První kolo Sparta Prague Open zvládly tři Češky

13. 5. 2010, 12:17
Aktuality 1
ITF PRAHA - Tři z osmi českých tenistek prošly úvodním kolem Sparta Prague Open, který se od úterý koná na kurtech v pražské Stromovce. Své zápasy zvládly nejvýše nasazené Lucie Hradecká a Sandra Záhlavová, po velkém boji postoupila i Petra Cetkovská.
Profily hráčů
Lucie Hradecká

V úterý z českých tenistek postoupila do 2. kola pouze Sandra Záhlavová. Druhá nasazená hráčka si v prvním kole na antuce ve Stromovce poradila s Slovenkou Michaelu Pochabovou 6-1 6-4.

S turnajem se v prvním kole rozloučila nasazená osmička Andrea Hlaváčková, kterou vyřadila Slovenka Lenka Juríková.

Kateřina Kramperová nestačila na aktuální juniorskou světovou jedničku Kristinu Mladenovicovou z Francie a Terezu Jankovskou poslala ze hry ven čtvrtá nasazená Maša Zecová-Peškiričová ze Slovinska.

"Třikrát se muselo přerušovat pro déšť, ale díky skvěle připraveným kurtům se hned po přeháňkách mohlo pokračovat, a tak jsme vše zvládli a nedostali se do skluzu," oddechl si ředitel turnaje Petr Luxa.

Ve středu měly na programu zápasy mimo jiné nejvýše nasazená Hradecká i bývalá světová čtyřka Dokičová z Austrálie. a obě postoupily.

Fedcupová reprezentantka Lucie Hradecká se zavázaným ramenem prohrála s krajankou Zuzanou Ondráškovou první set hladce 1-6, ale pak našla svůj rytmus a zbylé dvě sady vyhrála shodně poměrem 6-3.

Petra Cetkovská, předloni světová hráčka číslo 49, měla namále v utkání s Julií Schruffovou. Češka žijící v Paříži prohrávala v rozhodující sadě už 2-5, ale nakonec rozhodla o svém postupu v tie-breaku. Ve zkrácené hře využila šestý mečbol. "Poslední míč je nejtěžší a tahle výhra moc těší. Třeba bude zlomová," doufala v lepší budoucnost.

Další třísetovou bitvu svedla na antuce ve Stromovce Australanka Jelena Dokičová. Bývalá světová čtyřka nehrála dva měsíce kvůli zraněnému loktu a s běhavou Číňankou Ťing-Ťing Lu měla problémy. "Neměla co ztratit a hrála dobře. Pro mě je turnaj testem a jsem ráda, že jsem dokázala bojovat a vyhrát," řekla Dokičová.

Turnaj pokračuje ve čtvrtek zápasy druhého kola.

- ITF PRAHA (Česko, antuka, 50.000 dolarů) -
úterní a středeční výsledky (11. - 12. 05. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
úterý:
Záhlavová (2-ČR) - Pochabová (SR) 6-1 6-4
Juríková (SR) - Hlaváčková (8-ČR) 6-3 7-5
Mladenovicová (Fr.) - Kramperová (ČR) 7-6(4) 6-0
Zecová-Peškiričová (4-Slovin.) - Jankovská (ČR) 6-2 6-1
Kustová (6-Běl.) - Honcová (SR) 6-3 6-4
Harmsenová (Niz.) - Vongsouthiová (Fr.) 3-6 6-3 6-1
Dentoniová (It.) - Lykinová (Rus.) 6-2 6-3
středa:
Hradecká (1-ČR) - Ondrášková (ČR) 1-6 6-3 6-3
Cetkovská (ČR) - Schruffová (Něm.) 7-5 3-6 7-6(5)
Tomljanovičová (Chorv.) - Hrdinová (ČR) 6-2 6-3
Dokičová (3-Austr.) - Ťing-Ťing Lu (Čína) 2-6 6-4 6-4
Pervaková (5-Rus.) - Klaschkaová (Něm.) 7-5 6-3
Barthelová (Něm.) - Florisová (7-It.) 6-3 3-6 7-5
Laineová (Fin.) - Hofmannová (Něm.) 6-2 6-3
Sekulicová (Něm.) - Romanovová (Rus.) 6-3 6-0
Babosová (Maď.) - Bovinová (Rus.) 7-5 7-6(3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist