namáhavý fyzicky," řekl Navrátil. A Štěpánka kapitán potřebuje do sobotní čtyřhry a do případného rozhodujícího nedělného zápasu. "Tam musí být někdo zkušený, kdo zažil ty daviscupové atmosféry, a to je Radek."

Tenisté už budou usínat s vědomím, kdo nastoupí, veřejnost se nominaci dozví hodinu před čtvrtečním losem, který začne půl hodiny před polednem. "Porazit Tsongu, ať bude hrát Rosol, nebo Štěpánek, bude ve Francii asi těžký, to si musíme říct na rovinu. Budu se muset rozhodnout, ale není to jednoduché," řekl Navrátil.

pva, ČTK

Komentáře

73
Přidat komentář
darek.vrana
Tak v pátek Rosol a Gasquet místo Monfilse, to koukám...
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvam se, jestli je to tu uz nekde zminene, ale kdyby vyhralo Cesko a Svycarsko, kde bude finale?
Reagovat
kada.tom
v ČR, takže v Praze :-)
Reagovat
Roger_Federer
www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/604657-bad-boy-berdych-nemel-ve-francii-dobrou-povest-ale-casy-se-meni.html#hp-sez
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám na anketu. Jsem ráda, že český národ smýšlí pozitivně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, o čem přemýšlí. Rosol má na to na antuce Tsongu porazit, protože Tsonga na antuce nepředvádí ni oslnivýho. O Štěpánkovi o tom pochybuju.
Reagovat
smazaný uživatel
"...Tsonga na antuce nepředvádí ni oslnivýho..."
;-O (to cumim)
---
Tak Jo W. Tsonga v roce 2013 byl "jen" v SF na RG, kde se bude ten DC hrat...letos 4.kolo, vyrazen Nolem, QF v roce 2012, opet vyrazen Nolem...
...nooo asi mame opravdu ruzne predstavy...
Reagovat
VlS
No, však Nole RG nevyhrál, tak to asi nebude měřítko ;-)
Nebo jo?
Reagovat
smazaný uživatel
ja reagoval na to, ze jeho vysledky na antuce nejsou oslnive...coz mi pripada celkem bezpredmetne vzhledem k tomu, kde se to hraje vs. slabsi celkova procenta...
...tim se mu dost ubira, ze na kurtech RG vzdy predvadel skvele vykony, mozna proti Nolemu mu chybi ten drajv, ktery dokaze vyuzit na hardech...ale na parizske antuce za posledni roky vzdy hraje paradne, miluje to prostredi, kurty atd. atd.

Nerikam, ze to je antukar, ale v Parizi na antuce jeho vysledky jsou rozhodne oslnive - hlavne v porovnani s jinymi jeho antukovymi prihodami...

Ale uz jsem tu dostal prednasku...ze se to nepocita... takze pokud pro tebe Nole je nejaky antukovy moula ...a neni meritkem...tak potom k tomu uz nemam fakt co rict...a ani se mne to nechce uz rozebirat, jeste tu budu karan...za vysvetlovani, a na to zase kaslu ja...
Reagovat
VlS
Si dělam srandu, Tsonga je elitní hráč, v zápasu s kýmkoliv bude doma favoritem.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale vážně mi chceš nutit, že Tsonga 2012 - 2013 je ten samý Tsonga 2014? 4. kolo není na hráče jeho kvalit nic moc. Ano, hrál s Djokem, ale výhru mu hodně usnadnil.
Reagovat
smazaný uživatel
Si mě zviklal tak, že jsem se musela mrknout, jestli to náhodou nejsem já, kdo kecá. Prosím tě, podívej se nejdřív na jeho statistiky a pak se teprve oháněj ojedinělými úspěchy na antuce. Antuka je s přehledem jeho nejslabší povrch.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale abych nebyla tak přísná, uznávám, že rok 2013 (a částečně 2012) pro něj byl i na antuce úspěšný. Problém je v tom, že tím výčet jeho úspěchů v podstatě končí.
Reagovat
Matti
Možná není antuka Tsonguv nejlepší povrch, nicméně na RG dokázal vždycky dobře zahrát a má na antuce co nabídnout, obávám se, že hned od zítřka o tom začne přesvědčovat razantním způsobem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano o to mne tak nejak slo...;)
Reagovat
rod_laver
I would like to take this opportunity to tell you, my fans, that although the recovery of the wrist is progressing very well, I need a little more time to reach the competitive level necessary to compete week after week. I worked hard to be ready to make my comeback in Asia, where I had great results last year, but unfortunately it was not possible. I'm going to miss my fans in Malaysia, Tokyo and Shanghai who always gave me tremendous support. I will keep working hard on my recovery to play the European season at the end of the year. As always, thanks for your messages !!!
Reagovat
elda
To je škoda :(
Reagovat
Roger_Federer
www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/604617-stepankovy-daviscupove-zazitky-v-paraguayi-jsem-nevychazel-v-moskve-mi-vyhrozovali.html#hp-sez
Reagovat
Roger_Federer
Dole jsem ti polozil otazku a nedockal se odpovedi, coz me dost udivuje, protoze bezne komentujes temer uplne vsecko..

Pracujes pro, nebo mas neco spolecneho z tenisportalem.cz ??
Reagovat
slacker
Asi jsme prisli na prvni spolehlivy zpusob jak "umlcet" Fandinu :-))
Reagovat
Roger_Federer
No me uplne vtipne neprijde, protoze pokud by tato blazniva teorie byla nahidou realna, pak jsme uplne vsichni za hloupe ovecky a ona smejici se pastyr, ktery si nas vodi sem a tam..A jaka koliv minula diskuze z Fandinou byla pak byla nerovna..!
Reagovat
darek.vrana
Ale je vtipné, jak se Rosol se Štěpánkem předhánějí v těch vyjádřeních. Chtějí to strhnout na svou stranu za každou cenu:). Což je zase dobře, že si věří. Veselý by mohl nastoupit herně taky, ale psychicky si myslím, že by to nezvlád. Štěpánek, ale i Rosol hrají v DC svůj nejlepší tenis.
Reagovat
Fandina
Kdyby Jirku hecli, dali mu důvěru, ujistili ho, že na to má a byl nominován, tak by se nemusel psychicky složit.
Reagovat
smazaný uživatel
Hecnout ho můžou jak chce.. Na kurtě je on sám a zatím nemá zkušenosti ani mentalní sílu, aby vydržel většinu publika proti němu.. :)
Reagovat
Fandina
Ale zase ho bude povzbuzovat naše lavička, trenér a fanoušci tam, to by mu mohlo pomoct. Škoda, že v pátek hraje proti naší dvojce jednička, protože kdyby to bylo Jirka Monfils, tak Jirka letos ve Wimbledonu vyhrál, hráli pět setů.

http://www.tenisportal.cz/vzajemne/monfils/vesely/
Reagovat
slacker
Nespamuj URL
Reagovat
tommr
Rosol i Štěpánek chtějí hrát i z toho důvodu, že za výhru v semifinále DC je 70 bodů což je pro ně docela slušnej zisk. To platí hlavně pro Radka, kterej obhajuje body z lonskýho semifinále a kdyby nenastoupil tak by si zase o něco pohoršil v žebříčku ...
Reagovat
darek.vrana
No to je sice pravda, ale rozhodně si nemyslím, že to je jejich motivace, nějakých 70 bodů:).
Reagovat
EllNino
v Daviscupu jsou body spíš jenom příjemnej bonus, ale jinak to rozhodně není stěžejní motivace :)
Reagovat
darek.vrana
Rosol by platil spíš na Monfilse. Proti Monfilsovi bych Štěpánkovi nevěřil vůbec, proti Tsongovi překvapit může. Celkově to na 3:2 pro nás.
Reagovat
smazaný uživatel
3:2?..Stvorhra pre vás a zvyšok?...

Francúzi sú podla mna jasným favoritom, Česi mozu len prekvapit..Ale mozno im práve tá pozícia sadne..
Reagovat
babolat.cz
já našim samozřejmě moc přeji, ale to je asi vše. A asi zapomínáte na Španělsko 2009.
Reagovat
darek.vrana
Španělsko? Tam byl snad Nadal, to bylo jasný. Tady budou tři zápasy, kde bude kurzově rovina nebo budeme mírní favoriti, takže nevím, proč by nemohli vyhrát. To, že mají širší kádr, ještě neznamená, že vyhrajou.
Reagovat
darek.vrana
Zas tak jasným favoritem nejsou, podle kurzů tedy alespoň ne.
Reagovat
Roger_Federer
Tak postup Francie za 1,32 ti prijde, ze nejsou jasni favoryti?
Reagovat
Roger_Federer
Tak postup Francie za 1,32 ti prijde, ze nejsou jasni favoryti?
Reagovat
darek.vrana
1,32? Já jsem vycházel jen z Fortuny, kde je celkové umístění a tam je na Francii 4,2 a na nás 5,5, tak jsem vydedukoval, že nebudem tak jasný outsideři.
Reagovat
darek.vrana
Každopádně si ale myslím, že to bude 3:2, ať už pro ně, nebo pro nás, rozhodně nečekám hladkou výhru Francie.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, jiné skóre než 3:2 by mě překvapilo. V náš prospěch teda každopádně. U Francie je vyšší výhra možná, pokud Berdych prohraje oba singly, ale to nepředpokládám.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty kurzy na celkové pořadí jsou dost zkreslené tím, že všichni (bookies i sázkaři) tak nějak očekávají, že si to letos Federer nenechá vzít (když už konečně Wawrinka dozrál v elitního hráče).
Reagovat
Patri.k
Tak, každý ať si dá jeden set.
Reagovat
Fandina
A ten třetí, je to na tři vítězné :-))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ne toho ksindla Rosola, toho bych na kurt vůbec nepustil. Za 1. je to labil a za 2. kdo se má na jeho hlavu dívat..... Radši Štěpánka :)
Reagovat
babolat.cz
přesně tak, ksindl Rosol ať si hraje challengery, ať není moc vidět.
Reagovat
slacker
ksindl babolat.cz
Reagovat
smazaný uživatel
Tato zpráva se šířila na FB 9. 9. 2014. Naštěstí se nezakládá na pravdě a legendární Švéd je stále živ a zdráv.
Viz stránka mediamass.net/people/bjorn-borg
Reagovat
Fandina
Ať nastoupí jako dvojka kdokoli a prohraje, tak to bude špatná volba. Takže přeji, aby to bylo po pátku 2:0 a bude to. Držím palce kluci a přeji výhru. Pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím. Když kapitán nasadí jako dvojku Štěpánka a ten prohraje, schytá podle mě daleko víc kritiky, než kdyby dal možnost Rosolovi.
Reagovat
Fandina
Pokud prohraje kterýkoli z nich, tak bude kritika protože se neví, jak by to dopadlo, kdyby tam byl ten druhý.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že by měl Štěpa.. Rosol sice kecá, že se cítí dobře atd.. Ale zkušeností má jednoznačně víc Štěpec..
Reagovat
Alois_Mlok
Jednoznačně Rosol.
Reagovat
kada.tom
Tak pokud bude Navrátil jenom trochu rozumnej, tak nominuje jako dvojku Lukáše, ten totiž v posledních měsících prokázal mnohem lepší formu než Štěpánek. A tím, že se nehraje doma, ale ve Francii, tak Štěpánka nevypumpujou ani diváci. Jednoznačná volba pro Lukáše. Doufám.
Reagovat
Denis92
Na druhej strane sa Stepanek dokaze v DC vyburcovat. To su uplne ine, specificke zapasy oproti klasickym zapasom na ATP tour kde hra kazdy sam za seba.
Reagovat
VlS
Jirku veselýho, ať se ukáže.
Reagovat
marta
Ano,taky bych zkusil Jirku Veselého.Myslím že je na tom dobře.Wawrinkovi dal celkem zabrat ikdyž to nevyšlo.
Reagovat
babolat.cz
ano, prohrajeme, je to jasné,a Jirka je naše naděje do budoucna a to je hlavní!
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol
Reagovat
Roger_Federer
Všechny předešlé ročníky byly vlastně v režii Berdi. Vždycky záleželo na tom, jestli udělá dva body a půlku v deblu. A potom, když dva body v singlu neudělá, udělá ho za něj Štěpula. A podle mě to platí i tady. Záleží to všechno na Berďovi. Pokud udělá dva body, nepochybuji o tom, že ten třetí přidá Štěpula nebo někdo jiný. Berďo pojď pojď pojď!
Reagovat
Fandina
nebo třeba žádný neudělá a pokud třikrát nastoupí a neudělá, tak prohrajeme.
Reagovat
smazaný uživatel
Vy dva ste nejaky sibnuty..asi milenci ne?Furt vlezeni na sobe a reaugujete..
Reagovat
Roger_Federer
Jo no, je to na Berdovi.
Jak neda aspon 2 bodx je konec.
Reagovat
Fandina
Když nastoupí třikrát, tak musí dát alespoň jeden, aby byla výhra. Když dá dva tim lépe a když tři tak víme, že jsme vyhráli ... Berďo pojď pojď pojď
Reagovat
Fandina
A pravděpodobnost, že dá jeden, dva nebo tři je u Berdi větší než u ostatních. Už jen proto, že on určitě, pokud bude zdráv, tak nastoupí. Je to na něm. Berďo ... pojď pojď pojď
Reagovat
Roger_Federer
Neco natom mozna bude, me by se tvoje príbuzná Fandina libila,.., ale musim se zeptat, nebyly Vasi rodice i sourozenci?, to by lecos vysvetlovalo? :).

Fandino; To je fakt tvuj bracha, nebo to jenom hraje?
Reagovat
Fandina
RF ... je to anonymní web, já nevím, kdo tady pod jakým nickem píše. Bratra sice mám, ale určitě tady nepíše, tenis ho nezajímá.
Reagovat
Roger_Federer
No ale tady vyslo najevo ze spolupracujes na tenisportalu, takze to uz neni uplne anonymni..:), tak asi vis jestli je to tvuj bratr.
Reagovat
Fandina
Není to můj bratr.
Reagovat
slacker
Je to jeji 10 let mrtva "Matka"
Reagovat
Roger_Federer
Jsi agent rozvracec placeny tenisportalem?
Reagovat
babolat.cz
aby ses neudělala ty.Tvé příspěvky, to je jak ze zvláštní školy...
Reagovat
Davor1
Francúzi to majú asi jasné, Tsonga a Monfils, hlavne Monfils v súčasnej forme bude ťažko poraziteľný aj pre Berdycha, nevidím české šance veľmi vysoko...
Reagovat
Denis92
Staci Monfilsa dotiahnut do 5.setu a porazi sa aj sam..
Reagovat
blixa
Ono je to asi jedno. Eventuální vítěztví by stejně mohlo jít jen před Tomášovy dvě výhry a čtyřhru. Naše dvojka proti jejich je bez šance, ať to bude kdokoliv.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist