První z favoritů je venku: Isner vyřadil Roddicka!

6. 9. 2009, 04:19
Aktuality 14
US OPEN MUŽI - První velké překvapení ve dvouhře mužů je na světě. Až ve třetím kole se o něj postaral Američan John Isner, který po pětisetové bitvě zastavil svého krajana a jednoho z adeptů na titul Andyho Roddicka.
Roddick gratuluje Isnerovi

Andy Roddick letos herně ožil a byl blízko k triumfu ve Wimbledonu, ale v dramatickém finále prohrál s Federerem. Na US Open, kde před šesti lety získal jediný grandslamový titul, bezesporu patřil k hlavním aspirantům na celkové vítězství. Úvodní dvě kola zvládl suverénně, jenže ve třetím narazil na Johna Isnera. Krajana, se kterým měl už před měsícem nemalé problémy.

Dnešní utkání se podle očekávání neslo v duchu vynikajících servisů. První sadu rozhodl až tie-break, ve kterém byl šťastnější outsider Isner. Ten se také postaral o první brejk zápasu a rázem vedl už 2-0 na sety.

Sobota na US Open (muži):
Štěpánek je na US Open poprvé v osmifinále. Dál jde i Djokovič a Federer

Dvoumetrový Američan měl ve třetím setu za stavu 1-1 čtyři brejkboly a zápas mohl zřejmě definitvně rozhodnout. Jenže je nevyužil a Roddick zavelel k obratu. Ve třetím i čtvrtém setu konečně dokázal prolomit jinak výborný soupeřův servis a vyrovnal.

Rozhodující dějství dospělo podruhé v utkání do zkrácené hry, ve které však Roddick jednou zaváhal a Isner svůj čtvrtý mečbol proměnil typickou hrou servis-volej. Svého slavnějšího krajana tak zdolal na třetí pokus.

Čtyřiadvacetiletý Isner se tak i navzdory křečím překvapivě dostal do svého prvního grandslamového osmifinále. Pomohl si k němu 38 esy a 90 vítěznými údery. Těch měl Roddick o čtyřicet méně.

"Je to bez pochyb mé největší vítězství v kariéře. Byl to skvělý zápas. V některých momentech mi atmosférou až vstávaly vlasy na hlavě," radoval se po utkání Isner.

"Porazit Andyho je něco výjimečného, protože on je ten, ke kterému každý americký tenista vzhlíží. Dává nám laťku hrozně vysoko. On je pátý na světě a žádný jiný americký tenista se mu neblíží. Je velkou inspirací i pro mě," dodal.

V dalším zápase se utká se Španělem Fernandem Verdaskem, jenž rovněž v pěti setech zdolal Němce Tommyho Haase.

- US OPEN MUŽI (USA - New York, tv. povrch) -
sobotní výsledky (05. 09. 2009)

Dvouhra - 3. kolo:
Štěpánek (15-ČR) - Kohlschreiber (23-Něm.) 4-6 6-2 6-3 6-3
Federer (1-Švýc.) - Hewitt (31-Austr.) 4-6 6-3 7-5 6-4
Djokovič (4-Srb.) - Witten (USA) 6-7(2) 6-3 7-6(2) 6-4
Isner (USA) - Roddick (5-USA) 7-6(3) 6-3 3-6 5-7 7-6(5)
Davyděnko (8-Rus.) - Chiudinelli (Švýc.) 6-4 7-5 7-5
Verdasco (10-Šp.) - Haas (20-Něm.) 3-6 7-5 7-6(8) 1-6 6-4
Söderling (12-Švéd.) - Querrey (22-USA) 6-2 7-5 6-7(6) 6-1
Robredo (14-Šp.) - Blake (21-USA) 7-6(2) 6-4 6-4

Čtyřhra - 2. kolo:
Dlouhý/Paes (4-ČR/Ind.) - Almagro/Hidalgo (Šp.) 6-2 6-3
Friedl/Levinský (ČR) - Kohlmann/Wassen (Něm./Niz.) 7-6(3) 4-6 6-1
Bolelli/Seppi (It.) - Čermák/Mertiňák (10-ČR/SR) 7-6(3) 6-7(5) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě vypadk největší největší favorit, já jsem dával Roddickovi největší šance na výhru ze všech, ale aspoň ho nedostane Novak, pokdu přejde přes Radka.Jsem zvědavý, jak si poradí s Isnerem Verdasco, snad to urve, moc bych mu to přál, hraje pěkný tenis a potřebuje udělat nějaký dobrý výsledek.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky fandím Verdacovi a docela mu dávám i dost šancí hlavně proto, že se (pouze)domnívám, že Isner není na tak dlouhé a náročné zápasy zvyklý a že se z toho bude léčit ještě týden... :). Velmi by mne překvapil, kdyby nastoupil v takové formě po denní pauze.
Reagovat
smazaný uživatel
Si ani nepipne. Pozeral som vcera oba zapasy cele teda co dali na Eurosporte. Verdasco je dobry to ano lenze zdaleky si nedokaze drzat servis. Naopak Isner si myslim max. 1x sa necha breaknut. Dalej tie-breaky vyhra Isner vidim to 3:0 max 3:1 na sety pre Isnera. Fakticky Karlovic sa ma co ucit. Servis ma snad rovnako dobry ale vo vymenach je tragicky. Momentalne Ivo je z formy vypadava skoro cize v Davis cupe fakt len Cilic bude problem pre Cesko.
Reagovat
smazaný uživatel
To je jen dobře. Pokud chtějí, ještě mohou nasadit do dvouhry Ljubičiče, ale ten také nehraje letos nic moc.
Reagovat
no1
isner hraje paradni tenis myslim ze fernando se ma naco tesit
Reagovat
smazaný uživatel
Ukázka toho, že se všichni Amíci dovedou na US Open neuvěřitelně vyhecovat, narozdíl od Britů na Wimbledonu. (Murray)
Reagovat
smazaný uživatel
Už před nějakou dobou jsem se tu Isnera zastával, že to není jen kopyto se servisem.. On má i pohyb, obranu, voleje a ještě k tomu dokáže zahrát i chytře..všechna čest, jak při svejch rozměrech tenis umí. Roddicka je mi líto, v době, kdy je možná nejlíp připravenej vypadne ve třetím kole.
Reagovat
lasseklus
Dobry den, marne se snazim najit tabulku, kde bych nasel, kolik bodu do zebricku je na grand slamech za jednotliva kola..mohl by mi nekdo pomoct?dik
Reagovat
D.A.N
Mám stejný názor já ty štaflíky a špagetky vůbec nemusím viz:Karlovič a spol.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je pravda, že oproti Karlovičovi má Isner lepší mezihru, ale i tak ho nemusím, snad ho Verdasco vyklepe po tom, co včera odehrál zápas dne s Haasem, to byla nádhera
Reagovat
smazaný uživatel
verdasco malem vipadl ale jde dal takze to musi vyhrat pral bych mu to
Reagovat
smazaný uživatel
Tak toto je senzace, nečekané! Snad ho Fernando skolí obra jednoho.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist