Roddick zastavil rozjetého Štěpánka až ve finále

22. 2. 2009, 23:59
Aktuality 6
ATP MEMPHIS - Až ve třetím letošním finále našel český tenista Radek Štěpánek přemožitele. Na halovém turnaji v Memphisu podlehl v boji o svůj celkově pátý titul Andymu Roddickovi dvakrát 5-7.
Profily hráčů
Andy Roddick

Zatímco Radek Štěpánek letos získal už dva tituly, Andy Roddick dvakrát vypadl těsně před branami finále a v Dauhá prohrál boj o trofej s Murraym. Dnes toužil po odplatě za týden staré vyřazení ze San Jose, kde v semifinále prohrál právě s českým tenistou.

Štěpánek nezahájil finálové utkání příliš dobře a po prohraném servisu brzy prohrával 0-3. Poté však zpřesnil své údery od základní čáry a díky častým útokům na síti dokázal srovnat i výsledek. Slabší chvilku si však vybral za stavu 5-6, kdy přišel o další servis i celý set.

Vyrovnaný průběh měla i druhá sada, ve které nedokázal třicetiletý český tenista využít ani jeden ze tří nabídnutých brejkbolů. Sám se dostal do velkých potíží opět za stavu 5-6 a přestože první mečbol Roddicka ještě odvrátil, na další prohoz už byl krátký. Soubojem dlouhým hodinu a 44 minut tak skončila spanilá Štěpánkova jízda po amerických turnajích, na kterých vyhrál devět utkání za sebou.

Roddick získal 27. titul a díky finanční prémii 300.000 dolarů se jeho celkové výdělky na prize money v kariéře přehouply přes hranici 15 milionů. Trofej pro vítěze získal Štěpánek, s úsměvem však omyl pořadatelů napravil a s domácím tenistou si skleněné vázy vyměnil.

Oba finalisté budou v následujícím týdnu odpočívat. Roddick se odhlásil z turnaje v Dubaji a bude šetřit síly na daviscupové střetnutí se Švýcary. Štěpánek se vrátí do Čech a užije si pár volných dní, než se s českým týmem začne připravovat na duel proti Francii.

- ATP 500 MEMPHIS (USA - Tennessee, tv. povrch / hala, 1.226.500) -
nedělní výsledky

Dvouhra - finále:
Roddick (1-USA) - Štěpánek (5-ČR) 7-5 7-5

Čtyřhra - finále:
Fish/Knowles (4-USA/Bah.) - Parrott/Polášek (Austr./SR) 7-6(7) 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
nevíte někdo koho proti nám postaví Francie na Davis Cup?
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím neznámo, s tím, že pro mě se nabízí Gasquet, Tsonga pro dvouhry a Clemet/Llodra pro čtyřhru s tím, že je tu ještě Monfils a Simon, takže uvidíme jak to Guy Forget poskládá ;)Každopádně mám obavy, že nemáme šanci :)
Reagovat
smazaný uživatel
při troše štěstí a pomoci diváků by mohl Radek udělat dva body a ten třetí by jsme mohli dát ve čtyřhře...
Reagovat
smazaný uživatel
Radku stejne ti moc dekujeme za tvoje posledni skvely vykony a i za ty ktery urcite v budoucnu predvedes
Reagovat
radimd
presne tak....hraje famozne....
Reagovat
smazaný uživatel
Stepanek for president !!! vaidisova prvni dama !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist