Proti Federerovi mám šanci, věří Berdych

23. 1. 2009, 16:45
Aktuality 30
Tomáš Berdych sice s Rogerem Federerem prohrál sedm zápasů v řadě, přesto ale věří, že proti němu může v osmifinále Australian Open uspět. I Federer dokáže znervóznět a já nemám co ztratit, říká český tenista.
Profily hráčů
Tomáš Berdych (© australianopen.com)

Tomáš Berdych dokázal Federera porazit jen jednou, hned v jejich prvním vzájemném souboji. Od té doby mu sedmkrát podlehl, prohrál s ním mimo jiné i loňské osmifinále prvního grandslamu sezony. Přesto cítí šanci na úspěch.

"Je to stejné jako loni. Tehdy jsem sice prohrál, ale měl jsem proti němu nějaké šance. I Federer dokáže znervóznět a pak se může dít cokoli," uvedl Berdych v rozhovoru pro Český rozhlas po dnešním melbournském vítězství nad jiným Švýcarem Stanislasem Wawrinkou.

Pomoci Berdychovi by mělo i to, že půjde o zápas, v němž nemá proti Federerovi co ztratit. "Ta myšlenka, že proti němu nemám co ztratit, tam je. Je to určitě jiné než zápasy, o kterých člověk ví, že je musí vyhrát. To se pak hraje úplně jinak. Rád bych tuhle moji malou výhodu využil a třeba se povede vyhrát," dodal.

Berdych si svoji třetí osmifinálovou účast na Australian Open za sebou vybojoval po výhře 4-6 6-1 6-3 a 6-4 nad Wawrinkou. Po zápase litoval, že poprvé na turnaji ztratil set. "Škoda té první sady, kde jsem s ním neudržel krok, přestože jsem k tomu měl šance. Pak by to třeba bylo ve třech setech a ušetřil bych nějaké síly," řekl.

V cestě k vítězství podle něj bylo klíčové, že nevypadl z tempa, poté co se ve třetím setu nechal před jeho podáním Wawrinka ošetřit. "Bylo důležité, že jsem hned udržel podání, což po pauze není vždy jednoduché. Proto většinou hráč nevolá lékaře, pokud se mu daří. Těžko by ho Wawrinka zavolal, pokud by vedl 4:1," dodal Berdych.

ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Chlapi myslím si,že jsou to všichni dobří borci,ale je pravda ,že mám raději sportovce kteří nemají velkou hubu a pak se dostanou třeba jen na jednom turnaji tak vysoko jako třeba Baghdatis který o sobě nikdy nic nevyhlašoval...Líbí se mi Fedex,není nijak zvlášť nafoukaný a na jeho hru se vždy těším..Upřímně byli bychom všichni rádi,kdyby jsme neměli svoje přezdívky u komentáře ale nad ním...Nevadilo by mi prohrát v tom horku nad Verdascem a nesedět u počítače a ťukat na klávesnici..Tak se oblečte a běžte do haly trénovat servis pánové..
Reagovat
D.A.N
Degen jsi ty!!! A Rafa vypadne v semifinále, jelikož narazí na Andyho a ten ho smete a nebo ještě vypadne o kolo dříve!
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych vyhraje a jestli ne tak ho stejne porazi nadal celkove vyhraje !Nadal! Federer je vekej degen
Reagovat
smazaný uživatel
Berdychovi rozhodně nechybí, to se dneska cení. Ale je to jako kdyby Horní Počernice tvrdily, že vyhrají na Nou Campu nad Barcelonou. Šance 95%-5% pro Fedexe, co provedl se Safinem, jsem opravdu nečekal. A to je Safin pořád ještě jinde než Berdych. Tak Česko, hurá domů a trénovat a trénovat!
Reagovat
no1
jenže federer má důvod být sebevědomej :D narozdíl od tomáše
Reagovat
smazaný uživatel
Mno,můj názor:
"Proti Federerovi mám šanci" by mohl snad říct tak Djokovic,Roddick,..a taková velká jména v tenise,ale copak tuto větu může říct Berdych?Myslím si,že jsi teda chlapec hodně věří..By měl být rád,že porazil Wawrinku,skvělého tenistu,který po boku s Rogerem Federerem vyhrál LOH 2008..Myslím,že si Berdych až příliš o sobě myslí.Prostě Federer je Federer.Sice už není světová jednička,ale přece jen to je hráč 1.třídy..Ta jeho hra od začátku Australian Open 09 je skvělá,krásně hraje,takže myslím si,že ten náš českej chlapec nemá žádnou šanci.Dneska hrál Roger proti Safinovi opravdu krásně.
Tákže,myslím si na 99,9%,že Roger vph postoupí přes Berdycha.
Reagovat
smazaný uživatel
no já si myslím že od roddicka už není moc daleko k berdychovi.
berdych už byl ve svetové desítce, takže s roddickem jsou tak nastejno ... loni berdych porazil roddicka v tokiu
ale nechápu jak ty můžeš napsat wawrinka, skvělý tenista??
vždyt to co predvádel na konci sezony byla naprosta katastrofa, do dvacítky se wawrinka dostal jen náhodou a jestli se hned nezlepší tak z ní hezky rychle vypadne
Ale jinak Berdychovi taky moc nevěřím.
Reagovat
smazaný uživatel
No..tak to je ale uplně normální..Čeká ho utkaní s Rogerem,což je podle mě nejlepší hráč světa..ale na druhou stranu je to jedna velká utopie..To je přesně Tomáš,může hrát skvěle,ale narazí na takovýho hráče a zahraje 30%,co hrál do teď..Prostě celkově češi duležity utkaní a momenty v nich nezvladají a to psychicky..
Takže mě nepřekvapí,když Tomáš uhraje jen 9gamů..v lepším případě bude 1sem tiebreak a v dalších nedostane kanára.
Utkaní s Wavrinkou bylo všelijaké,švýcar měl zdravotní problémy a taky podle toho hrál.
Ale zazráky se dějou a za tenle v podobě Tomášova postupu bych byl rád,ale když budu při zemi,tak mu budu přát,aby uhrál co nejvíc gamu.
Reagovat
Tenista
Se vší úctou k Tomášově hře a jeho zlepšení, na Rogera nestačí ani při svém nejlepším výkonu...příště Tome přeju lepší los...
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych nemůže za normální formy Rogera porazit.Roger by musel hrát hodně pod svoje možnosti a Berdych by musel předvést něco hodně dobrého.Toť můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Roger vyhraje, protože Berdychova skromnost je opravdu nevelká...Místo aby byl rád, že Wawrinku porazil, tak ještě lituje setu, který s nim prohrál...Co je moc, to je moc... GO ROGER !!!!! ?
Reagovat
smazaný uživatel
No coment,příště si přečti co píšeš než napíšeš takové hlody:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zase tenista, který si nevěří vůbec, to nikdy nikam nedotáhne..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, děkuju, příště to fakt udělám :o)
Věřit si tenista musí, ale v mezích normy a to se zrovna v Bercychově případě říct nedá....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kolik sebevědomých hlášek měl už Federer:-) to by se tu snad ani nevlezlo:-P
Reagovat
no1
3-0 pro fedexe 7/10
Reagovat
smazaný uživatel
Žádne velké jmeno tam není to je pravda,právě proto by to chtělo malou změnu:-)).Je fakt že jak bude Fed hrát jak umí tak Berdych moc šancí nemá,ale tenis je nevyspytatelná hra tak proč nedoufat:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně :-), překvapení může přijít vždy..ale fakt myslím, že záleží hlavně na tom, jak to půjde Fedexovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdychova hra sice jde nahoru, ale podívejte koho v letošní sezóně zatím porazil.. žádné velké jméno tam nenajdete. Bilanci s Federerem má na GS mizernou a Fedexovy výkony na AO rostou každým kolem. Po rozpačitém představení proti Seppimu se postupně rozehrává. Vzpomínám si, jak se tu křepčilo při loňském USO, kdy hrál s Federerem Štěpánek. To bylo samé: Radek ho porazí, Radek na něj má.. hm..a jak to dopadlo? Berdych by měl šanci jen tehdy, pokud by Federer zopakoval výkon z prvního kola, jinak bude hodně rád, když uhraje jeden set.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem ho dneska videl , tak tu sanci urcite ma. a vidim i celkem realne ze vyhraje. Sance tak 65-35 pro fedexe.
Reagovat
carolyn
nešil :-) šance má každý to je jasný, může se stát cokoli, ale myslím že asi nevyhraje
Reagovat
smazaný uživatel
myslim že nemáš šanci....roger 3:0:-)možná 3:1 ale tomu moc nevěřim
Reagovat
smazaný uživatel
já Berdychovi věřim a doufám že ho vyklepe
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych! ja viem ze mas ambicie velke ale trosku vias sebakritiky nezaskodi!! :)) Fede nedaj mu zadnu sancu ok? :)
Reagovat
smazaný uživatel
ja myslim ze ma berdych pravdu federer neni jako minule sezony kdy berdycha vyklepl suverene my ze berdych vyhraje minimalne 1 set a ma sanci i vyhrat muze to byt stejne jako s nalbandianem ne?
Reagovat
smazaný uživatel
taky moc neveřím že by Berdych postoupilto by musel být skoro zázrak a fakt že nemá co ztratit mu asi moc nepomůže podle me bude hrát stejne jako vzdy - dobře ale na federera to stačit nebude
Reagovat
smazaný uživatel
Výsledek by měl být podobný jako ze Safinem.Víc než tři sety se Roger na kurtu nezdrží.
Reagovat
smazaný uživatel
no sance jsou vzdycky, ale musel by se vyvarovat chyb jako safin a i tak by to mozna nestacilo, sance jsou podle me tak 80:20 pro rogera
Reagovat
Forsberg.Peter
Tome buď soudný, šancí opravdu moc nemáš. a i když tě mám rád, musím tohle konstatovat
Reagovat
smazaný uživatel
Na rozdíl od všech ostatních si myslím, že šanci má. Pokud bude podávat tak, jak doposud podával a hlavně skvěle returnovat, jako proti Wawrovi, tak má naději...Rozhodně se neztrapní tak jako Štěpec:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist