Rosol je už na 66. místě, do Top 10 se vrátil Almagro

25. 7. 2011, 12:00
Aktuality 27
Lukáš Rosol se v novém vydání žebříčku posunul o pět míst a 66. příčkou vylepšil své maximum. Nicolas Almagro se po finále v Hamburku vrátil do elitní světové desítky, jeho finálový přemožitel Gilles Simon z Francie je těsně za ním.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol byl ve 3. kole French Open, vyhrál challenger v Braunschweigu a minulý týden se v Hamburku dostal přes Itala Staraceho do 2. kola. Za to si připsal 24 bodů a v žebříčku se posunul o pět pozic na 66. místo - své nové maximum.

Nicolas Almagro, který letos získal už tři tituly a dvakrát prohrál ve finále - naposledy včera na podniku ATP World Tour 500 v Hamburku, v Top 10 už začátkem jara tři týdny byl, jeden týden mu patřilo i deváté místo. Dnes se do elitní desítky vrátil a zahájil v ní celkově čtvrtý týden.

"Jsem spokojený s tím, na jaké úrovni letos na antuce hraju. Na třech turnajích jsem vyhrál a na dvou jsem byl ve finále," komentoval po včerejší finálové porážce pětadvacetiletý Španěl.

Jeho přemožitel Gilles Simon, jenž v 11. finále získal 9. titul, ovšem první z tak prestižní kategorie, je na 11. místě pouhých deset bodů za Almagrem. Maximem šestadvacetiletého Francouze je post světové sedmičky, kterým se pyšnil v letech 2008 a 2009.

Za osmým Tomášem Berdychem zůstává na dostřel Mardy Fish, jenž obhájil titul v Atlantě a nyní na pozici českého tenisty může zaútočit v Los Angeles. "Teď je mým cílem pokračovat v lepších výkonech než loni. Chci se udržet v Top 10 tak dlouho, jak jen to půjde," řekl devětadvacetiletý Američan.

Poprvé do Top 100 nakoukl devatenáctiletý Američan Ryan Harrison, který si v Atlantě zahrál ve svém premiérovém semifinále.

Žebříčky ATP k 25. červenci 2011:

Dvouhra:
1. Djokovič (Srb.) 13.155 b.
2. Nadal (Šp.) 11.270
3. Federer (Švýc.) 9530
4. A. Murray (Brit.) 6855
5. Söderling (Švéd.) 4325
6. Ferrer (Šp.) 4210
7. Monfils (Fr.) 2695
8. Berdych (ČR) 2470
9. Fish 2435
10. Almagro (Šp.) 2165

11. Simon (Fr.) 2155, 12. Roddick (USA) 2110, 13. Gasquet (Fr.) 2105, 14. Južnyj (Rus.) 1990, 15. Troicki (Srb.) 1970, 16. Tsonga (Fr.) 1945, 17. Wawrinka (Švýc.) 1935, 18. Melzer (Rak.) 1875, 19. Del Potro (Arg.) 1665, 20. Verdasco (Šp.) 1600, ...56. Štěpánek 883, 66. Rosol (oba ČR) 728.

Čtyřhra:
1. B. Bryan a M. Bryan (oba USA) oba 13.750
3. Mirnyj (Běl.) 7870
4. Nestor (Kan.) 7020
5. Bhúpathí (Indie) 6470

6. Zimonjič (Srb.) 5990, 7. Llodra (Fr.) 4385, 8. Paes (Indie) 4150, 9. Kúreší (Pák.) 4090, 10. Bopanna (Indie) 4000, ...18. Čermák 3100, 43. Dlouhý 1760, 74. Štěpánek 1100 (všichni ČR) .

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
lasseklus
proc nikde nedavaji stanford??
Reagovat
smazaný uživatel
To je právě ten paradox, že MM turnaje obvykle vysílaj už od prvních kol (např. teď Washington), kdežto větší turnaje v USA obvykle až tak od osmifinále (ty největší turnaje), nebo čtvrtfinále (jak bych to tipoval u Stanfordu).
Reagovat
smazaný uživatel
Tady když tak najdeš, od kdy budou TV přenosy toho kterého turnaje, jenž náleží do US Open Series -- u těch menších od pátku, u těch větších od čtvrtka.
http://www.usopenseries.com/TVSchedule/
Reagovat
lasseklus
je to skoda, ze se da koukat na ITF z olomouce, ale nejvetsi turnaj toho tydne az od ctvrtka...jinak diky Mateji za info, je videt ze mas prehled ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No ... na ITF z Olomouce se dívat asi dá, ale vlastně nedá; ta kamera je tam ve strašně divným úhlu, de facto ani nevidiíš protihráčku. Mě se to navíc pořád sekalo, když jsem to zkoušel. Ale možná to pořádně funguje jen přes IE, kt. já nepoužívám.
Reagovat
smazaný uživatel
buď rád že nedávají,kráva pitomá,ať se na to vysere a hraje antukáče v Evropě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ovšem, snad jelikož je Stanford tak trochu na univerzitní půdě, má výjimku z paradoxu: http://www.streamingtennis.com/Cardinal/livescoreboard1.html... Sice hlášení skóre z umpiru skoro není slyšet a celé je to o necelou minutu zpožděné oproti livescore, ale stream to není vůbec špatný.
Horší to bylo včera s tenisem v podání Báry. V druhé půlce už skoro ani nenadávala. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky. :)

Ale Strýcová musela hrát pořád ještě líp než se stejnou soupeřkou v Miami, kde prohrála 1-6, 0-6, jestli si to pamatuju dobře. :-)
Reagovat
Jersey
berďa prej pořád suveréně... =D to teda jo, je tam naprostým omylem,kdyby si hrál to svoje co hrál loni tak neřeknu,ale to co předvádí je fakt k smíchu, nejvíc mě dostanou ti kteří sem napíšou že se dostává pravidelně do čtvrtfinále,ale to že má v prvním kole volnej los to tady asi moc lidí neví,navíc pak ty hráče co dostane musí hráč první desítky povinně porážet,a jakmile berdych narazí na někoho z první 30ky hned utíkám si vsadit proti němu protože není schopnej ho porazit,už aby tam nebyl, je to jen otázkou času, teda pokud si slušně uhraje US open a ty ostatní turnaje kde vypadl v prvních kolech, tak nebudu proti,ale jinak mě s tím co letos hraje nepřesvědčil,hráči v první desítce už letos byli alespoň jednou ve finále, on ani to ne
Reagovat
Chandler
Proto se tomu směju. Nejdřív to chce pochopit text, než začneš vynášet moudra.
Reagovat
Chandler
Berda pořád suveréně v Top 10, to je fakt mazec. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, a v "Race" je sedmý, i když mezi 7. a 11.místem je rozdíl pouhých 85 bodů :DDD :
http://live-tennis.eu/race
Reagovat
BooOoo
Matěji, prosím, nevíš kde by se dalo najít takové pořadí pro žebříček WTA v tomto roce ? Děkuju předem.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wtatennis.com/page/RaceToSECSingles/0,,12781,00.html
Reagovat
Jiri
Hm do top50, to by musel jit herne hodne nahoru a ja nejsem takovy optimista, abych tomu uveril, ale 66 je solidni.
Reagovat
Jersey
po french open říkal že by se chtěl usadit v top 50 =D
no to by se musel vy*rat na challengery a objíždět normální 250ky a pravidelně postupovat aspoň do osmifinále =D
Reagovat
Mistr
Nemá na to
Reagovat
smazaný uživatel
to není pravda. základ jsou challengery.
Reagovat
smazaný uživatel
ale má ty šašku! Rosol je v race 50!
Reagovat
Mistr
Má jen velký kecy, ale nic nehraje.
Reagovat
smazaný uživatel
to je citace almagra a ne rosola
Reagovat
Mistr
Almagro má narozdíl od Rosola výsledky.
Reagovat
misoSK
Rosol hra nahodou tohto roku vyborne, vid. French open s Melzerom, tam zahral fantasticky, ale ide dalsie turnaje, hlavne challengerove, kludne by ho mohol Navratil v DC postavit ako druheho singlistu aj ked Berdych bude jasna jednotka a Stepanek je v DC o 50% lepsi ako na turnajoch
Reagovat
smazaný uživatel
to sem zvedavej kam az to ten rosol dotahne...
Reagovat
Mistr
Podle něj jde do Top 30 :D
Já si myslim, že o moc výš už nepůjde.
Reagovat
smazaný uživatel
mozna 50, vys to nebude.. musel by zacit hrat ve vetsim podniky ATP tour a ne ty challengery
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist