Preview: WTA Praha - čtvrtfinále se třemi Češkami

2. 5. 2008, 09:45
Previews 0
Do letošního čtvrtfinále ECM Prague Open, který patří do kalendáře WTA Tour, postoupily hned tři domácí tenistky. Teprve šestnáctiletá Karolína Plíšková, fedcupová reprezentantka Iveta Benešová a žebříčkově nejlepší z Češek Klára Zakopalová. Ty doplňují ještě čtyři nejvýše nasazená hráčky a Italka Vinciová.
ilustrační foto

Vera Zvonarevová (1-Rus) - Roberta Vinciová (Itá) ... 12:00 hodin
Dnešní program zahájí v pravé poledne na centrálním dvorci duel turnajové jedničky Very Zvonarevové z Ruska proti Italce Robertě Vinciové. Ruská tenistka už letos třikrát postoupila do finále turnajů WTA a je bezesporu největší favoritkou pražského podniku. Zatím si zde dokázala poradit s domácí Lucií Hradeckou, jež se do hlavní soutěže dostala jako Lucky Looser, a v 2. kole na kurt ani nemusela - Slovenka Rybáriková kvůli zranění zad vzdala. Dnes Zvonarevovou čeká Italka Roberta Vinciová, která s Kristýnou Plíškovou a Jill Craybasovou neztratila ani set. Pětadvacetiletá Vinciová, až 191. hráčka světového žebříčku, se do čtvrtfinále turnaje WTA dostala po více jak roce - naposledy, když se jí to povedlo, vyhrála antukový turnaj v Bogotě. Favoritkou tohoto zápasu je samozřejmě Zvonarevová, jediný vzájemný duel však prohrála.

Katharina Srebotniková (4-Slo) - Iveta Benešová (ČR) ... 12:30 hodin
Jako první z českých tenistek se dnes na ECM kurtu představí úspěšná fedcupová reprezentantka a finalistka posledního antukového turnaje WTA v Estorilu Iveta Benešová. Ta si v Praze postup do čtvrtfinále vybojovala ve třísetových zápasech proti Švédce Sofii Arvidssonové a Akgul Amanmuradové z Uzbekistánu. Dnes narazí na Slovinku Srebotnikovou. Turnajová čtyřka v Praze ve dvou zápasech s Muesbergerovou a Czinkou ztratila pouhé dva gamy a v dnešním utkání je tak favoritkou. Na předchozích dvou turnajích si poradila s jinými Češkami - Šafářovou a Strýcovou. Dokáže se dnes Benešová pomstít a zároveň soupeřce oplatit porážku z posledního vzájemného duelu?

Victoria Azarenková (3-Běl) - Karolína Plíšková (ČR) ... 13:30 hodin
Druhým zápasem na centrálním kurtu ČEZ koloseum bude souboj šestnáctileté Karolíny Plíškové s Victorií Azarenkovou z Běloruska, jež v Praze plní roli turnajové trojky. Plíšková si na ECM Prague Open připsala první a druhou výhru na okruhu WTA, když už porazila bývalou osmou hráčku světa Australanku Alicii Molikovou a osmou nasazenou Kaiu Kanepiovou z Estonska. Dnes ji však čeká současná světové šestadvacítka Victoria Azarenková z Běloruska. Ta si letos v úvodu sezony zahrála finále turnaje v Gold Coast. V Praze už porazila Petru Kvitovou, které přechod na pomalý povrch neyšel, a krajanku Taťanu Pučekovou. Dokáže Běloruska v Praze obhájit loňské semifinále nebo domácí dívka Karolína Plíšková šokuje postupem mezi nejlepší čtyřku?

Shahar Peerová (2-Izr) - Klára Zakopalová (7-ČR) ... 15:00 hodin
Izraelka Shahar Peerová o uplynulém víkendu prohrála ve Fed Cupu tři zápasy proti českým tenistkám. S nahlodanou psychikou přicestovala do Prahy plnit roli druhé nasazené. V úvodním zápase s Lapuščenkovou vyhrála dvakrát 7-5, i když v obou setech doháněla ztrátu 3-5. Včera s Bulharkou Piroňkovou vyhrála 7-5 6-2 a oslavila tak své jednadvacáté narozeniny postupem do čtvrtfinále. V něm se střetne se sedmou nasazenou Klárou Zakopalovou, které před třemi lety právě v Praze ve dvou etech podlehla. O pět let starší Zakopalová si letos zahrála finále ve Viňa del Mar a před 14 dny v Estorilu vypadla až ve čtvrtfinále. V Praze porazila Italku Saru Erraniovou a Veru Duševinovou z Ruska. V tomto duelu bude favoritkou Shahar Peerová, osmnáctá hráčka světa. S formou na tom však není nejlépe, naopak Zakopalová by mohla využít domácího prostředí.

Odkazy:

Program zápasů (match schedule)
Pavouk turnaje (draw)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist