Robredo získal v Costa do Sauipe dva tituly

15. 2. 2009, 07:18
Aktuality 5
ATP COSTA DO SAUIPE - Španělský tenista Tommy Robredo potvrdil ve finále turnaje v Costa do Saiupe roli favorita, když ve třech setech porazil domácí naději Thomaze Bellucciho. K osmému titulu ve dvouhrách přidal také třetí v deblu.
Profily hráčů
Tommy Robredo

Tommy Robredo už postupem do osmifinále Australian Open a semifinálovou účastí ve Viňa del Mar naznačil dobrou připravenost na začátek sezony. Svou formu proměnil na antuce v brazilském Costa do Sauipe v postup do finále, když neztratil ani set.

O svůj osmý triumf si zahrál s domácím nenasazeným hráčem Thomasem Belluccim, jenž před tímto turnajem ještě nikdy nehrál ani ve čtvrtfinále. Na oblíbeném klání se však dokázal vybičovat k zatím životním výkonům a přestože nenarazil v cestě do finále na žádného nasazeného hráče, skalpy Staraceho, Ferrera nebo Gila se rozhodně počítají.

O titul se hrálo před slabou diváckou kulisou. Na prvního Brazilce ve finále od vítězství Kuertena v roce 2004 přišlo pouhých ale divokých 2.000 fanoušků. Nervózní Bellucci ztratil hned svůj úvodní servis a to první sadu rozhodlo. Ve druhé však Robredo poprvé na turnaji ztratil set a tak se o vítězi rozhodlo až ve třetím dějství. V pátém gamu šestadvacetiletý Španěl svého o pět let mladšího soupeře brejknul a za stavu 5-3 podával na vítězství v turnaji. Brazilec se ovšem nevzdal a vrátil se do zápasu. Následně ale sám na servisu selhal a třetím prohraným podáním v zápase utkání ukončil.

Tommy Robredo si zajistil už sedmý titul na antuce a prémii 90.000 dolarů. V Brazílii, kde hrál poprvé v kariéře, si navíc připsal double, když po boku Granollerse triumfovali také v soutěži deblistů.

Brazilská jednička Bellucci, který se může těšit na spolupráci se Španělem Emiliem Sanchezem, si v žebříčku polepší o 150 bodů a poskočí do sedmé světové desítky, čímž vyrovná své dosavadní maximum.

Oba finalisté se přesunou na argentinskou antuku do Buenos Aires. Bellucciho čeká hned na úvod nasazený Španěl Marcel Granollers. Robredo se střetne s Italem Staracem.

- ATP 250 COSTA DO SAUIPE (Brazílie, antuka, 562.000 dolarů) -
sobotní výsledky

Dvouhra - finále:
Robredo (2-Šp.) - Bellucci (Braz.) 6-3 3-6 6-4

Čtyřhra - finále:
Granollers/Robredo - Arnold Ker/Monaco 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Robredo do finále vlítnul a než se Bellucci a publikum vzpamatovalo, tak měl v kapse první set. Ve druhém setu se ale Bellucci začal rozehrávat, začal trefovat první serv, více útočit a hluční diváci ho hnali. Naopak na Robreda i přes jeho zkušenosti trochu dolehla tíha finále a prostředí. Asi třikrát měl ve druhém setu 30:00 při podání Bellucciho, ale vždy se trochu zalekl, byl ve výměnách pasivní a k brejkbolům se nedostal. Brazilec byl v laufu a naopak Robredo začal chybovat, takže koncovka druhého setu pro Brazilce. Ve třetím setu pro Robreda rozhodly zkušenosti a větší trpělivost ve výměnách. Bellucci střídal úžasné údery s lacinými chybami. Titul je ve správných rukou, Tommy procházel turnajem velmi hladce, cestou do finále neztratil servis, většinou hrál jako za starých časů, kdy byl na vrcholu.

Bellucci se na turnaji předvedl ve výborném světle, znovu prokázal, že tenisovýho talentu dostal několik lopat. Umí servírovat, dobře se pohybuje, dokáže zahrát velmi pečlivou obranu a zrovna tak umí i přitlačit v útoku, zejména z leváckého forhendu, kdemá fakt velkou bombu. Ale i některý citovky..zkrácení hry....má to prostě v ruce. Pokud bude podobné výkony a bojovnost předvádět i mimo domácí turnaj, tak o jeho kariéru strach nemám.
Reagovat
smazaný uživatel
Skutečná kvalita, nepofata za jedna. Tohle skoro vypadá jako příloha k přihlášce do zdejší redakce :))
Reagovat
smazaný uživatel
congrats Tommy! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo,jo, je to borec. Neprávem stále přehlížený hráč.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist