Prosperita Open už šest let vládnou Češi. Letos vyhrál Rosol

3. 5. 2010, 09:57
Aktuality 0
CHALLENGER OSTRAVA - Šestý ročník v řadě na tenisovém Prosperita Open v Ostravě vyhrál český tenista. Letos se z celkově třetího challengerového titulu raduje Lukáš Rosol, jenž ve finále zdolal Chorvata Ivana Dodiga.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol si letos na challengerech zahrál jen jedno čtvrtfinále a mezi favority Prosperita Open nepatřil. Tím špíše, když už v úvodním kole čelil druhému nasazenému Gabašvilimu. Utkání s ruským soupeřem však dokázal otočit a i přes krajany Iva Mináře a Pavla Šnobela se prodral do finále.

Vítězové Prosperita Open:
2010 ... Lukáš Rosol
2009 ... Jan Hájek (ČR)
2008 ... Jiří Vaněk (ČR)
2007 ... Bohdan Ulihrach (ČR)
2006 ... Ivo Minář (ČR)
2005 ... Lukáš DLouhý (ČR)
2004 ... Janko Tipsarevič (Srb.)

V něm narazil na turnajovou osmičku Ivana Dodiga, který si vypracoval možnost na finálový reparát. Ale stejně jako loni Chorvat v boji o titul na domácího soupeře nestačil.

Čtyřiadvacetiletý Rosol vyhrál po dramatickém boji 7-5 4-6 7-6, udržel si finálovou neporazitelnost a připsal si třetí challengerový titul.

Pouze první ročník ostravského Prosperita Open v roce 2004 vyhrál Srb Tipsarevič. Posledních šest let přebírali trofej pro vítěze výhradně domácí tenisté.

- CHALLENGER OSTRAVA (Česko, antuka, 42.500 eur) -
nedělní výsledky (02. 05. 2010)

Dvouhra - finále:
Rosol (ČR) - Dodig (8-Chorv.) 7-5 4-6 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist