Roddick byl krok od finále. Pak zapršelo a Fish zápas otočil

22. 8. 2010, 00:37
Aktuality 29
ATP CINCINNATI - Těžko byste jste nyní hledali hráče s lepší aktuální formou a psychickým rozpoložením. 36. tenista světa Mardy Fish dnes v zamračeném Cincinnati otočil zápas se spolužákem ze střední školy Andym Roddickem a potřetí v kariéře postoupil do finále turnaje Masters. Z posledních sedmnácti zápasů jen jednou nevyhrál.
Mardy Fish

Mardy Fish se s Andym Roddickem utkal dosud již jedenáctkrát a sérii devíti porážek v řadě ukončil před měsícem v Atlantě. Známější z Američanů Roddick dnes toužil po odvetě a dlouho to vypadalo, že bude úspěšný. Jenže dobře rozehraný zápas mu proklouzl mezi prsty a prohrál 6-4 6-7 1-6.

Střetnutí začalo o hodinu a půl později, neboť nad Ohio dorazily dešťové mraky. Oba tenisté si v úvdou dlouho drželi své servisy a za stavu 5-4 pro Roddicka bylo utkání kvůli dešťové přeháňce zhruba na 30 minut přerušeno. To ublížilo Fishovi, který po návratu na kurt ztratil rytmus a okamžitě nabídl první brejkbol a zároveň setbol, který nedokázal odvrátit.

Rozhozený Fish dobře nezahájil ani druhé dějství, a když prohrával 2-5, mohl nyní dalším rozmarům počasí děkovat právě on. Pár minut neplánovaného odpočinku ho totiž nečekaně nakoplo: vyrovnal na 5-5, vynutil si tie-break a v něm předvedl jistější hru od základní čáry.

Zápas tak musela rozhodnout třetí sada. Osmadvacetiletý Fish byl na koni a svého kamaráda a parťáka z daviscupové reprezentace v závěrečném dějství smetl 6-1.

"Mně pomohla ta první pauza, ta druhá evidentně už moc ne. Tak to při přerušení hry kvůli dešti chodí, najednou se všechno může změnit," konstatoval hořce Roddick. 

Fishova fantastická forma
Rodák z Minnesoty tak z posledních sedmnácti duelů - a ne ledajakých - už šestnáctkrát vyhrál. Od French Open startuje na šestém turnaji a počtvrté postoupil do finále. V něm bude hrát o třetí titul během pouhých sedmi týdnů. 

"Hraju nejlépe v kariéře. Ještě nikdy jsem se na kurtu tak dobře necítil. Souvisí to i s tím, že jsem shodil nějaká kila," prohlásil Fish, který v uplynulých týdnech vyhrál turnaje v Newportu a Atlantě. O titul z Masters si vítěz osmi turnajů ATP zahraje potřetí v kariéře a pokusí se poprvé uspět. 

Skvělou sérii zahájil v červenci triumfem na trávě v Newportu a následně vyhrál i turnaj na betonu v Atlantě, byť měl problémy s bolavým kotníkem. Nezastavili ho ani favorizovaní krajané Roddick s Isnerem. Ve Washingtonu sice vypadl ve druhém kole s Čiličem, chuť si však spravil triumfem ve čtyřhře.

Tento týden se postaral o vyřazení Simona, Gasqueta, Verdaska, obhájce titulu Murayho a nyní i dvojnásobného šampiona Roddicka. S tím před sedmi lety v Cincinnati první finále na podnicích série Masters prohrál, byť měl dva mečboly. Podobně dopadl předloni v Indian Wells s Federerem. 

Právě se Švýcarem se v neděli utká o premiérový titul z těchto prestižních turnajů. Roger Federer porazil Marcose Baghdatise, kterému vrátil porážku z letošního Indian Wells, kde s ním prohrál jediné z osmi vzájemných soubojů.

Druhý hráč světa Federer v Cincinnati nečelil žádnému brejkbolu, sám oba nabídnuté využil a za 70 minut vyhrál 6-4 6-3.

"Údery mi šly, ale dal mi najevo, že mi to není nic platné. Hrál chytře, hodně rozmanitě. Chodil víc na síť, což jsem nečekal. Nedokázal jsem ho donutit k chybám," uvedl finalista Australian Open 2006.

Švýcarský tenista také s Fishem poslední vzájemný duel prohrál, rovněž v Indian Wells. Tomu už jsou ale více než dva roky a v Ohiu může vyhrát už šestý vzájemný duel.

S Federerem bude mít Fish těžkou práci, protože bývalý první hráč světa útočí na čtvrtý titul v Cincinnati ve výborné formě. Na cestě do finále neztratil ani set, i když dva soupeři mu postup usnadnili skrečí. "Po Wimbledonu jsem měl šest týdnů na to, abych pár věcí vylepšil a jsem rád, že se ta dřina vyplatila," uvedl devětadvacetiletý Švýcar, jenž může vyhrát 17. turnaj Masters. Tolikrát vyhrál už jen Nadal.

Fish může atakovat top 10
Fish bude v novém vydání žebříčku atakovat první světovou dvacítku, v případě finálového úspěchu by mohl myslet i na vylepšení svého maxima. To letos s největší pravděpodobností překoná, neboť ho až do konce roku nečeká žádná obhajoba bodů. Loni touto dobou pro něj kvůli svalovému zranění v oblasti žeber sezona skončila. A pokud mu forma vydrží, může myslet i na nejlepší desítku.

Do té se už zítra navzdory porážce vrátí Roddick. Z top 10 vypadl na dva týdny vinou špatných výsledků. Jak zpětná vyšetření ukázala, za poklesem jeho formy byla mononukleóza. V Cincinnati ale už znovu předvedl narůst formy, když vyřadil Söderlinga nebo Djokoviče.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI (USA - Ohio, tv. povrch, 2.430.000 dolarů) -
sobotní výsledky (21. 08. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Federer (3-Švýc.) - Baghdatis (Kypr) 6-4 6-3
Fish (USA) - Roddick (9-USA) 4-6 7-6(3) 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
Docela mě překvapuje, jak moc a hlavně jak brzy, se projevuje spolupráce s novým trenérem.Minulý týden to bylo ještě plné chyb, ale i přesto to bylo velmi dobré.Na RG a hlavně na Wimbledonu mi přišel úplně bez síly.Byl strašně měkký a pasivní.Trochu jsem už o něm pochyboval, ale těchto 14 dní to úplně vyvrátilo.V posledních dvou zápasech byl vynikající, prakticky neměl v zápasech slabší chvilku a je nutné říct, že především Davydenko hrál dost dobře.Jen tak dál Fed.
Reagovat
smazaný uživatel
o to větší a hezčí bude zklamání na US Open :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Podivej se na vysledky ctvrtfinale a semifinale turnaje Masters 1000 v Cincinnati a mazej fnukat do kouta :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
vysírání s pravopisem už tě přestalo bavit, ty chudáčku?

Mrkni do žebříčku, zase se přihlaš za fake VaIe46 a nadávej Nadalovi, psychouši...

1.Nadal Rafael Španělsko 10925
2.Federer Roger Švýcarsko 7215
Reagovat
smazaný uživatel
Az po tobe, zdrudicko :DDDD
Reagovat
UnrealTom
ty si jasnej oháníš se tu žebříčekem lol Roger byl 4x dýl jedničkou než Nadal..
Reagovat
UnrealTom
žebříčkem*
Reagovat
smazaný uživatel
Vy pořád grandslamově a délkou na postu jedničky Rafu srovnáváte s Rogerem, ale to nejde! Vždyt Rogerovi je 29 a Rafovi 24! Roger je na vrcholu někdy od roku 2003, tedy od 22 let a Rafa je na vrcholu přibližně taky dva, tři roky, takže tohle srovnávej, až bude Rafovi 29, ne ted proboha!
Reagovat
smazaný uživatel
Davydenko nehrál nijak oslnivě, jen se občas trefil o míčku a neskrečoval. Momentálně nemá vůbec formu. Baghdatis byl po dvouch dlouhejch zápasech beze šťávy. Výsledky by mohly vypadat jinak, nemusely. Nic na tom nemění, že na US Open to může být pro fanoušky Rogera klidně překvapení, až vyletí :-P (Neříkám, že ale taky nemůže vyhrát)
Reagovat
smazaný uživatel
No Federer je na vrchole takých 6 rokov, takže sú natom približne rovnako. Rafa 3 roky a 8 grandslamových titulov, Roger 6 rokov a 16 grandslamových titulov.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejdřív si ověřte své informace, než něco napíšete. Nadal vyhrál 1.GS v roce 2005 a Federer v roce 2003. Takže tyhle nesmyslné výpočty a jakési předvídání si radši nechejte pro sebe.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k průběhu můžu i nemůžu být spokojený s výsledkem zápasu. Déšť pomohl Andymu k zisku první sady, na druhé straně ho připravil o zisk té druhé a celého zápasu. Když jsem ale tvrdil u zápasu Kim s Mashou v Montrealu, že se s tím hráčka musí umět popasovat pokud vede větším rozdílem, tak se s tím měl popasovat i Andy, zvlášť když stačilo dopodávat a to je jeho přednost-byla jeho přednost až do zápasu s Fishem. Ty stats na servisu byly vážně na něj dost podprůměrné. Bohužel zápas jsem neměl možnost zhlédnout. On sám ale tvrdí, že je se Cincinatti spokojený, že sem nepřijel s žádnými očekáváními, takže SF je "sen". Před US Open se cítí dobře, což je hlavní. Jen teda by neměl už tolik vyčkávat v mezihře a zapojit hlavu. S tímhle na US tak daleko nedojde. Finále vidím pro Rogera.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejen finále, já dokonce bohužel vidím Federera s trofejí v ruce. Nevidím letos nikoho, o kom bych mohl jasně prohlásit, že ho porazí.
Reagovat
smazaný uživatel
No já píšu o Cincinatti a jeho triumfu, US Open zatím nebudu odhadovat, ale kromě něj a Murrayho žádný výrazný favorit není podle mě. Kdokoliv jiný může v závislosti na předešlých výkonech jen překvapit, překvapení by bylo menší u Rafaela, ale tomu nevěřím na triumf. A neřídím se jen dvěma porážkami na Masters.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas vidím 2:1 pro Federera. Fish má skvělou formu, ale nevěřím, by Fedexe porazil (max. potrápil). Je skvělé, že Roger se zase dostává do formy a dokáže vyhrávat. Jeho kámen úrazu jsou zbytečné chyby, ale do dá za čas do pořádku:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem hlavne zvedavy, jestli se tady po finale stavi Barney, protoze on tvrdil, ze Federer v Cincinnati neprejde pres druhe kolo a ze titul v zadnem pripade nemuze obhajit.
Reagovat
smazaný uživatel
Popravdě zatím vyhrál jeden zápas :D Ostatní dva měl darovaný...
Reagovat
smazaný uživatel
Popravdě nemáš vůbec pravdu.Porazil dva dost kvalitní soupeře s naprostým přehledem a především jeho hra jde zápas od zápasu nahoru a to je nejdůležitější.
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, dva zápasy (vážně jsem zapoměla na Bagdatise).
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem vám říkal, že ho sfoukne, nebýt deště, měl by ho ve dvou setech.
Reagovat
weak
jj, nebyt prvniho deste (do te doby byl fish jasne lepsi), dost mozna by Mardy ve dvou setech vyhral... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj Vám všem, úplně šíleně mě sere Nova reklama sport, to jak vysílá tenis je naprostá katastrofa, včera mě došla trpělivost, když se nevrátili do zápasu Roddick vs. Fish měl jsem chuť jim vlítnout do baráku a všem tam rozbít hubu. Už je platit nebudu, jsou k smíchu, o těch šašcích co to komentujou se raději vyjadřovat už vůbec nebudu. Potřebuju alternativu, to my neříkejte, že po celý evpropě vysílá Masters jen naše zkurvená Nova, jdu procházet a hledat kanály, kde se to dá chytit. Kdyby někdo z Vás o něčem věděl, nepředstavitelně by mi pomohl, sledování špičkového tenisu jako stream na netu už mě doslova sere.
Díky za případnou odpověď a radu
PS : RF zpátky na vrchol!!!
Reagovat
weak
SKY SPORT
Reagovat
smazaný uživatel
Klobuk dole pred Fishom necakal som ze da aj Roddicka- ten ale zase nic take extre nepredviedol a ani servis mu dako nesiel- malo es a este aj efektivita prveho podania bola slaba dakko 70% mal po 1. servise co je nic pravidelne sa pohybuje medzi 80az 90%. Fish ale v medzihre nema vo finale sancu je jedno s kym bude hrat. Fish vyborne podava a ma formu ale stale je to hrac ktory ak bude hrat s Rogerom finale je bez sance- dnes dal Roddicka ktory mal tak slaby prvy servis ako davno nie a hraje tu jeho vyckavacku, predtym Verdasco - z formy je uz par mesiacov naposledy daco zahral v MC finale s Nadalom a potmo vyhral Barcu odvtedy postupne sa stracal na antuke a na ostatnych povrchoch totalne zmizol, Simon - ten je tien hraca co bol v top 10 a Gasqueta zlikvidoval esami a servisom- taky Davydenko by tiez poslal Fisha domov ako nic skoda losu.
Reagovat
smazaný uživatel
zabudol som na Murrayho s tym hral dobre- ale Murray v tom teple vyzeral ze skolabuje furt nadaval a sa rozculoval nebol to ten Murray co pred tyzndom v Toronte znicil Nadala aj Federera. Fish je dobry hrac vo forme ale skoda ze je vo finale na Masters urcite tu je viac lepsich hracov ako on momentalne ktory boli v inej casti pavuka
Reagovat
skott
Fish hraje zivotni tenis.Nemam takove tvrzeni obvykle sice rad, ale nikdy na tom nebyl lepe.To musi videt snad i slepy.Dal dolu dobrych sedm, osm kilo ne-li vic a je na tom fyzicky uplne jinak nez v drivejsich letech.Ze se neudrzi ve vymenach je naprosty nesmysl, udrzel se e Murraym uplne v pohode, udrzi se i s Federerem, ktery navic dela o dost vic chyb.Sebevedomi ma taky obrovske, takze se na stara kolena naucil vyhravat i tie-breaky.Jasne, ze Roddick to mel dneska doservirovat a delal spatny rozhodnuti, na siti prohral skoro vsechno, ale nic to nemeni na tom, ze Mardy si to musel vydrit predevsim svoji hrou.Na finale se tesim, at s Baggym nebo Fedexem by to mel byt chutny predkrm pred US Open...
Reagovat
smazaný uživatel
No pisal som ze je to dobry hrac vo forme ale aj tak si myslim ze vo finale s Federerom je bez sance- 2:0 pre Rogera. To ze konecne vyzera ako tenista a ne ako pribraty american je dobre pre neho:D kondicka vzdy bol problem- ako vysledky ma dobre ci uz na trave alebo posledne hardove zapasy tiez ale mal som na mysli to ze superov cez ktorych presiel tak nikto nehral nic extra- na druhu stranu druhy finalista Federer to nemal o nic tazsie- Istomin vzdal, Kohl. bez boja, Davydenko hral slusne ale koncovky nezvladol a teraz Bagdatis ktoremu dosla po tych super zapasoch kde hral vyborne stava.
Reagovat
smazaný uživatel
Mardy hraje dobře a ve výměnách se drží. Verdasco je sice z formy, ale zápas co spolu sehráli byl hodně o výměnách, ani ze strany Mardyho to nebylo tak, že by si držel podání jen servisem. Stejně tak Murray, když už se ploužil, tak return dal vždy dobře a výměny se musely dohrávat. Bohužel Federerovi zas narůstá hřebínek, ale jestli nebude mít den, tak by se dost snadno mohl vyházet sám, protože chyb dělá jak máku.
Reagovat
skott
Jeste bych trochu korigoval svoje slova o tech chybach.Vcera jsem to psal, kdyz Federer s Baghdatisem zacinali, ale Roger sehral vyborny zapas po vsech strankach, jeden z nej od zacatku roku, tezko by se mu dalo neco vytknout...hlavne jeho hra na dulezitych micich, znovu chladna hlava, to je velky rozdil oproti poslednim mesicum.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist