Robredo po dvou letech vyhrál turnaj série 'Golden Swing'

7. 2. 2011, 09:06
Aktuality 0
ATP SANTIAGO - Tommy Robredo se po dvouletém čekání dočkal zisku desátého titulu. V chilském Santiagu po finálové výhře nad Giraldem ovládl turnaj, který odstartoval sérii čtyř podniků na jihoamerických antukách. Na té se španělskému hráči dařilo už v roce 2009.
Profily hráčů
Tommy Robredo

Tommy Robredo by měl na začátku sezony létat na turnaje 'Golden Swing' do Jižní Ameriky častěji. Čtyřlístek antukových klání v Chile, Brazílii, Argentině a Mexiku totiž španělskému tenistovi sedí. Ovšem za posledních deset let se na turnajích objevil jen jednou před dvěma lety. A bilance? Dvě čtvrtfinále a dva tituly z Costa do Sauipe a Buenos Aires.

Od té doby na zisk jubilejního 10. titulu z turnaje ATP marně čekal. Dokonce ani jednou se nedostal do finále a tak se rozhodl na místo posledních velkých úspěchů po dvou letech vrátit. A udělal dobře - hned na prvním turnaji v chilském Santiagu nenašel přemožitele a získal desátou trofej pro vítěze.

Robredo během uplynulého týdne ztratil tři sety. Ve finále proti Santiagu Giraldovi z Kolumbie, se kterým loni neuhrál ani set na Australian Open neuhrál ani set, dokonce v rozhodující sadě prohrával už 2-5, ale dokázal vyrovnat a v tie-breaku proměnil druhý mečbol.

"Ze zisku 10. titulu má ohromnou radost. Deset je hezké číslo, získat po dlouhé době trofej je příjemný pocit," řekl bývalý pátý hráč světa Robredo, který se ze 40. místa posune na jednatřicáté. Devátý z deseti titulů získal na antuce. "Cítím, že jsem začal sezonu dobře, mám z toho skvělý pocit. Myslím, že rok 2011 by mohl být jedním mých nejlepších v kariéře," věří si rodák z Hostalriku.

Nyní osmadvacetiletého Španěla čekají turnaje v Costa do Sauipe a Buenos Aires, kde předloni triumfoval. Pak by ještě neměl chybět v mexickém Acapulku.  "Mým plánem teď je se co nejdříve dostat do Costa do Saiupe a zvyknout si na podmínky. Když se vám daří na jednom turnaji, znamená to, že máte méně času se připravit na další," dodal Robredo, kterého v Brazílii čeká Ital Fognini. Toho v Santiagu porazil v semifinále ve třech setech.

Giraldo postoupil do finále poprvé v kariéře. Kdyby zápas dovedl do úspěšného konce, stal by se prvním kolumbijským vítězem turnaje ATP od roku 1995, kdy Mauricio Hadad vyhrál dvouhru na Bermudách. Přesto může být třiadvacetiletý Jihoameričan s úvodem nové sezony spokojený. Už dvakrát se dostal za brány čtvrtfinále, které v minulosti nikdy nepřekonal.

"Jsem trochu zklamaný, za stavu 5-3 jsem podával na vítězství. Myslím, že rozhodlo málo zkušeností z takových sitruací. Byl jsem trochu nervózní a to mi uškodilo," řekl Giraldo. "Ale na druhou stranu jsem rád za to, jak jsem hrál. Dal jsem do zápasu srdce, ale Tommy hrál lépe a zaslouženě zvítězil. Mám za sebou skvělý týden a věřím, že v tom budu pokračovat," dodal Giraldo, který se poprvé posune mezi padesát nejlepších tenistů světa.

- ATP SANTIAGO (Chile, antuka, 398.250 dolarů) -
nedělní výsledky (06. 02. 2010)

Dvouhra - finále:
Robredo (6-Šp.) - Giraldo (8-Kol.) 6-2 2-6 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist