Přístavní Hamburk dobyl senzačně Kazach Golubjov

25. 7. 2010, 17:45
Aktuality 9
ATP HAMBURG - Nikdy neporazil hráče z top 10, nikdy ještě titul na turnaji ATP neslavil a v Hamburku byl nenasazený. Přesto 82. hráč světa Kazach Andrej Golubjov dokázal bez ztráty setu vyhrát antukový podnik vyšší kategorie 500. Vůbec jako první tenista z Kazachstánu.
Profily hráčů
Andrej Golubjov

Andrej Golubjov získal tři dny po 23. narozeninách pro Kazachstán první titul na okruhu ATP. Dvaaosmdesátý hráč světového žebříčku vyhrál překvapivě antukový turnaj v Hamburku, poté co ve finále porazil 6-3 7-5 rakouského semifinalistu Roland Garros Jürgena Melzera. 

Golubjov procházel turnajem naprosto suverénně a v šesti zápasech neztratil set. Na jeho raketě například zůstal i nejvýše nasazený loňský obhájce Nikolaj Davyděnko z Ruska. Díky svému životnímu týdnu se může Golubjov poprvé v kariéře těšit na průnik mezi nejlepších 50 tenistů světa.

"Jsem moc šťastný, že jsem tu dokázal získat první titul. Obzvlášť zde na antuce v Hamburku. Nikdy jsem nevěřil tomu, že bych na antuce mohl vyhrát turnaj," přiznal Golubjov, který se narodil v Rusku, ale reprezentuje Kazachstán. "Tenhle týden pro mě byl hodně důležitý. Začnu věřit ve svou hru a to mi pomůže v dalších zápasech."

"Odehrál opravdu skvělý zápas. V závěru prvního setu jsem měl trochu smůlu, ve druhém jsem zase nevyužil několik šancí. Ale on (Golubjov) si vítězství zasloužil, řekl Melzer, který prohrál už sedmé finále z devíti.

I přesto devětadvacetiletý Rakušan letos zažívá nejvydařenější sezonu. Zahrál si semifinále French Open a ve Wimbledonu získal titul ve čtyřhře. V žebříčku mu nyní patří 15. příčka. Výš ještě nebyl.

- ATP 500 HAMBURG (Německo, antuka, 450.000 eur) -
nedělní výsledky (25. 07. 2010)

Dvouhra - finále:
Golubjov (Kaz.) - Melzer (3-Rak.) 6-3 7-5

Čtyřhra - finále:
M. López/Marrero (Šp.) - Chardy/Mathieu (Fr.) 6-3 2-6 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Neříká se ''kazachstánskému'', ale kazašskému.
Reagovat
weak
tak to se moc omlouvám, pane Vapete :((
Reagovat
EllNino
Ale Voskoboeva hraje za Rusko
Reagovat
weak
http://www.itftennis.com/womens/players/player.asp?player=35012221
Reagovat
smazaný uživatel
Mam rada,kdyz v turnajich nekdo zazari a prekvapi. Golubovovi se to podarilo na lOOprocent. Z 82. pozice neztratit ani set do finale, to je neco.Hral odvazne agresivni celodvorcovy tenis az do finale. Nemel respekt pred nikym. Hral moc pekny tenis. Jen at mu to vydrzi. Jsem zvedava,jak se posune. Tak daleko jsou male rozdily, takze by to mohlo byt sympaticke umisteni.
Reagovat
weak
musím uznat, že GOLUBEV hrál v Hamburku skutečně výborně - jestliže někdo hraje na 120ti procentní riziko, tak s DAVYDĚNKEM hrál na 180ti procentní :-) a padalo mu to tam... To byly takové rány, že Davyděnko regulerně nestačil ani nastavit raketu na nějaký blok narožpak se k úderu napřáhnout...

Jinak v článku mi chybí informace, že GOLUBEV je vlastně čistokrevný RUS, ale který se nechal, jako spousta dalších (KUKUSHKIN, SCHUKIN, SHVEDOVA a další), od KAZACHSTÁNU koupit... nezbývá než ke kazachstánskému tenisovému svazu dodat než "GOOD BUSINESS, guys" ... :-)
Reagovat
Gulbis
plus Korolef
Reagovat
misoSK
plus Voskoboeva, Karatancheva
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist