Querrey odvrátil mečbol a utká se s del Potrem o titul

16. 1. 2009, 09:47
Aktuality 1
ATP AUCKLAND - Neproměněný mečbol v rozhodujícím setu stál španělského tenistu Davida Ferrera postup do finále turnaje v Aucklandu. Druhý nasazený hráč nezvládl klíčový okamžik semifinálového duelu s Američanem Querreym, jenž na Novém Zélandu prošel do boje o titul na jeho účet. V sobotním finále se Querrey utká s největším favoritem turnaje del Potrem z Argentiny.
Sam Querrey

David Ferrer ztratil téměř vyhraný zápas, protože ve třetí sadě vedl už 4-1 a poté 5-3. Právě v devátém gamu servíroval na celkové vítězství, ale i kvůli dvěma dvojchybám hru ztratil a nechal set dojít do tie-breaku. V něm téměř dvoumetrový Sam Querrey nepokazil ani jedno první podání a vyhrál 7-4.

Jednadvacetiletý Američan bude po vítězství 3-6 6-3 7-6 bojovat o svůj druhý titul na okruhu ATP. Shodou okolností právě loni v Las Vegas, kde triumfoval, také odvracel v jednom utkání mečbol. "Bylo to v prvním kole proti Sébastienu Grosjeanovi," vzpomněl si Querrey. "Abych získal titul, musím hrát jako dnes - být agresivní, především v klíčových momentech, a využít své šance," řekl k sobotnímu duelu s Juanem Martinem Del Potrem.

Loňský vítěz čtyř turnajů ATP prošel do finále relativně jednoduše přes Robina Söderlinga, jehož zdolal 6-4 6-3. Švédský tenista dnes udělal osm dvojchyb a na returnu uhrál jen devět vítězných výměn.

Del Potro se svěřil, že ač je Argentinec, turnaje na rychlém povrchu má raději. "Protože nerad běhám," usmál se. "Když mi bylo dvanáct a všichni v mé zemi hráli na antuce, já odešel do Spojených států se učit na rychlé povrchy," zdůvodnil dvacetiletý rodák z Tandilu, který však loni na antuce vyhrál 15 z osmnácti zápasů a získal na ní dva tituly.

Del Potro se s Querrey utká poprvé. Vítěz získá 250 bodfů do žebříčku a šek na 78.000 dolarů.

- ATP AUCKLAND (Nový Zéland, tv. povrch, 480.750 dolarů) -
páteční výsledky

Dvouhra - semifinále:
Del Potro (Arg.) - Söderling (3-Švéd.) 6-4 6-3
Querrey (6-USA) - Ferrer (2-Šp.) 3-6 6-3 7-6(4)

Čtyřhra - semifinále:
Damm, Lindstedt (1-ČR/Švéd.) - Čermák, Mertiňák (4-ČR/SR) 6-3 6-2

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist