První zápas Clijstersové na antuce se bez problémů neobešel

7. 4. 2010, 22:21
Aktuality 1
WTA MARBELLA - Kim Clijstersová si po svém návratu zahrála poprvé na antuce. Po náročném programu na rychlých površích ve Spojených státech vstoupila do turnaje v Marbelle rozpačitě, když Rumunku Alexandru Dulgheruovou porazila až ve třech setech.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

Budou to tři roky, co Kim Clijstersová přerušila kariéru. Loni v létě se na kurty vrátila, ale až dnes hrála poprvé na antuce. Na povrchu, na kterém získala tři tituly a dvakrát si zahrála finále French Open.

Šestadvacetiletá Belgičanka v sobotu slavila titul na prestižním klání v Miami, příliš času na odpočinek a rodinu však neměla. Rychle se musela adaptovat na pomalejší povrch, což jí především v úvodu utkání s Rumunkou Alexandrou Dulgheruovou dělalo problémy. 

Clijstersová dvakrát přišla o podání, ze stavu 2-4 se ale dostala čtyřmi vyhranými gamy v řadě. Také ve druhém setu byla dobře servírující Dulgheruová vyrovnanou soupeřkou, což korunovala vyhraným tie-breakem. Třetí dějství ovšem bylo již zcela v režii Belgičanky, jež si ve čtvrtek zahraje o čtvrtfinále proti domácí 258. hráčce světa Garciaové-Vidaganyové.

Španělka se do hlavní soutěže turnaje WTA dostala poprvé, když neztratila jediný set v kvalifikaci. Dnes překvapila i Němku Barroisovou, kterou porazila 7-5 6-4.

Snadný vstup do turnaje má za sebou druhá nasazená Flavia Pennettaová. Italka v duelu s Kazaškou Jaroslavou Švedovovou využila šesti z osmi brejkbolů a vyhrála 6-3 6-1. Stejně jako Clijstersová se ve druhém kole utká s domácí nadějí - Španělkou Pous Tiovou.

- WTA INTERNATIONAL MARBELLA (Španělsko, antuka, 220.000 dolarů) -
středeční výsledky (07. 04. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Pennettaová (2-It.) - Švedovová (Kaz.) 6-3 6-1
Clijstersová (3-Belg.) - Dulgheruová (Rum.) 6-4 6-7(1) 6-2
Garcíaová-Vidaganyová (Šp.) - Barroisová (Něm.) 7-5 6-4
Pous Tiová (Šp.) - Flipkensová (Belg.) 6-1 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Maleková (Něm.) - Rezaiová (4-Fr.) 6-4 6-2
Martinezová-Sanchezová (5-Šp.) - Briantiová (It.) 6-0 6-2

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Domachowská/Rosolská (Pol.) - Jansová/Uhlířová (1-Pol./ČR) 2-6 6-4 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pozeral som cely zapas a Kim mala castejsie outy a do siete ako v Miami. Ale snad to je len ten prechod na antuku. Kazdopadne dufam ze odohra tu tych par zapasov aby si zvykla na antuku co jej pomoze potom neskor pocas antukovej sezony a samozrejme okrem finale s Azarenkou necakam nic ine obe by sa zatial mali rozohrat a ukazat vo finale paradny tenis.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist