První finalistkou v Dubaji je Kuzněcovová

29. 2. 2008, 14:50
Aktuality 1
Světová trojka Světlana Kuzněcovová jako první postoupila do finále tenisového turnaje v Dubaji. V dnešním semifinále dokázala otočit průběh zápasu se Srbkou Jankovičovou, kterou po více než dvou a půl hodinách porazila 5-7 6-4 6-3.
Světlana Kuzněcovová

Ruska Kuzněcovová, která je po včerejším vypadnutí Justin Heninové nejvýše nasazenou hráčkou na turnaji, začala souboj s Jankovičovou lépe. Své soupeřce vzala hned první podání a po osmi odehraných gamech byla blízko zisku první sady. Za stavu 3-5 se ale Jankovičová nevzdala, vyhrála čtyři hry v řadě a první set získala ona v poměru 7-5.

Ve druhé sadě odstartovala lépe znovu Ruska, která vedla už 3-0. Znovu ji ale zradil servis, který jí Srbka dokázala dvakrát prolomit a otočit stav na 4-3 ve svůj prospěch. V ten moment si ale tenistky své role prohodily: zatímco v prvním setu dokázala otočit nepříznivý průběh Jankovičová, ve druhém uhrála Kuzněcovová tři hry v řadě a vyhrála ho 6-4.

Fyzicky náročný tenis předváděly obě hráčky i v rozhodující sadě. Jankovičová i Kuzněcovová měly znovu několik šancí prolomit podání své soupeřky. Srbka ovšem využila jediný ze šesti brejkbolů, a přestože dokázala odvrátit šest mečbolů Kuzněcovové, postup do finále už si Ruska nenechala ujít.

Kuzněcovová si letos zahraje o titul již podruhé, na úvod sezony podlehla světové jedničce Justine Heninové v Sydney. Přemožitelku Lucie Šafářové z druhého kola čeká krajanka Jelena Dementěvová, nebo Italka Francesca Schiavoneová.

Výsledky - Dubaj:
Dvouhra - semifinále:
Kuzněcovová (2-Rus.) - Jankovičová (4-Srb.) 5:7, 6:4, 6:3.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
nelíbí semi ani vzhledově a její hra se mi vůbec nelíbí je jak hromotluk
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist