Reakce tenisového světa na odchod Heninové

14. 5. 2008, 19:41
Aktuality 5
Rozhodnutí Heninové dát sbohem způsobilo ve světě tenisu pozdvižení. Federer odchod ženské světové jedničky označil šokem, Serena Williamsová jen těžko hledala slova. A Lary Scott, šéf WTA, považuje takový odchod z profesionální kariéry za velmi vzácný.
Justine Heninová (© AP Photo)

"Je to pro nás pro všechny velký šok. Navíc necelý měsíc před Roland Garros a dva měsíce před Wimbledonem, který nikdy nevyhrála. Je škoda, že odchází, ale má pro to své důvody," komentoval odchod svého ženského protějšku nejlepší hráč světa Roger Federer.

Slova těžko hledala bývalá světová jednička Serena Williamsová, jež s Heninovou svedla během své kariéry 13 bitev včetně té poslední letos v Miami, kde velkou soupeřku deklasovala 6:2 a 6:0 a ve vzájemné zápasové bilanci stanovila nyní již konečné skóre 7:6. "Byla to velká šampionka a způsobovala mi hodně starostí, takže jí přeju jen to nejlepší. Bože, co se dá říct o tak skvělé hráčce? Na to nemáme dost času," uvedla mladší z amerického sesterského dua.

Venus Williamsová jen navázala na slova své sestry. "Byla velkou soupeřkou, vždy dokázala hrát nejlepší tenis a nezáleželo na okolnostech. Byla obrovskou bojovnicí, myslím si, že právě to z ní dělalo tak vynikající tenistku."

"Je velmi vzácné, že sportovec odchází na vrcholu svých schopností a v takovém věku, ale Justine vždy hrála podle svých vlastních pravidel, což myslím v tom nejlepším slova smyslu," řekl šéf WTA Tour Larry Scott.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vaidisova je take v krizi, ale na ma na odchod jeste cas...

Henin je mi lito, posledni zapasy ji nevysly, ale zrovna Safina hrala spickove, smetla i Williamsovou, proste ji slo na co sahla, i ona ma svuj podil na odchodu Justine, skoda pro zensky tenis... :-( (vzdy se na ni dalo krasne sazet :-D )
Reagovat
smazaný uživatel
Mela skoncit Vaidiska ta uz tenis neumi
Reagovat
smazaný uživatel
Mela fakt skoncit Vaidiska fakt ten tenis neumi hrat i ja bych ji porazil
Reagovat
gar
SKODA ZE TAK SKVELA HRACKA ODCHAZI AT SE JI DARI
Reagovat
smazaný uživatel
To jo mno, byla pro mě nejlepší hráčkou=)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist