Preview: Zůstane Berdych ve hře o semifinále? Musí porazit Roddicka

24. 11. 2010, 11:06
Previews 22
Porazit Roddicka a udržet si naději na postup do semifinále Turnaje mistrů. Tak to bude dnes odpoledne úkol pro Tomáše Berdycha. Český hráč v prvním zápase výkonem nepřesvědčil, boj o postup ze skupiny však rozhodně nevzdává.
Profily hráčů
Andy Roddick - Tomáš Berdych

"Soustředím se na zápas s Roddickem, v kterém se pokusím něco přidat. Uvidíme, tenis je nevyzpytatelný,“ řekl Tomáš Berdych po pondělním duelu s Novakem Djokovičem, proti kterému se trápil na servisu a podlehl dvakrát 3-6.

Pětadvacetiletý Berdych se na podzim potýká se ztrátou formy a tím pádem se vytratilo i sebevědomí. Od finále ve Wimbledonu vyhrál jen osm zápasů, soupeře z top 30 porazit nedokázal. Přitom v Londýně se sešlo osm nejlepších hráčů sezony a český hráč si stále nevěří. Sebedůvěru si nedodal ani v pondělí proti Djokovičovi.

Naopak jeho příští soupeř Andy Roddick nebyl daleko od výhry nad světovou jedničkou Rafaelem Nadalem. "Proti Nadalovi jsem hrál dobře. Měl jsem plán, který jsem dlouho naplňoval, než Rafa zlepšil forhend a převážil misky vah," řekl Roddick. "Jsem nabitý energií, kterou ještě umocňuje skvělá atmosféra. Lepší jsem na Masters nezažil," dodal.

Osmadvacetiletý Američan na podzim laboroval se svalovým zraněním, před odletem na britské ostrovy ale stihl odehrát dostatek 'přípravných' zápasů. A v Londýně vypadá v dobré formě, především jeho podání mělo světové parametry. Míče z jeho rakety navíc létaly na polovinu španělského tenisty rychlostí až 225 kilometrů v hodině.

Právě úspěšnost prvního podání by měl Berdych zlepšit. pokud chce pomýšlet na vítězství. Proti Srbovi nedosahovala ani padesáti procent. "Co jsem na podání ukázal proti Djokovičovi, by tu nestačilo na nikoho," uznal. "Tím spíš, že na něm moje hra stojí. Zatím jsem se nesrovnal s prostředím v hale, ale nechci se vymlouvat. Musím zabrat."

Včera už působil zase o něco veseleji než krátce po hladké porážce od Djokoviče. Po tréninku si se svými kouči Krupou a Vydrou zahrál nohejbal proti deblové dvojici Kubot/Marach a jejich trenérovi. "I drobnosti se hodí, aby se člověk rozptýlil," řekl. "Potřebuju hodit všechno špatné za hlavu a mít zase radost z tenisu. Naděje pořád žije, takže by bylo fajn tenhle zápas získat."

H2H 6-2:
Roddick 7-5 6-4 (finále Miami 2010)
Roddick 7-6(5) 7-6(5) (1/4 San Jose 2010)
Roddick 1-6 6-3 6-4 (1/2 Brisbane 2010)
Roddick 7-6(4) 6-4 6-3 (1/8 Wimbledon 2009)
Berdych 6-7(3) 7-5 7-6(3) (1/2 Tokio 2008)
Roddick 7-6(6) 2-0 ret. (1/8 US Open 2007)
Roddick 4-6 6-3 6-2 7-6(4) (DC 2007)
Berdych 7-6(7) 6-3(3. kolo Madrid 2006)

Aby udržel při životě svou šanci na postup do semifinále, musí Roddicka bezpodmínečně porazit. Jinak končí. "Když tolik trápil Nadala, asi má velkou formu," řekl Berdych. "Jeho servis je obrovská zbraň, ale když ho vrátím, ve výměnách šanci mám. Ani na returnu není tak nepříjemný jako Djokovič."

Berdych má s Roddickem bilanci 2-6 a letos s ním už třikrát prohrál. Nejdříve v semifinále v Brisbane, pak v San José a následně ve finále v Miami. "Čekal jsem na svou šanci, jedna mohla stačit, ale nedal mi ji za celý zápas," komentoval Berdych začátkem dubna finále v Miami.

O případném postupu ze skupiny mezi poslední čtveřici Turnaje mistrů nechtěl Berdych spekulovat. Musí nejdříve porazit Roddicka a pak případně i Nadala. "Zázraky se ve sportu nedějí. Nebalím to, určitě ne, ale myslet na semifinále je zbytečný," řekl.

Berdychovo středeční utkání s Roddickem v tenisovém ringu O2 arény začne nejdříve v 15:15 středoevropského času. Zápas vysílá v přímém přenosu Nova Sport. Druhý duel Nadal - Djokovič se hraje po 21:00.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak lopata nám utřel :)) ty jsi expert kámo :)) nezasloužil bys kritiku, kdybys tu nepsal takové hovadiny.... nejspíš by z tebe ted byl bezdomovec
Reagovat
smazaný uživatel
je to jen sport! občas se stane haluz
Reagovat
smazaný uživatel
berdych vyhral 7-5 prvni set
vyhraje 7-5 6-3
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick to otočí na to bych si klidně vsadit dům. věřte mi... rozumím tenisu jako nikdo
Reagovat
smazaný uživatel
@lopata43: Bo dalším brejku už to není tak vesely co?:D
Reagovat
smazaný uživatel
jasne ze rozumis...akorat furt sem hazes takove kydy...tak co ted bys byl bezdomovec, kdybys vsadil co?:-DDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
ty trdlo sem to chtěl zakřiknout aby to neotočil.
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato doufám, že si ten dům vsadil i s počítačem a přestaneš tady konečně psát takové kraviny... teď budeš Berdycha určitě chválit co?!?
Reagovat
smazaný uživatel
hej lopato když si tak pročítám co tady píšeš, hned se mi vybavil jeden vtip, akorát, že u tebe je to pravda: ty si takový k***t, že kdyby byla soutěž o největšího k***ta, tak budeš druhý, protože si takový k***t, že bys to ani nevyhrál!
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, samozřejmě...tys to chtěl zakřiknout...přitom jsi celou dobu věděl, že Berdych vyhraje...věděl jsi předem samozřejmě i skóre že?? Ano, ano všichni ti věříme... :-D
Reagovat
smazaný uživatel
nezasloužím si kritiku
Reagovat
smazaný uživatel
nikdo tě nekritizuje, to je výsměch víš... evidentně tenisu rozumíš jako nikdo, ale logika ti někde zaostala...
Reagovat
BooOoo
jak tipujete vysledek ? ja bych rekl ze nejak 7-6 6-4 Berdych ...
Reagovat
smazaný uživatel
6:4 6:2
Roddick
Reagovat
smazaný uživatel
jasná výhra pro Roddicka. Kdo má trochu rozum vsadí vš co má, protože tohle je zlatej důl. Sázet proti Berdychovi nese!
Reagovat
Ananas
Lopato ten tvůj nick k tobě opravdu sedí!:D)Ještě před začátkem TM si tady tvrdil že Berdych má velkou šanci porazit Roddicka,Djokoviče i Nadala a ted tu píšeš že nemá šanci.:DD)
Reagovat
smazaný uživatel
Toho si nevšímej, lopata je schyzofrenik...
Reagovat
smazaný uživatel
evidentně si pleteš pojmy s dojmy! pletou se ti nicky a pleteš se! Nikdy bych neřekl že Berdych porazí Nadala! to se nikdy nestane!
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, kdo tady před turnajem Mistrů říkal, že Berdych má šanci porazit ve skupině Nadala a a naopak nemá na Roddicka, možná si pleteš nicky spíš ty, nikdo jinej s nickem lopata už tady totiž není :) a jinak experte, Berdych vyhrál první set, takže kdybys vsadil vše co máš, asi bys o vše přišel :) Tom hraje dnes parádně a myslím, že to dotáhne do konce
Reagovat
smazaný uživatel
psal sem o federerovi ty trdlo
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně bylo spravedlnosti učiněno zadost, a tak zdejší "odborník" s nickem lopata ze sebe opět udělal velkého trapáka...X-DDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Opravuji, psal jsi, že nemá na Nadala ani na Roddicka přesněji řečeno jsi psal tohle :

Od: lopata43
nevím o co ti jde, kdo jsi a s kým spíš, ale vím že Berdych má na to porazit Federera, MUrrayho, Söderlinga i Ferrera! naopak na Nadala i Roddicka nemá.

Chceš tu ze mě dělat blbce? :D především ho děláš sám ze sebe, takže si svoje analýzy od cesty příště nechej.... díky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist