Prokletí jménem Philipp Chatrier. Na tomhle kurtu jsem nikdy nehrál dobře, říká Berdych

31. 5. 2015, 21:45
Aktuality 16
S žádnou částí své hry nebyl Tomáš Berdych spokojen po dnešním vyřazení v osmifinále Roland Garros. V duelu s domácím Jo-Wilfriedem Tsongou nepředvedl výkon, se kterým by mohl soupeři konkurovat, a ani tentokrát se na hlavním dvorci Philippa Chatriera nedočkal vítězství.
Tomáš Berdych (© FFT)

"Kdybych mohl použít i jiná slova, tak by se asi hodila, ale tak to je," řekl Berdych ke svému výkonu. "Byl hodně daleko od toho, co jsem schopen. Co se s tím dá dělat? Může se to akorát hodit za hlavu a vzít si z toho, co by mě mohlo posunout dál. Brečet nad rozlitým mlíkem už je pozdě."

Rozebírat jednotlivé prvky své hry devětadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí krátce po zápase nechtěl. "U každého to bude stejný. Nemůžu říct, že by byla nějaká část hry, se kterou bych byl sám spokojený," řekl.

Na centrkurtu v areálu Rolanda Garrose prohrál už popáté v kariéře a z grandslamů je to jediný hlavní dvorec, na kterém neslavil výhru. "V první řadě to je v mých vlastních rukách, to je celé. Nebyl jsem tady na tom kurtu zatím schopen předvést výkon, na jaký jsem zvyklý a jaký bych měl. Proto to je, jak to je," uvedl.

Program na další dny? Volno a pak Londýn
Na dvorci Philippa Chatriera prohrál Berdych potřetí za sebou s Francouzem - loni s Richardem Gasquetem v Davis Cupu a o rok dříve už v prvním kole po pětisetovém dramatu s Gaëlem Monfilsem. Předtím v roce 2010 nestačil v semifinále na Robina Söderlinga a v roce 2006 na Rogera Federera.

Do souboje s Tsongou šel jako favorit - Francouze letos porazil v Madridu a obecně měl za sebou povedenou první část roku. "Byly to dobré měsíce a že se to bohužel objevilo tady, s tím se nedá nic dělat. Teď už to nezměním," řekl Berdych.

Před sezonou vyměnil skoro celý realizační tým a jeho novým trenérem je Venezuelan Daniel Vallverdu, který dříve dlouho spolupracoval s Andym Murraym. Berdych si spolupráci od počátku chválí a i výsledky tomu odpovídají. Má bilanci 35:10 a už třikrát si zahrál finále - v Dauhá, Rotterdamu a v Monte Carlu.

"Kdyby mi někdo na začátku řekl, že to bude mít takovou rychlou změnu, tak bych tomu nevěřil, ale byl bych rád. A je super, že ty věci začaly takhle rychle fungovat a působit. Myslím, že čas může být pro celý náš tým ještě více ku prospěchu. V tomhle je to pozitivní věc, která mě žene dál," uvedl Berdych, který se těší na druhý půlrok sezony. Doufá, že mu přinese ještě lepší výsledky. "Bylo by hezké, kdybych byl schopen přidat i nějaké turnajové vítězství a jsou tam dva grandslamy ve hře, takže je určitě o co hrát."

Po Paříži si dá Berdych pár dnů volno. Pak vyrazí do Londýna a začne se připravovat na trávě. Bude hrát turnaj v německém Halle a pak už Wimbledon. "To je nejbližší cíl. Budu mít dobré tři týdny se na to nachystat," řekl Berdych.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
darek.vrana
Ach jo, snad se ještě někdy v životě dočkám GS titulu od českého hráče. Zatím jsem si užil jen jeden a to už je 17 let...
Reagovat
FulnekUltras
Mně poslední dobou tak nějak stačí české holky... ;-)
Reagovat
darek.vrana
Mě zajímá víc mužský tenis, ale aspoň něco no... Ale mám obavy, že po zítřku už budeme fandit jen deblistům. Petře zítra moc nevěřím, to už spíš věřím Lucii. Ale je to spíš zbožné přání.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Není to tak dávno, co jsme se dočkali GS titulu (byť ve čtyřhře) od Lucky, loňskou "jízdu" na W snad ani není třeba zmiňovat ;-)

Deblových titulů bylo v posledních letech víc, zejména na USO 2013 - H+H a Štěpánek+Paes (a ještě v mixu Hlaváčková+Mirnyj).
Reagovat
Fandina
A také úplně český GS mix Hradecká Čermák.
Reagovat
darek.vrana
No, to byl skoro orgasmus, když vyhrál Čermák s Hradeckou... Mix už je v dnešní době v podstatě jen sranda exhibice. Já doufám, že se ještě někdy dočkám opravdového vítězství na GS v královské disciplíně, v mužské dvouhře.
Reagovat
svetova.dvojka
Tohle je ta jedna z věcí, která lidem kteří tenis sledují vadí na Berdychovi, neustále výmluvy, když hrál turnaj v Indii , tak se vymlouval dokonce na jídlo, přitom kdyby chtěl mohl si tam dát běžné evropské jídlo ,ale chtěl ochutnat indickou kuchyni, pak prohrál zápas a svedl to na "špatné jídlo"...
Nikdo na okruhu ho nemá rád, nikdo... ani Štěpánek ho nepozval na svou svatbu. Kdybyste se zeptali deseti náhodně vybraných tenistů z top 50 , co si myslí o Berdychovi, tak byste snad konečně dostali rozum. Arogantnějšího sportovce jsem ještě neviděl, po kurtu si vykračuje jak nějaký panovník, z výrazu jeho obličeje je vidět jak má všechny ostatní u pr.dele..., nedokáže ani oslavit nějaký parádní míč, vždy udělá jen takové malé pokrytecké gesto. to je hnus, dívat na Berdycha, to je nakažlivé, sledovat ho každý den, tak se chovám stejně on. Nedávno jsem si koupil novou parádní televizi, kvůli MS v hokeji, protože předtím jsem měl s malou obrazovkou. Ale to je pořád to samé..., a ještě navíc je Berdych zvětšený ach jo.:-(((
Reagovat
FulnekUltras
;-))))) Zítra snad bude obraz lepší... ;-)
Reagovat
Lina
Můžeš napsat větu, kde by se na něco vymlouval. Já mám asi špatnou televizi, protože nic takového v článku nevidím.
Reagovat
petrulinka
Jestli to nebude tím, že si dotyčný přečetl pouze nadpis článku, nikoliv článek celý, jinak by ze sebe nemohl vyplodit takovou blbost :-)
Reagovat
relax1
"světová.dvojka" se nám tak trochu špatně vyspinkala. Pochopím, že může být po předvedeném výkonu jako byl tento poslední s Tsongou rozladěn, ale takhle to prožívat a dokonce tvrdit takové nesmysly! Berďa je svůj, dalo by se souhlasit s přispěvkem od pisatele s nickem Lukk 31.05.2015 z 22.27 hod.
Reagovat
MaDI
Meles kravyni. Tak se na neho nedivej. Nekolikrat jsem s nim mluvil v Prostejove a je naprosto v pohode. Jsi fakt jouda.
Reagovat
EllNino
To je zase bulvární titulek, tvl :) přitom takhle to Berďa neformuloval a kdyby se ho na to nezeptali, tak by to asi ani neřek :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co čekáš od takových bulvárních sra.ček? Potom se opravdu nedivím, že pro člověka, co Toma nikdy neviděl naživo, může Tom vypadat nafoukaně.. Všechno se hrozně nafoukává, to co hráč řekne si upraví, aby oni byli zajímaví.. To je holt bulvár. Já můžu jen říct, že je Tomáš totálně vklidu kluk ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem v pohodě je, ale přece jen je tak trochu "bolestínek". Patří k těm, kteří si během zápasů nejvíc stěžují rozhodčím na všechno možné - na čárové, na tmu, na déšť, na foťákové blesky, na varování za překročení časového limitu, na zahlášení dvojdopadu... Pod novým trenérem to dost omezil, ale přece jen to stále částečně zůstává.
Reagovat
Tornes
Ale na druhou stranu jeho vyjádření po zápasech, tj. bez emocí a vklidu, jsou na velmi vysoké úrovni. Viz třeba i toto (nechápu, z čeho vypotili ten nadpis...)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist