Robredo vyřadil Verdaska, Söderling se po boji zachránil

16. 7. 2010, 14:59
Aktuality 7
ATP BASTAD - Turnaj v Bastadu ve čtvrtfinále přišel o druhého nasazeného Fernanda Verdaska, na kterého si vyšlápl krajan Tommy Robredo. Namále měla také turnajová jednička a obhájce titulu Robin Söderling, který odvrátil vyřazení s Italem Seppim.
Tommy Robredo

První polovinu letošní sezony měli oba Španělé zcela rozdílnou. Zatímco Fernando Verdasco si zahrál už čtyřikrát ve finále a v Barceloně a San Jose dokonce triumfoval,  Tommy Robredo byl jen dvakrát ve čtvrtfinále.

Poslední týdny se nedařilo ani jednomu. Verdasco vypadl v prvním kole Wimbledonu a v Davis Cupu neuhrál bod ve dvouhře ani ve čtyřhře. Robredo dokonce nevyhrál pětkrát v řadě.

Po Wimbledonu si osmadvacetiletý Robredo naordinoval tvrdý trénink a pak se vydal do Bastadu. Severský vzduch Robredovi zřejmě svědčí, neboť právě před rokem si ve Švédsku naposledy zahrál v semifinále, v letech 2006 a 2008 tam dokonce triumfoval.

Letos už mohl být na cestě domů, ale ve druhém kole mu pomohl déšť, který jeho souboj s Goljubovem přerušil a dohrávat se muselo později. Španěl pak utkání otočil. 

Zda je opravdu na vzestupu, měl potvrdit čtvrtfinálový souboj s Verdaskem, se kterým poslední dva vzájemné zápasy prohrál. Duel v Bastadu měl ale nečekaně pod kontrolou Robredo. Ten za 82 minut vyhrál 6-4 6-3 a na antuce si s Verdaskem udržel neporazitelnost. 

Poprvé v této sezoně postoupil do semifinále a utká se v něm s dalším krajanem - finalistou z roku 2007 Nicolasem Almagrem, který ve třech setech porazil Chorvata Skugora.

Almagro se herně netrápil, v prvním setu však jedinkrát ztratil podání a vývoj zápasu musel obracet. Nakonec za necelé dvě hodiny vyhrál 4-6 6-4 6-0.

Blízko senzaci byl také Andreas Seppi. Ten v dosavadních duelech s Robinem Söderlingem prakticky nic neuhrál a oslnivou formou také neoplýval, domácí nasazenou jedničku a obhájce loňského prvenství měl ale dvakrát 'na lopatě'.

Finalista posledních dvou ročníků French Open Söderling se trápil, chyboval a Ital byl za stavu 6-4 5-4 blízko senzační výhře. Stačilo udělat to, co předtím bez problémů devětkrát dokázal - udržet si servis. Jenže švédský tenista se z ničeho nic probudil, získal tři hry v řadě a zápas pokračoval.

Ve třetím dějství si hráči drželi servisy až do stavu 5-5. Pak Söderling zaváhal a Seppi podruhé v zápase podával na postup. Znovu však selhal a favorizovaný Švéd už v tie-breaku očekávané vítězství uloupil. 

O finále si Söderling zahraje se Španělem Davidem Ferrerem, který porazil dvakrát 6-3 Pabla Cuevase z Uruguaye.

- ATP 250 BASTAD (Švédsko, antuka, 450.000 eur) -
páteční výsledky (16. 07. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Söderling (1-Švéd. ) - Seppi (It.) 4-6 7-5 7-6(5)
Robredo (5-Šp.) - Verdasco (2-Šp.) 6-4 6-3
Ferrer (3-Šp.) - Cuevas (Urug.) 6-3 6-3
Almagro (4-Šp.) - Skugor (Chorv.) 4-6 6-4 6-0 

Semifinálové dvojice: Söderling - Ferrer, Almagro - Robredo.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Diky za clanek, jen chyba u Robreda ktery s Golubevem dohral jeste tyz den - preruseni trvalo zhruba hodinu.
Reagovat
LubosZabloudil
Díky
Reagovat
nando
Já prostě nechápu, co se to s tím mým Fernandem děje. Za normálních okolností by s Robredem přeci neměl mít žádný problém, ten už je za zenitem. Sice je to turnaj o ničem, ale po předchozích výsledcích bych očekával velkou motivaci Fernanda, tak doufám že to neodchodil. Snad se dá do kupy a na US Open něco předvede.
Reagovat
smazaný uživatel
Co by se s nim delo?Nic, je to milionar ktery hraje podle toho jakou ma naladu a podle toho kolik penez a bodu do zebricku je ve hre.Ten zapas jsem videl a nesnazil se, nehecoval se a jen to proste odehral aby se nereklo.To ze Robredo je za zenitem bych teda nerikal, bojuje porad o kazdy micek a dneska nic nevypustil a proto to i vyhral, i kdyz prakticky vsechny udery ma Verdasco lepsi.Je to casto u hracu na zebricku vyse postavenych videt, jaky pristup maji k temto mensim turnajum.Bohuzel je to neprofesionalni pristup a mozna by udelali lepe kdyby si radsi uzivali na jachtach a hrali jen ty vetsi turnaje kdyz to neni pro ne motivace.Jinak souhlas s rosonerim ani soderling nehral s nasazenim
Reagovat
nando
Tak já bych řekl, že Robredo za zenitem rozhodně je, vždyť dřív patřil do TOP10 a na antuce býval jeden z nejlepších, na RG byl vždycky nebezpečnej, to už dneska neplatí. Jinak souhlas s těmi menšími turnaji, ale pak teda nechápu, proč tam vůbec jezdí.
Reagovat
smazaný uživatel
soderling zabojoval nebo spíše sepi mu nahrál svým servisem, se soderlinga mám takový pocit že když se nehraje granslam tak hraje tak na 50% nebo ty zápasy odchodí viz. první 2 kola na domácím turnaji, kdyby nehrál doma ve švédsku tak by to dneska zabalil
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist