Roddick překvapil, prohrál

16. 3. 2008, 23:14
Aktuality 0
O největší překvapení dosavadního průběhu turnaje v Indian Wells se postaral německý tenista Tommy Haas. V souboji s Andym Roddickem, vítězem podniku v Dubaji, vyhrál podceňovaný Němec dvakrát 6-4.
Andy Roddick už v Indian Wells dohrál

Andy Roddick byl před zahájením turnaje pasován mezi největší favority na zisk titulu. Minulý týden totiž vyhrál prestižní podnik v Dubaji, kde se sešla tenisová špička. Ovšem prognózy odborníků vzaly za své hned po úvodním Roddickově představení.

Šestého nasazeného Američana čekal Tommy Haas z Německa, který se letos po zranění ramene zatím jen trápil, ale s Roddickem šel do duelu s tím, že už s ním na okruhu ATP vyhrál 6 z 9 střetnutí. Navíc Haas měl v zádech povedený obrat z prvního kola, kdy porazil Francouze Benneteaua 2-1 na sety.

Do dnešního duelu vstoupili oba tenisté dobře. Na servisu příliš nechybovali, což však v sedmém gamu nepotvrdil Roddick. Haasovi nabídl jedinou možnost k prolomení podání a Němec toho dokázal využít a dotáhnout set do vítězného konce.

Druhá sada měla podobný průběh. A když Haas využil i druhého brejkbolu a sám jediný odvrátil, vyhrál celý zápas 6-4 6-4 a zvýšil vedení ve vzájemné bilanci už na 7-3.

Andy Murray potřeboval k postupu tři sety
Brit Andy Murray, jenž letos vyhrál už dva turnaje a porazil i Federera, svým výkonem v úvodním střenutí v Indian Wells neoslnil. Do zápasu s Rakušanem Melzerem, jenž si v 1. kole poradil se Safinem, nastoupil bez jiskry a rychle ztratil první 4 gamy. Úvodní set nakonec prohrál 3-6 a příliš to nevypadalo, že by se jeho výkon měl lepšit. Nakonec si však v zápase vytvořil 14 brejkových příležitostí, pět jich využil a následné dvě sady vyhrál shodně 6-3. V 3. kole narazí na Chorvata Karloviče.

ATP Indian Wells - nedělní výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Haas (Něm) - A Roddick (6-USA) 6-4 6-4
Murray (11-Brit) - Melzer (Rak) 3-6 6-3 6-3
Robredo (15-Špa) - Massu (Chi) 6-4 5-7 7-6(5)
Karlovic (20-Cho) - de Voest (kv.-JAR) 6-3 7-6(2)
Mahut (Fra) - Almagro (25-Špa) 7-6(1) 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist