Příští soupeřka Kvitové: Kdysi neperspektivní fanynka Lleytona Hewitta

24. 1. 2012, 06:10
Aktuality 11
Italský ženský tenis ztělesňovaly v posledních letech vítězka Roland Garros Francesca Schiavoneová a Flavia Pennettaová. Petra Kvitová ale ve čtvrtfinále Australian Open narazí na jinou hráčku z Apeninského poloostrova. V cestě do semifinále jí stojí Sara Erraniová, která tenisově vyzrála ve Španělsku.
Profily hráčů
Sara Erraniová

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Boloni se dostala do svého prvního grandslamového čtvrtfinále v kariéře. Před letošním startem v Melbourne nepřešla na turnajích velké čtyřky třetí kolo. "Jsem nadšená, hraju výborně. Dosáhla jsem životního úspěchu," radovala se Erraniová po osmifinálové výhře nad Číňankou Jie Zheng 6-2 6-1.

V Austrálii se cítí skvěle i díky třicetistupňovým teplotám, které v Melbourne tenistky vysilují. "Miluji horko mnohem více než zimu. Adaptuji se na něj líp než soupeřky, takže mi to vyhovuje," řekla Italka. Na otázku, jaký turnaj by chtěla nejvíce vyhrát, se smíchem odpověděla: "Letošní Australian Open..."

Austrálii miluje už dlouho. Už jako začínající tenistka si Erraniová oblíbila bývalého prvního hráče světa Lleytona Hewitta. "Sledovala jsem ho hodně v televizi, protože se mi líbilo, jak hraje solidně od základní čáry," řekla Erraniová.

Výborný pohyb a vytrvalé vracení míčů s co nejmenším počtem chyb je i základním stavebním kamenem hry Erraniové. Styl vybrousila ve Valencii, kam odešla v 17 letech, protože v Itálii nepatřila mezi nadějné hráčky a neměla podporu.

Když vyhrála v roce 2008 v Portoroži titul, po Palermu její druhý na okruhu WTA, neodpustila si poznámku na adresu své země. "Chtěla bych tuhle výhru věnovat všem, kteří mi nevěřili a říkali, že to nikam nedotáhnu," prohlásila.

Erraniové nevadí, že v Itálii jsou opěvované především Schiavoneová a Pennettaová. "Jejich úspěch je skvělý, ale úplně jiný než můj. Nechci se schovávat v jejich záři. Mám touhu na sobě pracovat, ne někoho imitovat," řekla. "Vím, že nemám talent být jedničkou nebo dvojkou, ale třeba budu díky píli někdy třicátá," řekla 48. hráčka světa, která byla v žebříčku WTA nejvýše na 31. místě.

pva, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
mac.hall
Trochu mě překvapuje kolik opatrných ,a dle mého názoru oprávněně , názorů jsem v diskusi zaznamenal. Také já si nemyslím , že to bude pro Péťu jednoduchá záležitost. Mám spíš obavy, že by to mohlo být naopak. Dosavadní výsledky Sáry budí respekt. Ještě jsem ji nevyděl hrát ale tenis musí určitě umět. Pokud je to ten typ , co všechno vrátí a soupeřka se porazí svými chybami sama, pak je třeba být na pozoru. Přes všechny pochvalné komentáře hry Petry jsem názoru , že zatím její hra nemá na AO tu nejvyšší úroveň. Především počet zbytečných nevynucených chyb je příliš vysoký a právě to by mohl být kámen úrazu v zápase se Sárou. Pokud by si ovšem Petra vzpomněla na své lepší dny a předvedla špičkovou hru , jako v minulosti již mnohokrát , neměla by mít žádný problém. Otázkou ovšem je , zda se jí to podaří.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra - tvrdší hra na jeden dva údery, super podání, při klidu super přesnost, silnnější a tudíž horší pohyb, velké vedro nevýhoda.
Sara - vyrovnané výkony, z pohybu umísťuje míče, lepší pohyb po kurtu ve vedru, super kraťasy, menší dosah, menší vzrůst, stálé ale slabší podání
Suma sumárum tip na Petru v kurzu menším než 1,2 bych nedal.
Reagovat
freeteepek
Jako obvykle to bude zase o počasí. Sara horko zvládá. Petra může mít problém, jestli hra dojde do třetí sady. Nástupy Petra zvládá, ale pak může mít krizi ve druhém a ve třetím opět problém. Nechápu, proč nenosí čelenku s kšiltem nebo čepici, jako všechny ostatní holky. To ostrý slunce v očích a 30stupňů ve stínu jí můžou hodně potrápit. Nesmí dát Italce šanci, aby se chytla a pak bude všechno v pohodě. Jinak může mít problém. Bylo by potřeba, aby hladce postoupila a proti Šarapce nastupovala svěží.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc se na ten zápas těším, ale Saru vůbec neznám. Když se podívám na statistiky, tak servis Sary asi nic moc, rychlost na úrovni 2. servisu Petry. Petra je na returnu výborná, navíc její levácký servis... Sara to má založený asi jenom na jistotě, takže když se Petra zbytečně extrémně nevyhází, mělo by to dopadnout. Na druhou stranu mě docela překvapují docela velmi hladké výhry Sary. Už se těším! Pokud Petra předvede svůj standard, vyhraje.. to je můj tip!
Reagovat
smazaný uživatel
Je to trpaslice a staci ji to rozhodit do stran a nema narok. Prilis kratke ruce a nohy. To by Kvitova musela nastoupit se trema promile aby prohrala.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavý článek. Psal jsem, že největším překvapením letošního AO je Ekatěrina (podle jmen, která vyřadila), ale podle postavení v žebříčku to je právě Sara. Přiznám se, že Saru moc neznám. Jak to tak čtu, bude to asi hodně skromná a pracovitá holka. :) Myslím, že pravdu mají tak trochu patrmont i Forehand... Ale rozhodně nepochybuju o tom, že Sara si čtvrtfinále zaslouží. Ona ten los prostě neovlivní. Pokud porazila někoho, kdo porazil někoho papírově lepšího, tak v tom nevidím žádný problém. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá nárok, postupuje vďaka žrebu...Presný opak je Makarová, ktorá ma na konte veľmi cenné skalpy.
Reagovat
smazaný uživatel
Má životní formu. Třeba potrápí i Petru (osobně si myslím, že ano).
Reagovat
vendulkabendulka
Mno, uvidime..
(rekl slepy a sel do kina :)
Reagovat
tenista1
Osobne prajem víťazstvo Petre, ale keď Petre nepôjde servis a bude nervozna, tak ako v závere druhého setu s Ivanovičovou tak potom so Sárou prehrá !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Sáru je už postup do čtvrtfinále AO obrovský úspěch, který nečekala a z Petry bude mít respekt-to Petře pomůže. Já si nemyslím, že by mělo dojít k překvapení. Jasné SF s Mášou a i tady věřím Petře.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist