Prohrál jsem, ale odvážím si sebevědomí, řekl Nadal po prohře s Djokovičem

20. 3. 2016, 08:22
Aktuality 140
Přestože včera Rafael Nadal prohrál v semifinále se světovou jedničkou Novakem Djokovičem, odveze si z Indian Wells dle svých slov něco cennějšího než titul - sebevědomí. Odehrál jsem vyrovnaný souboj s Novakem, což mi dodalo hodně sebevědomí, které teď potřebuju, řekl Nadal po semifinálovém duelu.
Profily hráčů
Rafael Nadal (©Getty Images)

Nadala trápila v minulých sezonách zranění, kvůli nimž nemohl hrát naplno a často prohrával i s mnohem níže postavenými hráči. Tento týden se však aktuálně pátý tenista světa v Indian Wells rozjel a díky bojovným výkonům postoupil až do semifinále. V něm sice včera nestačil na světovou jedničku Novaka Djokoviče, z Kalifornie si prý odveze něco, co je pro něj v současné chvíli možná cennější než titul - sebevědomí.

"Jestliže jsem schopný hrát celý týden takhle vysoký level, tak je to skvělé. Člověk pak začne přemýšlet o tom, že je vlastně schopný soutěžit už o všechno," řekl Nadal po vypadnutí v Indian Wells. "Hrál jsem tu dost vyrovnaně a to je v tenise základ úspěchu."

"Zápas od zápasu jsem si připadal silnější a postupně jsem si začínal více věřit. Viděl jsem totiž, že jsem schopný hrát svou hru, mohl jsem se o ní opřít a hrát dobrý tenis. To je pro mě teď moc důležité, potřebuju si být svou hrou jistý, věřit si. To se mi tento týden povedlo a mám z toho velkou radost."

Od roku 2009 bojoval Nadal se zraněními, která ho sesadila z pozice světové jedničky. Naposledy byl Španěl v čele žebříčku v roce 2014, ze hry ho však vyřadilo zraněné zápěstí. V minulém roce se Nadal netajil tím, že si na kurtu tolik nevěří, a že není spokojen se svými výsledky.

Na prvním místě v žebříčku ATP vystřídal Nadala Djokovič, jenž s ním dlouhodobě o post světové jedničky bojoval. "Novak byl dominantní už předtím. Je to skvělý hráč, kterého je velmi těžké porazit. Je teď turnaj od turnaje silnější, protože se mu daří a je zdravý. Je nejlepší i díky tomu, že dokáže hrát skvěle a vyrovnaně na všech površích."

"Jsem rád, že se mi tady v Indian Wells tak dařilo. Semifinále je dobrý výsledek. Sice jsem prohrál, ale hrál jsem dobře, takže jsem spokojený s tím, jak jsem si vedl. Chvíli jsem cítil, že hraju na nejvyšší možné úrovni. V prvním setu jsem měl šance, ale udělal jsem pak pár chyb a Novak toho využil. Ve druhé sadě jsem se snažil držet krok, ale Novak byl lepší, proto vyhrál," řekl k utkání s Djokovičem Nadal.

"S celým týdnem jsem opravdu spokojený a odjíždím s dobrý pocitem a hlavně se sebevědomím. Vyhrál jsem tu zajímavá utkání a odehrál jsem vyrovnaný zápas se světovou jedničkou, takže nemůžu být příliš smutný, vezmu si z toho jen to pozitivní a budu na sobě dál pracovat," dodal aktuálně pátý tenista světa.

Komentáře

140
Přidat komentář
peggy
Rafo,nyni vys a vys!!!
Reagovat
Roger_Federer
Zkousels kvaldu?
.kupodivu zatim dobry.
Reagovat
janek_da
Zkúšal. Začátek ok, pak ale nic moc. Tatišvili, Vickery jsem rozmýšlel. Tentokrát jsem už nad T. zlomil hůl a nedal ji. Tatišvili začíná být pro mě můrou. Konzistentně nekonzistetní tenistka.
Reagovat
Nola
Nole to bola nakladacka, Milos snad neodohral jednu, jedinu hru, na ktorej by sa netrapil, ocakavala som tuhy boj... gratulujem k titulu
Reagovat
MartinPa
Chudák Miloš, asi to má za pár. Inu co s 19% na druhém servisu, když se navíc nedaří to první. V prvním setu pár náběhů na síť ovšem ve většině případů s prohozem, ve druhém zase s namazáním a pak UE. Ve druhém setu už je to na prvním servu 50% a na druhém 14 = držím palec alespoň za jeden game. Jinak Novak zkušeně hraje svou vracečku, sem tam náběh na síť pro diváky (z metru do sítě), bezvadný return - no je to těžké ho ohrozit...
Reagovat
spaniel
Tak Miloš si neodveze ani to sebevědomí. Pěkný világoš. A přeji mu to za to MTO.
Reagovat
Stan_Borowitz
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
že španielovi pribudol niekto do tímu (možno nejaký psychológ, tréner alebo konzultant?), čo mu radí, že má myslieť pozitívne a aký je dobrý, čo dokázal, čo ešte všetko dokáže a podobne.

A on asi tým žvástom pomaly začína fakt veriť. Dostali ho mimo realitu.

Na kurte to vyzerá ako by si myslel, že sa nachádza v nejakom finále s imaginárnou jednotkou a on je centrom diania.

Preto asi aj tie chválospevy na svoju hru po semi v 250kach a iných a oslavné rituály po výmenách, ktoré ani nevie správne načasovať. Je to až moc umelé a skoro až nasilu oslavované od neho.

Musí to byť hrozné, byť napoly nesvojprávny..
Reagovat
Kozoroh
Idemo No1e! Pojď si pro 5. titul z Indian Wells a 27. M1000 :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ked je Djok. Velmi silny, tak je genius a nikomu nenapadne upodozrievat ho z dopingu.
Reagovat
gigin
Ještě není bezlepkove meldonium. Tak až pak.
Reagovat
Mayo
to si myslíš, že ho nikto neupodozrieva? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mile deti, nehadajte sa, zabomysie vojny nechajte politikom, respektujte aj nazory z opacneho spektra. Podla mna Rafova hra v IW isla hore, uvidime,co z toho bude dalej, skoda ze uz nezije Sibyla,isli by sme za nou a ta by nam povedala ci Rafa este niekedy porazi Djok.ci vyhra grandslam atd. Takto si musime vystacit s prekarackami na tenis portal. Mimochodom je jedno s kym hrate,ak sa podari otocit zapas z 2-5 a utiect macbolu,stale je dovod tesit sa. K sportu patria emocie,teda ja milujem emocie v sporte,takze mi nikdy nevadi u ziadneho hraca ked prejavuje radost z vyhry. Mimochodom ten zapas si Zverev prehral sam, mentalna odolnost zlyhala, Rafova bojovnost povstala,tak preco by sa Rafa nemal tesit? Ved Rafa zapas neotocil preto ze Zverev sa zranil alebo nieco podobne. Este nieco. Ked Rafa bol v minulosti fyzicky na vrchole,podla mnohych preto,ze dopoval. Teraz ked je Djok.fyzicky velmi silny
Reagovat
peggy
Vamos Rafa!Rafo hral jsi dobre vratilo se Ti Tve sebevedomi a doufam,ze to bude stale lepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Už nikdy nevyhraje pořádný turnaj, říkám NIKDY....už s ním nikdo nepočítá
Reagovat
Pe3k
Si Cip Tony říkal, že Rafa letos vyhraje Wimbledon.
http://www.tennis-x.com/xblog/2016-01-04/21423.php

Poslední odstavec.
Reagovat
vrabejka
O to víc budeš šokovaný až vyhraje RG
Reagovat
janek_da
Třeba RG nepovažuje za pořádný turnaj.
Reagovat
Tuttovka
Viktoria má skutečně ošklivé kraťasy, přesto jí fandím :D.
Reagovat
Stan_Borowitz
A ječí?
Reagovat
Tuttovka
Samozřejmě, bez ječení by to nešlo.:D
Reagovat
smazaný uživatel
http://i3.cn.cz/1458496761_P201603200646501.jpg
Reagovat
kada.tom
šaty i glóbus jí moc sluší :-)
Reagovat
kada.tom
Williams >= Azarenka (6-4 7-5)
Djokovic >= Raonic (5-7 6-3 6-4)
Reagovat
Pe3k
Azarenka beat Wiliams 4:6, 7:5, 6:3
Djokobitch beat ServeBot Wigum 7:6, 6:4
Reagovat
Mayo
Dnes sa tesim na zenske finale.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíte si, že Rafa ještě někdy porazí Noleho? Kdoví, zda opravdu French Open 2014 nebylo Španělovou labutí písní. Naposledy vyhrál grandslam a naposledy porazil Djokoviče. Jak symbolické. Nemyslím teď na nějakém malém turnaji, ale na 1000 nebo GS.

Myslím, že áno. Vynášať definitívy dlhé roky pred skončením kariéry oboch je veľmi veľmi vrtkavé. A kludne sa nemusíme baviť o 1000, ale rovno o GS..Koniec koncov v tejto bilancii vedie Rafa s Nolem jak spred roku 2011, tak po nej..Včera sa Rafa navyše skvele pohyboval a ja nemám pocit, že by telo nestíhalo..Len tá psychika ide s fyzičkou často ruka v ruke..Čiže áno, myslím si, že velké vitazstvo Nadala nad Djokovicom príde, verte mi, v dlhodobých prognózach som dobrý..To, že Federer na už GS nikdy neporazi ani Rafu ani Noleho tvrdím od konca 2012 a dodnes je to tutuovka :))
Reagovat
Stan_Borowitz
To jsi tvrdil i před WB 2012...
Reagovat
Pe3k
"velké vitazstvo Nadala nad Djokovicom príde, verte mi" teď nevím jestli je vtipnější to vítězství Nadala nad Djokovicem nebo, že ti máme věřit :D
Btw. Rafa vede s Nolem hlavně proto, že vypadává v prvních kolech...
Reagovat
Kozoroh
"velké vitazstvo Nadala nad Djokovicom príde, verte mi"

Připadá mi to jak tvrzení snílka.
Reagovat
smazaný uživatel
Opět nudný komentář, od nudného kozoroha. Abys náhodou nebyl již dneska překvapený, když Miloš dneska vyhraje titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu..Vyhrat 9xRG, v podstate 3x za sebou porazit Djokovica vo finále v jeho super rokoch a potom sledovat, ako Djoko po 10 rokoch úsilia neni schopný vyhrat ani s Wawrinkom, to je proste sen :-)
Reagovat
Davor1
A mne to pripadá ako tvrdenie vrabejky :DDD
Reagovat
spaniel
Nebo peggy
Reagovat
janek_da
Pravděpodobnější je, že Djokovič už na GS nikdy Nadala neporazí :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
:-) Hezký jinotaj...
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, janku...Ty si tipér...Vypíš mi na to kurz, a ja si to zahrám...Keď je to taká tutovka, tak ja si to s tebou rád zahrám...A vypíšem kludne kurz aj ja pre teba, pomerne lákavý, aspoň 1.5 to je na tutovku úplne velkorysé :))Sú to v podstate clear money, na 3 GS je šanca mizivá a podla vás ostatných vlastne aj na RG...
Reagovat
janek_da
Hm,dík. Na tyhle dlouhodobé sázky nejsem. Ani po Wimblasu 2012 jsem si nevsadil, že Rafa nebude na konci top1 a to bylo myslím dost přes 2. Jdeu zápas od zápasu, někdy max. vítěze turnaje.
Konec konců ja Rafovi nějaký "menší" úspěch na GS i přeju.
Reagovat
Roger_Federer
Az Djokovic za 2-3 roky spadne na Nadaluv aktualni level(pokud ho Rafa udrzi), potkaji se nekde ve druhem tretim kole 250..urcite ho muze porazit.:).Ale pokzd to bzde tvoje "velke vitezstvi" ?;)
Reagovat
Pe3k
Djokovic tak hluboko za 3 roky nespadne a Rafa za 3 roky nebude mít ani na to, aby hrál Wta.
Reagovat
Davor1
Tie Nadalove optimistické vyjadrenia po nejakom lepšom turnaji, alebo trebárs zľahčovanie prehier ako napríklad s Thiemom v BA mi neprídu práve najšťastnejšie, ono ak to povie 1-2 krát, tak je to v pohode, ale po dvoch rokoch bez nejakej výraznejšej hernej a výsledkovej zmeny k lepšiemu je to už trochu mimo realitu. Chápem, že po tých posledných debakloch s Djokovičom za posledné 2 sezóny môže byť uhraný TB a dokonca vypracovaný SP proti Nolemu vnímaný ako solídny posun, ale treba si aj uvedomiť, že set tu Novakovi zobral challengerista Fratangelo a viac hier ako Rafa s ním uhral aj Kohli a Tsonga. Novak tu nehrá svoj úplný top tenis, ak by bol v plnej forme, tak by zápas zrejme skončil podobne ako v Dauha či všetky minuloročné na harde, to znamená že viac ako Nadalova zlepšená hra mal na výsledok vplyv Djokovičov matnejší výkon v prvom sete, a z toho by mi teda na Rafovom mieste sebavedomie asi nestúplo.

Uvidíme, ako bude vyzerať antuková sezóna, ak bude zo strany Nadala rovnaká ako vlani, tak je zrejme definitívne jasné, že už bude len paberkovať na tejto súčasnej úrovni, ale ja si myslím, že nejaký Masters na antuke ešte môže uhrať, Nole sa určite bude sústrediť na RG a niečo možno aj vypustí, to by ho mohlo dosť nakopnúť a RG by ešte mohlo byť zaujímavé, dosť sa na to teším, antuka by mala byť jednoznačne najzáživnejšia časť sezóny...
Reagovat
svetova.dvojka
Djokovič dnes bude hrát 88 finále, čímž vyrovnal Peta Samprase, ale už to Djokovič moc posunovat nebude...
Reagovat
Kozoroh
Ale No1e bude svou finálovou cifru posunovat dál... Po Samprasovi a Borgovi (ten má taky na kontě 88 finále ATP) je na řadě Agassi (90), Nastase (96). Agassiho letos určitě Djoker předstihne!
Reagovat
turista
No já si myslím, že Novak celkem získá přes 100 titulů.
Reagovat
Lunej..
velká gratulka, aspoň má titul ze čtyřhry a určitá křivda je zapomenuta. :)
Reagovat
mahycek
Zdravím vás všechny, kakakamárádi. Prolétl jsem to všechno, byl jsem na zkoušce ve studiu. budu, jako laik proti vám stručný. Djoko vyhraje dnes, je nejlepší na světě. Ale dám trošku z legrace na Raoniče, myslím, že to bude na tři sety. A Rafael ? Nevyhraje už nikdy Rolland Garros. To vyhraje letos Djoko, nevidím nikoho, kdo by mohl v Paříži vyhrát. Wawroš to nezopakuje. Ale, to je daleko, taď máme tisícovku v Miami a uvidíme, jak Rafa. Záměrně jsem nezmiňoval Rogera, který půjde výš a i v těch turnajích, co jsem zmiňoval. On půjde, už v Monte Carlu.
Reagovat
svetova.dvojka
Nadal uhaluzil semifinále , s Mullerem výkon na houby, megaklika ve 2.setu s Verdascem a o zápasu se Zverevem ani nemluvím... a dělá jako kdyby měl být zítra staronovou světovou jedničkou..., letos už měl šance na sté finále na okruhu, ale jak to dopadlo, všichni víme, prohry s Thiemem a Cuevasem..., on to sté finále snad nikdy nedá, musí si k tomu vybrat opravdu nějaký extralehky turnaj, a ne Indian Wells nebo Miamu, tam na finále nemá sebemenší šanci...
Reagovat
janek_da
Na jedničku nemá to ví. Ale chce být aspoň světovou dvojkou.
Reagovat
Mayo
Chce hlavne tituly
Reagovat
safi1313
Řekl bych že ty si zas uhaluzil svoji svepravnost...někde ti tam navíc ještě vypadl nishikori, ale chápu že to je takovej lempl že si Rafa tu výhru proti němu nemůže do statistik ani počítat
Reagovat
janek_da
Rafa by potřeboval jako prase drbání zase zápas s Fognou, aby se postavil na zem.
Reagovat
Pe3k
Na zem ho zase posadí zápas prvního kola v Miami...
Reagovat
babolat.cz
přeskočilo vám? dostal se do semifinále,přičemž většina z vás ho odepisovala hned. úspěch se neodpouští,radost z úspěchu je zvrácenost? co ještě vymyslíte?
Reagovat
janek_da
Si dělám prdel. Rafovi celkem přeju.

Jinak včera to byl pro mě hodně zajímavý zápas tím, že jsem už trošinku "zhnusen" strojovým tenisem Djokera + kometáři jeho fanouška. Přesto jsem pořád přál Nolemu. Ten jeho bh po lajně je pro mě prostě fantazie. A pak jak přidá i bh kros do servisového růžku...

Nevím jak vy, ale včera cítil jsem jakoby se vrátila zpátky era B4. Ale bylo to jenom na chvíli.
Reagovat
Pe3k
Včera hráli dva (Nole a Rafa), ale vrátila se celá big 4? :D
Reagovat
PH94
Djoker je na tom momentálně hlavně naprosto skvěle po fyzické stránce. To je podle mě momentálně ten největší rozdíl mezi nimi. Hrát se včera ještě jeden set, tak by už Rafa totálně odpadl.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pe3k
To sis všiml až teď? Psal jsem to hned po zápasu se Zverevem. Na netu jsou dlouhé diskuze o tom, jak jsou Nadalovy oslavné gesta (po chybě 18 ti letého soupeře) excesivní. Buď rád, že jsi viděl jen tohle jedno gesto, v zápase jich udělal mnoho...

http://tt.tennis-warehouse.com/index.php?threads/nadal-celebration-is-excessive.558333/
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, přes týden jsem neměl možnost sledovat ani zápasy, ani TP. Ted se tomu směju. To by měli vysílat po 22. hodině, ne? :D
Reagovat
Pe3k
Nevím co slušného k tomu říct...Šampion formátu Nadala a dělá tohle, když vyhraje díky tomu, že se sesype 18 letý klučina? Navíc, když nějaký outsider porazí Rafu, viděl jsi někdy, že by tohle udělal? Vzpomeň si jak se zachoval Wawrinka po AO14, jak Fogini na US 15, nebo Verdasco posledně na AO, všichni projevili respekt a sportovní chování, co udělal Nadal? Ukázal svojí pravou tvář...Něco podobného by byl schopen jedině (při vší úctě) Štěpánek (a to mám Radka rád).
Reagovat
smazaný uživatel
Mně nejde o to, že slavil, ale jak slavil. Od Radka by mě to nepřekvapilo, ale od Rafy čekám trochu jiný formát. Taková gesta na veřejnost nepatří.
Reagovat
babolat.cz
ty voe inkvizici na něj!! petříku petříku, všímej si raději elegána s límečkem, aby neudělal nějaké nepříhodné gesto,mohl bys dostat infakrt
Reagovat
Pe3k
Rád bych si všímal Federera, ale on už skoro 2 měsíce nehraje, možná sis toho všiml...Ten zápas jsem viděl celý v přímém přenosu a Rafa mě svým vystupováním (i hrou) zklamal.

Btw. Roger těch oslavných gest zase dělá málo, asi si to šetří na vítězné finále Wimbledonu. Letos tam sejme Kyrgiose 3:0 plivne mu do xichtu a řekne, tonight I'm Gonna Bang Your Mother!
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
safi1313
Kvůli tomu, že je Zverevovi 18 tak Rafa nemůže slavit výhru??? Když bylo Rafovi 19, tak už vyhrál grandslam tak nechápu tady dementy, který mu zakazujou oslavit otočenej zápas s 18tiletý hráčem, kterej hrál výborně - a proti kterýmu to vítezství ubojoval, tak nechápu blby který na to zas hledaj bůhvíco
Reagovat
smazaný uživatel
nejde o to že to slavil, ale jak to slavil, ty joudo....další nadalofanatik s ružovejma brejlema...
Reagovat
safi1313
Pokud si sledoval IW tak asi nadalofanatiku bylo víc... Neviděl jsem zápas ať už s dobrým hráčem, nebo outsiderem, že by publikum nebylo jednoznačně na straně Rafy...A nevidim na tom gestu nic tragickýho...To si je parta blbců vždy něco najde. To že si Novak rve trika a pod to je v pořádku...Nesoudim nikoho podle toho jak slaví, ale takovejhle přožívanej zápas kterej otočil z 2:5 ve 3.setu...nechápu a nevidím na oslavě nic špatnýho
Reagovat
Kozoroh
Primitivní oslavné gesto.
Reagovat
Amputace
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
vrabejka
Rafu určité nei odepisovat. Včera dokázal hodinu a půl trápil Bílého. Doufám že mu tohle vrátí sebevědomý a na antuce to všem ještě ukáže.
Reagovat
Mantra
sebevědomý asi ne, o sebevědomí lze polemizovat, imo kdyby nějaké měl a nebo ho znovu nabíral, tak o tom tolik nepindá, takhle to spíš vypadá, že právě je uplně v loji a jak o tom člověk pochybuje, tak jde vše do kytek
Reagovat
vrabejka
Sak ho podceňuje, hrjtujte, zatracuje o to sladší bude jeho návrat na post krále antuky.
Reagovat
panzer.dragon
on Miloš prohrál letos jedinej zápas? pouze pětiseťák s Andym, celkem slušný.. patří v žebříčku daleko vejš
Reagovat
Kozoroh
Však půjde výš. Predikuji, že před RG bude výš než Berdych nebo Nišikori.
Reagovat
Krisboy
Miloš letos vyhraje GS. Jen ještě nevím, esli Wimbledon bo USO.
Reagovat
Pe3k
Canada open
Reagovat
janek_da
Wimbledon je Wawry. Takže možná to RR
Reagovat
Krisboy
A jo vlastně, na Standu jsem zapomněl. Takže jůesoupn.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíte si, že Rafa ještě někdy porazí Noleho? Kdoví, zda opravdu French Open 2014 nebylo Španělovou labutí písní. Naposledy vyhrál grandslam a naposledy porazil Djokoviče. Jak symbolické. Nemyslím teď na nějakém malém turnaji, ale na 1000 nebo GS.
Reagovat
smazaný uživatel
jednou, max dvakrát ho ještě porazí podle mě, ale jinak prostě nemá na něj zbraň už :)
Reagovat
Pe3k
Osobně si myslím, že jediná šance jak může Nadal porazit Djokovice je, že Novak bude hrát ještě hůře než včera v prvním setu, po celou dobu zápasu. Novak je herně, mentálně i fyzicky tak daleko od úrovně Rafy, že Nadal nemůže udělat nic, čím by mohl Novaka ohrozit, jediné co může udělat je doufat, že Novak bude hrál mizerně.
Novak je ve všech aspektech hry o několik tříd lepší než Nadal, ale nejdůležitější je, že Nadal ani nevěří tomu, že by mohl Novaka porazit. Včera to šlo dobře vidět, v prvním setu byla šance, ale Nadal jí nedokázal proměnit. Nadal už téměř dva roky s Novakem neuhrál set a to hráli na všech možných površích, dokonce měl k dobru i exhibici, ale bylo vždy bez šance.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak je ve všech aspektech hry o několik tříd lepší než Nadal, ale nejdůležitější je, že Nadal ani nevěří tomu, že by mohl Novaka porazit. Včera to šlo dobře vidět, v prvním setu byla šance, ale Nadal jí nedokázal proměnit.

Nesouhlasím. Podivej se, jak Nadal hrál v tom gemu, kdy si vytvořil setbol. Šel jsi pevně za svým, ale na setbol Nole zapl svůj mód génia. Parádní serv na téčko a následně nechytatelný forhend inside out tuším. I v tom tiebreaku se na něj dotáhl a zase Djokovič vytáhl dobrý servis za vyrovnaného stavu. Pak akorát zastavila Nadalův úder páska. Hrály milimetry v jeho neprospěch, zkrátka smůla. Ale jinak to sehrál dobře.
Reagovat
Pe3k
To máš pravdu, v tom gemu to měl rozehrané dobře, ale nedotáhl to do konce. Já spíše narážel na tb, tam šlo vidět, že si nevěří, byť hrál dobře.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pozor, o štěstí nebo smůle se tady v případě Rafy nesmí mluvit, na to jsou někteří jeho fans alergičtí. Vlastně ne, o smůle se mluvit asi smí...
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak :))
Reagovat
spaniel
Toto parkrat udelal loni Rogerovi pri BP...neskutecne.
Reagovat
Kozoroh
To je přínos Beckera.
Reagovat
Kozoroh
" Nadal už téměř dva roky s Novakem neuhrál set a to hráli na všech možných površích,"

Za poslední dva roky se nestřetli na trávě.
Reagovat
Pe3k
To samozřejmě vím, ale nepsal jsem to tam schválně, protože Rafa není schopen na trávě porazit hráče z druhé světové stovky, tak by mu duel se současným Wimbledonským šampionem asi moc nepřidal...
Reagovat
smazaný uživatel
Palec hore :D
Reagovat
tito
Na RG ho dá. Věř mi.
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne tomu musi uverit on.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
trošku soudnosti by to chtělo :))
Reagovat
smazaný uživatel
tito je rozhodne nejsoudnejsi zdejsi rafasilenec! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud to bude finále, nebude bez šance. Ale pokud se střetnou už v QF, budou podle mě šance Rafy mnohem menší.
Reagovat
dappe
Hlavně by mě zajímalo, jak se chce s tímhle tenisem Nadal dostat do finále grandslamového turnaje.
Reagovat
tito
S tím, co předváděl v IW? Proč ne?
Reagovat
dappe
S tím, co předváděl v IW ho každý top hráč při optimálním výkonu vyřadí. Viděl jsem ho proti Zverevovi velkou část zápasu a včera. Jestli s tímhle je spokojen, tak ok :) Jen bych rád věděl, kde přesně je to zlepšení hry.
Reagovat
tito
:-))) Tady je to zbytečné.
Reagovat
Stan_Borowitz
A tak zlepšení tam je, to zase jo. Ale to rozplývání se nad tím, jak v IW odehrál skvělý turnaj, mi připadá opravdu přehnané.
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhou stranu se nedivím. Rafa v Indian Wells poprvé v sezoně porazil hráče TOP 50, tak jim to přej. :))
Reagovat
tito
Vtipálci. Ne, nemyslím si, že to byly bůhvíjaké výkony. Ale to, že není skrčený v obraně, že zkouší vítězné údery k lajnám, že změnil postavení na returnu při druhém, že byl aktivní na síti (např.vs Zverev) je pro mne dobrým znamením, že se vymaňuje z udržovací hry. Až začne hrát longline z FH, bude pro mne vyhráno.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě tam je progres. To bezpochyby. Když to porovnám s jeho vystoupením a hlavně "zápalem pro hru" v Buenos Aires a teď, tak je ten rozdíl skoro nebetyčný. Uvidíme, co dál.
Reagovat
dappe
Problém je v tom, že ty tady podobné věci píšeš už snad přes rok, sorry :) Aby se dalo mluvit o nějakém zlepšení, tak to musí podle mě být potvrzeno na několika turnajích za sebou. Všechny ty věci, o kterých píšeš, jsou pěkné, ale vůbec to nemusí být do budoucna trvalý jev. Třeba mu jen svědčily podmínky na kurtu, povrch atd., což v tenise bývá dost časté. Navíc Nadal hrál poměrně dobře například na konci loňské sezony a byli jste plní optimismu a jak letošní sezona vypadá všichni vidíme. Jen mi prostě přijde směšné tvrdit, že Nadal má reálně na to, aby porazil Djokoviče na grandslamu (nevím jak moc si to myslel vážně, možná tam bylo trochu nadsázky), na základě čeho tohle tvrdíš? Djokovič se v IW prezentuje dost rozpačitými výkony, a přesto to stačilo jen na 8 gamů.
Reagovat
tito
To je podstata fandění, že hledáš nějaké východisko. To se mám jako vyjádřit až po třech turnajích, abys byl spokojen? To, že Rafa má šanci uspět na RG je vzhledem k vzájemné bilanci s Novakem pro tebe nerálné, pro mne možné. Až jsem byl překvapen, jak nízký kurz má na celkové vítězství, čekal bych vyšší. Ale co, nejjednodušší bude, když si mne dáš do ignoru, pak nemusíš ty slitky číst. Uvítal bych to.
Reagovat
dappe
:D Hlavně v klidu.
Reagovat
Pe3k
Tak jako obvykle, weak draw + hromada štěstí :)
Reagovat
tito
Vy vždycky vidíte jen to, co pokazil soupeř Rafy, nikoliv to, co umožnil soupeřům on sám. A toho byly mraky. Pochopitelně tím nemyslím čochty, kterými uváděl soupeře do hry. Myslím naopak potenciální vítězné údery, které zastavila páska, či hromady inside outů, které skončily těsně vedle.
Reagovat
Pe3k
No já sem snažím vnímat všechno, ale podle mě čeho je hromada, to jsou Rafovy ultra krátké míče, nikoliv winery. V čem on je skutečné dobrý, to je vrácení úderu z5 na stranu soupeře. Rafova hra je založená na chybách soupeře, nikoliv na jeho útočení.
Neznám šťastnějšího hráče než je Nadal, tolik štěstí co za ty roky měl (i tady v IW) a ty tady budeš ještě mluvit o smůle? Nezlob se na mě, ale to je dmnce.
Reagovat
tito
Demence je se domnívat, že se štěstím se dá něco dlouhodobě vyhrávat. Howgh
Reagovat
Pe3k
Ne že by vyhrával jen štěstím, ale měl ho mnoho.
Reagovat
tito
Tak pochopitelně záleží na tom, co bude předvádět v přípravných turnajích. Ale na letošní RG se momentálně těším a Rafu naložím. S tou fází turnaje máš pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se těším. Roland Garros mám v posledních letech vedle Wimbledonu nejraději. Je to v rozumné časy, v dobrém měsíci a i ten antukový tenis se mi líbí čím dál víc. A samozřejmě to má poslední roky zvýšený náboj.
Reagovat
mahycek
Tak, tak, ty motivační a povzbuzující řeči Rafy vůči sobě, jsou komické. Mohl vyletět mnohem dřív a to nejsem proti Rafovi zaujatej.
Reagovat
Stan_Borowitz
jestliže se dokázal dostat na setball s Novakem, tak to je každopádně úspěch, ale ty sebemotivační řeči jsou s ohledem na průběh turnaje až komické. Tsonga sehrál o kolo dřív s Novakem o ještě dost vyrovnanější zápas, zatímco Rafa mohl v klidu balit kufry po prvním zápase, tak bych čekal trochu pokory. Ani slovo o jednom důležitém faktoru, díky němuž k tomu včerejšímu zápasu vůbec došlo. To je trochu až rouhání. Třeba Roger po finále WB 2014 uznal, že se do pátého setu s Novakem dostal se štěstím.
Reagovat
Kozoroh
O tom, jak moc narostlo Nadalovo sebevědomí se dovíme v Miami. IW z hardových turnajů nejvíc vyhovuje Rafově hře a tak i přes dlouhodobý herní pokles tam dosáhl solidního výsledku. Jakého však dosáhne v Miami, které naopak Rafanovi nesedí? Pokud dojde do ČF nebo SF, bude to pro něj a jeho fan-tábor dobré znamení.
Reagovat
smazaný uživatel
jsou to takove jeho mantry.. :-) Ja hlavne nerozumim tomu neustalemu ocekavani dalsiho vzestupu, kdyz se zakonite opotrebovava cim dal vic, ztraci rychlost a pritom podle me jede stale ve stejnych kolejich, nesnazi se cokoliv zmenit, doplnit - dosad (pridej) dle potreby: raketu, drzeni, technicke a takticke prvky, trenera...
Reagovat
Mantra
Jaké Mantry? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
je to přesně tak, ta rychlost už tam prostě není taková jako dřív, to mu vyhrávalo zápasy, tu už mít prostě nikdy nebude, není včas u úderů, neposkládá se k nim, z toho pramení ty chyby který dřív nedělal...podle mýho už lepší nebude, můj názor :)
Reagovat
Mantra
souhlasím
Reagovat
tito
Hlavní problém je Toni. Doufám, že Conchita v boxu nebyla náhodou a přijde změna. Je mi v podstatě jedno, kdo ho bude trénovat, nejdůležitější je, že se to stane. Rafa je podle mne nejvíce svázaný odpovědností vůči Tonimu. Jakmile se tato vazba zruší, bude se mu hrát lépe.
Reagovat
Stan_Borowitz
Naprostý souhlas, pokud jde o mimoherní aspekty, je Toni dnes tím, co Rafu táhne ke dnu. Rafův stvořitel se stává jeho záhubou.
Reagovat
smazaný uživatel
ja bych v tom navic opet videla zakonite opotrebeni, psychicke. Vytrzeni ze stereotypu - vcetne myslenkoveho - je dobry, nutny a zdravy zaklad pro dalsi vyvoj.. kohokoliv.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem či je najšťastnejšie spájať pokoru a sebareflexiu práve s Rogerovým príkladom...Jeho vyhlásenie niekedy v roku 13-14, že všetky GS má na svojej rakete, okrem antuky, ktorá ho už nepotrebuje rezonuje v ušiach fanúšikov dodnes..
Reagovat
Stan_Borowitz
To asi není úplně šťastný argument... Nemyslím, že by Rafu stavělo do lepšího světla to, že i Federer vykreslený tvým černým perem dokáže uznat, že měl v nějakém zápase štěstí, zatímco Rafa mluví pořád jen své bojovnosti a výborném výkonu.
Reagovat
Roger_Federer
Ty ja myslim, ze ty si jediny na internetu, kdo zije v" Rafove daleke minulosti" a veri, ze se jeste vrati rok 2013, kdy si nam to tady daval sezrat...
Reagovat
panzer.dragon
Congrats Nadal for almost winning a set against Nole!?
Reagovat
Krisboy
Byl to pěknej zápas. A až do stavu 2:2 ve druhým setu i velice vyrovnanej, Djokovič se dost nadřel. Pak už Rafa trochu odpadl. Ač nejsem "nadalovec", přál jsem mu vítězství, za hru i za bojovnost by si ji zasloužil. No tak snad to vyjde příště. Vamós Rafa!!!
Reagovat
yenda1
Viděl jsem první set s Djokádou a musim říct, že občas měl Rafa světlý okamžiky, kdy nečekal co přiletí z druhý strany a ve vhodný moment vysekl pár kvalitních úderů s vítěznou koncovkou.
Těch chyb, zbytečnejch, je ale stále přehršel. S jeho stylem jsou nadbytečné UE sebevražda.
K tomu sebevědomí. Jak je to křehké že? Nebýt Zverevova MEGAkiksu moc by si ho asi neodvážel. Jestli se zvedne,tak budu vzpomínat tento moment, i když je to samozřejmě zjednodušení, jedná se dlouhodobou záležitost. Ale vše možná spělo do bodu, kdy vyhrál prohraný zápas. Byl mu podán prstík naděje, tak uvidíme jestli se ho chytne nebo jej odkopne.
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa! Ja som spokojný so semíčkom, hlavne sa mi páči zlepšený pohyb a forehand dúfam ešte vypiluje, hlavne ten po čiare je veľmi kľúčový pre neho.
Reagovat
tito
Turnaj Rafa odehrál na stávající formu velmi slušně. Škoda té hromady vyhozených úderů z forehandu včera, ale beru to jako polygon, kdy se testovala konkurenceschopnost s Novakem. Rafa s ním byl schopný hrát část zápasu vyrovnanou partii, dokázal ze sebejistého soupeře dostat na konci prvního setu a na začátku druhého emoce, poté co nabídl brejk 4 UE Nole získal opět potřebný klid a dotáhl s přehledem zápas do konce. Co dál? Novak bude nadále před RG pod obrovským tlakem a nejcennější trofejí nejen pro Rafu, ale pro kopu dalších hráčů. Zvláště jsem zvědavý na jeho konfrontaci na antuce s Dominicem, který má velké šance na úspěch. Zvláště na RG. Rafu bych také nezatracoval, má dost času na to, aby se na domácí hřiště náležitě připravil. A co je dobře, tak jeho motivace je nyní uvěřitelná. Z tohoto pohledu IW splnil dokonale svojí úlohu. Případné vzájemné utkání na RG bude velmi odlišné od toho v minulém roce. Vamos Rafa!
Reagovat
babolat.cz
Já myslím spokojenost. Semi dosáhl a po pravdě na Nová ZATÍM nemá.
Reagovat
George_Renel
Od roku 2009 bojoval Nadal se zraněními, které ho sesadili z pozice světové jedničky.
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
vyrovnaný souboj? :D 8 vyhraných gamů a to jen kvůli špatnému výkonu Srba, kdykoliv Novak potřeboval, tak přitlačil, zpřesnil a Nadal bez šance :)
Reagovat
J1mmy88
JJ mas pravdu, Nadal hraje furt to same, bylo to spise tim, ze Nishi hral spatne a NOvak taky. Otazka je jestli se Rafa nekdy dostane na svou uroven , kdy mel agresivni dlouhe forhandy a vubec nechyboval.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist