Robredo dominuje jihoamerické antuce. Vyhrál i v Argentině

22. 2. 2009, 23:37
Aktuality 2
ATP BUENOS AIRES - Španělský tenista Tommy Robredo vyhrál na turné po Jižní Americe druhý antukový turnaj během dvou týdnů, když po brazilském Costa do Sauipe nenašel přemožitele ani v Buenos Aires. Ve finálovém souboji přerušeném deštěm zdolal domácího Monaka ve třech setech.
Profily hráčů
Tommy Robredo

Tommy Robredo se během tří týdnů představil na třech turnajích. V chilském Viňa del Mar ho v semifinále zastavil Acasuso, následně však vyhrál deset zápasů v řadě. Po triumfu v brazilském Costa do Sauipe se mu dařilo také na antuce v Buenos Aires.

Ve finále soutěže s dotací 600.000 dolarů zdolal domácího vítěze z roku 2007 Juana Monaka po setech 7-5 2-6 7-6. Utkání v úvodu druhé sady přerušil na více než hodinu déšť, který přišel vhod Argentincovi. O vítězi tak rozhodoval až třetí set a Robredo se v něm musel dostat ze stavu 2-4. Kritický moment zvládl a v tie-breaku si vypracoval čtyři mečboly. První tři ještě neproměnil, ten poslední ale ano a připsal si devátý titul v kariéře, osm z nich získal na antuce.

Utkání trvalo téměř tři hodiny a Robredo bude cestovat do mexického Acapulka ke čtvrtému turnaji v řadě se 14 zápasy v nohách za posledních dvacet dní, ale také bohatší o další téměř 100.000 dolarů.

"Byl to velmi náročný turnaj, neustále se tu měnily podmínky," připomněl Robredo vedra a nepříjemný vítr, který nepříjemně vířil antuku. "Je to poprvé, co jsem dohrál zápas s botami plných vody."

"Doufám, že ve své sérii budu pokračovat i v Acapulku," dodal šestadvacetiletý Španěl.

- ATP 250 BUENOS AIRES (Argentina, antuka, 600.000 dolarů) -
nedělní výsledky

Dvouhra - finále:
Robredo (3-Šp.) - Monaco (Arg.) 7-5 2-6 7-6(5)

Čtyřhra - finále:
Granollers/A. Martin (Šp.) - Almagro/Ventura (Šp.) 6-3 5-7 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
I kdyby Robredo neuhrál v Acapulku vůbec nic, tak určitě může být se svým jihoamerickým turné spokojený :-). Ten triumf v Buenos Aires byl určitě vydřenější, Tommy neprocházel turnajem tak hladce jako minulý týden v Brazílii, nicméně stále působil velmi čerstvým dojmem, i když musel často otáčet nepříznivé stavy. Určitě bylo dobré rozhodnutí, že na tomto turnaji vynechal debla.
Za zmínku stojí i dva po sobě jdoucí triumfy Granollerse ve čtyřhře..v Costa do Sauipe s Robredem a v Buenos Aires s Martinem.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. Tommy může být navýsost spokojený s tím co v Jižní Americe předvedl. Jeden z nejlepších startů do sezony v karieře se určitě cení a pokud přijdou i tradičně dobré výkony během jarní evropské antukové části má šanci přidat i ten desátý titul kariery + snad i pár navíc. Do Indian Wells nepojede obhajovat nijakou horentní sumu bodů takže může znovu jen získat.
Tak ať vydrží forma a zdravíčko a snad se něčeho dočkáme i na French Open ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist