Robredo otočil duel s Wawrinkou a po dvou letech je ve finále

13. 4. 2013, 20:23
Aktuality 2
ATP CASABLANCA - Tommy Robredo si na antuce v Casablance zahraje po více než dvou letech ve finále. Zkušený španělský tenista dnes zdolal nejvýše nasazeného Stanislase Wawrinku, proti kterému se mu v minulosti dařilo a dnes na historii navázal. O titul se utká s Kevinem Andersonem, který je na antuce ve finále poprvé.
Tommy Robredo

Tommy Robredo v dnešním semifinále narazil po dlouhých pěti letech na Stanislase Wawrinku, se kterým vyhrál 4 z 5 vzájemných duelů a s nímž ve dvou soubojích na antuce dokonce neztratil ani set. Švýcar je ale v aktuálním světovém žebříčku o 55 míst lépe postaveným hráčem a v Casablance v součtu s triumfem z roku 2010 neprohrál ani jeden z šesti zápasů.

V celkově šestém vzájemném duelu začal hned od úvodu potvrzovat papírové předpoklady osmadvacetiletý Wawrinka, který získal první set za pouhých 23 minut. Jenže ve druhé sadě se karta zcela obrátila, Robredo se ujal vedení 5-0, a i když náskok jednoho brejku ztratil, poslal zápas do rozhodujícího dějství. V něm třicetiletý Španěl ještě první brejk nepotvrdil, další dva už ale ano po povedeném obratu zvítězil 1-6 6-3 6-2.

"Stan hrál během prvního setu velmi rychle a dobře. Já ale i nadále bojoval a v průběhu druhého setu to z mé strany bylo už mnohem lepší, stejně jako ve třetím," komentoval obrat vývoje utkání aktuálně 72. hráč světa Robredo, který tak postoupil do svého prvního finále od triumfu v chilském Santiagu v únoru 2011. Právě v Casablance si bývalá světová pětka zahrála v roce 2001 ve finále vůbec poprvé.

"Jsem velmi šťastný, že si tu 12 let po svém prvním startu zahraju znovu ve finále. Jsem zpátky na okruhu, jsem ve finále a doufám, že to můžu dotáhnout ještě o krok výš," dodal Španěl, který od jara 2011 až do loňského léta dlouhodobě laboroval se zraněním lýtka a po svém návratu musel objíždět řadu challengerů, neboť vinou několikaměsíční absence spadl až do páté světové stovky.

V neděli se Robredo ve svém celkově 18. finále utká o 11. titul s Kevinem Andersonem, s nímž dosud nikdy nehrál. Druhý nasazený Jihoafričan dnes zdolal 2-6 6-4 6-2 Slováka Martina Kližana a na antuce postoupil do finále poprvé v kariéře. Letos hrál o svůj třetí titul už na začátku roku v Sydney, v Austrálii ale nestačil na domácího Tomice.

- ATP 250 CASABLANCA -
(Maroko, antuka, 467.800 eur)
sobotní výsledky (13. 04. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Robredo (Šp.) - Wawrinka (1-Švýc.) 1-6 6-3 6-2
Anderson (2-JAR) - Kližan (3-SR) 2-6 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hodně štěstí Tommy :)
Reagovat
a.magerova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist