Rodiče Kvitové: Pétě jsme věřili

26. 6. 2012, 18:37
Aktuality 21
Už je to spousta let, co rodiče Petry Kvitové sledovali svou dceru na turnaji v prvním kole. Tentokrát si nenechali ujít poctu vidět, jak obhájkyně wimbledonského titulu zahajuje program druhého hracího dne. Jiří a Pavla Kvitovi vyrazili na pár hodin do Londýna a v All England Clubu dnes v královské lóži dceru odměnili potleskem za postup.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Čtvrtá nasazená Petra Kvitová ale zpočátku v duelu s Akgul Amanmuradovovou nezářila a obličej otce Jiřího byl napjatý. "Bylo vidět, že byla dost nervózní, ale přeci jen obhajoba není jednoduchá a čekal jsem to," řekl Kvita. "Ťukala si míčkem před servisem a kolikrát jí to odskočilo. Myslím, že si to trošičku vytrpěla."

Za stavu 1-4 v prvním setu se na sebe s manželkou neklidně podívali. V tu chvíli je možná napadlo, že by to nemuselo dopadnout dobře. "Manželka věří vždycky a já jsem taky pořád věřil. A Péťa pak začala hrát dobře a urvala to. Stačilo občas zareturnovat nebo zahrát vítězné míče," řekl otec Kvitové a její první trenér.

Světová čtyřka rodiče zaregistrovala hned na začátku při losování, když stála se soupeřkou a rozhodčí u sítě. "Dvakrát nebo třikrát jsem na ně v utkání mrkla a viděla, jak taťka povzbuzoval," řekla Kvitová, která se na rozdíl od loňského finále hned po utkání s rodiči potkala a dala otci zpocený ručník, který používala při zápase.

Před utkáním si Kvitovi zašli na tradiční jahody se šlehačkou a odmítli oběd. Krátce před zápasem byli v útrobách centrkurtu představeni a pak usedli do královské lóže. "Může to být jednou za život, ale nervózní jsem nebyl. Loni to bylo v trenérském boxu více emoční, člověk tam víc fandí. Tady si to dovolit nemůžete," řekl Kvita.

Kvitovi přijeli do Londýna jen na jeden den. Ráno letěli v deset hodin a v podvečer už spěchali na letadlo zpět domů. Znovu by do Wimbledonu vyrazili jen v případě, že by Kvitová hrála jako loni finále. "Kdyby to vyšlo, bylo by to krásné...," shodli se.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
VlS
Kdyz odhlednu od toho, ze jit na spolecenskou udalost slusne obleceny by melo byt normalni vsude se te musim zeptat, jestli jsi byl nekdy v GB? Tusis vubec, co je tradice v britskem pojeti? a jen tak mimochodem, - treba v NHL, NBL a ve vetsine velkzch fotbalovych lig jezdi hraci na zapasy povinne v oblecich. V cem je problem?
Reagovat
Heather_Fedex
broz ma problem hlavne sam se sebou
Reagovat
taffer
Jo, taky to sleduju už nějakou dobu.
Reagovat
smazaný uživatel
Podívejte se na nějaké starší záznamy a uvidíte, jak bývají oblečeni příbuzní na tenisu v privátních boxech.
Reagovat
VlS
Ale privátní boxy nejsou královská lóže. Jít se podívat na tenis není společenská událost. Být pozván do královské lóže je společenská událost.
Reagovat
Fandina
Dole tedi dal odkaz na oblečení do královské lože a je tam výslovně napsáno oblek / sako s kravatou ... úsměv
Reagovat
Pesek12
Rodiče asi tuší, že Petra se s takovým skvělým "novým" forhandem a psychikou těžko dostane do finále. Snad ukáže srdce bojovnice, ale formu moc velkou nemá. Ženský tenis je však nevyzpytatelný, ale moc tomu nevěřím. Ale bylo by to krásné...
Reagovat
Heather_Fedex
no, pan kvita opravdu vypadal v lozi blede, na jeho miste bych zrejme zamdlela ;) ale jeho manzelka si pocinala dobre ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadal jak předseda nebo prezident čehosi. Vyšinutý kravaťáctví některých návštěvníků sportovních akcí mi připomíná předválečnou dobu, kdy tak chodili i na fotbal, viz staré filmy. K dokonalosti mu chyběl klobouk a cigareta.
Reagovat
smazaný uživatel
ty si trubec obecný.
Reagovat
rib
copak Brozi, ty si neumíš užít noblesu tradičního Lawn Tennis Clubu? Také o tom tento turnaj je :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
pana Kvitu jsem nevidela a nemohu hodnotit, ale s kravataky na fotbale ses zoufale netrefil. Hravam v arealech, kde byvaji i fotbalova hriste a jakkoliv uz nahlizim na fotbalisty, auticka krasny a jejich sacka, kosilky, kravatky - radost pohledet, svezi italsky, francouzsky styl, lezerni elegance a hlavne osobni nenucenost, kluci i vsichni okolo uz umeji saka i cele obleky nosit a rikam si, konecne, zaplatpaaaanbu....
Reagovat
smazaný uživatel
tesim se na ni cely rok! :-))
Reagovat
tommr
a to měl podle tebe vlízt do královský lože v teplákách???
Reagovat
Andrew89
Tepláky tam ani dost dobře nejdou...Královská lože má přesně předepsaný, co se tam vzít může a co ne:) Oblečení se řídí podle předepsaného protokolu:) tralala :)
Reagovat
a.magerova
Ty tak můžeš někoho poučovat o etiketě či co?!
Sám se nad sebou zamysli !!!
Od: Broz 12.03.2009 22:10
Vavřinec
To je sice pěkné, ale kdy bude svatba? Nebo snad chtějí mít nemanželského švýcarsko-slovenského bastarda?
http://www.tenisportal.cz/zpravy/federer-s-pritelkyni-cekaji-dite-3385/pridat-komentar/#add
Reagovat
Heather_Fedex
a.magerova, to cekas od broze hodne....
Reagovat
smazaný uživatel
Co je předepsáno? Kde se to dá najít? Pán se povinně škrtí v kravatě, saku a košili s rukávy a dáma může přijít v libovolných letních úsporných a odhalujících hadříkách? Takhle si to představujete?
Reagovat
tedi
http://wimtest2.wimbledon.com/news/media-centre/royal-box
Reagovat
Fandina
Broz ... je to tak jak píšeš viz odkaz od tedi protokol - oblek / sako s kravatou ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist