Prohru jsem si nepřipouštěla, přiznala Kvitová

6. 6. 2012, 19:40
Aktuality 39
Ani na chvilku si tenistka Petra Kvitová nepřipustila, že by mohla čtvrtfinále Roland Garros prohrát. Světová čtyřka dnes v boji o semifinále prohrávala s outsiderkou Jaroslavou Švedovovou už 2-4 v rozhodující sadě, ale bojovností a vůlí po vítězství výsledek otočila a radovala se z postupu.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Ne, naštěstí ne," odpověděla Kvitová Radiožurnálu na dotaz, jestli ji v koncovce napadlo, že by mohla zápas prohrát. "Někdy jsou zápasy, kdy si to myslím, ale tentokrát ne. Soustředila jsem se na to, jaké to bude dál, jaký bude každý balon. Po prvním setu mi nebylo nejlíp, ale nepřemýšlela jsem o tom, že bych měla prohrát," řekla tenistka. 

Kvitová měla s elitní deblistkou Švedovovou, která se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace a o kolo dříve vyřadila obhájkyni titulu Li Na z Číny, plné ruce práce. Na začátku navíc byla nervózní a hodně kazila. "Ty chyby pramenily z velké nervozity. Nemohla jsem se pohnout, ani ruka mi moc nešvihala," řekla tenistka.

Na začátku druhého setu začala hrát wimbledonská vítězka Kvitová uvolněně a rychle. "Spadlo to ze mě a mohla jsem hrát svoji hru. Dostala jsem soupeřku pod tlak a ona taky začala chybovat," komentovala Kvitová průběh zápasu.

Dobře ještě vstoupila do rozhodujícího setu, ale pak se opět zasekla a za stavu 2:4 ji dělily dva gamy od porážky. V té chvíli opět potvrdila svoji psychickou odolnost i slova Srba Novaka Djokoviče o tom, že nakonec rozhoduje mentální síla.

"Souhlasím s Novakem. Tady už nerozhoduje, jestli je forhend tak nebo tak, ale je to o hlavě. Celou dobu jsem se povzbuzovala, abych to nevzdávala a bojovala dál, protože tenis je vachrlatý. Do posledního míče není konec," řekla Kvitová.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

39
Přidat komentář
Fandina
Super zajímavosti pěkné a respekt ... úsměv

http://tennisdale.blogspot.cz/
Reagovat
smazaný uživatel
Na čt 4 je zajímavý dokument o hráčkách z Ruska..
Reagovat
smazaný uživatel
Hezký dokument, díky za info. Chudák Jelena Dementěva, stačilo vidět a slyšet její matku, která jí od 7 let stála denně za z..., to je div, že neskončila ještě o 3 roky dříve.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc, Emičko. :) Hned jak jsi to napsala, tak jsem běžel zase pustit televizi... Super dokument! Myslím, že už jsem něco podobného viděl. Teď jsem si našel, že je to z roku 2008. Myslel jsem, že je to ještě starší... Byla tam spousta zajímavých věcí. Pro některé rodiče to musel být fakt boj, třeba Mashy táta... Já si moc přeju, aby za několik let vyšel Mashy životopis a byl dostupný i v češtině. To by mohlo být opravdu zajímavé... Jinak jsem si taky říkal, kolik věcí se od té doby natáčení toho dokumentu změnilo. Zrovna Mashy táta už nejezdí s Mashou na turnaje. Třeba teď jsem se dočetl, že s Mashou je v Paříži maminka a táta doma hlídá psa. :D Nebo jak tam mluvila Anna Chakvetadze, to bylo taky strašně paradoxní... Říkala, jak jí den po vítězství v Kremlin Cupu ukradli auto a že se v životě občas nedaří. Kdyby tehdy tušila, co se jí za pár let přihodí... No prostě to bylo fakt zajímavé, takže ještě jednou děkuju za upozornění. :) A úplně nejvíc byla hláška: "Ruské tenistky se staly sexuálními ikonami." :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jelena byla moje nejoblíbenější hráčka, ještě společně s Dinarou, můj dojem je, že ji máma hodně obětovala, a musela se rozhodovat, čí karieru podpoří, komu dát přednost, synovi, nebo dceři, jsem ráda, že se rozhodla pro dceru :-)
Vím, jak ji v každém zápase podporovala, už i komentátoři si z ní občas dělali srandu, že trpí víc, než dcera na kurtu..těžko soudit, jaký vztah spolu měly, ale myslím, že ji nedusila..dost mi chybí.

Monty - já si na tebe hned vzpomněla, jak jsem to náhodou pustila, taky jsem to ale myslím už viděla..Co se stalo Chakvetadze?
Reagovat
smazaný uživatel
No Annu tenkrát přepadl nějaký zloděj v jejím domě a nějak ji svázal... Teď už přesně nevím. Každopádně po tomhle už se nikdy nevrátila tak vysoko, jak byla předtím. Dost mě to mrzí, protože jsem ji měl taky hodně rád.

Možná už jsem to taky viděl, nebo něco hodně podobného... Minimálně to s tou mámou Jeleny, jak se rozhodovala mezi svými dětmi, to jsem si pamatoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem po ta léta jen absorboval, že Jelena D. jezdí s mámou a že mají skvělý vztah. Až dnes jsem ji (mámu) viděl a slyšel na vlastní očiuši, uznávám to obětování a tak, ale ona to Jeleně evidentně denně připomínala. To muselo být peklo, prvních 5-7 let v dětském věku ještě nevnímatelné, ale později ... A dceři se matce hůře vzpírá než otci.
Reagovat
Fandina
monty ty jsi lidumil nebo holkomil:-) ty jsi skoro jako já, mě zase není nikdo protivný, ale když o někom říkám, že ho mám ráda, tak s tím fakt šetřím ... nechávám si to jen pro ty nej nej nej bližší ... ale pobavils mě, kterou ty z těch bělo_ruských holek nemáš rád? myslím že tam žádná nezbyla ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak znáš mě, moc tenistek mi nevadí... Mashu miluju, to je jasné. :) Dinaru jsem měl rád, Annu jsem měl rád a Jelena se mi taky líbila. Myskinu si zas tolik nepamatuju, protože skončila docela brzy. Anna Kournikova, tu si jako tenistku taky prakticky nepamatuju, ale strašně ji obdivuju. Ono to v tom dokumentu bylo... Právě ona z toho tenisu udělala show, právě ona zapříčinila vzestup ruských tenistek, právě ona se postarala o to, že tady teď řešíme tenisovou módu. :) Ona byla prostě taková průkopnice... No a pak už v tom dokumentu moc tenistek nebylo. Ještě tam byla zmínka o Makiri, tu mám taky rád. Jo a taky tam ta tenisová agentka zmínila Caro. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Monty nic proti tobe,zajimalo by me jestli si byl nekdy na nejakem ženske turnaji, žive osobne??Myslim turnaj wta..Ty jsi opravdu holkotenisomil..Dostal by ses tam do obrazu co se chovani ruskych tenistek tyka.....boužel televize ti krom tenisu a pozlatka nic neřekne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, nebyl. Ale rád bych viděl aspoň jednou turnaj WTA naživo. V Praze ho zrušili a teď to mám nejblíž asi do Stuttgartu, což je trochu z ruky... Jestli už jsi byl na nějakém turnaji, tak mě klidně pouč. Aby bylo jasno, nejsem fanouškem všech ruských tenistek. Jsem fanouškem jedné ruské tenistky (Mashy) a všichni tady ví, že fandím bez ohledu na národnost...
Reagovat
Fandina
V každé době je nějaká tenistka která určuje modní styl. Nedávno Ana jako příchozí z ruského prostoru. Přísluší to ale i Sereně a Venus se svou vlastní značkou. A předtím vždycky někdo, mám slabost na parfémy a Gabriela Sabatini je značka která přežila svou dobu i všechny ostatní sportovce coby ikona po černovlasé tenisové krásce a nemyslím si, že konkrétně tu Ana překoná ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jelena D. byla moje srdcovka :-). Vždycky jsem trpěl, když se v nějakém zápase trápila s podáním a byl z toho koncert dvojchyb. Nebýt této slabiny, tak má doma ve vitrínce mnohem víc trofejí.
Dva nejsilnější okamžiky...její štěstí po vítězné olympiádě. A pak její řeč k divákům v perfektní francouzštině..když prohrála finále FO s Myškinou.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně. Já to prostě beru tak, že Anna (neplést Annu s Anou :D) zásadně změnila pohled na ženský tenis. Zaprvé krásná holka a zadruhé skvělá tenistka. Jenom kroutím hlavou, když o Anně někdo napíše, že byla jenom hezká a nic moc tenistka. Vždyť ona byla v první desítce ve dvouhře a ve čtyřhře byla absolutní špička (světová jednička, dva tituly z AO a TM, 16 titulů WTA atd.). To, že nevyhrála žádný turnaj WTA ve dvouhře, bylo podle mě hlavně tím, že objížděla jenom ty velké turnaje... Takže to byla skvělá tenistka, akorát asi skončila moc brzy. Taky měla spoustu jiných aktivit, ve kterých se prosadila a po ukončení kariéry z toho těžila... Takové lidi jako je Anna prostě můžu jenom obdivovat. :)

Každopádně kdybych si měl vybrat mezi Annou a Mashou (jak je kdysi srovnávali), tak stoprocentně volím Mashu. Zaprvé se mi líbí víc jako žena a zadruhé je úspěšnější tenistka. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě se zastavím u Sereny: Její oblečení se mi strašně líbí. :) Ona určitě sama ví, že nemá dokonalou postavu, ale vždycky zvolí tak super oblečení, že v tom vypadá výborně. A já si myslím, že kdyby nebyla tak namakaná, byla by docela hezká. :) Její bývalý přítel o tom ví svoje. :D
http://www.ahaonline.cz/clanek/sport/66598/americky-rapper-common-sex-se-serenou-musel-jsem-posilovat.html
Reagovat
smazaný uživatel
Takové lidi já tedy absolutně nemám za co "obdivovat"..
Annu jsem moc nezažila, ale co říkali v tom dokumentu, že se soudí s mámou o svůj dům, do kterého prý investovala jen svoje peníze, to je síla.. v tom dokumentu zazněla myšlenka: takový tvrdý charakter dcery podcenila i máma..ona na mě působí dojmem pozlátka, ale co je pod tím obalem, na mě nedělá dobrý dojem..:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně Emičko, ale do toho já nevidím... Taky jsem o Anně párkrát četl, že je nafoukaná atd. Nemůžu to posoudit, protože neznám Annu ani její mámu. Zároveň si myslím, že v tenise bylo takových případů (spory mezi rodiči a dětmi) už víc... Annu jsem jako tenistku taky moc nezažil. Hodnotím pouze její přínos ženskému tenisu, který bezpochyby zpopularizovala a skutečnost, že se prosadila ve spoustě odvětví. Za to ji obdivuju. :) Jestli byla zlá na maminku, tak za to samozřejmě ne...
Reagovat
freeteepek
Včera Djokovič utekl Tsongovi ze čtyřech mečbolů. Nikdo se pak vůbec nepozastavoval nad tím, že hrál špatně. Velcí hráči se odlišují od těch průměrných, že dokáží zabojovat v kritický moment a vítězství nakonec urvat pro sebe. Velké zápasy se vyhrávají hlavou. A Petra jen potvrdila, že ona mezi velké hráčky patří.
Aní já bych tentokrát nezatracoval Petru za nevyrovnaný výkon a nepovedený zápas se šťastným koncem. Soupeřka byla velmi zkušená elitní hráčka s obrovským sebevědomím, avšak v pozici velkého outsidera, který nemá co ztratit. Je pochopitelné, že Petra, která už dlouho nic nevyhrála a mnozí ji zatracovali, byla tentokrát nervózní. Ona si uvědomovala realitu a ten tlak na ní, který je stále obrovský. Každý její pohyb je sledován pod drobnohledem množstvím odborníků. Ať už těch opravdových nebo těch rádoby.
V příštím zápase teď naopak ona bude v roli ousidere proti ostřílené Šarapovové, která ale tentokrát bude bojovat o hodně. Kariérní grand slam. Post světové jedničky. Zápisy do historie. Tlak se přesune na její stranu. Petra v tomhle souboji určitě má na to, ji porazit. A já doufám, že se tak stane. Abych podpoříl její výkon, i tentokrát si vsadím na její protivnici. Tahle taktika mi zatím vychází:-)
Reagovat
Jabadu
No, Vy jste dobrý rétor. Jestli jsem ten závěr správně pochopil, vsázíte (jako Čech?)na Marii. OK. Až budete kouřit tiket, dejte si do něj trochu tabáku. Ono to lépe hoří a uklidňuje to.
Reagovat
Fandina
freeteepeka neznám ale předpokládám, že už je zvyklý na nevyšlé tipy a kouření prošlých tiketů neprovozuje a stejně na Márii je malý kurz tak ho to nebude tak bolet ... stejně mu nevěřím, vsadí na obě teď má Petra dobrý ... úsměv
Reagovat
freeteepek
Pochopil jste to správně. Vsadím si na Marii, ale výhru přeju Petře a doufám, že vyhraje. Pokud nevyhraje, budu mít aspoň výhru a nebude mě to tak mrzet:-)
Pochopitelně, že sázím i na jiné tenisty a tenistky, kde výhru očekávám. K Petře mám ale zvlášní citový vztah a proto jsem ochoten pro její úspěch i něco obětovat. V tomto případě malou finanční částku. Je na tom něco divného?:-)
Reagovat
freeteepek
Máš pravdu, že výše kurzů je důležitý faktor při rozhodování na koho vsadit:-) V průběhu zápasu se dá taky sázet podle aktuálního vývoje a Petřina hra nahoru a dolů k tomu někdy přímo vybízí:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Petře a hurá na Mariu! Snad si již i kolegyně z TOPky všimnou, že Petra je světová hráčka ... http://tennisdale.blogspot.cz/2012/06/spickove-hracky-nedokazi-vyjmenovat.html
Reagovat
Fandina
a pak že sledují žebříčky ... výhry se počítají ne čísla ... úsměv
Reagovat
VlS
No, já bych to spíš považoval za důkaz toho, že to holky nepovažují za zdaleka tak důležité, jako my fanoušci a možná k tomu mají zdravější přístup.
Reagovat
darek.vrana
Smutné je, že si nikdo nemůže vzpomenout na Kvitovou. Už by to chtělo zase nějaký velký úspěch:).
Reagovat
smazaný uživatel
grecco: Přiznám se, že tvůj blog jsem od článku o turnaji v Římě nečetl (až tak mě naštval) a vidím, že jsem o moc nepřišel. :D No tak aspoň vidíš, že Masha není až tak sebestředná, jak píšeš v tom článku... Ten článek předtím ("Soumrak sténání?"), to je taky "skvost". Zřejmě mají v Paříži nějaký blázinec. Jeho chovanci dostali vycházky a zavítali zrovna na trénink Viky. Opravdu "úžasné" video. :D Je mi to líto. Tvůj blog jsem měl velmi rád, ale tohle je na mě trochu moc. Snad tě ztráta jednoho čtenáře nebude mrzet...

Fandina: No co, holky si pamatujou jenom pořadí "na bedně". :D

darek.vrana: No vidíš to. Tobě přijde smutné, že si nemůžou vzpomenout na Petru. Já jsem zase před chvilkou viděl v televizi něco, co mě taky trochu rozesmutnilo... Zatím ale nebudu říkat co. Napíšu vám to zítra, jestli Masha vyhraje. Jestli ne, tak si to nechám pro sebe. :)
Reagovat
Fandina
monty ty jsi ale rozumbrada :-) svým příspěvkem jsem myslela asi to co psal VlS že pro holky nejsou žebříčky, nebo umístění druhých na nich apropo, ani bedna nebyla pro všechny jednoznačná a zřejmě důležitá ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
I když bych byl zvědavý, tak přesto budu doufat, že se to nedozvíme :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Monty, díváš se? Je tam Maša..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Monty, velká omluva, slibuji, že odteď budou o Vice a Marii jen pozitivní informace ve stylu Blesku ... http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/124409/auuu-to-boli-ruska-kraska-sarapovova-spadla-ukazala-kalhotky.html.
Reagovat
smazaný uživatel
Zmíněný článek od Grecco je zajímavý, nicméně jej považuji spíš za recesi. Tím spíš, že před každým velkým turnajem, kterého se zúčastní i elita tenistů podle žebříčku, musí být zřejmé podle rozlosování nasazených hráčů, jaké mají umístění. Rozumím spíš tomu, že je to nepodstatné, protože vždy rozhoduje aktualní forma, která se piluje na turnaji. Ale druhý článek "Soumrak sténání?", je pro mě zajímavější, protože v brzké budoucnosti by s tím měli něco dělat. To, že takto sténající tenistky získávají psychologickou výhodu na svou stranu, je zřejmé, ne náhodou jsou největší "sténačky" na prvních dvou místech. Za druhé to není přirozené a soudný člověk, když použije hlavu, ví jaký to má mít účel. A za třetí tenis se hraje pro diváky a souhlasím s tím, že je to otravné poslouchat 2 hodiny takové "skřeky". To i ta zologická zahrada mi je milejší. To že na Marii bučí, jsem si taky všiml, a plně s nimi souhlasím :).
Reagovat
smazaný uživatel
Ema: Díval jsem se, Emičko. Pustil jsem to, hned jak jsi napsala. :) Ten příběh Mashy je fakt super, tak třeba zítra napíše další kapitolu... Více už jsem ti napsal nahoře. :)

Fandina: Však já vím. :) Ale Viku a Mashu věděly všechny, u Agy váhaly jenom minimálně... Na druhou stranu, taky mě trochu překvapilo, že si na Petru nevzpomněly a na Serenu taky ne. Přitom je všechny znají. :D

lajna: Já myslím, že kdybys to viděl ty, tak by tě to naopak potěšilo... No, nebudu předjímat. Uvidíme zítra. :)

grecco: Klidně... Pořád lepší než tohle. :D
http://www.ahaonline.cz/clanek/trapasy/73996/bojovnice-zakopalova-vyvalela-fiflenu-v-antuce.html

Fuj, málem mi upadla ruka, když sem kopíroval odkaz na ten bulvární "klenot". No nic... Piš si co chceš, je to tvůj blog. :) Já jenom chtěl říct, že dřív mě to prostě bavilo víc. Byly to takové zajímavosti doplněné vtipnými (ale nijak zaujatými) glosami. Teď jsi z toho udělal takový malý bulvárek. :D Prostě to ber jenom jako názor jednoho (bývalého) čtenáře, nic víc. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na ahaonline jsem dosud nebyl :-) nejhorší je, že oni se psaním takovýchto věcí živí a kupodivu uživí.
V tom dokumentu na ČT4 jsem bohužel nestihnul celou Mariu, co říkala o otci?
Reagovat
smazaný uživatel
To máš naprostou pravdu. Oni se tím bohužel živí... Jinak Masha tam o tátovi tolik neříkala, spíš tam o něm mluvili obecně. Jak vybuchnul Černobyl, tak se celá rodina odstěhovala z Gomelu (Bělorusko) na Sibiř do Nyaganu. Tam se Masha narodila a hned pak se přesunuli do Soči. Potom tam mluvili o tom, jak Masha jako malá vyrazila s tátou do Ameriky. Chtěli, aby ji přijali v Bollettieriho akademii, jenže tam jim řekli, že je ještě moc malá. Tak se musel Mashy táta dva roky potloukat po Floridě, dělal úplně všechno (myl nádobí atd.). Pak až dva roky Mashu vzali do té akademie... Tam v tom rozhovoru se Mashy akorát ptali, co si pamatuje z dětství. Řekla, že si pamatuje tu cestu do Ameriky, jinak nic moc.
Reagovat
pepin
Hezky, moc hezky řečeno a potvrzuje to, že je to bojovnice, obrovská.
Reagovat
Fandina
Gratulace Petře k výhře a obdiv za schopnost bojovat a zvítězit. Vím ale, že bez tenisového umu by to nešlo tak dík i za pěkný tenisový zážitek. Fandím, přeji výhru a do semi ... Peťo pojď pojď pojď
Reagovat
pepin
Jsem přesvědčený po tom dnešním trápení, že tam vleze, budou to ale zase nervy. Ted jsem se koukal znovu na celý zápas, již pochopitelně v klidu a bez emocí a tak má člověk dostatek času to dobře sledovat. Třeba ve 3 setu, Petra vede 2-0, jde na podání, soupeřka je v podstatě na kolenou, první servis do sítě a místo druhého volnějšího, aby dostala balonek do hry, kde v tu chvíli má jasnou převahu, tak ho napálí a udělá dvě dvojchyby. Tohle nějak nechápu.
Reagovat
Fandina
Já nevím, nejsem v kůži Petry, jak je to u ní, ale dovedu pochopit že hraji hraji jak nejlíp umím a místo do kurtu prostě napálím síť. A nic s tím neudělám. Tak se jí nadivím, že se jí to taky stane. Důležité je, že to není pořád, jinak by nevyhrávala, přece ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist