Rafovo zranění vyřeší pár dní klidu, věří Toni Nadal

27. 1. 2014, 15:43
Aktuality 37
Zranění Rafaela Nadala z finále Australian Open by nemělo být vážné a vše vyřeší několikadenní klid. Uvedl to strýc a trenér španělského tenisty v jedné osobě Toni Nadal v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Cadena Ser.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© Tennis Australia)

První hráč světového žebříčku měl ve finále úvodního grandslamového turnaje sezony proti Stanislasi Wawrinkovi problémy se zády a v úvodu druhého setu si vyžádal ošetření v šatně. Po něm se vrátil na kurty a zápas dohrál, především na podání byl ale hodně limitovaný a švýcarskému soupeři nedokázal vzdorovat. Wawrinka získal premiérový grandslamový titul v kariéře po setech 6-3 6-2 3-6 a 6-3.

"Lékař říkal, že jsou to jen ztuhlé svaly a pár dní klidu by mělo stačit," řekl Toni Nadal. "Během týdne před zápasem cítil píchání v zádech, ale jen trochu, to vás normálně nijak neomezuje. Ve druhé hře druhého setu se to ale skříplo. Když jsem se ho po ošetření ptal, co se děje, řekl mi: 'Je konec.'," popsal problémy svého svěřence.

Podle Toniho Nadala se nyní jeho synovec vrátí na rodnou Mallorku, kde se bude zotavovat. Poté zamíří na turnaj do Buenos Aires, který začne 10. února.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

37
Přidat komentář
smazaný uživatel
Po dlouhe dobe se tady zase objevuji a musim konstatovat'ze mnozstvi trubek na cm ctverecni se tady opet zvetsil.Tolik nesmyslu na tema RN uz sem dlouho necetl.Cest vyjimkam.Kolikrat skrecoval v kariere zapas? Mate pocit,ze by si zrovna tento krok schovaval na finake grandslamu?To ze vyhral Stan je naprosto zaslouzene,ale shazovat timto zpusobem Nadala dokaze pouze hlupak.Preberte si to Vy,kterych se to tyka.
Reagovat
bubak
souhlas, ale asi jsem divnej fanoušek - líbí se mi Federerova technika, Nadalova zarputilost, Stanovova ctižádost, .... atd. :D
Reagovat
TheRoyalBlue
Ani neviem, či sa budem smiať alebo plakať, keď v deň, keď Rafa ukončí kariéru, ho cartoon Federer fans (alebo cartoon fans tenisu vôbec) obvinia zo simulácie. Holt, každý šport má svoje konšpiračné teórie. Najmä názor, že Rafa nasimuloval zranenie proti Rosolovi a potom celý čas trénoval na Djokoviča, ma úžasne pobavil. Nech žije absurdita :).
Reagovat
Roger_Federer
je ta druha uvaha, ze s Rosolem prohral, protoze musel, byl pozitivne testovany na dopink.A nasledna pauza byla nucena a dohodnuta z Atp.kauza se zametla pod koberec..Ale to jsou jen teorie jeho odpurcu..;)
Reagovat
smazaný uživatel
ty vole,ty mas supu :-) co hulis? :-)
Reagovat
Roger_Federer
http://m.idnes.cz/sport/tenis/clanek.A130925_212120_tenis_ma.idn
Reagovat
nitrotaj
To je úroveň, ještě od takového imbecila jakým je Koellerer.
To sem rovnou můžeš posílat extra nebo blesk.
Reagovat
Roger_Federer
uz se to tady resilo vicekrat..Ano Kollerer je jaky je.Byl jediny kdo to rekl nahlas, protoze on uz nemel co stratit..Nicmene spekulce na toto tems bylo slyset i od jinych..Rikam spekulace!
Reagovat
steve79
Pár dní klidu to vyřeší. Takže Nadal bude hrát už desátého února? Narozdíl od Djokoviče hraje Nadal o dost více turnajů. Djokovič nehrál před AO. Podle mě by měl zařadit více turnajů 500.
Reagovat
smazaný uživatel
... se bavíme představou, jak by Rafa hrál, když by hrál pravou rukou. Je nám líto, jeho levé, znetvořené půlky tváře. Ten kdo ví, jak funguje lidské tělo (a my tady nahoře o tom něco víme), nemůže nevidět, jeho strádání. Rafael Nadal jako pravák plný sebevědomí i mimo kurty, vedený Petem Samprasem (případně kýmkoliv jiným), oblíbený všemi.

Nechť mír a láska naplní srdce strejdy Toniho a to ať pak dá Rafovi alespoň pár svobodných posledních let kariéry. Haleluja.
Reagovat
Jan
Pokud to zranění tedy nefilmoval :)
Reagovat
Padme
Mě by zajímalo, jestli mají takové úvahy i lidé jiné národnosti než Češi.
Reagovat
Sonja
Jasněže maj...
Ale je to fakt protivný.
Reagovat
Padme
Ztuhlé svaly nejsou žádná závratná diagnóza, prostě byl unavený, to se stane. Podává nadlidské výkony, tak to organismus nevydržel. Je mi líto Stana.
Reagovat
smazaný uživatel
Také jsem přemýšlela,jestli nefilmoval zranění. Ale na druhou stranu Nadala by nerozházel prohraný set,naopak by se ještě jeho výkony zvedly.Stana mi je také líto. Moc jsem mu vítězství přála.I on si přál vyrovnaný zápas.
Reagovat
Padme
Já si taky nemyslím, že by filmoval. Jen prostě byl přetížený, dlouhý turnaj a s Rogerem bojoval o každý míček a už i jemu letos bude 28.
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite nesimuloval...zacal velmi dobre zapas ale wawrinka hral famozne prvy set ok zasluzene ...druhy by rafa podla mna este otocil ale nastali bolesti, ze az plakal od toho, ze nemoze hrat...doktor ho osetroval a potom rafa povedal: ,,je koniec'' . To asi rozhodlo zapas ..uz ppred zapasom zevraj mal mierne bolesti ale myslel som si ,ze pocas druheho setu skrecuje. Vyzeral akoby koncil karieru, umieral, mal horucku . Podaval rychlostou 105 km za hodinu co naznacovalo ,ze odohral zapas len so ctou...treti set mu wawrinka pustil - to bolo akoby hrane divadlo a treti zase pustil rafa.. vamoos ze vobec nastupil a odohral so ctou..verim ,ze o rok to uz vyhra ... Gratulacia za bojovnost, ze vobec odohral v pohode - mohol skrecovat ale to rafa -- bojovnik..vamoooooos
Reagovat
smazaný uživatel
Par dni? Tak to jsem zvedavej...
Reagovat
jb007
mi někdo, co je tenis za sport, když nejlepší ze všech je pravák, který hraje levačkou?
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň vidíš, aký je Rafan frajer, keď je pravák a všetkých zvláda ľavou..

Si predstav, že by hral pravou ;)
Reagovat
jb007
To bych fakt někdy chtěl vidět. Včera jsem ho poprvé viděl bez předservisových rituálů a byl to příjemný pohled.
Reagovat
Denis92
pretoze, ma vyhodu oproti vacsine hracov ktori su pravaci a dost z toho tazi..
Reagovat
Roger_Federer
Během týdne před zápasem cítil píchání v zádech, ale jen trochu, to vás normálně nijak neomezuje

Tohle nechapu..v tom tydnu odehral 3 zapasy..V patek odehral svuj nejlepsi zapas a podaval naprosto skvele..Ze ho to chytla stuhlost tak blbe..zrovna ve finale.Osobne jsem cekal spise skripli nerv.
Reagovat
Padme
Únava a přetažení jsou běžnou reakcí na přehnanou zátěž. Uvidíme co z toho nakonec bude.
Reagovat
Fandina
V článku se píše, že ve druhé hře druhého setu se to skříplo. Do té doby to šlo.
Reagovat
VlS
jestli je komunikace v průběhu zápasu na GS povolená.
Jinak ztuhlé svaly v takovém teple? Trochu zvláštní.
Reagovat
smazaný uživatel
No zvlastni spis je... a to by mne fakt zajimalo ... odkud jsi vzal ze ztuhlost svalu, nebo zvysene svalove napeti...je podmineno pouze teplotou...

Vy mu nedate pokoj:D) tomu rafanovi:D) to mne dohani k vizi:D)
Reagovat
VlS
Ale pokud si pamatuju, tak se takové věci nahřívají a masírují a protahují ...... a svalovým problémům se předchází rozehřátím .

Ale fakt, jak můžeš v průběhu zápasu mluvit s trenérem, když se to nesmí?
Reagovat
smazaný uživatel
To se ti muze stat, ikdyz ses rozehraty...
Staci psychicke prepeti + ze nektere agresivni udery tzv. pretahnes...

Nejsem tenista, ale zavodne jsem hral jako kluk pinces...
na zavodech se mne to stavalo s topspinem na FH. Opravdu s topspinem...cele telo pracuje pri uderu + je dost agresivni, rychly, dynamicky...
...defacto nic nenadelas. u stolu je ta vyhoda, ze je to kratsi casove, ale ver mi velmi synteticke na zavodni urovni...

...proste doufas, ze se ten druhej vyhazi sam:)
nemohl jsem ani moc zahrat drajv...spis slajs z BH, z FH cop...
...ted si predstav, ze byl na druhy nejaky pinkalista bez topspinu...a cutas to s nim slajsama...:D)))

Na komunikaci s trenerem - nejen na ni - mam tu vizi
Reagovat
tito
http://www.spine-health.com/conditions/lower-back-pain/lower-back-pain-symptoms-diagnosis-and-treatment
Reagovat
tito
anebo stačí pouze zadat obrázky v google pro low back pain - myslím si, že to, jak se Rafa držel tam uvidíte aspoň 20x
Reagovat
Stan_Borowitz
Spousta lidí nemůže ani pořádně chodit, když je "chytnou záda", takže tomu, že nemohl pořádně hrát, se vůbec nedivím. Ale Rafa ten titul tak moc chtěl, že doufal v zázrak. Ten se ale nestal.

VlS - tak Toni a Rafa si s některými pravidly prostě moc nelámou hlavu, to všichni víme...

Vlk - taky jsem hrával jako kluk pinčes a zcela souhlasím. Navíc tenisová raketa je daleko těžší (a míček jakbysmet), přičemž si myslím, že Rafovy topspiny budou co do otáček srovnatelné s topspiny ve stolním tenisu. Takže nároky na příslušné svalové skupiny řádově vyšší. Riziko zranění je proto obrovské.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim. Rafa je asi jediny na okruhu, co dokaze priblizit topspin k tomu z pincesu na fh strane... na BH je to podle mne hur vykonatelne...(((myslim, aby to bylo mozne pouzivat standartne ve hre behem soutezniho zapasu)))

Svym zpusobem, jako byvaly hrac st, bych ho mel obdivovat:) ze dokaze Fh topspin jako tenista, s uderem, ktery delal problemy i za stolem...ja to obdivuju, ale nejak tomu specielne nefandim, nebot si nejsem jisty, jestli to je uplne ta nej cesta...

...takze spis se divim, ze ten chlap neni odvarenej davno. Tady je myslim i vysvetleni, proc je tak soustredeny na kazdou sekundu zapasu... tenhle fh styl je proste drsny na tenisovych kurtech, moc chybek si asi dovolit nemuzes, nejde mi o vyhazovani.

Jasne dnes v pincesu zakladni uder, dost se zmenilo. ...ale ja stejne radeji hral na kontratopspin...:))) Takze jo... dokazi to ocenit u Rafy, ale fandit mu asi kvuli tomu nebudu:)
Reagovat
VlS
jo, ale sám sebe napráskat novinářům, že kašlu na pravidla, tomu nerozumím.
Reagovat
spaniel
Rafa má průměrný spin 3300. Fed ma 2700. Maximalni Rafuv spin je 4900. Největší namereny spin je Federerův slice přes 5000. Stejne prumerne otacky jako ma na forehandu Rafa, měl Bruguera ale se starou raketou. A jinak prave naopak, jeho spin mu umožňuje hrát s menším rizikem.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nejde jen o rychlost otáčení, ale i o techniku provedení. Ta Rafova je dost nestandardní, už na pohled (v TV) hodně namáhavá. Jinak nemůžeš srovnávat rychlost otáčení při topspinu a slajzu, to jsou úplně jiné údery. I když musím říct, že ten údaj o Rogerově slajzu mě mírně šokoval. To se skoro divím, že ten míček po odrazu neletí zpátky na jeho půlku.
Reagovat
Stan_Borowitz
Když víš, že se ti stejně nic nestane...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist