Preview: WTA Premier Mandatory Indian Wells

6. 3. 2018, 16:45
Previews 57
Již zítra startuje první letošní podnik série WTA Premier Mandatory. V kalifornském Indian Wells vede herní pole světová jednička Simona Halepová, turnajovou dvojkou bude Caroline Wozniacká. Z českých tenistek se mezi nasazené vešly Karolína Plíšková, Petra Kvitová a Barbora Strýcová. Jistou účast v hlavní soutěži mají ještě Kristýna Plíšková, Kateřina Siniaková a Markéta Vondroušová. Na kurty se vrací bývalé šampionky Viktoria Azarenková a Serena Williamsová.

Pozornost tenistek i fanoušků bude v březnu upřena na americký kontinent. Už zítra totiž startuje první ze dvou březnových turnajů série WTA Premier Mandatory. Jasnou favoritku prestižní akce v Indian Wells nemá. Postup do závěrečných kol se nicméně očekává od světové jedničky Simony Halepové i vítězky letošního Australian Open Caroline Wozniacké. Kralování Halepové žebříčku WTA může v Kalifornii ohrozit pouze Dánka.

Letošní ročník bude také ve znamení návratů. První soutěžní zápas od loňského triumfu na Australian Open odehraje dvojnásobná šampionka Serena Williamsová, jež se vrací po porodu dcery. Na kurty se po vítězství v soudním sporu o péči o syna vrací další dvojnásobná vítězka Viktoria Azarenková.

Po operaci zápěstí je připravená na návrat loňská finalistka Světlana Kuzněcovová. Titul bude obhajovat její krajanka Jelena Vesninová. Z hráček, které mohly figurovat mezi nasazenými, bude chybět pouze 31. tenistka světového hodnocení Shuai Peng.

Český tenis bude mít v kalifornské poušti minimálně šest zástupkyň. Mezi nasazené se vešly Karolína Plíšková a Petra Kvitová, jež na sebe mohou narazit již v osmifinále, a Barbora Strýcová. Účast v hlavní soutěži mají jistou také Kristýna Plíšková, Kateřina Siniaková a Markéta Vondroušová. Poslední kvalifikační kolo dnes absolvuje Barbora Krejčíková, která může počet českých barev v hlavní soutěži ještě rozšířit.

Divoké karty obdržely vesměs domácí mladé naděje. Volnou vstupenku do hlavní soutěže pořadatelé udělili Caroline Dolehideové, Amandě Anisimovové, Claire Liuové, Danielle Collinsové a Kayle Dayové. Tři zbylé divoké karty se organizátoři jednoho z největších tenisových turnajů světa rozhodli poskytnout Eugenii Bouchardové, Sofii Žukové a Viktorii Azarenkové.

Celková dotace ženského turnaje činí necelých 8,7 milionu dolarů (bezmála 180 milionů korun). Vítězka obdrží šek na 1 340 860 dolarů (více než 27 milionů korun) a připíše si do žebříčku WTA rovných 1 000 bodů.

BNP PARIBAS OPEN 2018 FAKTA
• Shrnutí •
Loňské finále: Vesninová (14-Rus.) - Kuzněcovová (8-Rus.) 6-7(6) 7-5 6-4
Nejvýše nasazené: Halepová (1. v WTA), Wozniacká (2.), Muguruzaová (3.), Svitolinová (4.), Kar. Plíšková (5.), Ostapenková (6.), Garciaová (7.), V. Williamsová (8.)
Kategorie: WTA Premier Mandatory
Místo konání: Indian Wells, USA
Povrch: tvrdý
Dotace: 8,648.508 dolarů
• Možná čtvrtfinále •
Halepová (1-Rum.) - Ostapenková (6-Lot.) | H2H 1-1
Muguruzaová (3-Šp.) - Kar. Plíšková (5-ČR) | H2H 2-7
V. Williamsová (8-USA) - Svitolinová (4-Ukr.) | H2H 1-1
Garciaová (7-Fr.) - Wozniacká (2-Dán.) | H2H 1-2
• Soupeřky českých tenistek v 1. kole •
Kar. Plíšková (5-ČR) - volný los
Kvitová (9-ČR) - volný los
Strýcová (25-ČR) - volný los
Kr. Plíšková (ČR) - kvalifikantka
Vondroušová (ČR) - kvalifikantka
Siniaková (ČR) - McHaleová (USA) | H2H 1-2
Kompletní los


Největší favoritky

Simona Halepová bezesporu patří mezi největší favoritky. Aktuální světová jednička letos vyhrála 14 z 15 zápasů. Letošní sezonu zahájila triumfem v čínském Shenzhenu, kde vybojovala 16. kariérní titul. Na úvodním grandslamu sezony došla do finále, ve kterém podlehla Wozniacké. Na první grandslamový vavřín tak stále čeká. V Dauhá se po třech suverénních výhrách dostala do semifinále, k němuž ale kvůli zranění nenastoupila.

Na Indian Wells má krásné vzpomínky. V roce 2015 v kalifornské poušti přebírala trofej pro vítězku. Loni skončila již ve třetím kole. Loňský výsledek by letos rozhodně měla vylepšit.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Shenzhen (vítězka);  Australian Open (finále);  Dauhá (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Shenzhen (vítězka); Australian Open (finále); Dauhá (semifinále)
Bilance: 14-1
Bilance na betonech: 14-1
Grandslamy: Australian Open (finále)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 17-6
Nejlepší výsledek: vítězka (2015)
Loňský výsledek: 3. kolo
Generálka: Dauhá (semifinále)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: kvalifikantka, NEBO Kr. Plíšková (H2H 1-0)
3K: (30) Cibulková (H2H 2-4)
OF: (14) Mladenovicová (H2H 2-3)
ČF: (6) Ostapenková (H2H 1-1)
SF: (3) Muguruzaová (H2H 1-3)
F: (2) Wozniacká (H2H 2-5)


Caroline Wozniacká má letos rovněž výbornou formu. Dánská tenistka si na úvod roku zahrála finále v Aucklandu, v němž nestačila na rozjetou Görgesovou. Na Australian Open ve druhém kole odvrátila dva mečboly a nakonec si po vítězství nad Halepovou dokráčela pro premiérový grandslamový titul a vrátila se na tenisový trůn. V hale v Petrohradu zřejmě sehrála roli i únava, jelikož Wozniacká v ruské metropoli dohrála už ve čtvrtfinále. Na svém posledním turnaji v Dauhá prohrála dramatické semifinále s pozdější vítězkou Kvitovou. V Dubaji neobhajovala loňské finále a o post světové jedničky přišla.

Také Wozniacká už poznala, jak chutná stát se šampionkou podniku v Indian Wells. Před sedmi lety ve finále zdolala Bartoliovou. Na kontě má ještě další dvě finálové účasti z let 2010 a 2013. Loni její cesta skončila ve čtvrtfinále.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Australian Open (vítězka);  Auckland (finále);  Dauhá (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Australian Open (vítězka); Auckland (finále); Dauhá (semifinále)
Bilance: 15-3
Bilance na betonech: 14-2
Grandslamy: Australian Open (vítězka)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 30-10
Nejlepší výsledek: vítězka (2011)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Dauhá (semifinále)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: kvalifikantka, NEBO Curenková (H2H 1-0)
3K: (28) Kontaveitová (H2H 1-1)
OF: (13) Stephensová (H2H 6-1)
ČF: (7) Garciaová (H2H 2-1)
SF: (4) Svitolinová (H2H 1-3)
F: (1) Halepová (H2H 5-2)


Garbiñe Muguruzaová se v úvodu sezony trápila se zraněními. V Brisbane skrečovala hned první zápas proti Kruničové, ze Sydney po výhře nad Bertensovou odstoupila a na Australian Open dvojnásobnou grandslamovou šampionku ve druhém kole zaskočila v životní formě hrající Su-Wei Hsieh. Na turnaji WTA v Dauhá si připsala první letošní finále, ve kterém neudržela vedení proti Kvitové. Na následujícím podniku v Dubaji skončila v semifinále, v němž nevyužila tři mečboly.

Maximem španělské tenistky v kalifornské poušti je loňské čtvrtfinále. Muguruzaová v Indian Wells startovala poprvé v roce 2013 a došla do osmifinále. V mezidobí končila vždy v úvodních kolech.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Dauhá (finále);  Dubaj (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Dauhá (finále); Dubaj (semifinále)
Bilance: 7-4
Bilance na betonech: 7-4
Grandslamy: Australian Open (2. kolo)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance:
7-5
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2017)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Dauhá (finále), Dubaj (semifinále)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Bouchardová (H2H 0-0), NEBO kvalifikantka
3K: (31) A. Radwaňská (H2H 4-4)
OF: (16) Bartyová (H2H 1-1)
ČF: (5) Kar. Plíšková (H2H 2-7)
SF: (1) Halepová (H2H 3-1)
F: (2) Wozniacká (H2H 3-3)


Jelina Svitolinová i letos pokračuje ve skvělých výkonech. Třiadvacetiletá Ukrajinka triumfovala zkraje roku v Brisbane a připsala si jubilejní 10. kariérní titul. Na Australian Open poprvé v kariéře došla do čtvrtfinále. Nejhorší výsledek zaznamenala v Dauhá, kde ve třetím kole nestačila na pozdější šampionku Kvitovou. Chuť si spravila o týden později v Dubaji, když suverénně obhájila loňské prvenství.

V Indian Wells bude startovat pošesté v kariéře a zatím nikdy neprošla dále než do osmifinále. Mezi nejlepší šestnáctku postoupila loni a také v roce 2015.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Dubaj,  Brisbane (vítězka)
Největší úspěchy na betonech: Dubaj, Brisbane (vítězka)
Bilance: 14-2
Bilance na betonech: 14-2
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 6-5
Nejlepší výsledek: osmifinále (2015, 2017)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: Dauhá (3. kolo), Dubaj (vítězka)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Cepedeová (H2H 0-0), NEBO Barthelová (H2H 3-1)
3K: (27) Suárezová (H2H 3-2)
OF: (15) Keysová (H2H 0-2)
ČF: (8) V. Williamsová (H2H 1-1)
SF: (2) Wozniacká (H2H 3-1)
F: (1) Halepová (H2H 3-3)


Karolína Plíšková letos naopak skvělou formou rozhodně neoplývá. Česká jednička v Brisbane neobhájila loňský triumf, když v semifinále podlehla pozdější šampionce Svitolinové. Na Australian Open vyrovnala postupem do čtvrtfinále loňský výsledek. Další neúspěšná obhajoba loňského titulu přišla v Dauhá, kde Plíšková vypadla už ve třetím kole s Bellisovou. S bilancí jedné výhry a jedné porážky skončila i v Dubaji.

V Indian Wells se ovšem pětadvacetileté Češce v poslední době daří. Loni i předloni dokráčela do semifinále, které je jejím maximem na BNP Paribas Open.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Brisbane (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Brisbane (semifinále)
Bilance: 8-4
Bilance na betonech: 8-4
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 12-4
Nejlepší výsledek: semifinále (2016 - 2017)
Loňský výsledek: semifinále
Generálka: Dauhá (3. kolo), Dubaj (čtvrtfinále)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Kruničová (H2H 1-0), NEBO Beguová (H2H 1-1)
3K: (32) Shuai Zhang (H2H 6-0)
OF: (9) Kvitová (H2H 0-2)
ČF: (3) Muguruzaová (H2H 7-2)
SF: (1) Halepová (H2H 1-6)
F: (2) Wozniacká (H2H 3-6)


Jelena Ostapenková se letos hodně trápí. Bilance 3-6 by rozhodně neměla svítit ve statistikách světové šestky a grandslamové šampionky. Vítězka loňského French Open prohrála v Shenzhenu i v Sydney hned v prvním kole. Na Australian Open vyrovnala své maximum, když stejně jako loni skončila ve třetím kole. V Petrohradu ve čtvrtfinále utrpěla debakl od pozdější šampionky Kvitové. První zápasy nezvládla v Dauhá ani v Dubaji.

V Indian Wells si odbyla svou premiéru loni. Po vydřené výhře nad Koviničovou prohrála ve druhém kole třísetový souboj se Slovenkou Cibulkovou.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Petrohrad (čtvrtfinále)
Největší úspěchy na betonech: Australian Open (3. kolo)
Bilance: 6-7
Bilance na betonech: 2-5
Grandslamy: Australian Open (3. kolo)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 1-1
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2017)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Dauhá (2. kolo), Dubaj (2. kolo)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Bencicová (H2H 0-0), NEBO Babosová (H2H 1-1)
3K: (25) Strýcová (H2H 1-1)
OF: (11) Kontaová (H2H 0-2)
ČF: (1) Halepová (H2H 1-1)
SF: (3) Muguruzaová (H2H 1-3)
F: (2) Wozniacká (H2H 4-0)


Caroline Garciaová na tom letos rozhodně není tak dobře jako na konci minulé sezony. V Brisbane kvůli bolestem zad vzdala utkání prvního kola s krajankou Cornetovou. Na Australian Open sice poprvé v kariéře došla do osmifinále, nicméně v něm neměla šanci proti Keysové. V hale v Petrohradu vzápětí skončila hned po prvním zápase, v němž překvapivě nestačila na domácí kvalifikantku Rybakinovou. V Dauhá i v Dubaji se loučila shodně ve čtvrtfinále, ve kterém ji v obou případech vyřadila Muguruzaová.

V Indian Wells talentovaná Francouzka střídá lepší výsledky s horšími. Při své premiéře v hlavní soutěži před čtyřmi lety skončila ve druhém kole, v dalším roce došla do osmifinále, před dvěma lety nevyhrála jediný zápas a loni opět uhrála osmifinále.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Dauhá,  Dubaj (čtvrtfinále)
Největší úspěchy na betonech: Dauhá, Dubaj (čtvrtfinále)
Bilance: 7-5
Bilance na betonech: 7-4
Grandslamy: Australian Open (osmifinále)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance:
5-4
Nejlepší výsledek: osmifinále (2015, 2017)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: Dauhá (čtvrtfinále), Dubaj (čtvrtfinále)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Bradyová (H2H 1-0), NEBO Buzarnescuová (H2H 0-0)
3K: (26) Gavrilovová (H2H 0-5)
OF: (10) Kerberová (H2H 2-3)
ČF: (2) Wozniacká (H2H 1-2)
SF: (4) Svitolinová (H2H 2-1)
F: (1) Halepová (H2H 1-3)


Venus Williamsová letos odehrála pouze čtyři zápasy a rozhodně nemůže hodnotit vstup do sezony jako povedený. Sedmatřicetiletá Američanka v Sydney i na Australian Open prohrála úvodní zápasy. V Sydney nestačila na pozdější šampionku Kerberovou, v Melbourne ji vyřadila rozjetá Bencicová. Williamsová tak na úvodním grandslamu roku neobhájila loňské finále. Dále už se představila jen ve Fed Cupu, kde v obou dvouhrách neztratila jediný set a pomohla své zemi k postupu do semifinále.

V Indian Wells byla nejdále v kariéře v semifinále, a to před neuvěřitelnými 20 lety a ještě v roce 2001. Sestry Williamsovy poté v Kalifornii kvůli známému incidentu dlouho nehrály. Venus podnikla návrat do Indian Wells v roce 2016, kdy prohrála hned první utkání. Loni došla do čtvrtfinále.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: na turnajích letos ještě nezvítězila
Největší úspěchy na betonech: -
Bilance: 2-2
Bilance na betonech: 0-2
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 13-5
Nejlepší výsledek: semifinále (1998, 2001)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: žádná

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: kvalifikantka, NEBO Cirsteaová (H2H 1-0)
3K: (29) Bertensová (H2H 0-0)
OF: (12) Görgesová (H2H 2-0)
ČF: (4) Svitolinová (H2H 1-1)
SF: (2) Wozniacká (H2H 7-1)
F: (1) Halepová (H2H 3-1)


Černí koně

Petra Kvitová se sice mezi první nasazenou osmičku nevešla, ale i tak bude patřit k největším favoritkám. Dvojnásobná wimbledonská šampionka má totiž v posledních týdnech fantastickou formu. Po neúspěšném vstupu do sezony, kdy kvůli nemoci vynechala Brisbane, v Sydney vypadla ve druhém kole, a na Australian Open dokonce skončila po prvním zápase vyhrála všech 13 následujících utkání. To jí vyneslo tituly z Petrohradu a Dauhá a návrat do Top 10. Mezitím ještě vyhrála obě dvouhry ve Fed Cupu, čímž českému týmu výrazně pomohla k postupu do semifinále.

V Indian Wells se sedmadvacetileté rodačce z Fulneku dlouho nedařilo. Při svých úvodních čtyřech účastech nedokázala projít přes třetí kolo. Poté už to bylo lepší. V letech 2013 a 2016 došla do čtvrtfinále a v roce 2014 do osmifinále. Loni v Kalifornii nestartovala.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Dauhá, Petrohrad (vítězka)
Největší úspěchy na betonech: Dauhá (vítězka)
Bilance: 14-2
Bilance na betonech: 7-2
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 12-7
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2013, 2016)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Dauhá (vítězka)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Putincevová (H2H 0-0), nebo van Uytvancková (H2H 0-0)
3K: (23) Pavljučenkovová (H2H 7-3)
OF: (5) Kar. Plíšková (H2H 2-0)
ČF: (3) Muguruzaová (H2H 4-1)
SF: (1) Halepová (H2H 1-3)
F: (2) Wozniacká (H2H 8-5)


Angelique Kerberová po loňské mizerné sezoně znovu nalezla formu. Německá tenistka vyhrála úvodních 14 zápasů, když neprohrála jediné utkání v Hopman Cupu, v Sydney ukončila 16měsíční čekání na titul a na Australian Open prohrála až maratonský semifinálový souboj s Halepovou. Ve čtvrtfinále v Dauhá byla nad její síly Wozniacká a v Dubaji v semifinále pozdější vítězka Svitolinová.

V Indian Wells se Kerberové v posledních letech nedaří. Od roku 2014 ztroskotala třikrát v řadě na první soupeřce a loni došla do osmifinále. Nejlepšího výsledku dosáhla v letech 2012 a 2013, kdy postoupila mezi nejlepší kvarteto.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Sydney (vítězka);  Australian Open,  Dubaj (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Sydney (vítězka); Australian Open, Dubaj (semifinále)
Bilance: 15-3
Bilance na betonech: 15-3
Grandslamy: Australian Open (semifinále)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 10-8
Nejlepší výsledek: semifinále (2012 - 2013)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: Dauhá (čtvrtfinále), Dubaj (semifinále)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Flipkensová (H2H 3-0), NEBO Makarovová (H2H 7-6)
3K: (24) Vesninová (H2H 3-2)
OF: (7) Garciaová (H2H 3-2)
ČF: (2) Wozniacká (H2H 8-6)
SF: (4) Svitolinová (H2H 5-7)
F: (1) Halepová (H2H 4-5)


Serena Williamsová je velkým otazníkem. Majitelka 23 grandslamových trofejí totiž odehraje první soutěžní zápas od loňského triumfu na Australian Open a od porodu dcery. Ambice má šestatřicetiletá tenisová ikona nemalé. Otázkou je, v jaké formě se představí. Napovědět by mohl hned první zápas.

Mladší a úspěšnější ze sester Williamsových bude v Indian Wells startovat teprve pošesté v kariéře a vždy došla minimálně do čtvrtfinále. V letech 1999 a 2001 přebírala trofej pro vítězku, při své poslední účasti v roce 2016 prohrála finále s Azarenkovou.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: hraje první turnaj
Největší úspěchy na betonech: -
Bilance: 0-0
Bilance na betonech: 0-0
Grandslamy: Australian Open (nehrála)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 23-2
Nejlepší výsledek: vítězka (1999, 2001)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: žádná

Možná cesta turnajem
1K: Dijasová (H2H 2-0)
2K: (29) Bertensová (H2H 2-0)
3K: (8) V. Williamsová (H2H 17-11)
OF: (12) Görgesová (H2H 2-0)
ČF: (4) Svitolinová (H2H 4-1)
SF: (2) Wozniacká (H2H 9-1)
F: (1) Halepová (H2H 8-1)


Viktoria Azarenková je stejně jako Serena Williamsová velkou neznámou. Bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová šampionka odehrála po porodu syna Lea jen dva turnaje, a to loňský podnik WTA na Mallorce a Wimbledon. Důvodem byl dlouhý soudní spor o péči o syna, kvůli němuž Běloruska neustále odkládala návrat na kurty.

V Indian Wells se konečně dočká. V jaké formě se ovšem představí je jen ve hvězdách. Azarenková v Kalifornii nicméně hrát umí. Při své poslední účasti před dvěma lety celý turnaj vyhrála a z celkového prvenství se radovala také v roce 2012.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: hraje první turnaj
Největší úspěchy na betonech: -
Bilance: 0-0
Bilance na betonech: 0-0
Grandslamy: Australian Open (nehrála)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 26-6
Nejlepší výsledek: vítězka (2012, 2016)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: žádná

Možná cesta turnajem
1K: Watsonová (H2H 6-0)
2K: (13) Stephensová (H2H 3-0)
3K: (20) Kasatkinová (H2H 1-0)
OF: (2) Wozniacká (H2H 7-5)
ČF: (7) Garciaová (H2H 0-0)
SF: (4) Svitolinová (H2H 2-0)
F: (1) Halepová (H2H 2-2)


Maria Šarapovová se na kurty vrátila loni a odehrála jen 22 zápasů s bilancí 16-6. Letos se poprvé představila v Shenzhenu, kde v semifinále nestačila na Siniakovou. Na Australian Open byla zpočátku suverénní, ovšem utkání třetího kola s Kerberovou vůbec nezvládla a uhrála jen čtyři gamy. Poslední turnaj absolvovala v Dauhá. V katarské metropoli v prvním kole prohrála s Niculescuovou.

Šarapovová se rovněž řadí mezi bývalé šampionky. V Indian Wells to až k titulu dotáhla v letech 2006 a 2013. Jedinou další finálovou účast zaznamenala v roce 2012. V kalifornské poušti se představí po třech letech.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Shenzhen (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Shenzhen (semifinále)
Bilance: 5-3
Bilance na betonech: 5-3
Grandslamy: Australian Open (3. kolo)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 38-11
Nejlepší výsledek: vítězka (2006, 2013)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Dauhá (1. kolo)

Možná cesta turnajem
1K: N. Ósakaová (H2H 0-0)
2K: (31) A. Radwaňská (H2H 13-2)
3K: (3) Muguruzaová (H2H 3-0)
OF: (16) Bartyová (H2H 0-0)
ČF: (5) Kar. Plíšková (H2H 1-0)
SF: (1) Halepová (H2H 7-1)
F: (2) Wozniacká (H2H 8-4)


Další Češky v akci

Barbora Strýcová zažila další úspěšný vstup do sezony a potvrdila, že se jí na australském kontinentu daří. V Aucklandu uhrála čtvrtfinále a stejného výsledku dosáhla také v Sydney. Na úvodním grandslamu sezony Australian Open úspěšně obhájila loňské osmifinále. Ve Fed Cupu pomohla po výhře nad Bencicovou k postupu českého týmu do semifinále. Na Arabském poloostrově měla smůlu na los. V Dauhá ve druhém kole nestačila na Görgesovou a v Dubaji prohrála souboj prvního kola s Kerberovou.

V Indian Wells se jednatřicetileté rodačce z Plzně nikdy moc nedařilo. Na kontě má dvě osmifinále z let 2004, kdy si odbyla svou premiéru, a 2016.

Strýcová má coby 25. nasazená v prvním kole volno. Ve druhém se střetne s Petrou Martičovou, nebo Tatjanou Mariaovou. Zatímco na druhou jmenovanou umí, s Martičovou má vyrovnanou vzájemnou bilanci a utkala by se s ní po dlouhých sedmi letech. Strýcová by mohla ve třetím kole využít slabší formy světové šestky Jeleny Ostapenkové. V osmifinále by mohla narazit na loňskou finalistku Světlanu Kuzněcovovou, nebo Johannu Kontaovou.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Sydney,  Auckland (čtvrtfinále)
Největší úspěchy na betonech: Sydney, Auckland (čtvrtfinále)
Bilance: 9-5
Bilance na betonech: 8-5
Grandslamy: Australian Open (osmifinále)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 12-11
Nejlepší výsledek: osmifinále (2004, 2016)
Loňský výsledek: 3. kolo
Generálka: Dauhá (2. kolo), Dubaj (1. kolo)


Kristýna Plíšková se letos zatím hledá a až na úvodní turnaj v Shenzhenu, kde skončila ve čtvrtfinále, zatím letošní sezona z pohledu české hráčky neprobíhá vůbec dobře. Na dalších čtyřech akcích totiž dokázala vyhrát jediný zápas, a to v kvalifikaci v Petrohradu. V Hobartu, na Australian Open i v Acapulku se poroučela v prvním kole. Rozhodně nejhorší porážkou byla ta úplně poslední v mexickém Acapulku s domácí tenistkou a hráčkou až třetí stovky Zarazuaovou.

Pětadvacetiletá Češka loni v Indian Wells překvapovala. V prvním kole smetla domácí Mattekovou-Sandsovou a připsala si první vítězství v hlavní soutěži kalifornského podniku. Stejným způsobem deklasovala i Kasatkinovou. V souboji o osmifinále s Cibulkovou nevyužila mečbol.

Od Plíškové asi nelze očekávat, že loňský výsledek obhájí. S kvalifikantkou si sice možná poradí, ale proti světové jedničce Halepové bude pravděpodobně bez šance. S Rumunkou loni v Madridu uhrála jen tři gamy.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Shenzhen (čtvrtfinále)
Největší úspěchy na betonech: Shenzhen (čtvrtfinále)
Bilance: 3-5
Bilance na betonech: 2-4
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 2-2
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2017)
Loňský výsledek: 3. kolo
Generálka: Acapulko (1. kolo)


Kateřina Siniaková vstoupila do letošní sezony podobně skvěle jako do té loňské. V Shenzhenu se znovu po roce probojovala do finále, ale titul neobhájila, když prohrála třísetový duel s Halepovou. V Hobartu naopak neuspěla a loučila se hned v prvním kole. V Melbourne přerušila černou sérii na grandslamech a postoupila do druhého kola, v němž podlehla Svitolinové. V hale v Petrohradu se dostala až do čtvrtfinále. V Dauhá ztroskotala stejně jako v Hobartu na první soupeřce. I nadále tak jednadvacetiletá Češka pokračuje v nevyrovnaných výkonech.

V Indian Wells bude obhajovat loňské třetí kolo, které je jejím maximem. Při předchozích dvou účastech skončila ve druhém a v prvním kole.

Siniaková to bude mít s obhájením loňských bodů hodně těžké. V prvním kole ji čeká Christina McHaleová, s níž poslední dvě vzájemná měření sil prohrála. V případě vítězství se utká s Darjou Kasatkinovou, na kterou nestačila loni v Moskvě. O rok mladší Ruska se nedávno blýskla postupem do finále v Dubaji.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Shenzhen (finále)
Největší úspěchy na betonech: Shenzhen (finále)
Bilance: 7-5
Bilance na betonech: 5-4
Grandslamy: Australian Open (2. kolo)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: 3-3
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2017)
Loňský výsledek: 3. kolo
Generálka: Dauhá (1. kolo)


Markéta Vondroušová loni zazářila a parádně nastartovala svou kariéru. Teď však osmnáctiletá Češka trochu stagnuje. Od loňského šokujícího triumfu v hale v Bielu nedokázala na jednom turnaji WTA vyhrát dva zápasy v hlavní soutěži. Letos vypadla v prvním kole v Aucklandu. V Hobartu a na Australian Open skončila s bilancí jedné výhry a jedné porážky a druhým kolem neprošla ani v Dauhá. V Dubaji dokonce nezvládla kvalifikaci.

V Indian Wells si odbyde svou premiéru. Čelit bude kvalifikantce. Její další soupeřkou bude v případě vítězství nasazená jedenáctka Johanna Kontaová. Pokud Vondroušová postoupí, může se utkat s loňskou finalistkou Světlanou Kuzněcovovou.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Dauhá,  Australian Open,  Hobart (2. kolo)
Největší úspěchy na betonech: Dauhá, Australian Open, Hobart (2. kolo)
Bilance: 5-5
Bilance na betonech: 5-5
Grandslamy: Australian Open (2. kolo)

BNP Paribas Open
Kariérní bilance: premiéra
Nejlepší výsledek: -
Loňský výsledek: -
Generálka: Dauhá (2. kolo), Dubaj (kvalifikace)


Tipujeme čtvrtfinalistky
Simona Halepová má letos výbornou formu a s postupem do čtvrtfinále by neměla mít sebemenší potíže. Ve druhém kole potká kvalifikantku, nebo Kristýnu Plíškovou. Ve třetím kole s největší pravděpodobností narazí na Cibulkovou a v osmifinále se nabízí soupeřka z duelu mezi Elise Mertensovou a Kristinou Mladenovicovou.

Žádná ze jmenovaných hráček nemá dostatečnou formu, aby světovou jedničku vyřadila.
1. čtvrtfinalistka: Simona Halepová


Druhá sekce letošního losu je mnohem zajímavější. Do čtvrtfinále se totiž může probojovat kterákoli z nasazených hráček. Johanna Kontaová se nám jeví jako největší favoritka. Loňská finalistka Světlana Kuzněcovová se totiž vrací po operaci zápěstí, Barbora Strýcová v Indian Wells ve čtvrtfinále ještě nebyla a Jelena Ostapenková je absolutně z formy.

Překvapit by mohla talentovaná Švýcarka Belinda Bencicová. Tu by ovšem Kontaová potkala nejdříve v osmifinále.
2. čtvrtfinalistka: Johanna Kontaová


Garbiñe Muguruzaová má ze všech tenistek v této části pavouka rozhodně nejlepší formu. Španělka došla v Dauhá do finále a v Dubaji do semifinále. Takových výsledků na posledních turnajích nedosáhly Maria Šarapovová ani Agnieszka Radwaňská, které by mohly ohrozit postup Muguruzaové do osmifinále.

Nijak oslnivou formou teď neoplývají ani potenciální soupeřky Španělky pro osmifinále - CoCo Vandewegheová a Ashleigh Bartyová. Kromě Šarapovové by z nenasazených mohla favoritky určitě potrápit ještě Kaia Kanepiová.
3. čtvrtfinalistka: Garbiñe Muguruzaová


Petra Kvitová hraje vabank, ale my věříme, že to bude 13 zápasů neporažené Češce do kurtu padat i v Indian Wells. Kvitová by si rozhodně měla poradit se svou první soupeřkou, kterou bude Julia Putincevová, nebo Alison van Uytvancková, nehledě na to, že druhá jmenovaná před pár dny triumfovala v Budapešti. Ani Anastasia Pavljučenkovová se nejeví jako nezdolatelná překážka.

Kvitová by se v osmifinále měla potkat s Karolínou Plíškovou, jež se teď herně dost trápí. Česká jednička nicméně nemá tak těžký los. Proti krajance to ovšem stačit nebude. Kvitová s Češkami prostě neprohrává, posledních 24 soubojů s krajankami vyhrála.
4. čtvrtfinalistka: Petra Kvitová


Pokud je Julia Görgesová zdravotně opravdu v pořádku, má velkou šanci si v Indian Wells poprvé v kariéře zahrát čtvrtfinále. Její sekce pavouka je totiž velmi hratelná. Proti Natalii Vichljancevové, nebo kvalifikantce bude jasnou favoritkou a měla by si poradit i s trápící se Anastasijí Sevastovovou.

Komu by čelila v případném osmifinále jen těžko tipovat. Blízko k sobě totiž byly nalosovány sestry Williamsovy. Venus letos zatím nic nepředvedla, Serena se vrací po více než roční pauze. Je také dost možné, že si Serena dokráčí pro trofej pro vítězku. Majitelka 23 grandslamových vavřínů je však velkou neznámou. Proto dáme přednost Němce.
5. čtvrtfinalistka: Julia Görgesová


Jelina Svitolinová letos hraje fantasticky a na kontě má 14 výher ze 16 odehraných zápasů. V prvních kolech nevidíme pro Ukrajinku žádnou výraznější překážku. Veronica Cepedeová, Mona Barthelová či Carla Suárezová by neměly světovou čtyřku ohrozit.

První problémy může Svitolinová očekávat v osmifinále, v němž by mohla, ba dokonce měla narazit na domácí Madison Keysovou. Nevyzpytatelná Američanka určitě má zbraně na to, aby Ukrajinku potrápila i vyřadila. Proti Svitolinové vyhrála oba předchozí souboje. My však budeme věřit Svitolinové, která je mnohem vyrovnanější hráčkou než Keysová. Navíc se po triumfu v Dubaji veze na vítězné vlně.
6. čtvrtfinalistka: Jelina Svitolinová


Angelique Kerberová prožívá snový návrat na vrchol. Němka letos vyhrála, pokud budeme počítat i Hopmanův pohár, 19 z 22 zápasů a její letošní forma je skvělá. Proto by pro ni neměl být postup do čtvrtfinále problémem. Ve svém prvním zápase se utká s Jekatěrinou Makarovovou, nebo Kirsten Flipkensovou. Ve třetím kole by mohla narazit na loňskou šampionku Jelenu Vesninovou.

Jako největší překážka Němky v cestě do čtvrtfinále se jeví Caroline Garciaová. Světová sedmička ale nehraje v takové formě jako na konci loňského roku. Kerberová je na tom momentálně mnohem lépe.
7. čtvrtfinalistka: Angelique Kerberová


Caroline Wozniacká letos odehrála čtyři turnaje a čtyřikrát došla minimálně do čtvrtfinále. Vítězka letošního Australian Open patří mezi největší favoritky na celkový triumf. Už ve druhém kole si ale bude muset dát pozor na Lesju Curenkovou, vítězku posledního turnaje WTA v Acapulku. Pokud bude Anett Kontaveitová mířit své dělovky do kurtu, mohla by Dánce způsobit ve třetím kole velké potíže.

Zkušená Wozniacká by ovšem měla do čtvrtfinále opravdu dojít. Nic na tom s největší pravděpodobností nezmění ani potenciální soupeřky pro osmifinále Sloane Stephensová a Darja Kasatkinová. Velkou neznámou bude vystoupení divoké karty Viktorie Azarenkové, která se letos divákům představí poprvé. Wozniacká ale hraje solidně od začátku roku a postup si pohlídá.
8. čtvrtfinalistka: Caroline Wozniacká


Tipujeme semifinalistky
Utkání mezi Simonou Halepovou a Johannou Kontaovou bude mít jasnou favoritku. Halepová letos hraje fantasticky, kdežto forma Kontaové nedosahuje takových rozměrů, aby dokázala porážet nejlepší hráčky. Rumunka a Britka spolu sice mají vyrovnanou bilanci 3-3, nicméně Halepová je teď, co se herního projevu týče, o úroveň výše.
1. semifinalistka: Simona Halepová


Druhé čtvrtfinále dle našeho názoru nabídne reprízu finále z Dauhá mezi Petrou Kvitovou a Garbiñe Muguruzaovou. Česká tenistka na Španělku umí. Z pěti soubojů poslední čtyři vyhrála. V Dauhá musela vývoj utkání otáčet, ovšem tehdy měla v nohách mnohem více zápasů než Muguruzaová a s vypětím všech sil Španělku udolala. V Indian Wells se jí to povede znovu a možná snadněji než v katarské metropoli.
2. semifinalistka: Petra Kvitová


Jelina Svitolinová s Julií Görgesovou obě předchozí vzájemná měření sil prohrála. Na Němku nestačila loni ve Fed Cupu ani na turnaji WTA v Cincinnati. Teď má ale skvělou formu a Görgesová už tak suverénní jako na přelomu loňské a letošní sezony není. Svitolinová si svou momentální neporazitelnost ještě protáhne.
3. semifinalistka: Jelina Svitolinová


Angelique Kerberová podle nás ve čtvrtfinále vyzve Caroline Wozniackou. Náš tip na finále Australian Open sice o chlup a fiftýn nevyšel, nicméně tentokrát už by se obě hráčky opravdu mohly potkat. Na Australian Open jsme na vítězku tipovali Wozniackou a budeme i tentokrát.

Obě hráčky se letos prezentují skvělou formou a mohlo by se jednat o jeden z nejlepších zápasů celého turnaje. Wozniacká s Kerberovou ve vzájemné bilanci prohrává 6-8. Letošní čtvrtfinálový souboj v Dauhá ovšem vyhrála a radovat se bude i v Indian Wells.
4. semifinalistka: Caroline Wozniacká


Tipujeme finalistky
V semifinále Indian Wells skončí vítězná série Petry Kvitové. Češka v duelu se světovou jedničkou Simonou Halepovou neuspěje. I tak si ovšem vylepší své maximum v kalifornské poušti. Kvitová poslední souboj s Rumunkou předloni ve Wuhanu jednoznačně vyhrála, ovšem předtím utrpěla tři porážky.

Halepová je letos natolik solidní, že by měla poslední porážku české tenistce oplatit. Z hlediska hry ovšem bude karty rozdávat aktivnější Kvitová. Pokud jí budou její rány padat do kurtu, může bez problémů uspět. Podmínky v Indian Wells ale spíše vyhovují Halepové.
1. finalistka: Simona Halepová


Caroline Wozniacká dlouho nemohla najít recept na Jelinu Svitolinovou. Povedla se jí to až na loňském Turnaji mistryň, kde Ukrajinku smetla 6-2 6-0 a přerušila s ní sérii tří porážek.

V podobném duchu se asi jejich semifinálové střetnutí v Indian Wells neponese, nicméně Dánka by měla mít opět navrch. Obě hráčky letos předvádějí skvělé výkony a není vyloučeno, že Svitolinová vítězku letošního Australian Open zdolá.
2. finalistka: Caroline Wozniacká


Tipujeme vítězku
Na finále tedy tipujeme reprízu finále letošního Australian Open. Opět se potkají Simona Halepová a Caroline Wozniacká. Halepová znovu v roli jedničky, Wozniacká opět v roli dvojky. Zopakuje Wozniacká vítězství z Melbourne? Ano.

Obě hráčky po Australian Open pokračují ve skvělé formě. Na vítězství tipujeme Wozniackou na základě vzájemné bilance. Dánka totiž Rumunku dokázala porazit v posledních čtyřech zápasech a vede 5-2. V Kalifornii navíc loni dosáhla lepšího výsledku a triumf v Indian Wells už stejně jako Halepová ochutnala.
Vítězka: Caroline Wozniacká


Shrnutí našich tipů
1. čtvrtfinále: Halepová porazí Kontaovou
2. čtvrtfinále: Kvitová porazí Muguruzaovou
3. čtvrtfinále: Svitolinová porazí Görgesovou
4. čtvrtfinále: Wozniacká porazí Kerberovou
1. semifinále: Halepová porazí Kvitovou
2. semifinále: Wozniacká porazí Svitolinovou
Finále: Wozniacká porazí Halepovou

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

57
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bych to videl asi takhle,...

QF

Halep / Vondrousova
Barty / Pliskova

Goerges / Svitolina
Kerber / Kasatkina

SF
Halep / Pliskova
Svitolina / Kerber

Finale
Pliskova / Svitolina

Vitezka
Kaja Pliskova

A nebo to vyhraje Garcia a vsem vypali zas rybnik...
nebo ta Tsurenko:)
Tam je mozny vsecko....kdyz to minuly rok vyhrala Vesnina, tak proc ne letos trebas Tsurenko, ze:)

Pak jeste Petra, ale musi vyhrat prvni dva zapasy, jak je vyhraje tak uz ji nikdo asi nezastavi...:) Takze hlavne aby nechytla tu Putintsevu, jak ju chytne, to tez muze chytnout padaka...

Takze to odpichnu od te Pliskove:) a alternativ tam potom muze byt haba dej...
Reagovat
janek_da
to první QF bych rád viděl Bye-Vondorusova
Reagovat
tommr
to je hodně odváženej tip vzhledem k mizerný formě Karolíny z poslední doby. Kdyby ti to ale vyšlo tak by to byla paráda. Karolína už nutně potřebuje nějakej velkej úspěch ... :)
Škoda jen, že případnej úspěch Karolíny rovná se neúspěchu Petry, protože díky blbýmu losu na sebe narazí tak brzo ...
Reagovat
Fandina
Petra v semi, tak to je super a když už tam bude, tak proč neporazit Halep, že. Ale jinak Kája ve čtvrtfinále, to je zase los. A sice Petra s Češkami neprohrává, ale poslední zápas vyhrála Kája. Sice to byla jen extraliga, ale tak nějak se to počítat musí. Ale doufám, že obě do čtvrtfinále dojdou a spíš bych věřila, že Petra vyhraje.
Reagovat
Fandina
Tedy sorry, Petra s Kájou by se měly potkat už v osmifinále. A jedna z nich pak hrát čtvrtfinále. Ale jinak platí co píši.
Reagovat
Mayo
Ahoj Fandino,

Kde budú vysielať IW? Nova sport?
Reagovat
Fandina
Digi Sport, O2 TV Sport, O2 TV Tenis, SuperTennis, jinak nevím.
Reagovat
Mayo
Nova sport nič? No pekne, ďakujem si milá.
Reagovat
blixa
Nova Sport nič, lebo je na nič ;-) :D
Reagovat
Mayo
Aspoň tu NHL tam dávajú. Každopádne s tenisom to posr4li.
Reagovat
tommr
ten jejich vzájemnej extraligovej zápas nemá absolutně žádnou vypovídací hodnotu. Holky hrály rovnou z tréninku bez nějaký speciální přípravy a hlavně tam nebyla žádná motivace. Pokud dojde na jejich zápas v IW tak věřím víc Petře, že zase zvládne líp klíčový momenty ...
Reagovat
galisj
Lze Supertennis sledovat i přes internet?Díky...
Reagovat
Krisboy
https://cdn.i0.cz/public-data/fa/1f/b323ba933d9caf2efdc78c96efb5_w1254_h836_ ga3ffe424213411e880d30cc47ab5f122.jpg?hash=acd2f53c2c2935f9781cce93599b3199
Reagovat
Nenela
Srandu si asi nedela, ale tlusta je strasne. Jeste tlustejsi nez Serena ted. Ale Bartoli byla celkem tlusta i kdyz vyhrala Wimbledon, tak uvidime...
Reagovat
janek_da
Lepší než tohle

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2018/01/09/16/3582010900000578-5250753-image-m-9_1515515668889.jpg
Reagovat
Krisboy
To je taky ona??? Chudák holka, ta musí mít v hlavě pěknej bordel.
Reagovat
EllNino
v hlavě ?
Reagovat
Mayo
Kks v Indián Wells už bude hrať Novak Djokovic? Brutal. Ešte tento prvý turnaj asi nedá ale do antuky sa dostane do beast mode a bude fackovat.
Reagovat
Pe3k
Federer's IW draw:
R2: Harrison/Delbonis
R3: Krajinovic
R4: Fognini
QFs: Berdych/Thiem
SFs: Dimitrov/Kyrgios/Anderson
F: Djokovic/Zverev/Cilic/Del Potro

IW projected QFs by seeds
Federer-Thiem
Dimitrov-Anderson
Zverev-Sock
Cilic-Del Potro

Roger po letech chytl lehký los. Nol3 naopak těžký.
Reagovat
Mayo
Kks veď začína Indián Wells a ja son ani o tom nevedel.
Reagovat
janek_da
Rafa nehraje, ani Miami. Na antuku ti dám vědět.
Reagovat
Kytka
Že odbočuji k mužům, tak to Tomáš zase schytal - ve druhém kole, kam má volný los by mohl chytit Karloviče (těžko Karloviče porazí Marterer). Když to přežije tak asi Chung, možné osmifinále Thiem - jediný přijatelný vzhledem k povrchu a Thiemove formě a čtvrtfinále Federer. Je rovnou v druhém kole, tak těch 45 bodů si připsat může, ale asi nic navrch. A Veselý má los jalo víno, jenže přes první kolo asi neprojde. Djoker nádherný los - v prvních dvou kolech kvalifikant a je nasazený jako 22, Tomáš přitom jako dvanáctka. Ne Betrďův los je zase hrozný.
Reagovat
EllNino
proč by ho Marterer neporazil, je to šikovnej týpek, jde nahoru, navíc IW je hodně pomalý, to už se víc bojím toho Maxmiliana než Iva :)))

Čtvrtfinále Federer je prostě hruza no, to už je skoro na každým turnji, kde tihle dva hrají ...
Reagovat
Kytka
Ivo je sice pomalý, to ano, ale chytit jeho servis je problém. Jinak výměna už by mohla být v pohodě.
Reagovat
annah
Dívala jsem se na los, a Djokovič je nasazený jako desítka, ne 22.
Reagovat
Kytka
I tak - 10 a 12 jsou ve stejně nasazené čtyřce. Prostě Nole má víc štěstí.
Reagovat
com
no tak aspon neco, na ctyrhru Karoliny s Kristynou se tesim:) ..snad jim to tam Selestina v prvnim kole neprekazi
Reagovat
tommr
ty naše holky mají opravdu neskutečnou smůlu na los. Zápas sester s Andreou měl být až ve finále a ne už v prvním kole ... :(
Reagovat
EllNino
ve finále :D :D to určitě
Reagovat
jackiec
ten babský tenis je tak labilní a nevyrovnaný, žádná neumí držet konzistenci pár měsíců, že tady v tom přehledu čtvrtfinále bude polovina hráček jiných.
Reagovat
jackiec
ten babský tenis je tak labilní a nevyrovnaný, žádná neumí držet konzistenci pár měsíců, že tady v tom přehledu čtvrtfinále bude polovina hráček jiných.
Reagovat
janek_da
Ty jsi fanda Rafy?
Reagovat
PetaM
Petra vyhraje Sunshine Double.
Reagovat
EllNino
A Mischa Zverev Roland Garros ... :D
Reagovat
PetaM
Hele nekaz mi to jo! :D Za měsíc uvidíš! :D :D
Reagovat
brixner
Ježišimarjapanonanebikoorva - JEN TO NE !!!!
Reagovat
slacker
OF Kvitova - pliskova, to je snad nejaky naschval
Reagovat
Andrew89
Bomba přehled a jsem rád, že TP má někoho takovýho jako tebe Ondro. Ted si dovolím říct můj tip. Vím, že to asi nevyjde...ale kdyby jo,tak by to bylo snové. Pokud se Petra dostane do ČF tak to celé vyhraje. Takže zkusím tipnout Petru jako vítězku a porazí ve finále Svitolinu 2:0 na sety :D.
Reagovat
Andrew89
nebo Serenu, jednu z dvojice Svitolina - Serena , ale spíš Elinu
Reagovat
PetaM
Ty jo, co máte s tou Serenou všichni :D Viděli jste ji vůbec hrát? Podotýkám, že jsem její fanoušek a proto se ptám :D

Serena je na tom hodně špatně. No dobře, ne hodně, ale dost špatně :D Po porodu je prostě ... při těle. Bez kondice. Její servis je ... Hrozný :D V žádném případě nezvládne zápas na 3 sety. Holky ji utahají (pokud jsou dost chytré na to, aby jí donutily běhat, po prvním setu jí dojde dech).

Bude velké štěstí, pokud se dostane vůbec k zápasu se sestrou. Která (pokud jí to hlava dovolí) jí dá minimálně 2 kanáry :D
Reagovat
Ondřej.Jirásek
děkuju moc, cením si toho :)
Reagovat
jirkaS
Muguruza, Kvitová, Plíšková > lepší foto nebylo? :-(
Reagovat
blixa
No je fakt, že nemít tam koťátko tu jmenovku, tak bych ji nepoznal :D
Reagovat
tommr
Katka Siniaková tam taky nemá zrovna nejlichotivější fotku. A přitom je to tak hezká holka ...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ty fotky jsou s transparentním pozadím přímo z ausopen.com, kdybych musel ořezávat u každýho hráče a hráčky fotku, která se mně osobně líbí, tak bych nic nestihl :D
Reagovat
lars
A tobe se libi tyto fotky ?
Reagovat
aligo
pochop, že pravit a udělat nějakou pořádnou fotku není jen tak, nějaké nejsou nejhezčí, ale stač...

Ale možná by se vyplatilo investovat čas do budoucna a udělat nějaké pěkné které by se používali častěji :)))
Reagovat
Ondřej.Jirásek
to mě taky už napadlo, ale ještě na to nebyl čas :/
Reagovat
aligo
to naprosto chápu, když vidím ty díla tady :D
Reagovat
George_Renel
Vřelé díky. Skor bych si přál, aby článek zůstal na úvodní stránce až do konce turnaje. :-)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
děkuju :)
Reagovat
tommr
ve kterým nechybí žádný důležitý informace. Velice oceňuju hlavně uvádění H2H ...

Co se týče tipů redakce tak tentokrát souhlasím skoro ve všem. Jen si myslím, že místo Muguruzy postoupí do čtvrtfinále Sharapova a místo Goergesový jedna z Williamsek. Na složení semifinále a finále to ale nebude mít žádnej vliv ...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
dík :)
Reagovat
Haitik
Ty jo, to Maruš hodně věříš! :D Víc než já, jako její fanoušek.. I když se jí vždy v IW dařilo, to je pravda.. :D
Já se hlavně bojím, aby vůbec hrála, viděl jsem video ze včerejšího tréninku a prohmatávala si tam zápěstí a pak konec.. Přišlo mi, že ho ukončila předčasně.. Ale snad jen blázním! :-))
Reagovat
tommr
kdyby nemohla hrát tak by to byla strašná škoda. Všechny její potenciální zápasy slibujou zajímavou podívanou a nejvíc by mě samozřejmě mrzelo kdyby nedošlo na čtvrtfinále s Petrou ...
Reagovat
Haitik
Ale teď koukám na twitteru, že trénuje, tak snad to bude v pohodě! :-)
Jj, já bych se nejvíc těšil na její případný zápas s Agou, to by mohla být sranda! :D Vždy spolu hrály super zápasy..
Reagovat
smazaný uživatel
Za normalnych okolnosti by to bol pre Marus v pohode los, ale pri jej neforme sa bojim, ze skonci uz na Radwe.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist