Preview: Zvonarevová - Zhengová J.

20. 9. 2008, 09:30
Previews 2
O postup do finále v čínském Guangzhou se dnes kolem poledne utká domácí hráčka Jie Zhengová s Ruskou Zvonarevovou. Tyto hráčky se spolu ještě nestřetly a dnes je tedy čeká první vzájemný zápas. Mírnou favoritkou je Ruska.
Profily hráčů

Věra Zvonarevová je v žebříčku WTA na devátém místě. Letos získala na Olympijských hrách v Pekingu bronzovou medaili a i proto je v dnešním zápase favoritkou. Ruska začala rok 2008 v parádní formě. V Auckladnu sice skončila ve čtvrtfinále na raketě Erakovičové, ale v následujícím turnaji v Hobart dokráčela až do finále. Za rozhodně větší úspěch se dá považovat finálová účast v dalším turnaji – v Doze. Zde Zvonarevová vyřadila několik kvalitních hráček (Schiavoneová, Safinová,. Na Liová…). Ve finále se střetla se Sharapovovou, kde po prvním prohraném setu 6:1 kontrovala Zvonarevová výhrou 6:2. Třetí sada však pro Zvonarevovou dopadla ještě hůř jak první, dostala „kanárka“. Následovaly další tři úspěšné turnaje. V Bengalúru prohrála ve čtvrtfinále s favoritkou Venus Williamsovou, na Indiana Walles opět ve čtvrtfinále a s favitkou, tentokrát s Ivanovičovou. V Miami došla Zvonarevová ještě o kousek dál - do semifinále, kde prohrála s Jankovičovou.

Po turnajích na hardu následovala série turnajů na antuce a i zde Ruska válela. V Charlestonu porazila favoritky Jankovičovou i Dementievovou. Ve finále sehrála vyrovnanou, nakonec však neúspěšnou bitvu se Serenou Williamsovou (4:6 6:3 3:6). Na turnaji v Praze Zvonarevová přemožitelku nenašla a získala zatím jediný letošní titul. V Římě nestačila v osmifinále na Venus Williamsovou, na French Open ji opět v osmifinále zastavila Dementievová. Po neúspěšných turnajích v Eastbourne, na Wimbledonu, ve Stanfordu, Los Angeles a Montrealu se zdálo, že si formu na Olympijské hry načasovala špatně, ale předpoklady vyvrátila. V Pekingu se radovala z bronzové medaile. Na US Open svou formu po prohře 2:0 s Perebyinisovou ve druhém kole ale nepotvrdila. Na aktuálním turnaji v Guangzhou zatím neztratila ani set, dnes ji však čeká rozhodně nejsilnější dosavadní soupeřka, navíc domácí hráčka.

Číňanka Zhengová odehrála letos rozhodně méně utkání než její dnešní soupeřka, titul nezískala žádný. V Gold Coast, Doze a Dubaii žádnou favoritku neporazila. V Bengalúru prohrála ostudně s neznámou Feysovou 2:0. V Indian Walles se Číňanka zlepšila, porazila Loitovou a Bondarenkovou, ve třetím kole prohrála s Hantuchovou. Zlepšení formy potvrdila i v Miami, kde vyřadila favoritky Petrovovu a Mauresmovou. Ve finále už nad její síly byla Jankovičová. Dobrá forma pokračovala i na French Open, kde se kvalifikovala třemi výhrami nad papírově slabšími soupeřkami. V hlavním turnaji však dokázala porazit velkou favoritku Kirilenkovou. Na další překvapení ve třetím kole se Safinovou už Číňanka neměla. Jednoznačně největší úspěch letošního roku zaznamenala Zhengová ve Wimbledonu. Zde porazila Vaidišovou a dokonce i Ivanovičovou. Serena Williamsová už ale byla v semifinále pro Číňanku velké sousto, prohrála 2:6 6:7. Od té doby žádnou favoritku neporazila. V Pekingu nestačila na Petrovovou, na US Open prohrála s Jankovičovou. V Guangzhou zatím stejně jako Zvonarevová neztratila ani set.

Pokud bych mohl zveřejnit svůj tip, věřím určitě Zvonarevové. Ta je na hardu velice silná, zato její soupeřka preferuje spíše antuku nebo trávu. Na hardu Číňanka s favoitkami většinou prohrává. I bookmakeři bwinu favorizují Rusku kurzem 1.50, na vítězství Zhengové je vypsán kurz 2.40.

TenisPortal.cz, Jakub Robenek

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Safinka vyhrála a k NUMERO DUE chybí jenom 100 bodů !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Safinka vyhrála a je už NUMERO TRE !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist