Robredo ve 30 letech načal druhou desítku titulů

14. 4. 2013, 19:07
Aktuality 15
ATP CASABLANCA - Tommy Robredo se na antuce v marocké Casablance, kde před 12 lety hrál poprvé ve finále, dočkal svého prvního titulu od února 2011. V boji o něj třicetiletý Španěl zdolal ve třech setech Jihoafričana Kevina Andersona a načal tak druhou desítku turnajových vítězství.
Profily hráčů
Tommy Robredo

Tommy Robredo býval pátým hráčem světa, v letech 2011 a 2012 ale několik měsíců laboroval se zraněním lýtka a v žebříčku se propadl až do páté světové stovky. Ovšem i ve 30 letech podstoupil postupné sbírání bodů po challengerech a za svou píli byl odměněn návratem do Top 100.

Letos tak už pravidelně startuje na turnajích ATP, jen jednou se ale dostal dál než do 2. kola. Až tento týden mu sedl antukový podnik v Casablance, kde si před 12 lety zahrál ve svém prvním finále. Zanedlouho jednatřicetiletý Španěl postupně porazil Rufina, Kamkeho, turnajovou čtyřku Paireho, nejvýše nasazeného Wawrinku a poprvé od února 2011, kdy nenašel přemožitele v Santiagu, postoupil do finále.

Tommy RobredoV něm se Robredo utkal v prvním vzájemném utkání s Kevinem Andersonem, jehož maximem na antuce bylo až dosud čtvrtfinále. Ale ani druhý nasazený Jihoafričan nedokázal španělského tenistu zastavit. Robredo Andersona v prvním setu udolal v tie-breaku 8-6, a i když druhou sadu ztratil, v klíčových okamžicích třetího setu měl navrch. Zkušený Španěl odvrátil všechny čtyři brejkboly a naopak sám jedinou šanci na zisk soupeřova servisu využil.

Robredo tak po více než dvouhodinové bitvě získal svůj celkově 11. titul a jubilejní 10. z antuky.

"Měsíc předtím, než jsem jsem přiletěl, jsem velmi intenzivně a velmi dobře potrénoval v Barceloně," uvedl Robredo, jenž kvůli přípravě na antukové turnaje vynechal i Masters v Miami. "Proto jsem věděl, že bych tu mohl zahrát dobrý turnaj. Nikdy nevíte, co se může stát. Šel jsem od zápasu k zápasu a stále jsem vyhrával. Dnes jsem byl dost nervózní, protože to pro mě byl důležitý duel. Moc jsem chtěl vyhrát," řekl 72. hráč světa.

"Jsem moc šťastný, že jsem po zranění znovu získal titul. Je to skvělé! Tyhle body mi v žebříčku hodně pomůžou. Mým cílem teď je, abych na Roland Garros přiletěl v co nejlepší možné formě," dodal Robredo.

Šestadvacetiletý Anderson tak letos prohrál i ve svém druhém finále, na začátku sezony v Sydney prohrál s Tomicem. "Ty chyby v důležitých výměnách mě samozřejmě hodně mrzí. Měl jsem i nějaké šance dostat se zpět do zápasu, ale bohužel se to nepovedlo. Ale beru to pozitivně, na antuce je toskvělý začátek a před námi je ještě spousta turnajů."

- ATP 250 CASABLANCA -
(Maroko, antuka, 467.800 eur)
nedělní výsledky (14. 04. 2013)

Dvouhra - finále:
Robredo (Šp.) - Anderson (2-JAR) 7-6(6) 4-6 6-3

Čtyřhra - finále:
Knowle/Polášek (1-Rak./SR) - Brown/Kas (Něm.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
YYYEEESSS!!! :-)))
Reagovat
gigin
Ernestku prosím tě!!! Zastav to přerostlé monstrum a umlč sojku!! :)))) Jinak soječko, gratulka tvému oblíbenci, to je jas ;)
Reagovat
smazaný uživatel
dik, byla to parada, ale priznavam, ze jsem se toho cihloveho pinkace i lehce bala.. :-) Nastesti hral John to, co jsem mu poradila.. ;-)))
Reagovat
gigin
Tak to se mu pak hraje, no ;))) Já můžu na Gulbu akorát tak hulákat :DD
Reagovat
smazaný uživatel
myslela jsem, ze regulovcikovi staci presna signalizace.. :-))
Reagovat
gigin
To možná ano, ale já nevím, co bych mu měl radit, natož něco signalizovat ;)) Prostě můžu jen hulákat Go Ernie Go!! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
gigin
To mu poradím!!! Upusť páru!! Mi rozmlátí tu raketu o lebku :DDD Já jsem v klidu. Ve dvou ho vyprovodí..
Reagovat
smazaný uživatel
mozna jo, mozna ne, aby mu ty micky neskakaly trochu vysoko. Nico na to dojel.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-) teprve jsem si to pustila... :-)) Normalne se dost totiz videi strehnu.... protoze videt "vsechno" ani vlastne nechci .. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Po výkonnech v prvních kolech sem mu začal věřit Tommy je furt hráč který ma na TOP 50 a na vítězství na malcýh antukových turnajích
Reagovat
nouma
Ale někde sem zaslechnul že chce po tomto turnaji ukončit kariéru, tak ted nevím ale díky němu sem si vydělal za turnaj dost pěnez, byly na něj hezké kurzy :D a fandil sem mu, byl největší sympaťák na turnaji.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad ne furt je to hráč který by na okruhu chyběl. Hlavně některým dámam např.Sojce
Reagovat
smazaný uživatel
no, neni sice Tommy jako Tommy, ;-) ale v podstate mas pravdu - ani tenis neverim nikomu pod tricet.. :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist